22786
Html-, css- és php-help
-
#5856 nincs mit:) -
#5855 köszi -
#5854 ezt tedd a while elejére:
if ( empty($amibe_beolvasod_a_listat)) {
return; // lehet break; is
}
persze ez csak akkor jó, ha a listaelemek soronként vannak a fájlban \r\n-el elválasztva...
-
#5853 Köszönöm szépen, ezek szerint jól tudtam:)
Más:
Többször találkoztam már azzal a problémával, hogy php-val kiiratok valamilyen listát, aminek az alján egy elválasztó vonal van, de a legutolsó kiiratásnál is ott van az elválasztóvonal, ami eléggé csúnya. Hogy lehet ezt kikerülni? -
#5852 Előbb beszéltem róla: osztály-szelektorok
CSS 1
HTML:
<div class"alma">
<h1>Blue</h1>
</div>
CSS:
.alma h1 { } -
#5851 Köszi
Class esetében hogy van?
.div h1? -
Cat 02 #5850 áhá köszi :D idegesített h nem tudtam eddig idézőjelet rakni linknál és képnél :) -
#5849 Fordítva: \n
Új sort nyit (Windows esetén szükség van \r-re is ami a kocsivissza)
PHP
Javascript -
Cat 02 #5848 Faustus: az a /n micsinál ? új sort kezd ? csak mert vhogy nem akaródzik beszúrni elé dolgokat :S ".$vonal."/n" pl nme jó -
#5847 #alma h1 { }
Ez abban az esetbe működik, ha az 1. szintű címsor (h1) egy alma id-jű elemben szerepel.
Például:
<div id="alma">
<h1>Blue</h1>
</div>
Kivéve, ha valami felül nem írja (egy újabb stílusdefiníció, például ami csak az 1. szintű címsort formázza: h1 { })
És mivel id-ről van szó, ezért egy bizonyos id attribútum csak egyszer használható. -
#5846 ha már itt tarunk:
Van egy ilyesmi css-ben:
#alma h1
Ez nem mindig működik. Így kell megadni ezt css-ben, vagy én írok bolondságot? -
#5845 h1 {} -
#5844 "css ben <h1><h2>stb (címsor ha jól tudom) h kell formázni?
.h1 {} ?"
Címsor, de mint a HTML nyelv egy elemére, típus-szelektorral hivatkozunk rá a CSS-ben.
Az általad mutatott kódrészlet osztály-szelektorra való példát mutat be. -
Cat 02 #5843 1szerűen tökéletes :) köszi
css ben <h1><h2>stb (címsor ha jól tudom) h kell formázni?
.h1 {} ? -
#5842 [courier]Köszi megoldódott :) mostmár tudok phpmyadmint is "configolni" hála neked :)[/coruier] -
#5841 köszi, megpróbálom:)
szerk.: nem jó:( most nem hozza létre a sütit -
#5840 A <form> tag action attribútuma hiányzik (kötelező).
A hir.html-nek egy sztringnek kellene lennie - nem az.
Íme egy valid, akadálymentes megoldás. -
#5839 hírező szkript alakul?:D -
#5838 Hát látok benne hibákat, de semmi olyat -- így hirtelen -- ami miatt nem kéne működnie. Viszont untakoztam, elkészítettem nagyjából ugyan ezt, kicsit -- szerintem -- jobb megközelítésből. Bár sosem foglalkoztam ilyen file-ban való tárolással, szóval, csak leutánoztam azt, amit tőled láttam, kicsit kiegészítve...
http://crysisfaq.homeip.net/sg/test.txt
Megint elmondom: ez csak az alap, nem árt tovább fejleszteni. :)) -
#5837 Cookie-t még a head részben, a kimenet előtt ki kell küldeni elvileg. Másikra meg próbáld ki, hogy berakod file elejére php-be, hogy ob_start();
ui.: azt hiszem, ha van ob_start();, akkor file közben is lehet cookie-t küldeni, csak azt nem tudom, hogy szabályos-e... -
Cat 02 #5836 vááá
<html>
<head></head>
<body>
<form method=post>
Cím <input type=text name=cim size=30><br>
Tartalom<br>
<textarea name=tartalom cols=40 rows=8></textarea>
<input type=submit name=gomb value="Küldés">
</form>
<?
$cim=$_POST['cim'];
$tartalom=$_POST['tartalom'];
$vk=hir.html;
if(isset($gomb))
{
$d=date("Y/M/j H:i");
$cim=trim($cim);
$out="";
if ($cim !="")
$out.="$cim<br />";
$out.="Dátum:$d<br>";
$out.="$tartalom<br><hr><br>";
$f=fopen($vk,"a");
fwrite($f,$out);
fclose($f);
}
print "Bejegyzések:<br>";
include($vk);
?>
</body>
</html>
ez miért nem jó ? include al reklamál vmit bár erős gyanúm h gmail/citromial nem küldte/fogadta rendesen :( -
#5835 hello!
