Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

passatgt
float:left a divnek

pyrohun
sziasztok

belefutottam egy olyan problémába, amit egyelõre nem tudok megoldani.

Adott egy img tag, ami minden oldalletöltéskor más méretû képet fog megjeleníteni, tehát mondjuk refresh-nél már más lesz a mérete.

Ezt az img -t egy div-en belül helyeztem el, és arra lenne szükségem, hogy a div SZÉLESSÉGE is az img szélességét vegye fel (magasságnál ugye ez alap, szélességnél viszont nem, mert a div 100% széles mindig, így jóval túlnyúlik)

Ötlet?

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Agy Halott
koszonom szepen!
Máté12
Már semmit...

Logitech G25 tulajos!!

Lazarus
inkább azt mond meg mit akarsz csinálni
#9968;#9969-re

Köszönöm a segítséget. Minden OK!

Üdvözlettel: gy?jt?

Máté12
Hát erre az irja ki az uw, hogy a php script tullépte a futtatási idõt :S

Logitech G25 tulajos!!

pTk
switch($_GET["lap"])
{
default : include("kezdo.php");break;
case "tagok" : include("members.php");break;
case "akármimás" : include("akarmi/akarmimas.php");brea;
}

ezt mondjuk belepakolod az index.phpba ahol megvan az oldalad kerete, szóval ez mindig csak a tartalomra mutasson, legalábbis én általában igy csinálom, és hivatkozz rá index.php?lap=tagok vagy valami amit megadtál a "case" feltételben.

mike0013
ha a link ez: <a href="http://tarhejem.uw.hu/index.php?m=tagok" target="_parent">
akkor így csináld: $m = $_GET["m"];
és ha kiíratod akkor az értéke az lesz, hogy "tagok"

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

Máté12
Hát nekem csak nem jó valami :S
<?php
$m = $_GET<'tagok'>;
?>

a linkem:
<a href="http://tarhejem.uw.hu/index.php?m=tagok" target="_parent">

És erre nekem nem jön be :S

Logitech G25 tulajos!!

Nem értem a kérdést. Hogyhogy a tagok.php-ba "irányulnia"? Ha oda is át akarod adni, akkor a linkben ugyanúgy tedd mögé, majd kezeld le benne.

Máté12
Itt van egy linkem:
http://tarhelyem.uw.hu/index.php?m=members

Ekkor a index.php-ben így éred el:
$m = $_GET<'members'>;
Ekkor m = 123.
Tehát én members-nek nevezem el. És ennek a members-nek kéne a tagok.php irányulnia. Ezt, hogy és hol állítsam be??

Logitech G25 tulajos!!

Maco13
Mivel a beillesztett képet a levelezõproginak le kell töltenie, ezt nem lehet automatikusra állítani a küldött levélben. Arra lehet van mód hogy csatolod a levélhez sima képként, és relatív hivatkozással illeszted be (tehát nem www.valami.hu/kep.jpg hanem kep.jpg), de ezt nem vágom hogy egyáltalán lehet-e és ha igen hogy. Sajnos szopás, de ez van
Maco13
Ha HTML levelet küldesz, akkor a sortörés a <br />, ha sima text-et akkor pedig \n
Lazarus
HTML-ben <br> a sortörés, -nemtom miben- pedig \n
Szervusztok!
A levelezõ programomba szeretnék beilleszteni egy rövid szöveget, amelyik arra utal, hogy az üzenetet ellenõrizte a vírusellenõrzõ programom.
Weblapszerkesztéshez egyáltalán nem értek. Odáig már eljutottam, hogy a vírusellenõrzõm által felkínált ablakba beírtam a szöveget és az meg is jelenik az üzeneteimben. Csak olyan esztétikai gondom van, hogy a sablon szöveg: "Az avast! virusellenorzo program ellenorizte az uzenetet!" sorköz kihagyás nélkül közvetlenül az üzenet szövege alá kerül és kissé zavarólag hat.
Azt szeretném, ha az üzenet szövege és az idézett szöveg között 2-3 sorköz beékelõdne esetleg olyan módon, hogy valami elválasztó grafika is közbeékelõdne.
Hogyan - milyen kódokkal - lehet ezt a megjelenést a sablonban megszerkeszteni?

Üdvözlettel: gy?jt?

Sziasztok!

Van egy kis loginrendszer, amit valamelyest módosítottam. A meghívó html levélként kerül kiküldésre. Meglinkeltem benne egy képet az oldalamról, viszont az a probléma merül fel, amivel már nagyon sokszor találkoztam: a meghívó "kézhez kapásakor" a szöveg természetesen egybõl olvasható, viszont a kép megjelenését külön engedélyezni kell.

