Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

biomage
mégsem volt jó, de így már jó 😄

<?$getadmin=empty($_GET<'cat'>) ? 'main' : $_GET<'cat'>;
if ($getadmin==newsfel)
{if (!empty($_POST<'kep'>) && !empty($_POST<'cim'>) && !empty($_POST<'link1'>) && !empty($_POST<'link2'>) && !empty($_POST<'info1'>))
{$sql="INSERT IGNORE INTO hir (kep, cim, link1, link2, irta, tipus, datum, info1, info2, info3) VALUES ('$_POST','$_POST','$_POST','$_POST','$_POST','$_POST','$_POST','$_POST','$_POST','$_POST')";
if (!mysql_query($sql)){}else{}echo "Sikerült<br />";}else{ print "Kihagytál egy mezöt!";}}?>

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

biomage
aszem megtaláltam 😄, milyen jó vagyok 😄!
Csak kitöröltem az if (!mysql_query($sql)) { és megfordított a 2 echo szövegét és kész 😄
Máris kijelzi ha rossz volt a bevitel vagy jó volt 😄

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Ability
Talán mert le sem fut a benne levõ másik feltétel, mivel ahhoz a külsõ feltételnek mindenképpen teljesûlnie kell, így viszont a MySQL-es feltétel is mindig igaz lesz, kivéve ha valami külsõ gáz van a szolgáltatással.
biomage
Egy kérdés, itt mi a rossz? :S
Ha valamelyik mezõbe nem írók, akkor nem írja ki hogy "Kihagytál egy mezõt!" de ha minden jó akkor kiírja hogy "Sikerült"

<?$getadmin=empty($_GET<'cat'>) ? 'main' : $_GET<'cat'>;
if ($getadmin==newsfel)
{if (!empty($_POST<'kep'>) && !empty($_POST<'cim'>) && !empty($_POST<'link1'>) && !empty($_POST<'link2'>) && !empty($_POST<'info1'>))
{$sql="INSERT IGNORE INTO hir (kep, cim, link1, link2, irta, tipus, datum, info1, info2, info3) VALUES ('$_POST','$_POST','$_POST','$_POST','$_POST','$_POST','$_POST','$_POST','$_POST','$_POST')";
if (!mysql_query($sql)) { echo "Kihagytál egy mezõt!";}else{ print "Sikerült<br />";}}}?>

QuippeR
vagyis amit Malakai is írt, csak write-only voltam.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

QuippeR
egy megoldás, hogy ha adatokat dolgozol fel, akkor nem írsz ki semmit, hanem redirectelsz egybõl.

példa fórum applikációnál: jön egy új üzenet, feldolgozod a bejövõ post adatokat, majd egyéb kiírás nélkül redirectelsz a topikba, ahová beírt az emberke. a redirect miatt a post adatok elvesznek, de már nincs is rájuk szükséged.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Malakai
Mivel ugyanabban a lekérdezésben maradsz miután a post adatait feldolgoztad és jeleníted meg a júzernek a html-t így frissítés után a régi post adatokat újraküldi (vagyis normális böngészõ rákérdez).

Elkerülhetõ, hogyha más fileban dolgozod fel az adatokat, ami viszont nem jelenít meg oldalt, hanem inkább visszaküldi a júzert a végén. Vagy ha egy fileban akarod, akkor ugyanoda visszairányítvais újratöltheted php-val a post adatok nélkül.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

biomage
Hali

Nagy nehezen sikerült, megcsinálni az egész weblapot 😊, már csak 2 fájlból áll + include okból, meg cssböl.
És van egy kisebb problémám, bár nem akkora hogy zavarjon.
Na szóval elküldök egy adatot a mysqlnek "bevitel" ha benyomom az F5 öt újra elküldi az adatot 😄
ezt hogy tudnám meggátolni? 😄

nekem a #12555 kód megy ff-en is, és explorerben is

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

az a lenyeg hogy a konyvtarban amiben van be kell allitani valami irasi jogot. felmesz youtubra biztos lesz rolla valami video.

the world is mine

Igen, a winfosban szopott lenni.
Rakd be egy php fájlba.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Tudom hogy nem kell hozzá, de hogyan lesz elérhetõ az adatbázis? Mit kell vele még csinálni?

