22786
Html-, css- és php-help
  • Dj Faustus #2652
    0. Csatlakozol az adatbázisszerverhez, és az adatbázishoz.
    1. mysql_query PHP függvény segítségével elküldöd az alanti SQL parancsot, és az eredményeket.
    $eredmeny = mysql_query ("SELECT user COUNT (*) FROM szavazatok GROUP BY user;");
    2. Az eredményeket pedig kiíratod:
    if (mysql_num_rows($eredmeny)) {
    while($sor=mysql_fetch_array($eredmeny)) {
    echo $sor[0].": ".$sor[1]." szavazat";
    }
    }

Ezekről bővebben:
    mysql_query
    mysql_fetch_row
    mysql_num-rows.php
  • Dodo55
    Mert azt nem tudom, hogy itt is használható, -e a változó=mysql_fetch_object(változó), és ha igen, akkor a countra hogy kell hivatkoznom. Mert gondolom a $változó->count nem jó, mert mi van, ha van egy count nevű oszlop a táblában.

És hogy kell, hogy csökkenő sorrendben legyenek? Esetleg ORDER BY count DESC ?
  • Dodo55
    thx, még annyit mondj, hogy hogy tudom ezt kiiratni
    úgy akarom, hogy:
    Név1: X szavazat
    Név2: X szavazat
    ...
  • Dj Faustus #2649
    A te barátod a COUNT és a GROUP BY - körülbelül ilyenképp:
    SELECT user COUNT (*) FROM szavazatok GROUP BY user;
    Forrás: Counting Rows
  • Dodo55
    PLZ valaki!
  • Dodo55
    Kéne egy kis help.
    Van egy táblám, ami így néz ki:
    id, user, voter

Ez egy szavazás táblája, azt akarom, hogy kíírja, hogy kinek hány szavazata van, szavazatok száma alapján, csökkenő sorrendbe rendezve.

Ha úgy lenne, hogy a users táblában el lenne tárolva a szavazatok száma, akkor természetesen nagyon egyszerűen meg tudnám csinálni, de nekem így jó, hogy külön táblában vannak a szavazatok, és a users táblába nincs beírva a számuk.
  • Ch_Slater
    PH! - ProHardver (prohardver.hu)
    ennyit tudok segíteni neked :D
  • Max7
    vannak itt rövidítések amiket nem igazán értek pl mi az a "PH" mi az az "OFF" a CCS-t sem értem bár gyanítom hogy CSS-re gondoltál inkább! ha valami példát mutatnál akkor esetleg tudok segíteni de így nekem ez nagyon zavaros!
  • foxxi
    Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne (leszögezem nem vagyok programozó szal ne fikázzatok ) hogy SMF (simple machines forum) alá lehetne-e rakni egy OFF gombot. Ugy mint pölö itt a PH!-n is van. Valami ilyat tudtam meg hogy azt kell kideríteni hogy az OFF támogatja e a CCS-t. De sajna hülye vagyok hozzá. A lényeg hogy egy elválasztó színt takarjon ha valaki posta offot akar írni (szürke) és esetleg egy ''dobozban'' jelenjen meg (mint a quote).

Ha valaki érti a halandzsámat és tudna segíteni az a adataimnál megtalálja az MSN címem, talán az az egyszerübb ([email protected])

Köszönöm előreis!
  • Jégkocka
    Kösz szépen. :D A hibát már megoldottam. :D De azért kösz. Elfelejtettem szólni. :D
  • CattiBrie
    Laza csak azt akarta sugallni, hogy:

<?
    include ("config.php");
    $sql="SELECT * FROM levelezes where cimzett = '$nev' ORDER BY id22";
    $result=mysql_query($sql);

while($rows=mysql_fetch_array($result))
    {
    include ("config.php");
    $r = mysql_query("SELECT uzenet FROM levelezes WHERE itt a hiba.='".$id22."';");
    $a = mysql_fetch_row($r);
    echo($a[0]);
    echo $rows['id22'];
    }
    ?>

És a mindig mindig rövid "i". :)
  • Lazarus
    omfg nem kell minden sorba <? ?>

Elég az elejére és a végére
  • Jégkocka
    Most getteléssel próbálkozom.