Tud valaki erre megoldást? Elõre is köszönöm a segítséget!
Malakai
A header az adott dokumentum header-jét változtatja valamire (ahogy a neve is mondja) így természetes, hogy az adott ablak vált át.
Php nem is tud új ablakot nyitni, javascript kell neked, itt egy példa.

Egyszer a function:

<script type="text/javascript">
function opener() {
var field = document.getElementById('textfield').value;
window.open('http://www.google.com/search?hl=hu&q='+field);
window.open('http://uk.search.yahoo.com/search?&fr=yfp-t-501&ei=UTF-8&rd=r1&p='+field);
}
</script>

Ha nem akarsz php-vel kezdeni semmit a form-al, csak megnyittatni az ablakokat, akkor maga a form se kell, elég a 2 input, a másodiknak meg nem kell submit-nak lennie.

<input id="textfield" type="text" name="textfield" value="😊" maxlength="50" />
<input type="button" name="submit" value="Keres" />

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Agy Halott

<?
$mezo = strip_tags( $_POST<'textfield'> );
if ( strip_tags( $_POST<'submit'> )=="Keres") {
header("Location: http://www.google.com/search?hl=hu&q=".$mezo);
header("Location: http://uk.search.yahoo.com/search?&fr=yfp-t-501&ei=UTF-8&rd=r1&p=".$mezo); }
?>

<form method="post" action="index.php"><p>
<input id="textfield" type="text" name="textfield" value="😊" maxlength="50" />
<input name="submit" type="submit" value="Keres" /></p>
</form>

volna ez a kod, melynek lenyege, hogy van egy text mezo es mellette egy submit button. a text mezobe beirt szoveg atadodik a php kodnak, de kattintaskor 2 openWindow-nak kellene nyilnia, mindegyikben mas-mas linket betoltve.
ket dolog nem muxik:
1. nem nyitja meg mindket linket, amit a header("Location: ...);-ban megadok neki, csak a legutolsot. az okat tudom miert, hiszen nincs definialva az openwindow, csakhogy nem jottem ra, hogyan kene osszehozni a php-val. 😞
2. az eredeti oldalt felulirva tolti be az ujat, pedig kulon kellene nyitnia, a kiindulasi oldalt meghagyva (NEM POPUP).

segitenetek nekem ezt megoldani?
Ha pl. van egy ilyen linked:
http://tarhely.hu/valami.php?valtozo=123

Ekkor a valami.php-ben így éred el:
$x = $_GET<'valtozo'>;

Ekkor x = 123.

Erre gondoltál példaként?

Máté12
Erre tudnál egy példát mutatni??

Logitech G25 tulajos!!

kösz

Dj Faustus
swfObject lesz a te barátod

Lazarus
Egy címsorból átadott változó az index.php file-nak, ebben az esetben az index.php a változó értéke alapján dönti el hogy melyik oldalt kell betölteni. Ha nem töltöd fel semmilyen értékkel a fõoldalra irányít.
Máté12
Sziasztok!

Itt van egy ilyen link: http://www.wormsnevelde.hu/index.php?m=myworm
Engem az érdekelne hogy ez az "m" betû mit takar??

Köszi elöre is!!!

Logitech G25 tulajos!!

flash galériát h tudok beílleszteni a honlapomra? úgy hogy ne külön oldalon legyen, hanem honlapon belül, egy div-ben.

ja leesett: tehát úgy van megcsinálva, hogy az egész oldal töltõdik be mindig ugyanúgy csak a szöveg változik, ha jól értem. ha így van ez tényleg pofon eccerû.

passatgt
köszi, átolvastam, de nem igazán találtam használható anyagot

mindegyik külön lap
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Az ajax nekem egy kicsit bonyi, úgyhogy marad az iframe. Viszont, itt egy egyszerû weboldal, amelyben szintén a menü alatt lévõ dobozban nyílik meg a tartalom és az oldal forrásában sem javát, sem iframet nem látok, akkor hogy csinálta?
http://www.dzsuszti.net/pic/html/tutorial/41/index.html
Dj Faustus
1. <iframe> - példa
2. Ajax: Cikk róla, egyszeri megvalósítás
3. PHP switch-get-include: cikksorozat

A kereteket (<frame>,<frameser>😉 meg felejtsük el.

iframe-el lehet megoldani
<a href="1.html" target="main">home</a>
<iframe id="main"></iframe>

Faustus csinált már rá egy példát
Malakai
Itt olvasgass esetleg...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai
Egy div nem ablak, hanem csak egy leválasztott blokk a html-en belül.
Ha div-nek a tartalmát akarod frissíteni ahoz javascript kell, ajax.
De lehet inkább vmi más megoldást kéne keress (pl egyáltalán nagy szükség van erre? akkora fájdalom, ha a többi rész ismétlõdik az oldalakon), ha abszolút nem értesz hozzá...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Nem biztos hogy jót mondok, de amire te gondolsz azt framekkel kéne megoldani. Én úgy csináltam meg az én oldalamat, hogy minden oldalban benne van az egész menü is (így könnyebb jelezni az aktuális menüpontot is)

