22786
Html-, css- és php-help
  • Cat 02 #12541
    Nézd meg a függvényeket.

csinálsz egy olyant h

function fooldal()
    {
    foldalon ami van printelve oc
    }

if ($mi=='fooldal') {fooldal();} elseif($mi='hir' and !empty($hir_id) { hir($hir_id);}

Bár ez könyv az lehet hatásosabb lenne :D

Ám mostanában gondoltam arra h egy régebbi oldalam átírom html-re. Az lenne a kérdésem, h egy ilyen oldalt, ami tele van tartalommal és mind1 más, h lenne érdemes ? txt-be bepakolni egyenként, sql(ezt azért kerülném, extra úgy emlékszem lassú etéren), vagy soksok function ?
  • biomage
    de olvastam, mégpedig ezt
    itt ilyen példa nem volt, meg sehol máshol sem.
  • Ability
    Amúgy komolyan? Nem akarsz tanulni egy kis PHP-t? Ez így szar, nemcsak hogy alapvető dolgokat nem tudsz, de még magadnak is keresztbe teszel. Elolvasnál valami egyszerű könyvet 3 nap alatt, aztán nem lenne akadály. Ha meg kihagyod a neked nem kellő dolgokat, mint mondjuk gd image fv-ek, xml, és társai, akkor 1 nap alatt tisztában lennél az alapokkal.
  • Ability
    $getPage = empty($_GET['listazas']) ? 'news' : $_GET['listazas'];

Ez annyit csinál, hogy kinyeri az URI-ből a $_GET['listazas'] változó tartalmát. Ha a változó nem létezik, vagy nem tartalmaz adatot, akkor alapértelmezetten a 'news' értéket kapja, ha hordoz információt, akkor másolja annak tartalmát. Ezzel be tudod állítani, hogy alapból behozzon valamilyen oldalt, a többire meg csinálsz hagyományos linkeket:

<a href="'.$_SERVER['PHP_SELF']?listazas=sglista">SG LISTA</a>
  • biomage
    alapértelmezetten?
    azt hogyan? :D
  • Ability
    Vagy különveszed és include, vagy csinálsz valamilyen feltételt. Újabb GET változó, esetleg egy függvény hozzá, ami egyszeri alkalommal elvégzi az átirányítást, vagy ellenőrzöd, hogy létezik-e, és egyenlő-e egy bizonyos GET változó azzal, amilyen oldalon vagy és akor nem irányít át. De ezek mind ilyen puritán megoldások. Egyáltalán minek kell neked header? Alapértelmezetten beállítasz egy oldalt amit behoz ha nem létezik az uri-ben semmilyen oldalra irányuló adat, az oldalváltásokat meg egyszerű linkként adod meg az oldalon.
  • biomage
    akkor hogy csináljam meg?
    fogjam a php tartalmát és írjam át egy másik phpba, mondjuk listazas.phpba, és az index.php ba csinálom a header távirányítást a listazas.php ba?
  • Ability
    Jó, de nem látom, hogy hol, milyen környzetben van a header. Most amit bemásoltál, abba nem a kilistázás van, hanem mindegyik feltételben egy header? De akkor ezt meg hogy gondoltad? Az oké, hogy a 'news' érték utasítja arra, hogy az oda tartozó bejegyzéseket írasd ki, de ha ugyan ezt a változót használod átirányításra, akkor a feltétel mindig igaz lesz, és folyamatosan próbálja újratöltetni.
  • biomage
    ezt nem értem :D
    azt hittem elég oda a header is, de ha ez nem elég akkor utána nézek a jó átirányzásnak
  • biomage
    ö úgy van megcsinálva hogy