Antiga
Aloha !
Ha egy htmlbõl több lapra szeretnék postolni egy adatot akkor mit tegyek ?? kód
<form method="post" action="xyz.php"> és mégegy action ? vagy hogy ?
<input type="text" name="uzenet" id="uzenet">
<input type="submit" value="ok">
</form>

Csak akkor féljünk, ha valaki bántani akar. Ha nincs itt senki akkor nem akar bántani senki ergó nem kell félni sem, tehát biztonságos ez a hely. Minden relatív ! 5TR K.

passatgt
Üdv!

Van egy csomó mms stream linkem, és szeretném õket ellenõrizni php-vel, hogy létezik e. Próbáltam a file_get_contents-el, de az nem mûködik.

Ötlet?

CattiBrie
Szopott? 😊

[/spam]&#8482;

Ok, következõben nem olvasok többet mint ami oda van írva. De valahol akkor is igazam van.
acces adatbazishoz nem kell ms-sql de mind1.

the world is mine

avi to swf 😛
Legegyszerûbb 1 flv-be konvertálás lenne ^^

szopott lenni.
CattiBrie
#12559 válasz erre #12557

😊

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Van, de az minden vindóz-on van, ugye?

Mert majd a cél az lenne, hogy nem az én gépemen kéne lejátszani (asszem valami vindózoson).

Lehet, hogy egyszerûbb lenne a sima a href és társai, aztán megnyitni, amivel lehet.

[/spam]&#8482;

...
Van a gépeden win media player ?

CattiBrie
Köszik.. de igazából egyik sem nyert. 😞

Valami bõvítmény kéne vagy mi, ami amúgy nincs is (video/avi).

Ebbõl például nálam nem jelenít meg semmit (FF):
<object data="video.avi" type="video/avi" />

Meg persze nem bánnám, ha valid maradhatna. 😊

[/spam]&#8482;

<embed name="player" src="" ShowControls="1" ShowStatusBar="1" AutoSize="false" EnableContextMenu="0" DisplaySize="0" />

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

http://www.w3schools.com/media/media_browservideos.asp ?

CattiBrie
Ehhez kapcsolódó kérdés:

Ha a gépemen van a videó (avi) akkor le tudom azt játszani HTML-lel? Úgy, hogy nincs internet. Tehát létezik valami flash keret hozzá vagy más megoldás?

Köszi,
Catti

[/spam]&#8482;

CattiBrie
bmp <#wow2> <#confused>

[/spam]&#8482;

A képek újra:

FTP-n keresztül tettem fel a tárhelyemre, mivel az adminisztrációs felületen nincs neki külön menüpont.

importtal töltöd fel?
Szeretnék visszatérni az ms access-sel kapcsolatos kérdésemhez. Akkor azt szerettem volna, ha az ms access adatbázisban webes felületen is lehetne lekérdezéseket létrehozni. Találtam ehhez tárhelyszolgáltatókat, de sajnos a .mdb fájl feltöltése után nem történik semmi.

http://jabry.com/

http://webng.com/

nem mondom meg hol. vedd meg 😛 de minden torrent oldalon fenn van, alap mû.
biomage
Ha le van írva, a teljes tartalma annak a könyvnek, akkor miért vegyem meg? 😄
muti <#hehe>

többek között az a 6000 ft os könyv is.
Az interneten sokminden megtalálható.

biomage
tetszik az oldalad 😄
Ability ha lesz 6000FT rá megveszem, addig marad a net, amúgy a topik jó tanulási forma.
Mert ti megírjátok a php sort, abból is sokat lehet tanulni 😄
Például amikor kértem a topikba egy listát cat irt nekem egy mysql est, azt már tovább fejlesztetem, sõt más admin részlegen is azt használom 😄

