22786
Html-, css- és php-help
-
#2612 akkor nem tudok segíteni, mert ubuntu alatt vagyok és erre is csak halványan emlékeztem.. -
Szuni #2611 De igen, az Apache monitor szerint running at Apache Services. A Mysql-nek nincs külön, ha kézzel elindítom, akkor dos ablak: Mysql is starting.. Manual control Server - A megadott nevet a rendszer nem ismeri fel belső vagy külső parancsként, futtatható programként vagy kötegfájlként. 060706 - Warning Changed Limits max-open_files: 2048 max_connections: 2038 table_cache:64.
Gondolom itt van valami baj, de hogy mi... :-( -
#2610 #2609
az appserv nem telepít fel a Start menü/Programok/Appserv alá indító ikonokat?
mysql start | restart vagy valami hasonló? -
Szuni #2609 Látom, itt már profik ténykednek, és ne kövezzetek meg, hogy amatőrként merészkedek ide. Más topicot nem találtam itt... A PHP-Nuke.hu oldalról letöltöttem a kezdőknek szóló tutorial videót,feltelepítettem az AppServ csomagot ahogy kell, és ezzel nincs is gond, ám a mysql nagyon nem akar menni, amikor a böngészőmbe beírom hogy localhost, és szeretném létrehozni az adatbázisomat, nem nyílik meg a PhPMyAdmin, mert ez a hiba: MySQL jelzi: 2003 - A szerver nem válaszol. Nem fut a mysql. ZoneAlarmot használok, engedélyeztem mindent. Mi lehet a baj? Hogyan tudnám megnézni, miért nem megy? Amikor kézzel indítanám a mysql-t, akkor meg dos ablakban ez fogad: A megadott nevet a rendszer nem ismeri fel belső vagy külső parancsként stb... (..)
Egy tonna tutorialt - kézikönyvet átolvastam, ott minden nagyon szép és jó, csak nemes egyszerűséggel nem jutok tovább, pedig a további lépéseket már akkotr is tudnám sztem, ha felriasztanának álmomból.K öszönöm, ha valaki megszánna egy amatőrt. -
Cat 02 #2608 mivel lehetne mengézni hogy bizonoy linkekre hányszor kattoltak ? -
highooo #2607 A könyvtár http://nandi001.dy.hu/var/www/uploads/
listazo.php:
<?php
$dir = "./var/www/uploads/";
$dh = opendir($dir);
while (false !== ($filename = readdir($dh))) {
if (!is_dir($dir."/".$filename)) {
echo "<a href=".$dir."/".$filename.">".$filename."</a><br>";
}
}
?> -
Cat 02 #2606 gondotkam letölti a php fájlt :D -
#2605 Próbáld ki ezt (itt már közöltem, itt olvashatod az eredetit):
<?php
$k_nev="uploads"; //A könyvtár neve amit kilistázunk
// Ha megnyitható a könyvtár
if ($k_azon = opendir($k_nev)) {
// Amíg van file a könyvtárban
while (false !== ($fajl = readdir($k_azon))) {
// Ha nem gyökérkönyvtárra, illetve szülőkönyvtárra való hivatkozás
if ($fajl != "." && $fajl != "..") {
// Kilistázzuk a file-t
echo "<a href=\"".$k_nev."/".$fajl."\">".$fajl."</a> ".filetype($k_nev."/".$fajl)." ".filesize($k_nev."/".$fajl)."<br>\n";
}
}
closedir($k_azon);
}
?>
Cat 02: Helytelenül adtad meg a címet. Így helyes . De egyébként is forráskódra van szüksége - nem az interpretált kimenetre. -
#2604 Szevasz,
1. Meg tudnád adni hol vannak ezek a file-ok (úgy hogy ha beírom a böngészőbe, akkor el tudjam érni), melyik könyvtárban?
2. Láthatnánk a listazo.php forráskódját (csinálj róla egy másolatot, txt kiterjesztéssel)? Anélkül nem tudunk segíteni. -
Cat 02 #2603 www.silkroad.uw.hu/listaz.php
ez műxik -
highooo #2602 Hi!!!
Csináltam egy listázot phpben(ami egy adott könyvtárbol kilinkeli a fájlokat), de van egy kis gond vele.
nézzétek meg http://nandi001.dy.hu/listazo.php
rákattintok egy fájlra és ezt irja ki:
DOS Attack by dsl51B7BD43.pool.t-online.hu [81.183.189.67]. Session logged, Admin alerted.
Ellenőrizd a kért címet!