Lenne egy kis gondom, szóval:
néha hibaüziket generál az oldal, arra hivatkozva, hogy nem tudja módosítani a headert, ezt én nem igazán értem, hogy miért csinálja, mert valamikor jó (amúgy ez bejelentkezésnél van)
ezt írja:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mnt/ultraweb/b/bg/bgrule/login.php:10) in /mnt/ultraweb/b/bg/bgrule/login.php on line 102
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mnt/ultraweb/b/bg/bgrule/login.php:10) in /mnt/ultraweb/b/bg/bgrule/login.php on line 103
És itt a 102-es sor:
setcookie( "user", "$user", 0, "/" );
103-as:
header("Location: login.php?");
A választ köszönöm előre is -
#5834 Igen valóban ez jó, megy object-el, de itt vissza is kanyarodtunk eredei problémánkhoz, az aktiváláshoz. Mert - mint mondtad - a <script language="JScript" type="text/jscript" src="activateActiveX_onload.js"></script> kóddal és az ehhez tartozó *.js-el nem megy a dolog. Mi a végleges megoldás?
-
#5833 <object> taggel XHTML 1.0 Strict alatt működik (bár aktiválásért nyafog, de attól még működik). -
#5832 Nos akkor, 2 dolog:
1) Sajnos az a szkript, amit én használok (lentebb lesz példa rá) nem szereti, ha <applet>-ből <object> lesz, mert akkor nem is működik és azt írja, hogy babráltam a licensz infókkal és ennyi, ne tovább. Tehát sajnos még mindig applet az applet.
2) Kipróbáltam a kódot, ami említve volt az Univerzális megoldásoknál. Csináltam is két oldalt, az elsőben nincs benne, a másodikban benne van, és ahogy az sajnos lenni szokott, amelyikben benne van ez a kis aktiváló kód, az nem működik, a Java Console valami csúnya hibákra hivatkozik, amit én nem értek. A 2 oldal:
Nincs benne az aktiváló: http://hispan1.extra.hu/teszt_oldal.htm
Benne van az aktiváló: http://hispan1.extra.hu/teszt_oldal2.htm
Ha ez az applet amit használok olyan régi hogy már így semmire sem jó és tényleg ezzel van a baj, akkor van rá esetleg valami alternatíva, ami tudja ugyanezt? -
#5831 Köszönöm. Elolvasom és reagálok. -
#5830 1. Az <applet> tag elavult. Helyette ott az <object>. Alkalmazása itt.
2. Univerzális megoldás az ActiveX-es problémákra. -
#5829 Nem mintha türelmetlen volnék, de várható megoldás a #5815-ra? -
#5828 már csak az a gondom, hogy mysql-be van egy 0000-00-00 érték, és erre azt kapom, hogy 1999 November 30 -
#5827 echo $date->format('Y F m'); helyett
echo $date->format('Y F d'); -
#5826 Köszi, Faustus első linkéjben a hozzászólásokat bogarászva találtam egy egyszerűbb módszert is:
$date = new DateTime(''.$sor['megrendelve'].'');
echo $date->format('Y F m');
És a setlocale-val magyarra állítottam -
#5825 Meg még ez a két függvény is fontos:
Minek str_replace, meg explode, ha van rá beépített függvény... -
#5824 Igen, erre gondoltam. -
#5823 Az időbélyeg (timestamp) az egy szám (Unix epoch óta eltelt idő). Abból meg az előbb említett date függvény segítségével alakítható át a időbélyeg megfelelő formátumúvá. -
#5822 Na erről a strtotime-ról én még nem is hallottam. :)) -
#5821 Ne így tárold, hanem időkódként (timesptamp vagy mi)! Ez egy számsor lesz, amiből egy egyszerű függvénnyel bármilyen formában kinyerhető az idő/dátum. Amúgy ha kimondottan erre kell, akkor explode-al feldarabolod a "-" között, így kapsz a tömbben három elemet, ami: 2007, 01, 01. Csinálsz még tömböt, amiben meghatározod, hogy pl a "01" az "Március". Aztán replace és kész. -
#5820 strtotime segítségével átalakítod időbélyeggé, majd az időbélyeget a date függvény segítségével saját formátumúvá alakítod. -
#5819 Van egy változóm: '.$sor['megrendelve'].'
Ez a mysql-ben ilyen formában van: 2007-01-01
Ezt a dátumot hogyan tudom átírni, ha egyáltalán tudom, hogy 2007 Március 1-et kapjak? -
#5818 HTML Tidy -
#5817 PHP-ben minden echo vagy print segítségével kiírt sor végére írj "/r/n"-t.