22786
Html-, css- és php-help
  • mike0013
    nincs mit:)
  • passatgt
    köszi
  • mike0013
    ezt tedd a while elejére:

if ( empty($amibe_beolvasod_a_listat)) {
    return; // lehet break; is
    }
    persze ez csak akkor jó, ha a listaelemek soronként vannak a fájlban \r\n-el elválasztva...
  • passatgt
    Köszönöm szépen, ezek szerint jól tudtam:)

Más:
    Többször találkoztam már azzal a problémával, hogy php-val kiiratok valamilyen listát, aminek az alján egy elválasztó vonal van, de a legutolsó kiiratásnál is ott van az elválasztóvonal, ami eléggé csúnya. Hogy lehet ezt kikerülni?
  • Dj Faustus #5852
    Előbb beszéltem róla: osztály-szelektorok
    CSS 1

HTML:
    <div class"alma">
    <h1>Blue</h1>
    </div>

CSS:
    .alma h1 { }
  • passatgt
    Köszi
    Class esetében hogy van?

.div h1?
  • Cat 02 #5850
    áhá köszi :D idegesített h nem tudtam eddig idézőjelet rakni linknál és képnél :)
  • Dj Faustus #5849
    Fordítva: \n
    Új sort nyit (Windows esetén szükség van \r-re is ami a kocsivissza)
    PHP
    Javascript
  • Cat 02 #5848
    Faustus: az a /n micsinál ? új sort kezd ? csak mert vhogy nem akaródzik beszúrni elé dolgokat :S ".$vonal."/n" pl nme jó
  • Dj Faustus #5847
    #alma h1 { }
    Ez abban az esetbe működik, ha az 1. szintű címsor (h1) egy alma id-jű elemben szerepel.
    Például:
    <div id="alma">
     <h1>Blue</h1>
    </div>

Kivéve, ha valami felül nem írja (egy újabb stílusdefiníció, például ami csak az 1. szintű címsort formázza: h1 { })
    És mivel id-ről van szó, ezért egy bizonyos id attribútum csak egyszer használható.
  • passatgt
    ha már itt tarunk:

Van egy ilyesmi css-ben:

#alma h1

Ez nem mindig működik. Így kell megadni ezt css-ben, vagy én írok bolondságot?
  • passatgt
    h1 {}
  • Dj Faustus #5844
    "css ben <h1><h2>stb (címsor ha jól tudom) h kell formázni?
    .h1 {} ?"

Címsor, de mint a HTML nyelv egy elemére, típus-szelektorral hivatkozunk rá a CSS-ben.
    Az általad mutatott kódrészlet osztály-szelektorra való példát mutat be.
  • Cat 02 #5843
    1szerűen tökéletes :) köszi
    css ben <h1><h2>stb (címsor ha jól tudom) h kell formázni?
    .h1 {} ?
  • Max7
    [courier]Köszi megoldódott :) mostmár tudok phpmyadmint is "configolni" hála neked :)[/coruier]
  • mike0013
    köszi, megpróbálom:)
    szerk.: nem jó:( most nem hozza létre a sütit
  • Dj Faustus #5840
    A <form> tag action attribútuma hiányzik (kötelező).
    A hir.html-nek egy sztringnek kellene lennie - nem az.

Íme egy valid, akadálymentes megoldás.
  • passatgt
    hírező szkript alakul?:D
  • Ability
    Hát látok benne hibákat, de semmi olyat -- így hirtelen -- ami miatt nem kéne működnie. Viszont untakoztam, elkészítettem nagyjából ugyan ezt, kicsit -- szerintem -- jobb megközelítésből. Bár sosem foglalkoztam ilyen file-ban való tárolással, szóval, csak leutánoztam azt, amit tőled láttam, kicsit kiegészítve...

http://crysisfaq.homeip.net/sg/test.txt

Megint elmondom: ez csak az alap, nem árt tovább fejleszteni. :))
  • Ability
    Cookie-t még a head részben, a kimenet előtt ki kell küldeni elvileg. Másikra meg próbáld ki, hogy berakod file elejére php-be, hogy ob_start();

ui.: azt hiszem, ha van ob_start();, akkor file közben is lehet cookie-t küldeni, csak azt nem tudom, hogy szabályos-e...
  • Cat 02 #5836
    vááá
    <html>
    <head></head>
    <body>
    <form method=post>
    Cím <input type=text name=cim size=30><br>
    Tartalom<br>
    <textarea name=tartalom cols=40 rows=8></textarea>
    <input type=submit name=gomb value="Küldés">
    </form>
    <?
    $cim=$_POST['cim'];
    $tartalom=$_POST['tartalom'];
    $vk=hir.html;
    if(isset($gomb))
    {
    $d=date("Y/M/j H:i");
    $cim=trim($cim);
    $out="";
    if ($cim !="")
    $out.="$cim<br />";
    $out.="Dátum:$d<br>";
    $out.="$tartalom<br><hr><br>";
    $f=fopen($vk,"a");
    fwrite($f,$out);
    fclose($f);

