Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Max7
hát van ahol van fájl de netrádióról van szó! tudom hogy nagy kérdés az hogy minek zene egy oldalra de ez már csak egy ilyen oldal és sok user érdeklõdött iránta!

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

Dj Faustus
Talán jobban járnál egy tartalomkezelõ rendszerrel (CMS - Content Managment System). Nem kéne annyira PHP-hez érteni, szóval amatõr weboldalak létesítéséhez alkalmas. Ilyen rendszerek például a Joomla, a Drupal, az e107, a PHP-Nuke és a Xaraya.

Vorpal
Kérni adatokat, azokat leellenõrizni, majd beirni egy adatabázisba
nem nehéz dolog , de azért engem érdekelne mit is szeretnél ezekkel késõbb csinálni, nehogy év végéig tárgyaljuk a weboldalat amit készitesz, egy
Counter Strike klánnak,)

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

Vorpal
Elsõsorban az sem derül ki a kódból, hogy mit is szeretnél csinálni.
Lehet, hogy a félnyolc teszi.

Azt szeretnéd elérni, hogy ha valaki odatéved és beirja az adatait a mezõkbe, és lenyomja a gombot, akkor leelenõrzöd az adatokat, és felveszed ezeket az adatbázisodba?

És bárki regisztrálhat?

Ezek után tudod, hogy akarod továbbhasznositani ezeket az adatokat?
Beléptetõrendszert szeretnél egy oldalhoz?
Ha bárki felveheti magát a listába, akkor van értelme egy beléptetõnek? ugyértem akkor én is beléphetek regi után.

Ha pedig bonyolultabb dolgokra szeretnéd használni, akkor meg fogod majd tudni irni annak a kódját?

Ezeket gondold át mindezek elõtt, hátha nincs értelme egy ilyen épitkezésbe belekezdeni.

Jégkocka
Megváltoztattam a jelszót!

Levi

Jégkocka
Tehát nagyon rossz ez a php kód? És töltsek le 1 beléptetõt? De honnan?

Levi

Dj Faustus
Vagy esetleg Javascript-tel (vagy PHP-vel is a getenv("HTTP_USER_AGENT") segítségével?) kitudakolod a böngészõ típusát. Ha IE, akkor az ActiveX-es megoldás, ha nem akkor más.

Dj Faustus
Igen ám, csak a Flash lejátszót is bele kell illeszteni a honlapba. Tehát az Activex-es <object> kilõve (classid="clsid😄27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" ). Marad az ActiveX-nélküli <object> (type="application/x-shockwave-flash"), vagy a nem valid <embed>.
Épp ilyesmirõll szól ez a cikk.

Vorpal
Te ha van file és le akarod játszani, akkor tegyél be pl egy flash lejátszót, olyan mint ez :

http://www.ericzhang.com/mp3.php

ha akarod macerálhatod a felületet, de számtalan ilyen lejátszó van, és a legtöbb embernél van flash playa, a linuxosoknál ha nincs, akkor már nemtudom mit lehet tenni.

Max7
de nem mov-ot akarok lejátszani benne vagy van valami más megoldás? rádiót akarok betenni xxx.pls xxx.mp3 file van

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

Vorpal
MAX nem igazán értem a kérdést.

Szeretnél quick time moviet beletenni a lapodba?
igy? :

<embed src="akármi.mov" width="x+16pixel" height="y"></embed>

a 16 a csiknak kell
ha ezt beledugod lejátsza a quicktime plugin nekik.

Max7
#1251 valakeeeee? 😉

Dj Faustus
"ezt hozzá akartam tenni, hogy a jelszavad betetted ide akkor nagyon rossz helyzetbe kerültél most,)"
Pláne, hogy tényleg a jelszavát rakta be!

Dj Faustus
Úgy van...

Vorpal
ezt hozzá akartam tenni, hogy a jelszavad betetted ide akkor nagyon rossz helyzetbe kerültél most,)

nyomás reggelni újat,)

Vorpal
Megmondom õszintén, ez a kód ezer sebbõl vérzik.

