22786
Html-, css- és php-help
  • Küldönc
    help me plz!!
    felakartam tenni a catalist 7.4-es drivert, de azt irja hogy előbb a net framework-t kell felrakni.Megis tettem de ugyanezt kirja, és nem megfelelően müködik a driver.. Mit csináljak???
    plz segitsetek!
  • mike0013
    nagyon tökéletes:DDDDDDDDDD
    köszönöööööm!!!!
  • Dj Faustus #5654
    0-0-0.jpg, 2-0-0.jpg - ezek mik?
    Ha felnagyítod a képet bejön a többi is.
  • passatgt
    nézd meg swf-be honnan szedi a képet, pl swf decompiler nevezetű program alkamas eme feladat elvégzésére, talán a shareware veruió is tudja, ami neked kell, ha nem ott a google:)
  • hispan2
    Nos szóval megtettem amit írtál, sikerült is, de a letöltött állományok között megint csak maga a zoomwiever flash progi szerepel, benne a kép nem...

Így náz ki a dolog:
    Kép

Az oldal címe tehát www.docbert.org/MP
  • Ability
    Jajj, rosszul írtam a WHERE részt. Pass helyett oda a user megy. Bár lényegtelen is, úgyis átírod úgy, ahogy neked kell. :)
  • Ability
    1. Lekérdezed az az1-hez tartozó jelszót!
    ( WHERE `pass` = '".$_POST['username']."' )

2. Megnézed, hogy az md5($_POST['password']) ugyan az-e, mint amit tárolsz az sql-ben. Amit lekérdeztél tulajdonképp...
    ( md5 az tetszőleges, gondolom titkosítod valamivel, majd átírod aszerint, ahogy csináltad )

Ennyire egyszerű. :)
  • Dj Faustus #5649
    Hopp egy kis gépelési hiba:
    $tartalom = $_PHP["mezoa"]." ".$_PHP["mezob"]; //Két űrlapmező egy szóközzel elválasztva
    helyett
    $tartalom = $_POST["mezoa"]." ".$_POST["mezob"]; //Két űrlapmező egy szóközzel elválasztva

Illetve a második
    <input type="text" name="mezoa" />
    helyett
    <input type="text" name="mezob" />
  • Cat 02 #5648
    1ébként ez műxik uw-n az biztos ;)
    http://www.tutorial.hu/node/427
  • Dj Faustus #5647
    "Kosz Faustus!De ez nem nagyon muxik..."
    Ingyenes webtárhely-szolgáltatóknál passtagt által javasolt dolgok kellenek (biztonsági okokból korlátozva vannak).

"Nem tudja valaki van olyan ingyenes tarhely amelyik engedelyezi a honlaprol valo e-mail kuldest?"
    A nagy többségük engedi, csak limitálva van, illetve bizonyos adatokat meg kell adnod az e-mail fejlécében. Erről bővebben az adott tárhely FAQ/Gyik részében vagy az adminisztrációs felületen tájékozódhatsz.
  • Cat 02 #5646
    a legtzöbb engedélyez ia mail függvényt de pár helyen le van korlátolva napi x darabra de uw-n biztos megy
  • papyszabi
    Nem tom...Azt nem neztem meg...De megfogom...
    Nem tudja valaki van olyan ingyenes tarhely amelyik engedelyezi a honlaprol valo e-mail kuldest? Mert kiprobaltam parat de egyik sem engedi az ilyesmit...
  • passatgt
    létezik a mentes.txt a szerveren?
    777 jog bevan állítva rá?
  • hispan2
    Köszönöm. Kipróbálom majd a Firefox dolgot, linkrendszert meg sikerült találni.
  • papyszabi
    Kosz Faustus!De ez nem nagyon muxik...
  • mike0013
    tehát: van egy user sor és egy pass sor, userben a következő értékek vannak:
    az1
    az2
    pass-ban:
    ez1
    ez2
    és ha beírja mondjuk a user-hez azt, hogy az1 és a pass-hoz: ez2 akkor ugyebár leellenőrzi, hogy megvannak-e ezek az értékek az sql táblán és ha megvannka akkor irányítsa át őt az oldal.php-ra, de ez így nem jó, mert az az1-hez nem az ez2 tartozik, hanem az ez1. Ezért gondoltam a soros megoldásra, hogyha egyezik a soruk is, akkor irányítsa át a felhasználót... és csak annyi a gondom, hogy megcsináltam az id-t, de nem tudom, hogy hogyan ellenőrizzem le, hogy melyik sorban van, amit a felhasználó beírt... ebben kéne a segítség
  • Ability
    Tárolod a felhasználó azonosítóját is... vagy nem egészen értem mire is gondolsz.
  • mike0013
    de ebből hogyan tudom meg, hogy melyiket írta be a felhasználó? ha nem létezik, akkor meg print "Nincs ilyen név..";
    Köszi előre is:) és bocsi a sok hülye kérdés miatt:(
  • MerlinW
    Innentől rád van bízva.
  • mike0013
    ja jó, semmi, rájöttem mér volt:)
  • viktor9999
    hát... egyrészt azért akarnék valakivel ugy beszélni hogy nem itt mert ha itt felteszek kérdéseket rögtön elhangozna az "Jujjj... ezt nem tudni..." meg ilyenek.meg elég sok mindent nemtok azért nem akartam ide irni
  • Dj Faustus #5635
    "nekem is ebben a témában lenne szükségem segítségre csak én szeretném valakinek az msn-jét elkérni"
    Ez egy fórum. Tedd fel itt a kérdésed.
  • Dj Faustus #5634
    "Meg lehet azt oldani, hogy egy urlap segitsegevel beolvasunk adatokat es azt egy kulso file-ba mondjuk egy txt-be tegye be(a txt a szerveren van)?"
    <form action="" method="post">
    <input type="submit" name="submit" value="Ment">
    </form>

