22786
Html-, css- és php-help
-
#5576 Np. Nem tudom, én még csak PHP-vel konvertáltam. Lehet JS is tud... -
#5575 Ezt a forrás elejére raktam a betöltendő HTML oldalban:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-1" charset="ISO-8859-1">
De nem hozott változást -
#5574 Köszönöm, HTML alatt is van rá lehetőség? -
#5573 Javascript UTF-8-at használ karakterkódolásnak. Kódold át ebbe a formátumba a kimenetet iconv-vel. -
#5572 Hali!
Van egy ajaxos betöltő scriptem
<script>
// Ajax betöltés
function loadurl(url,id){
var xmlhttp = new Array;
xmlhttp = window.XMLHttpRequest?new XMLHttpRequest():
new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
xmlhttp.onreadystatechange = vetites;
xmlhttp.open("GET", url);
xmlhttp.send(null);
function vetites()
{
if (xmlhttp.readyState == 4)
document.getElementById(id).innerHTML = xmlhttp.responseText;
}
}
</script>
Hibátlanul működik, azt leszámítva hogy az ékezetes karakterek helyett kérdőjelek jelennek meg. Aki tudja a megoldást, megoszthatná velem is :)
Köszi -
#5571 Igazán nincs mit. :) -
#5570 nagyon szépen köszönöm!!! -
#5569 unset függvény, és kellhet még esetleg az array_search is. -
#5568 hello!
Hogyan lehet egy tömbelemét kiszedni a tömbből?
Pl.: Tömb: a, b, c, d ... kiszedjük a b-t Új tömb: a, c, d
A választ köszönöm előre is -
#5567 Lehet ID is persze... -
Cat 02 #5566 thnx és akkor mellete lehet olyan h id=1 meg ilyenek ugye ? -
#5565 Style helyett class... -
Cat 02 #5564 hi ha css ben ez van
.vmi {}
akkor <div style=vmi></div>? -
#5563 Köszi szépen sikerült!!
Amugy szövegdobozba nem flash-t akartam rakni, valószínüleg csak félreérthetően fogalmaztam.
Lényeg a lényeg, minden olyan, és úgy működik ahogy azt megálmodtam.
Köszi mégegyszer! -
#5562 szerintem ilyenben inkább js-t használj -
Cat 02 #5561 szerinted ingyen tárhelyen (uw :) ) a véletlen kép az php val vagy js el jobb ? mert ugye uw-n elég lassú szokotott lenni php a js meg elvileg böngészőtől függ -
#5560 "Szóval, több topicban láttam(pl stalker), hogy a szövegdobozban van egy kis kép."
Kép beillesztése a szövegdoboz hátterének (A Stalker fórumból):
<style type="text/css">
textarea {
background-image : url(http://www.sg.hu/galeria/985801193/9858011931176555411tn.jpg);
background-position : center;
background-repeat : no-repeat;
}
</style>
"ha megvan már a topic flash banner-e, és az ehez tartozó kód, akkor ezt hogyan tudnám beilleszteni?"
Szövegdoboz hátterének nem tudod beilleszteni a Flasht, annak mindenképpen képnek (JPG, GIF, PNG) kell lennie.
"Továbbá annak a megoldása is érdekelne, hogy hogyan lehet , hogy minden oldal frissítéskor új bannert rakjon be?"
Íme: két Javascript könyvtár, az egyik a Flash rendes betöltését végzi[/url], a másik végzi az oldal betöltődésekor a véletlen kiválasztást, és a megfelelő id attribútumú elembe való betöltést.
Használata:
1. Az előbb említett két Javascript függvénykönyvtárat letöltöd.
2. A load.js-ben átírod a bannerek felsorolását, illetve a méretet (eredetileg 150*30 pixel méretű).
3. Feltöltöd egy webtárhelyre a két (az egyik ugye módosított) függvénykönyvtárat.
4. Ide pedig elhelyez(tet)ed az alábbi forráskódot (értelemszerűen átírva):
<script type="text/javascript" src="http://hoszt.szolgaltato.hu/swfobject.js"></script>
<script type="text/javascript" src="http://hoszt.szolgaltato.hu/load.js"></script>
<div id="banner"></div> -
#5559 Sziasztok!
Lenne pár kérdésem, remélem jó helyen teszem föl!
Szóval, több topicban láttam(pl stalker), hogy a szövegdobozban van egy kis kép.
Namost arra lennék kíváncsi, hogy ennek milyen formutumunak kell lennie, illetve ha megvan már a topic flash banner-e, és az ehez tartozó kód, akkor ezt hogyan tudnám beilleszteni?
Továbbá annak a megoldása is érdekelne, hogy hogyan lehet , hogy minden oldal frissítéskor új bannert rakjon be?
Konkrétan 3 különböző (flash)banner lenne, és ezek között szeretném ha váltakozna frissítésenként(anime topicban láttam ilyet).