<?
    include ("config.php");
    $sql="SELECT * FROM levelezes where cimzett = '$nev' ORDER BY id22";
    $result=mysql_query($sql);
    ?>
    <?php
    while($rows=mysql_fetch_array($result)){ // Start looping table row
    ?>
    <?php
    include ("config.php");
    $r = mysql_query("SELECT uzenet FROM levelezes WHERE itt a hiba. ide kéne beszúrni egy id-t. Mindíg azt az id-t amit meg akarunk nyitni. :D='".$id22."';");
    $a = mysql_fetch_row($r);
    echo($a[0]);

?>
    <? echo $rows['id22']; ?>
    <?php
    }
    ?>

Lehet, hogy bonyolultan fogalmaztam. Akkor szóljatok. :D
  • bolka
    köszike xD
  • Dj Faustus #2638
    Ez a kérésed: "egy beíro ablakba beírnak valamit és nyomnak egy elkuld gombot és azutan én barmikor megtudjam nezni mitírt be." nem egyezik ezzel: "Tehat egy regisztracios cuccot szeretnek.."

A kettő teljesen különbözik. Az első egy egyszeri shoutbox/chat/vendégkönyv a másik regisztrációs rendszer.
    Utóbbira itt válaszoltam már sokadjára.
  • bolka
    Sziasztok, nekem egy olyan cuccos kéne.. egy beíro ablakba beírnak valamit és nyomnak egy elkuld gombot és azutan én barmikor megtudjam nezni mitírt be... :) remelem ertitek xD köszi, Balazs.. Tehat egy regisztracios cuccot szeretnek.. :)
  • Zsoldos
    Ok megvan. A lusta megoldast valasztottam (urlencode)

Viszont a valtozo visszanyeresenel voltak gondok pl ha a "a" (idezojeleket is tartalmazza a string) stringet postoltam es tettem az url-be, a visszanyeresenel \\\"a\\\" -t kaptam. A tobbi spec karakternel nem talalkoztam ilyennel. Ezeknek a kiirtasahoz meg kellett egy str_replace -t alkalmazni.
  • Dj Faustus #2635
    urlencode
    Vagy manuálisan: str_replace+HTML URL-encoding Reference
  • Zsoldos
    megse.. megorul pl ha " " -ba irok egy szot.
  • Zsoldos
    ja, targytalan, magatol csinalja a jelek szerint :)
  • Zsoldos
    Koszi.

Nem tudsz veletlen egy segedfuggvenyt, ami atalakitja/visszaalakitja egy string spec. karaktereit, hogy be lehessen tenni egy GET valtozoba?
    (url?akarmi=...)

input_get fuggvenyt talaltam a php.net -en de nem mukodik. (Call to undefined function: input_get())
  • Jégkocka
    Köszi :D
  • Dj Faustus #2630
    Javascript segítségével:
    screen.availWidth - Megadja a képernyő szélességét pixelekben, levonva belőle az operációs rendszer által megjelenített állandó, vagy félig állandó felhasználó felületi tényezőket (pl.: a Tálca a Windows rendszereken.
    screen.availHeight - Megadja a képernyő magasságát pixelekben, levonva belőle az operációs rendszer által megjelenített állandó, vagy félig állandó felhasználó felületi tényezőket (pl.: a Tálca a Windows rendszereken.
    screen.width - A képernyő szélessége.
    screen.height - A képernyő magassága.

• Jégkocka
    Milyen kóddal lehet megtudni, hogy az adott látogatónak milyen a felbontása??
  • Dj Faustus #2628
    "keresesi algoritmusra vonatkozoan"
    Ebben a levelezőlista-folyamban pont erről van szó.
  • Zsoldos
    Udv!

Egy kerdesem lenne a mysql-el kapcsolatban. Lehet-e a mySQL -nek direktivakat adni az adattablak fizikai/logikai reprezentaciojara, illetve a keresesi algoritmusra vonatkozoan (pl ha azt szeretnem, hogy keresofat hasznaljon, stb).
  • dav1d
    köszönöm
  • Dj Faustus #2625
    CSS (Cascading Style Sheets) a neve, és ez egy külön nyelv
    Ha csak egyszerűbb dolgokra (betűtípus/szín/súly) akarod használni nem lesz olyan nehéz dolgod.
    Ha már az oldalszerkezet kialakítását is azzal csinálod meg, akkor Internet Explorer alatt érdekes problémákba ütközhetsz - ugyanis ez az aranyos kis böngésző nem igazán hajlandó ismerni ezt a remek kis nyelvet.