Elsõsörban, nincs meghatározva, hogy ez a kód mikor fusson le.
Tehát, hogy a Submit gomb lenyomása után.
Igy tehát a $_POST változók nem léteznek, és igy a mysql_query nem tudja, hogy a nev = '$nev' az mi is, és igy nem ad a kérelem semilyen adatot.
Ezt persze nem tudja megszámolni, és ezért vannak a hibaüzenetek.

Ezen túl nem is merek menni mert rengeteg logikai bökkenõ van benne, ez igy nem fog menni.

Ajánlom neked, hogy tölts le egy ingyenes scriptet az ilyen tipusu dolgokhoz.
A rengeteg else is helytelen.
Sajnos nincs túl sok idõm erre, de ez sehol sem tûnik jónak.

Dj Faustus
Hibajavítások:
* $ellenoriz = mysql_query("SELECT nev FROM nickek WHERE nev = '".$nev."';");
* $ellenoriz2 = mysql_query("SELECT mail FROM nickek WHERE mail = '".$mail."';");
* $adatbazis = mysql_select_db ( "trabi-nevelde") or die("Nem tudom kiválasztani az adatbázist: ".mysql_error());
* A $parancs01 = mysql_query("create table nickek(id INT NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY, nev varchar(20), jelszo varchar(50), mail varchar(40))"); sor nem mindig kell (csak egyszer kell létrehozni a táblát).
* $parancs02 = mysql_query("INSERT IGNORE INTO nickek (nev, jelszo, mail) VALUES ('".$nick."', '".$pass."', '".$mail."');");
* Ugye a lee222 nem a valódi jelszavad?

Jégkocka
Köszi! Most ez a hibaüzi megszûnt! De van helyette másik! 😄 Ha tudnál létszi segíts! Csak 12 éves vagyok! Most a php kód így néz ki:

<?php
$conn=mysql_connect("SQL1.ULTRAWEB.HU", "trabi-nevelde", "lee222" ) or die (mysql_error());
mysql_select_db("trabi-nevelde", $conn) ;
print "<table><tr><form method=post action='$php_self'>";
print "<td>Név:</td><td><input type=text name='nick'></td>";
print "<tr><td>Jelszó:</td><td><input type=password name='pass'></td></tr>";
print "<tr><td>Jelszó mégegyszer:</td><td><input type=password name='pass2'></td></tr>";
print "<td>E-mail cím:</td><td><input type=text name='mail'><br></td></tr>";
print "<td><br></td><td><input type=submit value=regisztrál></form></td></tr>";
include("config.php");
$parancs01 = mysql_query("create table nickek(id INT NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY, nev varchar(20), jelszo varchar(50), mail varchar(40))");
$ellenoriz = mysql_query("select nev from nickek where nev = '$nev'" ,$conn);
$ellenoriz2 = mysql_query("select mail from nickek where mail = '$mail'" ,$conn);
$szam = mysql_num_rows($ellenoriz);
$szam2 = mysql_num_rows($ellenoriz2);
if ($nick == "" && $pass == "" && $pass2 == "" && $mail == "" )
{
}
else
{
if ($pass != "" && $pass2 != "" && $pass != $pass2 )
{
print "<font color=red><b>Hiba:</b> Nem egyezik meg a 2 jelszó!</font>";
}
else
{
if ($szam == 0 )
{
if ($szam2 == 0 )
{
if ( $nick != "" )
{
if ( $pass != "" )
{
if ( $mail != "" )
{
$parancs02 = mysql_query("insert into nickek (nev, jelszo, mail) values ('$nick', '$pass', '$mail')");
print "<font color=green><b>Sikeres Regisztráció!</b> Adataidat sikeresen felvettük az adatbázisba</font>";
}
else
{
print "<font color=red><b>Hiba:</b> Nem adtál meg e-mail címet</font>";
}
}
else
{
print "<font color=red><b>Hiba:</b> Nem adtál meg jelszót</font>";
}
}
else
{
print "<font color=red><b>Hiba:</b> Nem adtál meg nevet</font>";
}
}
else
{
print "<font color=red><b>Hiba:</b> Errõl az E-mail címrõl már regisztáltak!</font>";
}
}
else
{
print "<font color=red><b>Hiba:</b> Ez már egy regisztrált felhasználónév</font>";
}
}
}
?>

A hibaüzik:

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /mnt/ultraweb/l/le/letland/regisztracio.php on line 14

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /mnt/ultraweb/l/le/letland/regisztracio.php on line 15

Létrszi segíts! Elõre is köszi!

