22786
Html-, css- és php-help
  • Agy Halott #2332
    hehe NEM! a kodot amit írtál abbol jott az otlet, hogy egy cookie-t a gepre rakok 5 secre (mert 5 sec alatt a listen1.php betoltodik) ami a duplázást megakadályozza, de 5 sec mulva le is jar a "szavatossága", hogy ha ugyanarrol a geprol mondjuk kicsivel kesobb ujbol a listen1.php-t megynyitja, akkor azt megint szamolja!

<?
    if (!isset($_COOKIE['NincsDuplázás']))
    {
    setcookie('NincsDuplázás',~, time()+5);
    ?>

Ennyi volt az egesz!
  • Dj Faustus #2331
    Kivontál a számláló értékéből egyet? ;)
  • Agy Halott #2330
    nem fogod elhinni! addig szucspuláztam a kódot, míg nem MŰKÖDIK! most már ha uj ablakot nyitok, akkor is csak egyet ad a szamlalohoz!
  • daxan
    Szval mégegyszer: Valaki segítene Login manager ügyben? Beüzemeltem az oldalamra és nem megy vmiért. Annyit írtam át benne, hogy le fordítottam az angol szöveget magyarra és a felesleger <tr><td> tagokat kiszedtem.
  • miatyánk
    Beillesztettem a kiegészítéseket, és minden úgy működik ahogy kértem.

• Dj Faustus #2327
    Ennyivel kell kiegészíteni (zölddel jelöltem a kiegészítéseket):
    if ($_POST["submit"]=="Elküld") {
    if (!empty($_POST["szoveg1"]) && !empty($_POST["szoveg2"]) && !empty($_POST["szoveg3"]) && !empty($_POST["szoveg4"]) && !empty($_POST["szoveg5"]) && !empty($_POST["szoveg6"]) && !empty($_POST["szoveg7"]) && !empty($_POST["szoveg8"]) &&
    !empty($_POST["szoveg9"]) && !empty($_POST["szoveg10"]) &&
    !empty($_POST["szoveg11"]) && !empty($_POST["szoveg12"]) &&
    !empty($_POST["szoveg13"]) && !empty($_POST["szoveg14"]) &&
    !empty($_POST["szoveg15"]) && !empty($_POST["szoveg16"])) {

$filename = "text.txt"; //Filenév megadása

.
    .
    .
    [courier]echo ("Adatok elküldve!"); //Visszajelzés a felhasználónak
    } else {
    echo ("Az összes mező kitöltése kötelező!");
    }

}
  • dvidka
    mert lehet hogy így írtad be a linket:
    www.oldal.uw.hu/valami.php
    így kell:
    http://oldal.uw.hu/valami.php
  • daxan
    Hali! Valaki használja a Login Manager V3.0-át? Ha igen akkor jelezze már mert kérdéseim vannak.
  • miatyánk
    "esetleg egy figyelmeztető üzenet a hibás kitöltésért"

Javítva:
    "esetleg egy figyelmeztető üzenet a hiányos kitöltésért"
  • miatyánk
    Üdv Faustus!

A múltkor csináltál nekem egy űrlapot, ami remekül működik, de még jó lenne egy kicsit tuningolni.

Meg lehetne azt oldani, hogy csak akkor írja a TXT fájlba az űrlap mezők tartalmát, ha minden mezőbe van írva valami? (esetleg egy figyelmeztető üzenet a hibás kitöltésért)
  • Cat 02 #2322
    uw nál miért ugrik mindig az index.html (/php) ra pl /oldal/vmi.html -t íeok be ?
  • Agy Halott #2321
    koszi
  • Dj Faustus #2320
    Tegnap volt róla szó egy hasonszőrű topicban itt.
  • InfectedMann
    köszi... :)
  • Ch_Slater
    favicon. itt tudsz generálni, normál képből
    favicon generator
  • InfectedMann
    biztos nagyon láma gyökér kérdés...
    már egy ideje foglalkozok html -el, php -vel, javascript -el, flash -el, mysql -el...
    de vmi kimaradt az életemből-->
    csomó site-on a böngészőben az URL mellett megjelenik egy kis icon...
    milyen tag -el, kóddal tudom elérni, hogy az én site-omon is megjelenjek egy szép kis ikonocska? :)
    jah és a kép mérete mindegy? :)
  • Dj Faustus #2316
    "Dj Faustus szerint megoldhato vmilyen cookie koddal, de hiaba illesztettem be, nem muxik!"
    Csak valószínűsítettem - úgy látszik nem jött be.
    Freeweb, Ultraweb, tar.hu, lokális szerver más tárhely - mind, mind működik, akár cookieval, akár nélküle.
    Mint már az előzőekben említettem - nem a kóddal van a baj, a szerverrel - kérdezz rá náluk, mi lehet a baj. Egy ilyen egyszerű szkriptnek nem így kéne lefutnia!
  • Agy Halott #2315
    egyebkent az oldalam nem az atw-n van, hanem az extra-n, de ott is dupláz!
    Dj Faustus szerint megoldhato vmilyen cookie koddal, de hiaba illesztettem be, nem muxik!
  • Cat 02 #2314
    atw -n biza duplán tölt

