22786
Html-, css- és php-help
-
#12341 Természetesen át. A kettő egymástól független. -
#12340 Ha médiacenteren regisztrálok .hu-s domain-t és nem kérek hozzá webszervert, akkor át tudom majd irányítani a .hu-s címre érkező látogatóimat egy tetszőleges webcímre? Csak biztosra akarok menni, jó lenne ha valaki megerősítené :) -
phoenix1 #12339 Olyat nem lehetne, hogy beolvasos DOM-ból mennyi kép van az oldalon, majd csatolsz egy onload fv-t a képhez. Ekkor már lesz legalább egy összértéked hány kép van.
Az állapotjelzőt úgy gondolnám, hogy window.settiemout-al folymatossan lekérdezném annak a változónak az értékét amely a betőltés százalékát tárolja, ha elérte a 100%-ot akkor cleartimeout. Az animációhoz pl. jQuery animate fv-t használhatnál. Dióhéjban. -
#12338 De pont ezt akarom elkerülni, hogy ne kelljen alapból beleírni az oldalba egy DIV-et. De majd megoldom. -
#12337 akkor divet berakod, de css-ben alapból elrejted, majd js-elmég oldalbetöltés előtt megjeleníted:) -
#12336 Hát, lehet a végén ez lesz, egyelőre még előbbit akarom kipróbálni. Amúgy még a takarólayer is érdekes dolog, mert Pyro mondta, hogy IE8 nem engedi futás közben beszúrni egy DIV-et, csak miután betöltött az oldal. Gondolom biztos meg lehet csinálni, nem ismerem a dolgot, CB-ben is működik elvileg. Csak ugye az a lényeg, hogy nem akarjuk az oldalon előre létrehozni a takarólayer-t, hanem ilyen dinamikusra, minden oldalon környezettől függetlenül működjön csupán azzal, hogy behívunk egy js-t. -
#12335 egyszerűbb egy fehér layer div az oldalra, majd ha betöltött az oldal, akkor elrejted, így:
window.onload = function () { elrejtés } -
#12334 Igen, erre mondtam, hogy ugye ez lenne a legjobb, és meg is tudnám csinálni PHP-vel könnyen, de talán jobb lenne egy univerzális megoldás, ami bár lehet annyira nem pontos, de az is működne és kevesebb vele a gond. Mert ugye a méretét nem tudod, de a darabszámot igen, és az is jó lenne. Meghívnánk az oldalt, a DOM ready-ig (vagy valami hasonló eseményig), mondjuk lenne egy kis forgó töltő ikon, aztán ha a dokumentum be van töltve teljesen, akkor gyors tömbbe pakoljuk a képeket, majd ciklussal előtöltjük őket, közben ugye a tömbböl tudod a darabszámot, cilus meg számol, szóval darabszám alapján tudsz folyamatcsíkot csinálni. -
#12333 az a gond, hogy olyant tudsz csinálni js-el, hogy egy kis kerék forog, amíg az oldal teljesen betölt, viszont olyant, hogy %-ot ír, azt már nem, mivel nem tudom a fájlok méretét, szóval nem tudsz miből %-ot számolni -
#12332 Most azon gondolkozok, hogy ha az állapotcsíkot ilyen "folyamatosra" akarjuk megcsinálni, akkor kellenének a képek állományainak méretei is. Mert ugye ha a darabszám alapján mozogna a csík, akkor nem lenne egyenletes, kisebb-nagyobb ugrások lennének benne. Míg ugye ha tudnánk az össz méretet, és a már betöltött képek méreteivel számolnánk, akkor valamivel pontosabb lenne. Mondjuk ez nem is annyira lényeg, jó lenne darabszám alapján is. Viszont az előbb faszságot mondtam, nem is kell osztály, mert ugye úgyis komplett oldalt akarunk előtölteni, szóval az összes képet elő kellene tölteni, és akkor már getElementsByTagName-el is be tudjuk pakolni őket tömbbe. Most az érdekelne, hogy ez járható út-e. Majd utána is nézek, de ha valakinek van jobb ötlete, akkor szívesen venném.