Levi

Vorpal
hogy a $nev honnét fog oda kerülni azt még mindig nem látom de a következõ hibákat majd az elõzõ ellenõrzése után

Vorpal
mysql_query("select nev FROM nickek WHERE nev = '$nev'", $conn);

a $conn a connection identifier amit felépitettél mindenek elõtt
tehát csatlakozás az adatbázishoz,enélkül nem tudja merre honnét.

pl. mindenek elé

$conn=mysql_connect("localhost", "nev", "jelszo" ) or die (mysql_error());
mysql_select_db("database nev", $conn) ;

ezt rakd be egy connect.php be és a minden script elé csak csapd be
hogy:
include "connect.php";

és már használhaod is a $conn változót

Jégkocka
Sziasztok! Kéne 1 kis segítség! Napok óta 1 regisztrációs rendszeren dolgozok! Már megvan szinte minden de kapok 2 hibaüzenetet! Már rengeteg dologgal próbálkoztam! Aki tud az segítsen! A php -kód amiben a hiba van a következõ:

<?php
print "<table><tr><form method=post action='$php_self'>";
print "<td>Név:</td><td><input type=text name='nick'></td>";
print "<tr><td>Jelszó:</td><td><input type=password name='pass'></td></tr>";
print "<tr><td>Jelszó mégegyszer:</td><td><input type=password name='pass2'></td></tr>";
print "<td>E-mail cím:</td><td><input type=text name='mail'><br></td></tr>";
print "<td><br></td><td><input type=submit value=regisztrál></form></td></tr>";
include("config.php");
$parancs01 = mysql_query("create table nickek(id INT NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY, nev varchar(20), jelszo varchar(50), mail varchar(40))");
$ellenoriz = mysql_query("select nev from nickek where nev = '$nev' ");
$ellenoriz2 = mysql_query("select mail from nickek where mail = '$mail'");
$szam = mysql_num_rows($ellenoriz);
$szam2 = mysql_num_rows($ellenoriz2);
if ($nick == "" && $pass == "" && $pass2 == "" && $mail == "" )
{
}
else
{
if ($pass != "" && $pass2 != "" && $pass != $pass2 )
{
print "<font color=red><b>Hiba:</b> Nem egyezik meg a 2 jelszó!</font>";
}
else
{
if ($szam == 0 )
{
if ($szam2 == 0 )
{
if ( $nick != "" )
{
if ( $pass != "" )
{
if ( $mail != "" )
{
$parancs02 = mysql_query("insert into nickek (nev, jelszo, mail) values ('$nick', '$pass', '$mail')");
print "<font color=green><b>Sikeres Regisztráció!</b> Adataidat sikeresen felvettük az adatbázisba</font>";
}
else
{
print "<font color=red><b>Hiba:</b> Nem adtál meg e-mail címet</font>";
}
}
else
{
print "<font color=red><b>Hiba:</b> Nem adtál meg jelszót</font>";
}
}
else
{
print "<font color=red><b>Hiba:</b> Nem adtál meg nevet</font>";
}
}
else
{
print "<font color=red><b>Hiba:</b> Errõl az E-mail címrõl már regisztáltak!</font>";
}
}
else
{
print "<font color=red><b>Hiba:</b> Ez már egy regisztrált felhasználónév</font>";
}
}
}
?>

A hibaüzenetek amiket kapok:

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /mnt/ultraweb/l/le/letland/regisztracio.php on line 12

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /mnt/ultraweb/l/le/letland/regisztracio.php on line 13

Levi

Max7
haleee valaki tud mondani valami kodot beépitett quicktime vagy realplayer lejátszóra? mediaplayert meg tudtam csinálni hogy minden böngészõ megniysa de nem jó mert a linuxosok nem látják 😞

hát igen minden user számít 😊 linux shit

Vorpal
Hát ezt jól megoldottad,) egyenesen a probléma gyökerét....

Megoldódott.

php-nuke 7.8 Lite HU-t senkise rakjon fel, helyette használjátok a teljes csomagot.