<?php
    $filename = "mentes.txt"; //A file neve;
    $tartalom = $_PHP["mezoa"]." ".$_PHP["mezob"]; //Két űrlapmező egy szóközzel elválasztva
    if ($_POST["submit"] == "Ment") {
    if (is_writable($filename)) {
    //Megnyitjuk bővítésre
    if ($handle = fopen($filename, 'a')) {
    if (fwrite($handle, $tartalom) === FALSE) {
    echo "Nem tudtam írni az állományba."; //Ha nem sikerül beleírni, hibaüzenet
    exit;
    }
    }
    } else {
    //Új állomány létrehozása
    if ($handle = fopen($filename, 'w')) {
    if (fwrite($handle, $tartalom) === FALSE) {
    echo "Nem tudtam írni az állományba.";
    exit;
    }
    }
    }
    }
    ?>
  • papyszabi
    Hello!
    Meg lehet azt oldani, hogy egy urlap segitsegevel beolvasunk adatokat es azt egy kulso file-ba mondjuk egy txt-be tegye be(a txt a szerveren van)?
  • mike0013
    nem engedi a létrehozását, ezt írja ki:
    MySQL jelzi:
    #1075 - Incorrect table definition; there can be only one auto column and it must be defined as a key
  • viktor9999
    császtok nekem is ebben a témában lenne szükségem segítségre csak én szeretném valakinek az msn-jét elkérni aki ezt nagyon-nagyon-nagyon-nagyon keni vágja thx
    (címeket várom)
  • mike0013
    nagyon szépen köszönöm!!!
  • Dj Faustus #5629
    "és nem </br> hanem <br/>"
    Még inkább kiegészítve: nem <br/> hanem <br /> (szóköz a tag utolsó betüje és a / jel között.)
    Szimplán kompatibilitási okokból:

"nah de itt hogy lehet állítgatni ?"
    Ne <br />-t használj. Logikailag nem illik ide.
    Adj a képnek alul margót CSS segítségével:
    img {
     margin-bottom: 1em;
    }

A képnek meg adj alt attribútumot (úgyis szöveg van a képben, illendő megadni az alternatívát).
  • passatgt
    köszi
  • Dj Faustus #5627
    A megoldás: kereső!
  • Dj Faustus #5626
    "Hogy tudok phpben vagy javaban pingelni? Egy csomó scriptet megnéztem, szinte mind az fsockopen() függvényt használta, de ez az ingyenes szolgáltatóknál általában le van tiltva. Van egyáltalán valami mód hogy megtudjam nézni hogy hogy az adott ip (és port) online-e? Esetleg flashben egyszerübb lenne? "
    Nos a szimpla ping ISO/OSI 3. rétegbeli ICMP Echo Request-tet küld ki, és ICMP Echo Reply-ket vár.
    A PHP alapú szkriptek ISO/OSI 4. rétegbeli TCP vagy UDP csomagokat küldenek a szerver adott portjára (amiről választ várnak). PHP alatt erre leginkább az fsockopen alkalmas - amit az ingyenes tárhelyeken biztonsági okokból letiltanak.
    Próbáld meg esetleg a Java-t,.
  • passatgt
    ie6-ban van egy olyan bug, hogy egy float:left és fix szélessűgú div-nek margint adunk, akkor duplán számolja. Mi ennek a megoldása?
  • Dj Faustus #5624
    "Még egy kérdés: ez link rendszerező motort nem tud valaki javasolni?"
    Válogass:
  • Dj Faustus #5623
    "A fent említett progi csak azt a flash progit szedi le, ami a képet kezeli a weblapon, holott nekem a kép kéne (akár flash formátumban, nincs nekem gondom ezzel a zoomolós megoldással)."
    A kép és a kiegészítők letöltéséhez:
    1. Töltsd le a Firefox böngészőhöz a Firebug nevű kiterjesztést, és telepítsd fel.
    2. A Firefox jobb alsó sarkába bekerül egy ikon, azon jobb klikk -> Disable Firebug elől pipa ki.
    3. Bal klikk a Firebug ikonján -> Feljön a konzol -> Válaszd ki a Net "fület"
    4. Töltsd be az oldalt -> Fel lesznek sorolva a letöltött állományok.
  • hispan2
    Még egy kérdés: ez link rendszerező motort nem tud valaki javasolni? Csak annyi volna a követelmény, hogy a kinézetét át lehessen valamennyire szabni illetve admin kóddal bárhonnan hozzá lehessen férni és módosítani lehessen a tartalmon. Köszi előre is.
  • hispan2
    Oké, ezt én is látaom, de nekem a kép kéne belőle akár így swf-ként, akár bárhogy máshogy...
  • Cat 02 #5620
    info tanár elmagyarázza h Mozilla webszerkesztővel mit kell nyomni :)
    1ébként érettségin is ilyen alap dolgok vannak (legalábbis html ből :S)
  • MerlinW
    height (td, css/div)
    paragraph (p)
    break (br)

Sok megoldás van rá, attól függ mit, miben és hogy csinálsz. De elsősorban ajánlom a www.w3c.org tanulmányozását. Egyébként nem rossz az amit csinálsz, és gondolom az info tanár táblázatos html-t tanít.
  • Cat 02 #5618
    <br/> el jó :)
  • Cat 02 #5617
    aham ezt értem (info tanár is mindig mondta h ne 3 enter nyomjunk hanem állítgatsunk)
    nah de itt hogy lehet állítgatni ?
    ilyen kéne (annak készült aki a képeket csinálja)de ilyen :S