nem 1szerű elosztani 2 vel ? :D
  • Agy Halott #2313
    ez a counup.php tartalma:

<?php
    header("Cache-Control: no-cache, must-revalidate");
    ?>
    <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
    <html>
    <head>
    <title>Teszt</title>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
    </head>
    <body>
    <?php
    include ("include.txt");
    $cookiename="listen1_counterCookie"; //A cookie neve
    $timeout="1"; //Percben

if(!isset($_COOKIE[$cookiename]) OR empty($_COOKIE[$cookiename])) {
    Counter(true);
    echo "Számláló növelve!";
    @setcookie($cookiename, "[SAVED]", time()+$timeout*60);
    }
    ?>
    </body>
    </html>
  • Agy Halott #2312
    jaja mar megtettem, es nezd meg! ugyanugy nem jo!
  • Dj Faustus #2311
    "na latod, ezt kertem a #2302 hsz-ban, tudtam en, hogy egy kod hianyzik!"
    Alapvetően nem a kóddal van a baj, hanem a szerverrel (az ingyenes tárhelyek elég sok bajt tudnak okozni e téren, az ATW meg pláne).

"ha tippelnem kellene akkor a countup.php?"
    Talált, süllyedt. És most tedd fel a kérdést: mi a fenének emeltem ki zölddel a #2309-es hozzászólásomban azt a kódrészletet? Csak nem szerepel már valahol? Csak nem a zöld kódrészlet elé és után kéne írni azokat a kódrészeket?
  • Agy Halott #2310
    na latod, ezt kertem a #2302 hsz-ban, tudtam en, hogy egy kod hianyzik!
    mar csak anni a kerdes, hogy melyik fajlba és melyik reszere kell tennem ezt a kodot?
    ha tippelnem kellene akkor a countup.php? ...de azon belul mar nem tom...
  • Dj Faustus #2309
    Ez ellen úgy védekezhetsz, hogy a számláló elmentése után létrehozol egy cookie-t vagy egy munkamenetváltozót (session), és az egész számlálónövelés elején ellenörzöd a cookie (vagy munkamenetváltozó/session) meglétét.
    Egy régebbi hozzászólásomból összeollózva:
    $cookiename="CounterCookie"; //A cookie neve
    $timeout="1"; //Percben

if(!isset($_COOKIE[$cookiename]) OR empty($_COOKIE[$cookiename])) {
    Counter(true);
    echo "Számláló növelve!";

@setcookie($cookiename, "[SAVED]", time()+$timeout*60);
    }
  • Dj Faustus #2308
    "http://atwweb.atw.hu/counter.php"
    Természetesen nem.
    Valószínűleg a szerver erőteljes <frame> mizériája (kötelezően <frame>-be tölti az oldalt) miatt tölti be az oldalt (ami a számlálót növeli) kétszer -> kétszer számlál.
  • Agy Halott #2307
    nalam is mukodik, de csak az egyik link! a masik linkre ha kattintok akkor 2őt ad a számlálóhoz! és sztem nálad is es mindenkinél, miert lenne az en gepem kivetel?
    ez a kod, amit irtal, csak akkor jo, ha nem uj ablakban nyílik az link!