Az alap flash bannerhez a kód már megvan, szeretném ezekkel az opciókkal kiegészíteni, szóval légyszives segítsetek nekem ebben.
Ha valaki tud, és hajlandó is segíteni akkor bemásolom ide a flash bannerhez tartozó kódot, vagy privátban elküldöm enki, és akkor kiegészíthetnénk a hiányzó részekkel.
-
#5558 Azt a scriptet csak elmented pl download.php néven, és egy arra mutató linket helyezel el az oldalon, ahol szeretnéd. Persze a linkben a file nevének is benne kell lennie, ahogy írtad is régebben. Aztán ennyi, magától megnyitja a txt-t, beolvassa, hozzáad egyet, menti, majd kiküldi a fejléceket... Aztán amikor ki akarod íratni az eredményt, akkor lehet include-olni a txt file-t, de abból lehet bármennyi, nem zavarják egymást, hiszen csak egy szám lesz a tartalom... Ennek így elvileg mennie kell, én nem láttam a scriptben semmi hibát. Sőt, most, hogy jobban belenéztem, arra jutottam, hogy hülyeség volt amit mondtam: megbírkózik ez minden file-al, a txt-t a számoláshoz használja. :) -
harcikatica #5557 NAAAGGYON koszi!
megusztam ennyivel, és az egyik file-t már számolja, csak a másikat sajnos nem. ha egy oldalon van a kettő(egy iframe-ben), akkor nem lehet h zavarják egymást az include-ok?
mégegyszer köszi szépen! -
#5556 A $HTTP_GET_VARS-ot lecseréled simán $_GET-re. Elvileg ennyivel meg is úsztad. :P -
harcikatica #5555 Fúúha! akkor ez lehet a bibi! nem lehet ezt helyettesíteni valami egyszerü módon? eléggé égetős lenne, és ez az első számláló amit be tudtam üzemelni. köszi előre is -
#5554 Beadandó. Tök mindegy. Minden engedélyezve van. :))) -
#5553 Ez is egy szempont... :)) -
#5552 "De értem én, csak szerintem javascripttel ésszerűbb. Nem kell újratölteni az oldalt, és minden egy formba lenne."
Javascript letiltható másrészt az oldalnak Javascript nélkül is kell működnie (diszkrét Javascript-re tessék gondolni!). -
#5551 1. <iframe> használata (hasonlóképp mint a <frame>-nél, az <iframe>-nek adsz name attribútumot a linknek meg target-tet)
2. PHP switch-get:
3. Ajax: -
#5550 Mondom órán valami olyat vettük, hogy a formon belül volt egy hidden mező, ami post-olt egy értéket, amiből tudja a php, hogy az adott oldal először van betöltve, vagy sem. :) -
#5549 Csak html-el azt mondom frame... Amúgy javascript ide is. :)
... vagy csinálod az új tartalmat új oldalra... -
#5548 De értem én, csak szerintem javascripttel ésszerűbb. Nem kell újratölteni az oldalt, és minden egy formba lenne. -
#5547 Hali!
Lehet baromság amit kérdezek, nézzétek el nekem, nem vagyok egy html guru.
kérdésem a következő: hogyan tudnám azt megcsinálni, hogy az ,,Étterem" illetve a ,,szőlőhegyi..." feliratokra kattinta egy új tartalmat lehessen behívni középre?
Régebben frame-ekkel ez könnyedén ment, beállítottam a TARGET-nél a main frame-t és csumi, de ez az oldal CSS-el készült és nem igazodom ki rajta...:(
Előre is köszi a helpet! -
#5546 Lehet azért, mert ez a script a HTTP_GET_VARS-t használja. Ezt már régóta leváltották, ez egy régi megoldás, amit már nem használnak, és szerintem az új php verziók nem is támogatják... -
#5545 "Faustus második módszere pedig szerintem nem túl jó megoldás. "
Mert nem érted. Semmi szükség a Javascriptre. Sem az onClick eseményre.
Szimplán azt kell figyelni, hogy az első, második űrlapot vagy egyiket se töltötték ki. Tehát hogy melyik űrlap mezőit küldték el.
A látogató csak a számára szükséges űrlapot fogja látni.