Íme egy kis példa a HTML-en belüli alkalmazására:
    <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
    <html>
    <head>
    <title>Példa</title>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
    <style type="text/css">
    body {
    font-family: Arial, Verdana, Geneva, Tahoma, sans-serif;
    font-size: 8pt;
    }
    h1 {
    font-size: 12pt;
    font-weight: bolder;
    }
    .kek {
    color: blue;
    }
    .piros {
    color: red;
    }
    </style>
    </head>
    <body>
    <h1>Ez egy első szintű címsor.</h1>
    <p class="kek">Ez egy kék bekezdés.</p>
    <p class="piros">Ez egy piros bekezdés</p>
    <p>Ez pedig normál.</p>
    </body>
    </html>

További információkat a Weblaboron találsz - egy remek cikksorozat keretében, illetve itt, itt, és itt olvashatsz még róla.
  • Lazarus
    azt flashbe kell leprogiznod
  • dav1d
    hy Na akkor megint egy amatőr kérdés:
    Ha azt szeretném h az oldalaimon a betütipusaim mindenkinél ugyanakkora méretben és szinben jelenjen meg cs (vagy mi a neve)stilusokat kell használnom?
    Ezt beépiteni időigényes?Mert engem zavar az h van akinél bazinagy betűk van ami elrontja a weblap design-t...

Ja amugy tartalom még gyatra bite nicht lachen... :)
    www.vincent77.extra.hu
    észrevételeiteket várom...
  • Underground23
    fakem
    nekem jo lett.koszi.es ojat h tudok csinalni,hogy mondjuk van egy focilabda ami flashbe lett csinalva es forog korbe.de en azt akarom h csak akkor forogjon ha szinten folemegyunk az egerrel...ezt h birom elerni?
  • cr3ativ3
    THANS :)
  • Dj Faustus #2620
    "illetve azt hogy lehet megcsinálni hogy könyvtárat / fájlt létrehozni PHP-ben? "
    Könyvtár létrehozása
    File megnyitása, létrehozása
    File-ba való írás

"Ki tud olyan letölthető forumot, ami olyasmi mint ez itt (egyszerű) és nem árt ha TXT alapú. "
    Fórumok - "melyhez nem szükséges adatbázis tárolás"
    Fórumok II. - "Text adatbázisú"

Külső szolgáltatásként...
    Sg Ingyenes fórum
    Freefórum
  • cr3ativ3
    Ki tud olyan letölthető forumot, ami olyasmi mint ez itt (egyszerű) és nem árt ha TXT alapú.

illetve azt hogy lehet megcsinálni hogy könyvtárat / fájlt létrehozni PHP-ben?

nam leszek pár napig, ugyhogy inkább PM-ben keressetek, azt legalább megtalálom =3
  • Szuni
    Kipróbáltam az sql3-mal is, ugyanaz... Feltöltöm akkor újra, erre gyanakodok már én is. Hümm, nem nőnek való az ilyen.. :-)
  • MadBence
    Lehet hogy nem ugyanaz mindenhol, de nekem sql3. Szerintem még mindig a config.php-ben van a hiba, de lehet hogy nem jó a feltöltés, mert látni kéne a táblákat...
  • Szuni
    nem hülyeség, de már kipróbáltam mindent. Az adatok pontosan meg vannak adva, az uw wzt írja egyébként: MySQL host:SQL4.ULTRAWEB.HU. Ennyire pedig ne lehetek szőke, a gond itt máshol lesz. Például egy láma kérdés: a phpmyadminban mikor az sql fájlt töltetem fel vele az adatbázisba, vagy hogy mondjam, akkor balra kéne táblákat látnom, nem? Mert szépen kiírja, hogy 7xxx akármennyit végrehajtott, szemre mégsem történik semmi. Gyanakodhatok szolgáltató hibájára? Elkapott a lendület, csak azért kipróbálom az extra.hu-n is...
  • MadBence
    Ilyen nekem is volt, szerintem a config.php-ben a dbhost nem jó. uw-n asszem sql3.ultraweb.hu . Asszem nekem ez volt a probléma... Persze lehet hogy hülyeség amit mondtam
  • Szuni
    Ájjj. Felment, fel is töltöttem a lapomat már, ám újra elakadtam. Ezzel: Warning: ini_set() has been disabled for security reasons config.php on line 90, de erre találtam megoldást, az ultraweb nem támogatja az ini_set függvényt, tehát a javasolt módon ezt a sort átírtam. Átnéztem még jó pár fórumot, beéllítottam faján a config.php-t.Most nincs hibaüzeneztem az oldalon, semmim sincs,, tiszta fehér minden. :-( Valami még mindig nem jó... Valaki?
  • Szuni
    Leszedtem az egészet, cakkpakk. Feltelepítettem az EasyPHP nevű csomagot, milyen érdekes, most fut a mysql.. Viszont ehhez meg nem találtam még leírást, de itt elindult a Phpmyadmin, csak itt kicsit más minden.. :-(