Ability
Tanuljuk meg a PHP5 használatát 24 óra alatt. Azt olvasd, szép 700 oldal, van benne minden. Profi nem leszel tõle, de gyakorlattal egy jobbfajta fejlesztõ igen.
Nézd meg a függvényeket.

csinálsz egy olyant h

function fooldal()
{
foldalon ami van printelve oc
}

if ($mi=='fooldal') {fooldal();} elseif($mi='hir' and !empty($hir_id) { hir($hir_id);}

Bár ez könyv az lehet hatásosabb lenne 😄

Ám mostanában gondoltam arra h egy régebbi oldalam átírom html-re. Az lenne a kérdésem, h egy ilyen oldalt, ami tele van tartalommal és mind1 más, h lenne érdemes ? txt-be bepakolni egyenként, sql(ezt azért kerülném, extra úgy emlékszem lassú etéren), vagy soksok function ?

biomage
de olvastam, mégpedig ezt
itt ilyen példa nem volt, meg sehol máshol sem.

Ability
Amúgy komolyan? Nem akarsz tanulni egy kis PHP-t? Ez így szar, nemcsak hogy alapvetõ dolgokat nem tudsz, de még magadnak is keresztbe teszel. Elolvasnál valami egyszerû könyvet 3 nap alatt, aztán nem lenne akadály. Ha meg kihagyod a neked nem kellõ dolgokat, mint mondjuk gd image fv-ek, xml, és társai, akkor 1 nap alatt tisztában lennél az alapokkal.
Ability
$getPage = empty($_GET<'listazas'>) ? 'news' : $_GET<'listazas'>;

Ez annyit csinál, hogy kinyeri az URI-bõl a $_GET<'listazas'> változó tartalmát. Ha a változó nem létezik, vagy nem tartalmaz adatot, akkor alapértelmezetten a 'news' értéket kapja, ha hordoz információt, akkor másolja annak tartalmát. Ezzel be tudod állítani, hogy alapból behozzon valamilyen oldalt, a többire meg csinálsz hagyományos linkeket:

<a href="'.$_SERVER<'PHP_SELF'>?listazas=sglista">SG LISTA</a>
biomage
alapértelmezetten?
azt hogyan? 😄

Ability
Vagy különveszed és include, vagy csinálsz valamilyen feltételt. Újabb GET változó, esetleg egy függvény hozzá, ami egyszeri alkalommal elvégzi az átirányítást, vagy ellenõrzöd, hogy létezik-e, és egyenlõ-e egy bizonyos GET változó azzal, amilyen oldalon vagy és akor nem irányít át. De ezek mind ilyen puritán megoldások. Egyáltalán minek kell neked header? Alapértelmezetten beállítasz egy oldalt amit behoz ha nem létezik az uri-ben semmilyen oldalra irányuló adat, az oldalváltásokat meg egyszerû linkként adod meg az oldalon.
biomage
akkor hogy csináljam meg?
fogjam a php tartalmát és írjam át egy másik phpba, mondjuk listazas.phpba, és az index.php ba csinálom a header távirányítást a listazas.php ba?

Ability
Jó, de nem látom, hogy hol, milyen környzetben van a header. Most amit bemásoltál, abba nem a kilistázás van, hanem mindegyik feltételben egy header? De akkor ezt meg hogy gondoltad? Az oké, hogy a 'news' érték utasítja arra, hogy az oda tartozó bejegyzéseket írasd ki, de ha ugyan ezt a változót használod átirányításra, akkor a feltétel mindig igaz lesz, és folyamatosan próbálja újratöltetni.
biomage
ezt nem értem 😄
azt hittem elég oda a header is, de ha ez nem elég akkor utána nézek a jó átirányzásnak

biomage
ö úgy van megcsinálva hogy

<?$getlistazas=$_GET<'listazas'>;
if ($getlistazas==news){fö oldal}
if ($getlistazas==Hlist){Hentai Lista tartalma}
if ($getlistazas==sglista){Sgs lista tartalma}
if ($getlistazas==letoltes){Letöltö helyet tartalma}?>

enyi