}
    print "Bejegyzések:<br>";
    include($vk);
    ?>
    </body>
    </html>

ez miért nem jó ? include al reklamál vmit bár erős gyanúm h gmail/citromial nem küldte/fogadta rendesen :(
  • mike0013
    hello!
    Lenne egy kis gondom, szóval:
    néha hibaüziket generál az oldal, arra hivatkozva, hogy nem tudja módosítani a headert, ezt én nem igazán értem, hogy miért csinálja, mert valamikor jó (amúgy ez bejelentkezésnél van)
    ezt írja:
    Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mnt/ultraweb/b/bg/bgrule/login.php:10) in /mnt/ultraweb/b/bg/bgrule/login.php on line 102

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mnt/ultraweb/b/bg/bgrule/login.php:10) in /mnt/ultraweb/b/bg/bgrule/login.php on line 103

És itt a 102-es sor:
    setcookie( "user", "$user", 0, "/" );
    103-as:
    header("Location: login.php?");

A választ köszönöm előre is
  • hispan2
    Igen valóban ez jó, megy object-el, de itt vissza is kanyarodtunk eredei problémánkhoz, az aktiváláshoz. Mert - mint mondtad - a <script language="JScript" type="text/jscript" src="activateActiveX_onload.js"></script> kóddal és az ehhez tartozó *.js-el nem megy a dolog. Mi a végleges megoldás?
  • Dj Faustus #5833
    <object> taggel XHTML 1.0 Strict alatt működik (bár aktiválásért nyafog, de attól még működik).
  • hispan2
    Nos akkor, 2 dolog:

1) Sajnos az a szkript, amit én használok (lentebb lesz példa rá) nem szereti, ha <applet>-ből <object> lesz, mert akkor nem is működik és azt írja, hogy babráltam a licensz infókkal és ennyi, ne tovább. Tehát sajnos még mindig applet az applet.

2) Kipróbáltam a kódot, ami említve volt az Univerzális megoldásoknál. Csináltam is két oldalt, az elsőben nincs benne, a másodikban benne van, és ahogy az sajnos lenni szokott, amelyikben benne van ez a kis aktiváló kód, az nem működik, a Java Console valami csúnya hibákra hivatkozik, amit én nem értek. A 2 oldal:

Nincs benne az aktiváló: http://hispan1.extra.hu/teszt_oldal.htm
    Benne van az aktiváló: http://hispan1.extra.hu/teszt_oldal2.htm

Ha ez az applet amit használok olyan régi hogy már így semmire sem jó és tényleg ezzel van a baj, akkor van rá esetleg valami alternatíva, ami tudja ugyanezt?
  • hispan2
    Köszönöm. Elolvasom és reagálok.
  • Dj Faustus #5830
    1. Az <applet> tag elavult. Helyette ott az <object>. Alkalmazása itt.
    2. Univerzális megoldás az ActiveX-es problémákra.
  • hispan2
    Nem mintha türelmetlen volnék, de várható megoldás a #5815-ra?
  • passatgt
    már csak az a gondom, hogy mysql-be van egy 0000-00-00 érték, és erre azt kapom, hogy 1999 November 30
  • passatgt
    echo $date->format('Y F m'); helyett
    echo $date->format('Y F d');
  • passatgt
    Köszi, Faustus első linkéjben a hozzászólásokat bogarászva találtam egy egyszerűbb módszert is:

$date = new DateTime(''.$sor['megrendelve'].'');
    echo $date->format('Y F m');

És a setlocale-val magyarra állítottam
  • Dj Faustus #5825
    Meg még ez a két függvény is fontos:

Minek str_replace, meg explode, ha van rá beépített függvény...
  • Ability
    Igen, erre gondoltam.
  • Dj Faustus #5823
    Az időbélyeg (timestamp) az egy szám (Unix epoch óta eltelt idő). Abból meg az előbb említett date függvény segítségével alakítható át a időbélyeg megfelelő formátumúvá.
  • Ability
    Na erről a strtotime-ról én még nem is hallottam. :))
  • Ability
    Ne így tárold, hanem időkódként (timesptamp vagy mi)! Ez egy számsor lesz, amiből egy egyszerű függvénnyel bármilyen formában kinyerhető az idő/dátum. Amúgy ha kimondottan erre kell, akkor explode-al feldarabolod a "-" között, így kapsz a tömbben három elemet, ami: 2007, 01, 01. Csinálsz még tömböt, amiben meghatározod, hogy pl a "01" az "Március". Aztán replace és kész.
  • Dj Faustus #5820
    strtotime segítségével átalakítod időbélyeggé, majd az időbélyeget a date függvény segítségével saját formátumúvá alakítod.
  • passatgt
    Van egy változóm: '.$sor['megrendelve'].'
    Ez a mysql-ben ilyen formában van: 2007-01-01

Ezt a dátumot hogyan tudom átírni, ha egyáltalán tudom, hogy 2007 Március 1-et kapjak?
  • passatgt
    HTML Tidy
  • Dj Faustus #5817
    PHP-ben minden echo vagy print segítségével kiírt sor végére írj "/r/n"-t.