22786
Html-, css- és php-help
-
TommoT #5976 áhh! köszi szépen! -
#5975 Nézd meg az oldal forráskódjában.
Ez egy HTML kódba ágyazott Javascript-kód, ami az egérkurzorral a [url="http://htmlinfo.polyhistor.hu/html_ref/form.htm#INPUT"]gomb[/url]ra való rámozduláskor fut le:
<input onmouseover="alert('Köszönjük! 700Ft+ÁFA')" value="::TommoT::" type="button"> -
TommoT #5974 ha a nevemre klikkeltek, majd ott a teljes névre viszitek az egeret, ugye felugrik egy ablak
nah nekem ezt egy (volt)haver mondta el, hogy hogyan kell megcsinálni, de most módosítani szeretném az adatlapom, viszont a teljes névnél nincs ott az a sor, amivel előugrana
szóval valaki tudja, hogy ezt annó hogyan csináltam? mert így nem merem az adatlapom módosítani... -
Coala #5973 Sziasztok!
Én inkább mutatnám a gondom sem mint mondanám :)
Oldal
Idáig nem írta ki ezeket nem tudom hogy mi történhetett vele :(
A nuked klán motorját használom.
Pl pls segítsetek nagyon fontos lenne! -
#5972 Neken IE-ben bejön a lejátszó, majd eltűnik, és berak egy linket:
Movie of a Fish Store in Barcelona -
#5971 Nálam működik.
Aktiválásért rinyál (az megoldható Javascripttel való betöltéssel ugye document.getElementById('blokk').innerHTML='<object...';), de működik.
Azért az Alistapart-ra nem írnak vacak cikkeket...
"youtube-on is ilyen kódot ad:"
És? Mi ügyesebbek vagyunk náluk. ;) -
#5970 youtube-on is ilyen kódot ad:
<object width="425" height="350"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/OyKWWLsxk0s"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/OyKWWLsxk0s" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object> -
#5969 http://alistapart.com/d/byebyeembed/newwmv.html
Itt ezt találtam, de nálam ie 6.0-ban nem működik -
#5968 Köszi, már kicsit körbenéztem, kezdem érteni. A legtöbb helyen a session_set_save_handler-el oldják meg az adatbázist, és végülis a példa függvények is egyértelműek. :) -
#5967 "Ha adatbázisban akarok tárolni session-t, akkor saját session manager-t kell írnom?"
Igen sajátot kell írni.
A cikk le is írja hogy kell (sajna példakódot nem ad).
Ha fájlban akarod tárolni arra ott van a session_set_save_handler.
"Ha pedig értéket akarok adni egy session változónak, akkor sem jó a hagyományos módszer, hanem saját függvénnyel kell megoldanom?"
Adatbázisból beolvasod, és ellenőrzöd a sessiont - ergó igen.
De az elemek azonosak: session_start(),...
A módszer lényege, hogy a bejelentkezett felhasználók munkameneteiről adatokat tárolunk el adatbázisunkban, és ezen adatok alapján ellenőrizzük, hogy egy kéréshez tartozó munkamenet érvényes-e, vagy sem. A munkamenet a programunk elején automatikusan elindításra kerül (session_start()), majd az ellenőrzés kimenetelének függvényében, érintetlenül hagyjuk, vagy töröljük.
"hogy milyen formában tárolja az adatbázisban? Elég a session "adatának" egy "cella"?"
"## munkamenet azonosító
"session_id" VARCHAR(32) NOT NULL, "
32 karakter elég neki. ;) -
#5966 igen csak embed nélkül nem mindin böngészőbe jön be a banner, vagy az aláírásomban a tv, ott is embed van. Rosszul teszem?:)
Megnézem amit linkeltél -
#5965 <embed>-det felejtsd el. Vedd úgy: olyan nincs.
Tessék helyette megfelelően használni az <object> taget.
Vagy az SWFObjectet. (Úgyis aktiválni kell IE alatt) -
#5964 embednek is kellett ugyan az, most jó -
#5963 opp, mégsem jó:D
<object classid="clsid: D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,0,0" width="468" height="60" id="movie" />
<param name="movie" value="http://i-host.hu/images/banner/ihost.swf" />
<param name="wmode" value="transparent" />
<embed src="http://i-host.hu/images/banner/ihost.swf" quality="high" width="468"
height="60" name="movie" type="application/x-shockwave-flash"
pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
</object>
és ez nyílik le rámutatásra javascriptel:
#userdown {
background:transparent url(images/userbg.gif) repeat-x top center;
display:none;
left:60px;
list-style:none;
margin:0;
padding:5px 0 0;
position:absolute;
text-align:left;
top:12px
} -
#5962 Igen, olvastam, de nincs semmi példa, és a maradt bennem pár kérdés, amit előbb le is írtam... -
#5961 köszönöm ezt is meg a másikat is -
#5960 "Ha adatbázisban akarok tárolni session-t, akkor saját session manager-t kell írnom?"
A Weblaboron volt ezzel kapcsolatban egy cikk...
"van egy lenyíló menü, alatta egy flash banner, de a banner eltakarja a menüt. Van erre megoldás? z-index-et próbáltam"
A Flashnek állítsd be a wmode-ját transparent-re:
<param name="wmode" value="transparent" />
-
#5959 van egy lenyíló menü, alatta egy flash banner, de a banner eltakarja a menüt. Van erre megoldás? z-index-et próbáltam -
#5958 Faustus! Ha adatbázisban akarok tárolni session-t, akkor saját session manager-t kell írnom? Úgy értem, hogy el is felejthetem a hagyományos függvényeket? Nem kell session_start() és társai, hanem saját függvényt kell használnom? Ha pedig értéket akarok adni egy session változónak, akkor sem jó a hagyományos módszer, hanem saját függvénnyel kell megoldanom? A legnagyobb problémát viszont még mindig az jelenti, hogy milyen formában tárolja az adatbázisban? Elég a session "adatának" egy "cella"? Későbbiekben milyen módon tudom szétszedni őket, ha egy helyre pakolja őket?