Sziasztok!

http://kvac.extra.hu/

Mi lehet a probléma? Vajon mit állítottam be a config.php-ben rosszul? 😞 Pedig a mysql-ben szerintem minden stimmel.

Ja, amit irtam nem tul egyertelmu. A rovid es a hosszu szoveg kulon vannak tarolva, tehat nem kell levagni belole stb, csak megjeleniteni a hosszut ha kell.
Mi van mostanság az extrával? Nagyon nehezen lehet elérni.

Udv!

Kene nekem egy kis varazslat. Adott egy tablazat. Az egyik oszlopban rendre 1-2 mondatnyi szoveg. Azt szeretnem, hogyha raklikkelek, megjelenjen a teljes szoveg (4-5 mondat, szoval nem tul hosszu). A legjobb az lenne, ha nem tablazatban jelenne meg, hanem lenyilna, vagy folpattanna egy kis ablak. Pl olyasmi is idealis lenne ami a aqua.hu webaruhazanal az (I) betut megnyomva tapasztalhato.

A tablazatot php generalja adatbazisbol, szoval nem szempont a konnyen olvashato/atlathato kod.
Okés. Majd kipróbálom.

Max7
#1239 <--------- itt adtam egy servercsomagot! használd azt abban benne van minden! és nem fog problémázni!

Apsserv 2.5.5, phpnuke ezt írja ki:

There seems to be a problem with the MySQL server, sorry for the inconvenience.

We should be back shortly.

Vajon mi lehet a probléma?

ivjoe
És az elõre elkészített csomagot késõbb ugyanúgy konfigolhatod, ha szükséges, szóval én inkább azt ajánlom pl.:EasyPhp. A további konfigoláshoz valószínûleg szükséged lesz a külön-külön feltevéshez szükséges leírásokra.
Link. Én is easy php-t használok, mert sztem legegyszerûbb + van admin felület phpMyadmin, stb.
Dj Faustus
A gépedre kell feltelepíteni egy szervert+PHP modul+ esetleg MySQL-t.
Megoldás 1. Elõre elkészített csomagot használsz (Appserv, EasyPhp). Nem kell beállítgatni - így egyszerûbb.
Megoldás 2. Egyenként felteszed az Apache szervert, a PHP modult, és esetleg a MySQL-t - és szépen beállítgatod. Bõvebben errõl itt.

Max7

Tomicsek
Itt nem errõl van szó?

Sziasztok!

sry ha most nagy ökörséged mondanék, akkor az a hozzánem értésembõl fakad:

Szóval a kérdésem a következõ. Mielõtt belevágnák a 3. honlapomba (egyesek szerint csak a 2.) 😊, én szeretném az egész telepítést, meg magát a motort localban letesztelni, ergo netkapcsolat nélkül. Nem tudtok-e olyan progiról, amellyel mondjuk egy mappát szervernek emulálhatok, és a php scriptet ugyanúgy futtathatom, mintha a neten lenne? Ergo egy szerveremulátorra lenne szükségem. 😊 Ugye hogy mekkora hülyeség. 😊

Dj Faustus
"Faustus mindent meg tud oldani!!!"
Neeem, nem mindent. Nincs magenta színû fejem, és nincsen rajtam mindentudó T-Gomb (Off: Hakapeszi Maki azt is eladná egy tábla csokiért Hiszékeny úrnak).
A Google, a PHP-Manual, a HTML/CSS referencia nagyon hasznos segédeszközök...

Faustus mindent meg tud oldani!!!

Dj Faustus
A php.ini tartalmazhatja az alapértelmezés szerinti from header-t.
Ha megváltoztatod, akkor valószínûleg az SMTP szerver - teleszemeteli. Talán azért, hogy ne lehessen csalni (például [email protected]ól vagy [email protected]ól levelet küldeni).
További infó: PHP manual mail függvény

Megjegyzem a HTML alapú levél fejléce hasonló a nem HTML-alapúéhoz, annyi a különbség, hogy a HTML-alapú levél fejlécben jelezni kell, hogy HTML alapú levélrõl van szó. Példát találhatsz a fent említett oldalon.