Hasraütésből kb. ennyi:
<?php
if (!isset($_POST["elsourlapegymezeje"]) && !isset($_POST["masodikurlapegymezeje"])) {
?>
<form action="" method="post" ?>
<!-- Az első űrlap mezői -->
</form>
<?php
}
if (isset($_POST["elsourlapegymezeje"]) && !isset($_POST["masodikurlapegymezeje"])) {
?>
<form action="" method="post" ?>
<!-- A második űrlap mezői -->
</form>
<?php
}
if (!isset($_POST["elsourlapegymezeje"]) && isset($_POST["masodikurlapegymezeje"])) {
?>
<!-- A kiértékelés -->
<?php
}
?> -
#5544 Nem neked szántam. Catti írásából jött le ez nekem. Lehet rosszul. Azt tudom, hogy te mire gondoltál, arra írtam a második kommentet. :) -
harcikatica #5543 azt elfelejtettem hozzairni, hogy a download.php-t akarja letolteni, ha a hivatkozasra kattintok:S -
harcikatica #5542 koszi! sikeresen megszereltem, viszont csak localhoston mukodik:o.
az mit jelent? hogy valami rosszul van bekonfiguralva a szerveren, hogy nem szereti ezt? ugyan azt a mukodot toltottem fel! -
#5541 "Első esetben mind a kettő fájl tartalmazza a "köretet". Mármint a menüt a fejlécet, stb., ugye?"
Igen, de ezeket beillesztheted include segítségével.
"Második esetben a hidden mezőre gondolsz."
Nem feltétlenül. Mivel az első űrlap más adatokat küld el, mint a második, ezért csak azt kell figyelned, hogy az első űrlap mezőit küldték-e el, vagy a másodikat, vagy egyiket se. Így ezzel elvégezhető annak az ellenőrzése is, hogy kitöltötték-e az űrlap mezőit (mindet, vagy egyiket másikat).
"Az meg elég nonszensz lenne, hogy ha a következő formba kimented hiddenbe az előzőleg küldött adatokat. Már ha erre gondoltál..."
Nem. A második esetben két űrlap van egy oldalon, és azt figyeljük, hogy az egyik űrlapról, a másikról vagy egyikről se küldtek adatot.
A hidden mező bár leegyszerűsítené annak a megfigyelését, hogy az egyik vagy másik űrlapról küldtek-e adatot, de nem teszi lehetővé az űrlapmezők kitöltöttségének megfigyelését. -
#5540 Faustus második módszere pedig szerintem nem túl jó megoldás. Persze csak akkor, ha nem ismered a javascriptet. Mivel ha túl hosszú az egész, akkor külön div-be vagy bármibe rakod, és alapjáraton csak az első látszana. Gombra raksz egy onclick eseményt, és ha megnyomják, akkor elsőt eltüntet, másodikat megjelenít. Lehet ellenőrzést is csinálni, hogy ki vannak-e töltve a mezők stb. Így végülis egy form-ba lenne az egész, csak ugye nem jelenik meg minden egyszerre. Ráadásul nem kell az oldalt újratöltni... -
#5539 Ha olyat szeretnél, hogy több oldalon akarsz pl. kérdéseket feltenni, akkor inkább session. Ha csak egy oldal van, és a következőn feldolgozod, akkor természetesen POST metódus. Ilyenkor nem kell a köv. oldalra semmi html, egyszerűen php-vel csak kiolvastatod, mint ahogy a példában is látszik. ($_POST['valami']) Hidden mezőket el is lehet felejteni, ilyen esetben nem kellenek. (bár én amúgy sem szeretem :P) Az meg elég nonszensz lenne, hogy ha a következő formba kimented hiddenbe az előzőleg küldött adatokat. Már ha erre gondoltál... -
#5538 Első esetben mind a kettő fájl tartalmazza a "köretet". Mármint a menüt a fejlécet, stb., ugye?
Második esetben a hidden mezőre gondolsz.
Mondott valami ilyesmit a tanár, hogy a formba beleteszünk egy hidden mezőt és ugye azt is küldjük, és akkor így valahogy lehet kezelni, ha másodjára van "megnyitva az oldal". -
#5537 Megoldás1: külön oldalon van az ételeket tartalmazó űrlap és az ételekkel számoló második űrlap.
Ez esetben a két űrlap között valamilyen kapcsolatot kell létesíteni.
Ez lehet URL paraméter (GET metódus), POST metódus (lehetne munkamenet/cookie is, de ez esetben nem kell). Én inkább az utóbbit javaslom, mert az URL-ben küldött értékek túl láthatóak a felhasználó számára.
Tehát vagy így:
<form action="masodikurlap.php" method="get">
<!-- Ide jön az első űrlap -->
</form>
vagy így:
<form action="masodikurlap.php" method="post">
<!-- Ide jön az első űrlap -->
</form>
A második űrlapnál pedig elkapod az első űrlapról jött értékeket:
$eloetel = $_GET["elo"];
$foetel = $_GET["foetel"];
$eloetel = $_POST["elo"];
$foetel = $_POST["foetel"];
Megoldás2: egy oldalon van a két űrlap. Ez esetben le kell ellenőrizned melyik űrlapról jöttek értékek. Ha az elsőről, akkor megjeleníted a másodikat. Ha a másodikról akkor a kapott adatokat feldolgozod. Ha egyikről se, megjeleníted az első űrlapot.