Előre is köszönöm a választ! -
#5957 Az oldalon található tartalomért, a készítő nem vállal felelőséget,meg ugye én sem vagyok az, a fejlesztőt nem ismerem...
A Link hibás, ne nyissátok meg, mert törvényt sértetek.
Ezt csak a védelmem érdekében írtam, úgyhogy ne éljetek vissza a linkel! -
#5956 Ja, a link: LINK -
#5955 Amúgy ez a nagy segíség kérés, hogy lássátok a célt,mertsegíteni azt nem igazán akartok, ezzel az oldallal dolgozok, fejlesztgetem bővítem. A tartalom csak úgy próbaként lett még feltöltve, hogy-hogy reagál.
Persze ezek után sem kell segíteni.
Majd kikisérletezgetem valahogy.... -
#5954 "azon részéhez ugrik oda, ahova hivatkozik ( #valami ). Na most ezt egy iframe-n belül alkalmazom és az egész oldal leugrik(felugrik)."
Itt egy Javascriptes megoldás.
"A lejátszó FFben működik, IE-ben nem...ezt csak most vettem észre.:s"
Nálam működik FF-ban is meg IE7-ben is. -
harcikatica #5953 Hello!Lenne egy kérdésem. Pontosan nem tudom hogy nevezik a technikát, de arrol van szo, amikor egy lapon belül van a hivatkozás és a lapnak azon részéhez ugrik oda, ahova hivatkozik ( #valami ). Na most ezt egy iframe-n belül alkalmazom és az egész oldal leugrik(felugrik). De szerintem egyszerübb lesz, ha megmutatom:
csakvan
a Dalszövegek menüpont rakoncátlankodik...
Azért nagyobb a háttér, hogy nagyobb felbontásokon is szépen nézzen ki.
Köszi a segitseget...
A lejátszó FFben működik, IE-ben nem...ezt csak most vettem észre.:s -
#5952 hát nem találom ezt a fajtát :( -
#5951 de létezik
hotscript.com -
#5950 Jó megoldottam, de akkor nem is létezik külön php-ben a bithumenen meg más torrent sablonokban használt egyszerű szavazógép? -
#5949 De ezt hol tudom megszerezni? -
Cat 02 #5948 sima vonal a <hr>
nekem ilyen szavazás van oldalamon sztme ez jó :D (bár vesszőket nem csípi :( ) -
#5947 És még egy kérdés, valaki nem tud olyan szavazógépet szerezni, a forráskódját, vagy php-t, mint ami a torrent oldalakon van, gondolok itt bithumenre, olyan egyszerű,és tökéletes. -
#5946 Még egy kérdés:
Valalki nem tudja, hogy a depo-clean témában olyan vonalakat, azok az elválasztókat, hogy kell beírni, hogy megjelenjenek? Mert azt hiszem kitöröltem párat véletlen :( -
#5945 Bocs, hogy megint zavarok, de valaki nem tud olyan php fájlt, ami olyan, hogy megadok egy mappát neki ahol mondjuk 10 kép van, és azokat megfelelő időközönként váltogatja?
A kód is elég, csak légyszi valaki? tudom, hogy van ilyen.. mert láttam, ilyen nagyon szép áttűnéssel az nagyon zsép volt. Akár angolul is jó!
Köszi :) -
#5944 Írd be neki így: &nbsp;
Ebből ilyet csinál: -
#5943 énis azt akartam írni, csak átalakította rendesre:D -
#5942 Nézd meg a forráskódját.
A relációs jel ki van cserélva a megfelelő entitásra.
Tehát a < <-re a > >-re, a szóköz -re.
-
#5941 így:
<pre>
<table border="1">
<tr>
<td>row 1, cell 1</td>
</tr>
</table>
</pre>
< = <
> = >
-
#5940 Helló! Hogy lehet olyat csinálni, hogy van egy kód és azt nem akarom, hogy az oldal része legyen, Jobban nem tom elmagyarázni... Itt egy példa: http://extra.hu/front/banner A "HTML kód:" mezőt szeretném megcsinálni a saját kódomra... -
#5939 "Még pedig azt, hogy itt csak azt adod meg ha nem sikeres az írás, de se előtte, se utána nem találtam, hogy beirattad volna, vagy ez elintézi, hogy ha nem íráshibás?"
Az fwrite függvény pont erre való! Tessék elolvasni a kézikönyvet!
Ha nem sikerül az írás, akkor a függvény visszatérő értéke FALSE logikai értékű lesz, ekkor kiírunk egy hibaüzenetet, és megszakítjuk a szkript futását. -
Nagyon szépen köszönöm!
szerk.: így már működik:)
csak egy dolgot nem értek benne:
if (fwrite($fa, $comments[$i]) === FALSE) {
echo "\t\t<p class=\"error\">Nem sikerült a(z)".$filename."állomány ".$i.". sorának írása. <a href=\"index.php\">Vissza</a></p>";
exit; //Írási hiba esetén hibaüzenet, és kilépés a programból
}
Még pedig azt, hogy itt csak azt adod meg ha nem sikeres az írás, de se előtte, se utána nem találtam, hogy beirattad volna, vagy ez elintézi, hogy ha nem íráshibás?
amúgy még egyszer nagyon szépen köszönöm! -
#5937 Itt elérhető a hozzászólásokat/híreket listázó szkript forráskódja
Itt van, ami a törlést végzi.
Itt pedig a tabulátorokkal tagolt adatállomány.