Amennyiben mással próbálkozol, az ide vágó jogszabályok: BTK
ilyenkor mi van????:SSSS -
#2601 és jó. thanks! -
#2600 a lehető legelőre raktam :) remélem jó lesz.. -
#2599 a session kezdete előtt ne legyen semmi kimenet. legjobb ha előre kerül. -
#2598 akárhányszor beloginolok oda, mindig ez fogad:
Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /modules.php:6) in /users/login_.php on line 4
Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /modules.php:6) in /users/login_.php on line 4 -
#2597 ok, megértem ...
íme konkétan a szitu:
az kéne, hogy valami oknál fogva nem tud elhelyezni kukit az első session_start-nál. Megnéztem más szkriptet, és ott bezzeg jó volt, semmi gátz nem volt vele.
A cél az lenne, hogy egy felhasználónevet és egy "userID"-t kell neki továbbvinnie, mert a jelen rendszer olyan gyatrán van megoldva, hogy a link után beírod a felhasználónevet és beenged. :@ Tulajdonképp az lenne a lényeg, hogy a loginnál létrehoz egy kukit.
Így néz ki a gyatra rendszer:
van egy kiir.php, ami kezeli a modulokat:
...
case 'login': require"login_.php"; a(); include"$tartalom"; break;
...
case '000': a(); include"main.htm"; break;
case '210': a(); include"tartalom1.htm"; break;
case '211': a(); include"tartalom2.htm"; break;
...
Ha beloginolsz, akkor az adatok elmennek a login_.php-be, és az meghatározza a tartalmat. Ha helyesek az adatok, akkor továbbenged a tartalom1-be.
A tartalom1 elején van egy menü, ami a tartalom2-re vezet, majd a tartalom2-n is van egy ami pedig a tartalom1-re.
A tartalom1-elején az van, hogy a felhasználónévből határozza meg az ID-t és az egyéb személyes adatokat, amit majd kiir.
Jelen pillanatban egy
if (isset($_GET["helyes_belepes"])) {include"errors/hack.htm";
} elseif (isset($_GET["felhasznalonev"])) {include"errors/hack.htm"}
védi az egészet, ami nem ér semmit.
A lényeg az lenne, hogy a loginba kezdődik egy session, és a tartalom1 és a tartalom2 között viszi át az adatokat...
És nem lenne jó, ha valaki feltörné / elkötné az accountot!
... és mindez ATW-n, ahol a szerverbeállítások erősen kötöttrek ugye, de amint saját serverünk lesz, akkor azonnal teljesítjük Fastus által mondottakat -
#2596 ehhez nincs jogom. -
#2595 "ezen az oldalon valahogy mrg lehetn oldani CSS el a táblázatot ? :D"
A táblázatmentes oldalkialakítás nem azt jelenti, hogy nem használhatsz táblázatokat, csak ott ahol tényleg szükség van rájuk.
Tehát ahol tényleg táblázatban adsz meg adatokat (mint például listák, eredmények, stb...), ott lehet alkalmazni, csak például az oldalszerkezet kialakításánál (bal oldalt a menü, jobb oldalt a tartalom, stb...) nem ajánlatos. -
#2594 Át adhatod az adatokat úgy is hogy
Link:
valami.php?valtozo=Jozsi
valami.php tartalma:
$valtozo = $_REQUEST["valtozo"];
A Cookie ezzel ellentétben úgy mőködik hogy valahol beírod aztám nem kell a linkelésnél bajlódni:
$valtozo = $_REQUEST["kukiban_tárolt_adat"];
Bocs, ha nem elég szakszerű a megfogalmazásom, de én csak a gyakorlati részével vagyok tisztában :S -
#2593 php.ini-ben (ha te üzemelteted a szervert) módosítsd a két sort:
session.use_cookies = 0
session.use_trans_sid = 1 -
Cat 02 #2592 változás ? -
#2591 ??? Fontos lenne... -
highooo #2590 Hi!!!
Hogy tok olyat csinálni, hogy az oldal automatikusan kilinkelje az egyik mappa tartalmát??? és utána a változtatásokat is???