Sziasztok, úgyis hülyét kapok eccer😞(( 1 teljes napja szenvedek egy tök triviális dolgon, már mindent elolvastam, még az angol nyelvû tutorialokat is és semmi válasz. Csak arra tudok gondolni, hogy ez olyan eccerû, minthogy az autóba benzint kell tölteni, ezért elére is elnézést és nem röhögni😊
szóval hogyan lehet azt css-ben elérni, hogy egy link ugyanazon oldalon található dobozban nyíljon meg? magyarul van felül egy menüsor. ennek az elsõ elemét emelem ide.
<div id="menu">
<a href="1.html" >home</a>
a "home" gombnak az 1.html-re kell mutatnia, ami benne van a gyökérben.
van egy "fõ doboz" ím:
<div id="main">
<div id="text">
<h1>Welcome</h1>...stb.
hol kell azt megadni, hogyha a "home"-ra klikkelek, akkor az a "main" ablakban nyíljon meg.
lehet hogy rossz helyen próbálkoztam de a href parancs után, több paranccsal is próbálkoztam nem mûködött. már több oldal forrását is megnéztem és nem bírtam rájönni. nagyon gáz😞((((
passatgt
php->mp3 feltöltés->közben bitrate konvertálás

ötletek megvalósításra?😊

JoeFromHun
Nagyon szépen köszönöm a segítséged! 😊

Üdv:JoE

Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB

Dj Faustus
Tessék - Flashben készült

JoeFromHun
Sziasztok!

Hogyan lehet Ilyen képnézegetõt az oldalamra csinálni? Mert nagyon tetszik!

Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB

Dj Faustus
Biztos hogy Java-t használsz galériaként? Nem Javascriptet? A kettõ nem ugyanaz! <#ravasz1>
Mellesleg nézz utána a Flash beillesztésénél a wmode paraméternek - az okozza valószínûleg a gondot.

Sziasztok!

A következõ probléma megoldására vagyok kíváncsi:
A weboldalamon a képek megjelenítésére java galériát használok. Az a gond, hogy ha megnyitok egy nagyobb méretû képet, akkor nem fedi le a flasht, hanem a flash fedi magát a képet, vagyis a java galériát. Hogyan oldható meg, hogy a flash legyen a háttérben, és ne pedig fordítva? Tudja valaki erre a megoldást?
a honlapomon a szürke hátterem elé akarok rakni egy kisebb, tiszta fehér hátteret. meg is csináltam, html color codes-al, de a kisebb fehér hátteret sehogy sem tudom megcsinálni h ne balra, hanem középre zárja. valaki segítsen légyszíves, vagy h h csináljam meg, mert már ezzel szenvedek 2 napja...a lapon szerintem látni mi a probléma, minden középre zárt, csak az a fehér háttér nem...
a honlap

++

passatgt
akkor linket, más hiba lesz😊

Nem mûködik, ugyanolyan mint volt.

passatgt
html, body {
height:100%;
}

annak a divnek, amiben az egész oldal van(az infóbár is)
position:relative; és min-height:100%;

az infóbár fölötti tartalomnak annyi padding-bottom, ahány px magas az infóbár

az infóbárnak meg position:absolute; bottom:0;

Most eléggé kezdõ kérdés következik:

A lapomon 3 fõ div van. Az egyik a menü, a másik a fõ rész, a harmadik egy infobar. A menü függõleges, position absolute bal felsõ sarok, margin meg van adva balról és felülrõl. A fõ rész ugyanígy, csak jobb felsõ saroktól. Százalékos értékekkel dolgozok, így szép felbontáskövetõ az oldal. Viszont most szeretnék egy kis infobart betenni alulra, a fõ rész alá. Úgy csináltam, hogy position absolute jobb alsó sarok. Viszont az a baj, hogy menüponttól függõen a fõ rész néha kitölti a teljes oldalt, néha nem. Amikor kitölti, akkor az infobar marad a képernyõn, ahelyett, hogy le kéne scrollozni, hogy meglássam. Azt szeretném megoldani, hogy az infobar mindig legalul legyen, a fõ résztõl x pixelre, de ha nem tölti ki a teljes oldalt, akkor a lap alján. Ezt hogy a francba kell?

köszi

Malakai
background: red;
background: #F00;
background: rgb(255,0,0);
Vagy background helyett background-color.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

CSS-ben:

background-color: #valami;