<?$getlistazas=$_GET['listazas'];
    if ($getlistazas==news){fö oldal}
    if ($getlistazas==Hlist){Hentai Lista tartalma}
    if ($getlistazas==sglista){Sgs lista tartalma}
    if ($getlistazas==letoltes){Letöltö helyet tartalma}?>

enyi
  • Ability
    Örülök hogy szorgalmasan teszed be a kódot, de mi lenne, ha az átirányításért felelőst részt másolnád ide?
  • Ability
    Vagy ha egybe van az egész akkor adni egy dífót értéket, többit meg linkre hozza be vagy akármi.
  • biomage
    ere rájöttem
    nálam is átirányítási hibát ír ki.
    az a baj hogy a fő oldalt is beraktam ebbe
    $getlistazas=$_GET['listazas'];
    if ($getlistazas==news){}?>
  • Ability
    Hát header az mindenképp kelleni fog, csak nem erre a célra. Be kéne tenni egy switch-et, ami a megfelelő paraméterrel include-olja be a listázót, végére adni neki egy dífút értéket.
  • Terensz
    Javaslat: állítsd úgy össze a weboldalad motorját, hogy soha ne legyen benne header(Location: ...). Ide pl. minek?

Egyébként pedig rossz az átirányításod.
  • Ability
    Nekem ez a hibaüzenet elég egyértelmű:

This webpage has a redirect loop.

The webpage at http://abrion.extra.hu/index.php?listazas=news has resulted in too many redirects. Clearing your cookies for this site or allowing third-party cookies may fix the problem. If not, it is possibly a server configuration issue and not a problem with your computer.

Végtelen átirányítási ciklusba került az oldal...
  • biomage
    látod nem jó
    ha kiveszem a headert egyből indítja
  • Ability
    Plusz meg kéne néznie, hogy a header még a kimenet előtt ki van-e osztva, bár ha nem, akkor úgyis lenne hibaüzenet. ob_start tud segíteni esetleg, de meg lehetne oldani 'normálisan' is.
  • Vorpal
    Márpedig a:
    header("Location: index.php?listazas=news");
    ez jónak tűnik. Amennyiben a URL erre is változik meg, akkor minden rendben.

Változónak ne adj ilyen nevet, hogy function2. Ez igy elég zavaros lehet. Legyen mondjuk ésszerűbb pl. $getListazas ?

Dzsani itt leir egy jobb whitelist módszert arra, hogy válts tartalmat:
    http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1043617395&no=12146

Ha nem tűnik átláthatónak, akkor használhatsz SWITCH-et is.
  • phoenix1
    Frontpage nem alkalmas dinamikus oldalak készítésére. Kisebb oldalak, honlapok esetében megteszi. Fogadd meg Terensz-nek a javaslatát, annyi szerkesztő program létezik. Van aki Dreamweaver-t használ, PSPad, Notepad++, stb. van amelyik ingyenes s van amelyik pénzbe kerül pl. a Dreamweaver.
    Az (x)html, css, php, javascript alapok elsajátításához a bannerben találsz hasznos oldalakat.
  • biomage
    Újra itt

Egyesíttetem 1 PHP fájlba, az összes olyan phpt, ami csak kilistáz valamit a mysqlböl, de most kicsit gondba vagyok, a fő oldal vagyis az index.php üres, a fő oldal így jön be index.php?listazas=news
    Mit írjak ahhoz hogy átugorjon, az index.phpról az index.php?listazas=news ra, kipróbáltam a header('Location: index.php?listazas=news'); sort, de nem jön be semmi :(
    Ja igen ilyen kapcsolást csináltam
    <?$function2=$_GET['listazas'];
    if ($function2==news){
    "Tartalom"
    }?>