Am ASP is ugyan olyan szerver oldali nyelv, mármint úgyértem, hogy az sem létesít folyamatos kapcsolatot, hanem egyszer kiértékelődik, és utána visszaküldi, nem? Tehát akkor azzal is csak annyi lenne megvalósítható, hogy vagy megadod az előre tölteni kívánt képeket, vagy PHP-vel és hasonló nyelvekkel megadsz egy könyvtárat, és onnan kilopja az adatokat, majd visszaadja JS-nek. -
#12331 asp-vel lehet megoldani, gmailen is az van -
#12330 Ha igen, akkor a folyamatábrát már meg tudjuk csinálni, csak egy elmélet kellene, egy módszer, hogy hogyan érdemes nekikezdeni. -
#12329 Gondolom olyan megvalósítható, hogy DOM ready eseménynél már a doksi be van töltve (az oldal úgy tudom ilyenkor még nem), abból ki tudja vadászni a megfelelő osztállyal ellátott elemeket, tömbbe teszi, utána előtölti. Ez lehetséges? -
#12328 Ha lehetséges, akkor érdekelne. A Gmail viszont nem tudom hogy működik, ott eléggé statikus az oldalszerkezet, előre átadhatják neki paraméterül a képeket, azán nem is változik igazán semmi, csak a levelek tartalma. Nekünk viszont olyan kellene, ami alkalmazkodik minden oldalhoz, tehát vagy DOM-ból lekérdezi a betöltés állapotot, ha ez lehetséges, vagy valamilyen osztály szerint azonosítja az előre betöltendő képeket. Tehát ugye az a lényeg, hogy bármilyen oldalra rakod be, mindig működjön. Az nem gond, ha megfelelő osztályt kell adni az objektumoknak, vagy valami hasonló "megoldás", csak annyi lenne a lényeg, hogy ne kelljen előre paraméterrel átadni a betöltendő képeket. Valahogy auto fel kéne ismernie.
Ha ez megvalósítható, akkor légyszi adj valami tippet, nem is kell kész megoldás, utána járunk, csak egyelőre a módszert nem ismerjük. -
bracsek #12327 de. szerinted a gmail betöltője mit csinál? rágja a körmét? -
Cat 02 #12326 Windows XP egész jól el van vele . -
#12325 Hm, akkó' vagy lesz a képátadósdi ami nem valami rugalmas megoldás, vagy csak szimplán kirakunk egy töltő ikont, azá' ha betöltött az oldal teljesen akkor jelenítjük meg. Body onload ugye akkor fut le, amikor már a képek is be vannak töltve, vagy nem? :P -
#12324 nem:) -
#12323 Napot!
JS-sel lehet valahogy olyan preload funkciót írni, hogy folyamatábrával mutatja, hogy hol tart a lap betöltése, de nem kell sehogy sem átadni a fv-nek a tartalmazott képeket, stb? Esetleg mondjuk a képeknek adni valamilyen egyedi osztályt, vagy DOM-mal lekérdezni valahogy, hogy hol tart a betöltés? -
#12322 az a zsiroldó mosogatószer?:D
ok értme. hát én téllegnem. :D -
bracsek #12321 legjobbak az ajax formok azokat senki nem látta még át szerintem. -
#12320 énis ilyen megoldásokat láttam egy kódba.- hidden átadást. (y) -
#12319 Megjelent a Zend Studio 7.0 PHP 5.3 támogatással. (kb 5 éve használom, az egyik legkomolyabb környezet)
-
phoenix1 #12318 Helló Nem találkoztatok véletlenül olyan hibával XP SP3 + Apache 2.2.6 + PHP 5.3.0 kombinációval CURL-al lekért teljes oldal áttöltésekor elveszik néhány ékezetes, meccsenyes () betű. Pontos információt most nem tudok mondani arról a szerverről, annyit tudok pillanatnyilag, hogy Linux OS van rajta ahol is rendben mennek az ékezetek, de az itthoni localhostról XP SP3 a fenti konfiggal nem. Ha esetleg van tipp, hogy mi lehet a gond. -
