22786
Html-, css- és php-help
  • Max7
    phpmyadmin beállításához kérnék egy kis helpet! álítólag csak 1 sort kell átirni (cookie-t http-re) és akkor már müködnie is kéne jelszókérésssel biztonságosan, de nekem csak hibaüzit generál:

"Wrong permissions on configuration file, should not be world writable!" pls help me! thx
  • passatgt
    Mégsem jó:

$refurl = $_SERVER['HTTP_REFERER'];

//Refferal URL Stat
    mysql_query("INSERT IGNORE INTO tvrefurl (id, ch_id, refurl, date) VALUES ('', '$id', '$refurl', now());");

Elvileg elmenti, de gyakorlatilag nem. Üres sorokat ír be. Pontosabban az id, ch_id, és a date működik, de a refurl nem. Mi lehet a gond?
  • dav1d
    közben megtaláltam az "onload" megoldást :S elnézést...
  • dav1d
    üdv! van egy linken egy ilyen: onclick="funkcio"
    kérdés: hogy tudom azt megadni hogy ne keljen a linkre kattintanom hanem az oldal automatikusan betöltse ezt a funkciót?! köszi
  • Ability
    POST nagyobb, és rejtett tartalmak esetén hasznos. GET inkább valamilyen azonosítóknál kell. Pl keresésnél a kifejezés tárolására és az opciókra tökéletes. Bejelentkezésnél POST a javasolt, de igazából lehetne GET is, a jelszót úgyis kódolva tároljuk... megoldható, de nem javasolt.
  • MadBence
    Kösz, működik rendesen. Most csak annyit zavarnék még, hogy melyik metódus a jobb? POST vagy GET? Most egy bejelentkezésre gondolok(név, jelszó), gondolom azt nem szép dolog kiiratni címsorba :)
  • Dj Faustus #5770
    "Mivel egysoros az egész, kellene bele automata sortörés."
    Állítsd be a blokk szélességét. Vagyis például a HTML forrás:
    <div id="doboz">Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Proin a magna. Sed mattis neque non massa. Sed in nisl ut nulla iaculis tincidunt. Sed elementum leo vel orci. Sed ultrices turpis vel erat. Integer eu erat nec nibh porttitor condimentum. Phasellus laoreet magna vel pede. Duis dictum nonummy enim. Maecenas ultricies ante et elit. Etiam velit. Phasellus condimentum convallis nulla. Maecenas pellentesque risus vitae dolor. Sed a mi. Donec eget ligula et justo fringilla ullamcorper. Aenean ligula lectus, iaculis nec, congue congue, volutpat id, arcu. Vivamus luctus.</div>

És a HTML-be ágyazott CSS:
    <style type="text/css">
    #doboz {
    width: 80em; /* 80 karakter szélesség */
    }
    </style>

Ha a szövegben épp az adott szélességnél szóköz van, akkor normál esetben (nem normál eset: white-space CSS-tulajdonság) a sortörés megtörténik.

A <div align="justify"> az igazítást végzi (pontosabban végezte, mert ez egy elavult mód, mostanában a text-align: justify; CSS-tulajdonság végzi el mindezt), nem a sortörést kezeli.
  • passatgt
    <div align="justify">
    szöveg
    </div>

Köszi, sikerült
  • MadBence
    Megint én vagyok.
    Van egy jó hosszú szövegem, amit ki akarok iratni. Mivel egysoros az egész, kellene bele automata sortörés. Ehhez kellene ötlet... Eddig olyat gondoltam, hogy x karakterenként berak egy <br>-t, esetleg x karakter+még a szó vége. De ez kicsit gagyin van kigondolva. Ha van ötlet (még szép hogy van), akkor osszátok meg velem plz.
  • Dj Faustus #5767
    Az iframe-be beillesztett oldalnak egy PHP szkriptet kell beilleszteni ami a $_SERVER['HTTP_REFERER']; értéket elmenti (hogy adatbázisba, vagy adatállományba, az tőled függ).
  • passatgt
    Kis utánanézéssel sikeröült lekódolnom, köszi a segítséget. Lenne mégegy kérdésem:

Van egy iframe-em, amit weblapokra lehet kirakni, olyan pl mint a youtube-nak a lejátszója és ezt bárhova kilehet rakni. Tehát van egy iframe, és erről szeretnék valami statisztikát csinálni, hogy milyen oldalon van kirakva. Ez megoldható?
  • mike0013
    egész jó, grat;)
    a hangokat honnan szedted, ha szabad kérdeznem?:)
  • CattiBrie
    Én nem szeretem az ilyen lassú oldalakat. Ha kattintok, nekem azonnal jelenjen meg az infó, mert 1 mp után bealszom. :)
  • Dj Faustus #5763
    " és a szövegben van " jel, akkor mit érdemes alkalmazni?"
    Természetesen ha "-t akarsz használni(és " és " jelek között van), akkor escapelni kell: \".
    Bővebben.