• Terensz
    1 jótanács (ha a topicba rendszeresen írók is hasonlóan vélekednek, akkor javaslom, tartsd be): ne használj Front Page-t. Én pl. Notepad++-t használok, van, aki NetBeans-t, van aki egészen mást. Php-t ilyesmivel ilyennel érdemes fejleszteni.
  • JackSparrow88
    Thx, ok, viszont én mondjuk töltöttem le ilyen php-s cuccokat, pl. szavazás meg üzenőfal alkalmazást de hogyan tudom betenni a frontpage-ben az oldalamra? Vagy csak abban az extension-ban lehet ilyet?
  • phoenix1
    A Directory és DirectoryMatch-ot nem erre az esetre használják. Pl. van egy "Sajat" nevezetu mappa a serveren és leszeretnéd védeni akkor a Directory-val ha több felhasznalonak van almappa pl. [Janos|Erzsi] azon belul "Sajat" mappa akkor a DirectoryMatch-al (ugye a DirectoryMatch-nál használhatunk regex-et) egyszerűen el lehet végezni egy authenticationt.
  • Agy Halott #12517
    akkor konyvtarat nem lehet ugyanugy beallitani mint a file-okat?
  • bracsek #12516
    igen megoldják, a 6 os php val már nincs ilyen gond, de elvették a globális változóimat :(
    a 2000 el az volt a riadalom, hogy a 0. évbe kerülünk, aztán kiderült, hogy ellenben azzal a pár hírrel amit hozzá nem értő emberek híreszteltek, majdnem sehol nem volt gond a 2000. viszont jelenlegi phpkban a 2038 valós létező probléma, és mielőbb túl kell rajta esni, mert hamarosan cseleket kell bevetni határidőnapló készítéséhez.
  • phoenix1
    Hi. A serveren fel van telepítve a frontpage extension, ugyanis enélkül nem fogod tudni használni a frontpages feltöltő dolgot.
  • Terensz
    Hali!
    Igen, ilyet lehet, mi is szoktunk formokat feldolgozni. Viszont ezt egy sima html file nem fogja tudni megoldani, meg kell tanulnod egy szerveroldali nyelvet, pl. a php-t.

A bannerban a felfutó cuccokat nézegesd kőkeményen, + egy webservert és adatbázis szervert mindenképp telepíts a gépedre. Ilyen pl. a bannerben található Xampp szerver. Jó tanulást, üdv a klubban.
  • JackSparrow88
    Hali, én az alábbi dolgokat szeretném vhogy betenni az oldalamra de nemtom működésre bírni őket. (Frontpage-ben)
    pl. üzenőfalnál ha küldésre mek akkor elküldje és megjelenítse a szöveget, vagy képfeltöltésnél töltse fel a képet, stb. Biztos meglehet vhogy csinálni ha vannak benne ilyen funkciók, csak nemtom hogyan kéne...
    teszt
  • Cat 02 #12512
    Reméljük megmarad addig a php
    Ám csak megoldják, valahol olvastam, h a 2000-rel is bajok voltak, mégis...
  • bracsek #12511
    DE a timestamp az nagyon jó, főleg php ban 2038 után :) irigyellek, mert azt te már valószínű nyugdíjasként éled meg... de mi lesz velünk fiatalokkal? :((
  • Cat 02 #12510
    Akkor raksz mellé egy booleant/int-et. Ha true kiadták, ha fales nem/ha 1 kiadták, ha 0 nem.

Ám nekem pl checkboxos izé sose ment, de radio-val meg tudtam csinálni.
    De akár csinálhatod linkkel is ^^

admin.php?function=szerkeszt&mit=2

if function=szerkeszt and !empty($mit)
    {
    lekerdezés: ***** from hentailista where id=\"$mit\"
    <input type=text name=nev value=lekerdezes['nev']>
    .....
    <input type=hidden name=id value=\"$mit\">
    <input type=hidden name=szerkesztve value=valami>
    <submit>
    }

if szerkesztve=valami és nem üres a többi amit elküldtél
    {
    query=update....
    }