#12317 e-mail: [email protected]
password: password
na most ezután elmész a freemail.hu-ra, és nagy valószínűséggel (legalább 50% esélyt adnék rá) be tudsz majd lépni valaki postafiókjába, és elolvasni az összes levelét. és ez még csak az első probléma ezzel az egésszel. -
#12316 Jaja, persze, csak vannak olyan lusták mint én, különbség nem nagyon van, csak abban, hogy kevesebbet kell pötyögni. :D Mondjuk lehet nem egy szép megoldás. :P -
#12315 Mint ahogy ha nem is ugyan arra az URL-re kellene mutatnia, de kézzel is oda lehet íratni egy HTTP GET változót, amit feldolgozás alatt ki lehet nyerni ugyan úgy, aztán jön egy ellenőrzés ami feldolgozás alatt IS ellenőrzi, hogy a hír tulajdonosa ugyan az-e, mint a munkamenetben tárolt felhasználó, aztán ha nem egyezik a userid akkor header majd die, ha meg minden fasza akkor szerkeszti. Am meg nyilván nem sok különbség van a rejtett űrlapmezős variációval, de szerintem ez kényelmesebb. -
bracsek #12314 egy kutya másik eb, csak nem szoktam keverni a GET et és a POST ot, ezért szoktam hiddenezni. -
#12313 Egyszerűbb lenne, ha a form-nak action paraméternél $_SERVER['REQUEST_URI']-t adna meg, és akkor amikor újratölt feldolgozásnál ugyan úgy ott lesz az URL-ben a változó, aztá' feldolgozás alatt újra megnézi a jogosultságot, és csak utána szerkeszti. -
bracsek #12312 de :) minden amit kiküldesz átírható, de ellenőrized, hogy van e jóga annak a felhasználónak azt a kommentet szerkeszteni, és ha van, akkor ha átírta akkor is a sajátját szerkeszti. és ha az id mellett küldesz egy másik változót amiben az id és valami van össze md5 ölve és mikor visszajön tudod ellenőrizni, hogy amit visszaküld azt nem írta át... mert nem tudja miből kell md5 öt készíteni. -
Cat 02 #12311 És azt nem lehet átírni ? Mmint forráskódban. -
bracsek #12310 Igen, az. nem elég, hogy nem egyből csinál minimum md5 öt belőle, hanem még küldözgeti is, és ha valakinek 25 helyen ugyanaz a jelszava, ez kifejezett köcsögség amit csinál. -
bracsek #12309 input type=hidden pont erre van.
-
Cat 02 #12308 Csinálok egy komment szereksztőt a lényege, az, h elküldi a php-s cuccnak, a hír id-jét (hozzaszolas_edit.php?function=frissit&id=21). Az szépen leellenőrzi, hogy a hír készítője, az ugyanaz-e mint a session-ben az id. Ha igen ,akkor előjön egy textarea, amibe át lehet szerkeszteni a hírt, ezt szépen post-ban el is küldi, a hozzaszolas_edit.php-nek, ami ha nem üres a $tartalom, akkor frissíti. De itt a bibi. A $id-t ugye megkapta get-tel. De a form, csak a tartalmat továbbítja post-ban. Hogy lehetne megoldani, hogy valahogy az id is átmenjen ilyenkor ? Eddig azt csináltam, h láthatatlan div-be raktam (display:none), de ilyenkor az picit parás lenne.
-
#12307 Paraszt? -
Cat 02 #12306 Jelszó emailben küldés ? -
#12305 Hát az Access többe kerül amennyire emlékszem. -
#12304 Ezt mire érted? -
cmsworld #12303 Seikrült átkonvertálni az adatbázist mysql-be. A baj az, hogy a codeigniter hibát jelez, nem lehet kitömöríteni. A Filemaker pedig úgy látom, hogy sajnos nem ingyenes. -
bracsek #12302 sok a paraszt programozó :(