"Sziasztok!Vélemény erröl az oldalrol?"
    1. Ha már Flash, akkor SWFObject. Aktivációmentes(, és XHTML-valid. Meg az <embed> taget sem szeretjük.)
    2. Az oldal neve (<title> és </title> elemek között) index. Ez nem valami sokatmondó se a keresők, se a látogató számára.
    3. Az oldal kulcsszavai, és leírása ugyancsak nem az oldal tartalmát fedik le.
    4. "Az oldalt 1024*768 felbontásban ajánlott megtekinteni!" - ugyancsak nem tudtuk meg mi az oldal célja (ami valójában egy fotós oldal). Csak jól megijedtünk (ha nem akkora felbontásban nézem meg leszedik a fülemet?)
    5. A Főoldalon sem lettünk tájékozódottabbak. Nem tudjuk milyen célt szolgál az oldal, ki az illető, miért kellene tovább nézegetnem.
    6. A Galériában látunk egy margitszigeti kacsát. Remek, csak a popup ablakot megfogja a böngésző (ez van a Linkeknél is).
    Szóval summa-summárum: az oldal hiába "Fotós oldalad" ez aligha derül ki (talán a Kapcsolat és a Galéria utal erre). Másrészt a popup ablakokat megfogják a böngészők - keress alternatív módot.
  • soma62
    Sziasztok!Vélemény erröl az oldalrol?Fotós oldalam
  • MadBence
    Rémlett valami erről a register_globals-ról... Mind1, beletanultam ebbe az újba :). Újabb kérdés: ha echo-val, vagy print-tel akarok valamit kiírni, és a szövegben van " jel, akkor mit érdemes alkalmazni? \"-t vagy '-t? Mert nekem jó mind2.
  • hokn
    itt van pár link, ha vkit érdekelne
    Internetes pénzkeresés és keresőoptimalizálás
    Internetes pénzkeresés + segédlet
    Pannon Nyugdíjas Szövetség
    szleng, káromkodás, káromkodj, vicc, poén, nevetés, mosoly, tény, beszólás

ha designolásról vanszó, akkor bizos, hogy photoshop-ot használok ;)
  • Dj Faustus #5759
    Az ok: a PHP beállításainál (php.ini, ez leginkább a saját magad által létrehozott tárhelyeken érhető el - ingyenes tárhelyeken nem) van egy register_globals direktíva, ami off-ra változott a PHP 4.2.0-tól, ezért nem használhatsz print $szoveg;-et a localhost/index.php?szoveg=wasdasdomglol esetén.
    Ez biztonságilag hasznos.
    Bővebben:
    http://hu.php.net/manual/hu/language.variables.predefined.php
    http://hu.php.net/manual/hu/security.globals.php
  • Ability
    Újabb verziójú php-nál már így kell használni. Azt hiszem az ötös verziótól van ez. De ez sok szempontból jobb, egyszerűbb vele dolgozni, és később ha előveszed, akkor egyértelművé tudja tenni, hogy egy változónak milyen szerepe van. session, cookie stb...
  • MadBence
    Müxik! Thx! És elvileg mindig így kéne majd csinálni? vagy működne az én módszerem is (mert béna vagyok kicsit)?
  • Ability
    $_GET['szoveg']-el esetleg?
  • MadBence
    Segítsetek!
    Probléma:
    van egy .php fileom (mondjuk legyen index.php), amit szépen be lehet hívni változókkal: localhost/index.php?szoveg=wasdasdomglol, ez annyit csinál, hogy kiírja a szöveget simán (print $szoveg). A baj az, hogy NEM írja ki..., más minden müxik, tehát csak a változó nem akar létezni.
    Ilyen WAMP vagy mi van fönn szervernek, csak azért, mert gyorsan kellett. Lehet ez a probléma?
  • Bercy #5754
    .fla-ként van meg a szerkesztendő file akkor az Adobe (Macromedia) Flash alkalmazás segítségével tudod szerkeszteni. Ha viszont .swf formátumban van akkor azt nem lehet már szerkeszteni. Léteznek programok amik visszafejtik szerkeszthető formátumuvá(swf.hu-n nézz körbe) de ezek tökéletes megoldást nem nyújtanak.
  • Max7
    Na sikerült kibogarásznom a readme-ből a dolgokat! Amit te adtál azzal az a a gond hogy én nem fájlban szeretném az usereket tárolni hanem mysql-ben tehát az a megoldás hogy az userek ne lépjenek vissza az userek nem jó :(