Ez így nagyvonalakban elvileg megy :)
  • phoenix1
    Hi. A DirectoryMatch-al sehogy, ugyanis a DirectoryMatch-et csak a Apache httpd.conf-jába lehet alkalmazni, .htaccess-be nem. Marad a FilesMatch :S
  • biomage
    nem írtam oda az okot a színezésre, annyi lenne a színezés oka hogy megjelöljem az adott lista sort hogy, mondjuk nem adták ki vagy kiadták, semmi nagy oka nincs.
  • biomage
    igazából ezt a checkboxot 1 update formba akarom berakni, valszeg úgy csinálom meg ahogy előbb leírtad, amúgy most azon ügyködöm hogy egy phpba több kapcsolást tudjak csinálni, cat irt egy admin felületet nekem az sg listára abban is ilyen van.
    És már szét is szedtem, mi is csinálja az egészet a $function=$_GET['function'];
    ez meg a link
    admin.php?function=felvitel
    ez meg hogy mit csináljon
    $felvitel="insert into sglista
    nem is olyan nehéz :D
  • Ability
    Ha ilyen formázó scriptet akarsz írni, akkor viszont a checkbox halott ügy. Az elegáns megoldás mondjuk az, hogy egy iframe-ben egy html oldalt megjelenítesz contentEditable tulajdonsággal. Készítesz egy GUI-t a különböző formázó gomboknak, és az iframe-ben execCommand paranccsal csinálsz rögtön egy előnézetet, maga a böngésző szúrja be a szükséges kódokat, real time látni fogod hogyan fog kinézni. Ha puritán valaki, akkor rögtön a generált kódot is beírhatja adatbázisba, de ha univerzálisabbat akarsz csinálni (az ilyen kódot az eltérő böngészők egymás között utólag nem nagyon eszik meg, mivel máshogy kezelik), akkor a háttérben láthatatlaunk generálod a megfelelő BB kódokat és csak azt mented el.
  • Ability
    Amúgy meg ha ez nem olyan lesz, hogy mittomén a felhasználók saját szájízük szerint beállíthatják a megjelenést, akkor csak csinálj annyit, hogy létrehozol egy új oszlopot adatbázisban ami azt jelöli, hogy el kell-e színezni a szöveget. HTML kódot nem nagyon írunk adatbázisba, ilyen "flag"-eket használunk jelölésnek. Ha meg túl sok jelölés kell, akkor elég rá egy oszlop is, csak valahogy ki kell találnod, hogy a benne tárolt több infót milyen módszerrel nyered ki.
  • Ability
    Én azt hittem, hogy kliensoldalon akarsz dolgozni, mondjuk a checkbox arra kell, hogy törlésre jelölj valamit, és akkor kiemeli a sort, vagy társai. Meg lehet csinálni szerver oldalon is. Csinálsz egy checkbox-ot, ellátod egy name mezővel, elpostolod, a feldolgozás alatt isset-tel vizsgálod, hogy létezik-e a változó a $_POST tömbben. Ha nincs bepipálva, akkor nem küldi el az űrlappal, nem is fog a túloldalon létezni egyáltalán. Ha kipipálja, akkor elküldi a böngésző egy 1-es értékkel, amit persze boolean típusként is tudsz vizsgálni. A többi a te dolgod, hogy adatbázisba hogyan akarod tárolni, kezelni.

Tipp: ha egy űrlapon van több checkbox vagy akármilyen input mező, akkor használhatsz azonos name attribútumot, csak az érték végére kell egy [] jelet tenni, és akkor tömbber rendezi őket, ciklussal könnyen végig tudsz menni. Pl.: csoportos törlésnél, stb helyeken jól jön.
  • biomage
    1xübb nem letehet volna? :D
    például valami ilyesmit hogy a mysqlbe ez lene irva font color="szin" és a kilistázásnál csak azt színezi, ki aminél ez az érték be van írva.
    valami ilyesmire gondoltam :D
  • Ability
    Na, tudtam én hogy át kellett volna olvasni mielőtt elküldöm, hiba van benne. Nem az ele változót vizsgálod feltételben, hanem a check nevűt, stb..