akkor viszont nálam lenne a gáz, ha
    http://atwweb.atw.hu/counter.php <---ezen az oldalon levo ket link nálad csak 1-et adna a szamlalohoz! mert nálam a felső link kettőt ad, az also meg csak egyet! ...pedig ugyanaz a kod van mindkettőben!
  • Agy Halott #2306
    http://atwweb.atw.hu/counter.php <--- ez működik nálad? mind a ket link csak egyet ad a számlálóhoz?
  • Dj Faustus #2305
    "Erre kellene egy kod, hogy ha a BLANK TARGET-et hasznalom, ami uj ablakot nyit, akkor is jol mukodjon a szamlalo!"
    Nálam megy. Lokális szerveren, és Ultraweben egyaránt. ;)
  • Zsoldos
    Semmi misztikus. Persze ha nem erted, hogy mukodik csak hasznalod, akkor lehet hogy az.
  • Zsoldos
    a szamlalo akkor novekszik, ha lefut a php kod, ami noveli. ennyi.
    az hogy milyen linkrol ered el az oldalt teljesen mindegy.
  • Agy Halott #2302
    nem nem, mert, ha az alap ablakot counter.php-t F5-tel vagy ctrl+R-rel frissitgeted akkor a szamlalo nem novexik!
    A szamlalo csak a linkre valo kattintaskor novexik!
    A bibi ott van, hogy ha NEM az eredeti ablakba (counter.php-ba) toltetem be a countup.php-t, akkor duplan szamol!
    Megnezheted, a masodik link kattintasakor csak 1-gyel nő a szamlaló erteke ui. az az eredeti ablakba toltodik be!

Erre kellene egy kod, hogy ha a BLANK TARGET-et hasznalom, ami uj ablakot nyit, akkor is jol mukodjon a szamlalo!
    Ötlet?
  • Bercy #2301
    Szerintem te a számláló scriptet beleraktad az alap, és a pop-up ablakba is ezért nő kettővel.
  • Agy Halott #2300
    EZT NÉZD MEG! Erre nincs logikus magyarázat!
  • Agy Halott #2299
    wazz! mindent ugy csinaltam ahogy a peldaban megsem jó:

A listen1.php-ba és a zene.php-ba a Cache-Control: no-cache, must-revalidate fejlécet és a te counter.php-d kodját betettem!
    a kulonbseg, hogy
    a listen1.php végére Counter(true);
    a zene.php végére echo Counter(false);
    EZT EDDIG IGY KELLETT?

Még mindig duplán számol! Amugy amit te csináltál példázat, az nem olyan mint az enyém! akkor lenne olyan, ha a countshow.php-ban lenne egy link, melyre ha kattintok nyilna meg a countup.php. tehat nem kell külön counter.htm! igy is mukodik nalad? nalam miert nem?
  • Dj Faustus #2298
    Jajj tényleg, te külön szeretnéd a számláló növelését, és a kijelzését...
    Akkor nézd meg most.
    Ugyancsak működik, a kiegészítés annyi, hogy mind a számláló növelésénél és a számláló megjelenítésénél elküldöm a Cache-Control: no-cache, must-revalidate fejlécet (hogy ne maradjon a böngésző gyorsítótárában az előző változat). Amikor a A számolást tároló szöveg-re kattintasz, akkor nyomj egy CTRL+Shift+R billentyűkombinációt az aktuális érték megjeleníéséhez (normál szövegfile nem tud külön fejlécet elküldeni).
  • Agy Halott #2297
    nem az lehet a baj nalam, hogy a szamlalo kod es a kiirato kod nem egy .php-ban van?

mint mar irtam a listen1.php-ban (uj ablakban nyílik) van az a kod amit te irtal nekem a #2289 hsz-ban!
    ez a script irja a counter.txt fajlt!

a zene.php-ban pedig ez a kod van, ez olvassa ki a counter.txt tartalmat:

<?php
    $File = "counter.txt";
    if (file_exists($File))
    {
    $fp = fopen($File,"r");
    $num = fread($fp, filesize($File));
    fclose($fp);
    echo(" <B>" . chop($num) . "</B> klikk");
    }
    ?>

mert amit te csinaltal oldal ott minden egy php-ban van!
    ha ugy csinalod meg, hogy egy linkre kattintva megnyilik egy masik oldal, de a számláló meg az elozoben van, akkor is muxik? sztem itt van a kutya elásva...
  • Ch_Slater
    köszi
  • Dj Faustus #2295
    Itt működik rendesen.
  • Agy Halott #2294
    koszi mukodik.. ugyan ugy mint az elozo DUPLAN SZAMOL! hihetetlen! mit sturok el?
  • Dj Faustus #2293