most közben kiderült hogy nem is mysql-ből olvassa az useradatokat (név+jelszó) ha erre tudnál valami configot az jó lenne köhhi!
  • Max7
    Teszteled is ezeket? nem tudom lehet hogy a magyarokat tiltja vagy nem tudom de minde vagy ofline-nak jelez vagy egyáltalán nem jelez és a weboldalra ugrik! Nekem megbízható megoldás kell ezért irtam hogy olyan ami saját forrásból megy....
  • passatgt
    http://www.google.hu/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Ahu%3Aofficial&channel=s&hl=hu&q=msn+online+status+indicator&meta=&btnG=Google+keres%C3%A9s&aq=t&oq=msn+online+stat
  • Max7
    Ezekkel nem mentem semmire van amelyik mindig offline-t jelez még akkor is ha online vagyok! van amelyik meg nem is jelez semmit! olyan megoldás nincs ami saját forrásból megy?
  • passatgt
    http://www.onlinestatus.org/
  • Max7
    Nem értek a flashez egyáltalán de macromedia-nak van egy flashre fejlesztett programja! Bár szerintem ez is olyan mint mondjuk a psd fil photo shopban hogy csak a psd tudod szerkeszteni rendesen míg egy lementett png-ben már rétegeket kezelni nem tudsz! szal szerintem swf-et viszafejteni nem biztos hogy tudsz! lehet hogy tévedek :)
  • edeleny
    Nem biztos,hogy ide tartozik,de nem igazán találtam forum témát.
    Szoval tudtok olyan progit,amivel flash-t,SWF-t,FLA-t lehet szerkeszteni,elsösorban utolag linket berakni a gombnak.
  • Max7
    Most látom nem köszöntem még meg bár ami késik nem múlik és jobb késöbb mint soha :) Szal köhhi!

Arra tud nekem valaki okosságot mondani hogy hogy lehet kijelezni azt hogy skypen vagy msnen elérhető vagyok-e? több oldalon láttam már ilyet! Ez szemfényvesztés vagy lehet ilyet csinálni?
  • Dj Faustus #5745
    "(egy idő után hülyeséget kezdet betölteni a txt fájlba és felülírta ami előtte van XD)"
    Ingyenes tárhelytől ne várj megfelelő működést.
  • Cat 02 #5744
    aham tehát műxik
    (egy idő után hülyeséget kezdet betölteni a txt fájlba és felülírta ami előtte van XD)
    1ébként <br> csak sima új sor már tudom (általad mutatott css sokkal jobb :P)
  • Dj Faustus #5743
    "kérdés: nah suliban csináltunk vendégkönyvet és ezt gondltam h átalakítom hírezővé (Faustusé néha bebugzódott :S)"
    1. Hírező rendszer - ilyen kifejezés nincs.
    2. Bebugzódott - egy lópikulát "bugzódott" (ez is milyen kifejezés) be. Működik az.

"$kiir=<hr><br>$cim<br>$tartalom<br>"
    Helyette szemantikusabban (a <br /> lágy sorvég, bekezdésen belül használatos):
    $kiir="<h1>".$cim."</h1><p>".$tartalom."</p>";
  • Cat 02 #5742
    kérdés: nah suliban csináltunk vendégkönyvet és ezt gondltam h átalakítom hírezővé (Faustusé néha bebugzódott :S)
    az elvileg igazából élesben működő h van 2 változo (3 de azt nem kéri be) és így iratom be
    $kiir=<hr><br>$cim<br>$tartalom<br>
    nah kb így :D és ezt berakonm egy vmi.txt /html be
  • Dj Faustus #5741
    "szöveget lehet forgatni megadott szögben javascript vagy akármi segítségével?"
    1. Flash-ben. Előnye: könnyű megoldani, animálható, átlátszóság/áttetszőség, sokszínűség. Hátránya: plugin kell hozzá, akadálymentesítés és SEO gondokba ütközik.
    2. GIF-ben: Előnye: nem kell plugin, átlátszóság és animálhatóság megoldható, az alt attribútummal az akadálymentesítés és a SEO is megoldható. Hátránya: csak 256 szín, pixelgrafikus forma.
    3. PNG-ben: Előnye: nem kell plugin, átlátszóság/áttetszőség megoldható, sok szín használata, az alt attribútummal az akadálymentesítés és a SEO is megoldható. Hátránya: animációra nincs lehetőség, pixelgrafikus formátum.
    4. JPG-ben: Előnye: nem kell plugin, sok szín használata, az alt attribútummal az akadálymentesítés és a SEO is megoldható. Hátránya: animációra/átlátszóságra/áttetszőségre nincs lehetőség, pixelgrafikus és veszteséges formátum.
    5. Javascript-ben: Előnye: bármi forgatható vele. Hátránya: a Javascript akadálymentesítését meg kell oldani, egyes megoldások vagy csak IE alatt működnek, vagy csak képet tudnak forgatni.
    6. Java-ban: Előnye: ??? Hátránya: Külön plugin, akadálymentesség és SEO hiányt fog szenvedni, lassú.
    7. SVG: Előnye: vektorgrafikus formátum. Hátránya: külön plugin kell,akadálymentesség és SEO hiányt fog szenvedni.

http://elouai.com/javascript/javascript-image-rotate.php
    http://www.jsmadeeasy.com/javascripts/Text%20Animations/list_test.asp
    http://www.walterzorn.com/rotate_img/rotate_img.htm
  • harcikatica
    koszi szepen!tokeletesen bewallt!:)
  • Ability
    Hogy lehet? Érdekelne...
  • Cat 02 #5738
    képet lehet csak meg div et (bár div be lehet szöveg)
  • Ability
    Szerintem csak flash...