Max7
es mivan ha alapbol html formatumba csinalom es ugy irom bele a fromot? vagy akkor is megjelenik? nem lehet áshogy? nem hiszem mert minden oldal küldi a hírlevelét a tagoknak õk sem outlokot vagy pop3-mat használnak 😞

Dj Faustus
A következõ kódot illeszd be az oldalad <head> és </head> elemei közé:
<title>Ez itt Blackrav3n oldala</title>
<meta name="description" content="Oldal leírása...">
<meta name="keywords" content="Kulcsszavak listája vesszõvel elválasztva...">

A zöld szinnel jelölt részeket írd át kedved szerint

Másrészt: keress fel oldalad témájával azonos weboldalakat és ajánlj fel az oldalak szerkesztõinek linkcserét (felteszed az oldaluk linkjét, ha õk is kirakják a tiedet).

Harmadrészt: keress fel katalógusoldalakat (például a Startlap), és regisztráld oldaladat a megfelelõ kategóriában.

Dj Faustus
1. A <? és ?> ,a <?= és ?>, a <% és %>, és a <%= és %> nyitó és záró tag-ek csak speciális esetben használhatóak.
Helyette használd a következõ párosítást: <?php és ?> - ezek biztosan mûködni fognak.
További információkat itt találhatsz a 10.2-es fejezetben.
2. A PHP szkriptednek egy php kiterjesztésû állományban kell lennie (például valami.php), és olyan szerverre kell feltölteni, ahol engedélyezve van a PHP használata.

Max7
leírást adj meta tagban az oldalnak és tudsz a link alá irni és a google legfõképpen két dolgot néz hogy mik a keresõszavak és azok hány százalékban találhatók meg az oldaladon a másik amit néz hogy háûny hasonló oldalon van belinkelve a te oldalad !

Max7
amugy nem ingyenes server 😉

Max7
'From: [email protected]' próbáld ki és máris átirja a fromot de nekem az a gondom hogy ha csinálok headert minden szemetet beleir az üzibe ezt valahogy nem lehetne kiiktatni? :S

Hi!

Végre bekerült a googleba az oldalam. De csak akkor találja meg, ha a címének eghy részét, vagy az url-t írom be. Késöbb fog csak többet találni (ma hajnalba rakta be) vagy valamit módosítani kell? Ha megtalálja a link alá nem ír ki semmit, amit másik linkek alá szokott. Oda hogy tudok bármit berakni? A google nézi a keywords-t? Vagy más alapján keres? Ami az oldalon van azt találja csak meg? A ink az indexre mutat az baj?
Dj Faustus
A reply-to jó megoldás - ha az e-mail kliensben/felületen az illetõ a Reply/Válaszol gombra kattint, akkor a reply-to-ban megadott e-mail címre küldi a levelet.
A From pedig az SMTP szerver privilégiuma - szóval azt nem nagyon tudod változtatni - csak gaz trükközésekkel (POP3 szerverre való bejutás+header elküldés...), amik ingyenes szerveren nem igazán fognak menni...

Max7
nem tudom de ha nem rakok bele fejlécet akkor nem rakja bele csak ügye az userek (5e ember) közül biztos akad valaki aki nem tudja hova válaszoljon és a server webmail fiokjának válaszolna szal a fromot minden féle képpen meg kéne adnom :S

Dj Faustus
Message-Id: <5413584151.6454651@xyz_server.hu>
Ezt az SMTP (e-mail küldõ) szerver rakja bele az e-mail fejlécébe.

Date: Tue, 28 Feb 2006 16:36:39 +0100 (CET)
Ezt a fogadó szerver.

X-Freemail: message scanned
Ezt is (spamszûrés?)

Max7
gyerekek a mail fügvénynél ha adok meg fejlécet speciel ezt:

$fejlecek = 'From: [email protected]' . "\r\n" .
'Reply-To: [email protected]' . "\r\n" ;

akkor elivleg úgy érkezik a mail hogy a feladó a [email protected] és nem a webserver ez idáig tiszta de mi a lófaxé irja ki a mailba ezt:

Reply-To: [email protected]
Message-Id: <5413584151.6454651@xyz_server.hu>
Date: Tue, 28 Feb 2006 16:36:39 +0100 (CET)
X-Freemail: message scanned

(adatok természetesen cserélve nem ezek a tényleges adatok)

Valaki help me plíz

Bye: Max7