:SSSSS -
Cat 02 #2589 ezen az oldalon valahogy mrg lehetn oldani CSS el a táblázatot ? :D
(silkroad.uw.hu)
és már kérdzetem de nem vált be. uw ra mérnem lehet rendes linklet rakni ? midngi kidob a főoldara :S -
#2588 A kérdés: hogy kell azt megcsinálni, hogy NE külodjön cookie-t -
#2587 bocs... megvan!.... :$ -
#2586 olyant lehet, hogy
$_POST["valtozo"]="ertek";? -
#2585 "ugyanis képes a scriptek által generált HTML kód-ban a php.ini url_rewriter.tags opciójában meghatározott HTML elemek automatikus módosítására, azokban a sessionId elhelyezésére. Például a linkek végéhez hozzáfűzi azt, vagy formok esetén egy rejtett mezőben helyezi"
Igen, és ezt hogyan csinálom meg ????
nézd meg a ney.atw.hu menüjét, ott valami, valahogy az url végéhez csatolja a sessionID-t. A gond az, hogy osztálytásamat nem tudom elérni, hogy mondja meg az FTP jeszót, mert akkor fel se tettem vola ezt a kérdést. -
#2584 Bővebben erről:
Munkamenet kezelés alapjai
Munkamenet kezelés biztonsági kérdései -
#2583 Ahhoz hogy más oldalakat csak belépés után érhessél el tudatni kell az adott oldallal, hogy a felhasználó sikeresen belépett-e a másik oldalon. Ezt legjobban munkamenet (session) segítségével oldhatod meg.
Amikor belépsz létrehozol egy session-t, aminek adsz egy értéket.
A védett oldalakon pedig ellenőrzöd a session meglétét. Ha megvan kiíratod a tartalmat, ha nem akkor kiírsz valami ejnyebejnyét, meg hogy lépjen be az illeő.
Szóval a belep.php-nél a print('Kedves '... helyére:
session_start();
if (!isset($_SESSION[’belepett’])) {
$_SESSION[’belepett’] = 1;
}
Az adott oldalon pedig:
session_start();
if ($_SESSION[’belepett’] == 1) {
print ("Éljen be vagy lépve!");
} else {
print ("Tünés innen!");
} -
#2582 CSS lépésről-lépésre: a design tervtől a kész oldalig
CSS lépésről-lépésre: táblázatnélküli oldalfelépítés
Catti-Brie figyelmébe is ajánlom - ő is látványosan szokott harcolni a táblázatnélküliséggel -
#2581 Találtam egy jó cikket beléptető rendszerre. Az volna a kérdésem, hogy hogyan tudom meghatározni, hogy melyik oldal legyen levédve.( itt a cikk ) Ja és amit kiad a belep.php-nél, hogy "'Kedves '.$sor[3].'! Beléptél a rendszerbe." az a levédett oldalnál jelenjen meg. Nálam úgy van, hogy van egy mappa (felhasznalok) és abban az összes tartalmat le kellene védeni.
PLS segítség!!! Ezt már írtam régebben de csak kritikát írtatok vissza! Most segítsetek! -
#2580 Munkamenet kezelés alapjai
A PHP alapbeállítások mellett a sessionId sütiben való tárolását használja (php.ini: session.use_cookies opció), de engedélyezhetjük az egyéb módokon történő sessionId továbbítást is (php.ini: session.use_trans_sid opció). Ehhez a PHP hathatós segítséget képes nyújtani, ha engedélyezzük számára, ugyanis képes a scriptek által generált HTML kód-ban a php.ini url_rewriter.tags opciójában meghatározott HTML elemek automatikus módosítására, azokban a sessionId elhelyezésére. Például a linkek végéhez hozzáfűzi azt, vagy formok esetén egy rejtett mezőben helyezi el (vigyázzunk, mert META elemek használatakor nekünk kell biztosítani az azonosító továbbítását). Ha mind a süti, mind az egyéb módokon történő továbbítás engedélyezve van, akkor a PHP a következők szerint jár el: ha a kéréssel érkezik sessionId süti, akkor minden rendben, ha nem, akkor működésbe lép az azonosító különböző HTML elemekben való automatikus elhelyezése, valamint a kérésre adott válasz HTTP fejlécei közé bekerül a sessionId süti beállító is. -
Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /modules.php:6) in /users/login_.php on line 4
Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /modules.php:6) in /users/login_.php on line 4
Hogy kell azt hogy ne cookie-ba rakja hanem máshogy ??? -
#2578 hogyan kell azt megcsinálni, hogy a session ID az ne cookie-val, hanem get illetve post method-dal menjen át? -
#2577 thx, mingyárt kipróbálom... -
#2576 Ugy beszélsz (írsz) mintha hackeltem valaha is phpBB-t
Tényleg... nem tudsz valami kisebb forumot? olyasmi mint ez... olyan lehölthető kéne... -
#2575 valóban a wikipediaról van. Oda akartam írni... -
Zsoldos #2574 agyhalott egy haxor? :) -
#2573 optimalizált! :]