Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ability
Ha meg igényes vagy, akkor inkább hexában adod meg a színkódot az URI-ben, és utána kicsit dolgozol vele, átalakítod. Semmilyen elõnye sincs, csak esztétikusabb, bár mivel az URI-bõl lopod az adatot, gondolom valamilyen lehetõséget adsz egy ûrlapon, hogy egyedi színt állítsanak be, ahhoz meg szerintem könnyebb megadni egy hexa kódot. Kivéve ha valamilyen JS-es színpalettáról kattintásra lehet választani, stb...
Ability
Elvileg igen, ha a változókban helyes értékek vannak. (Namost kérdés, hogy a register_globals be van-e kapcsolva, illetve hogyan pakolod bele a 1t, 2t, stb... változókba a tartalmat.)

Egy megjegyzés: az imagecolorallocate elsõ meghívásakor beállítja az egész kép háttérszínét a meghatározott értékek szerint. Szóval tedd elõlre ezt a részét. Az imagefilledrectangle ugyebár nem kell emiatt.
Agy Halott
akkor igy jo?

$im = imagecreatetruecolor($_width, $_height);
$font = imageloadfont('./'.$_font.'.gdf');

$_textcolor = imagecolorallocate($im, $1t, $2t, 3t);
$_bgcolor = imagecolorallocate($im, $1b, $2b, 3b);

imagefilledrectangle($im, 0, 0, $_width, $_height, $_bgcolor);

imagestring($im, $font, $_texthorisontal, $_textvertical, $refer_text, $_textcolor);

header('Content-type: image/gif');
imagegif($im);
imagedestroy($im);

a link pedig:

index.php?1t=255&2t=255&3t=255&1b=0&2b=0&3b=0

Ability
php.net imagestring

bool imagestring ( resource $image , int $font , int $x , int $y , string $string , int $color )

"color
A color identifier created with imagecolorallocate()."

php.net imagecolorallocate

Tehát a lenti fv-t kell használnod RGB-ben megadva.
Agy Halott

imagestring($im, $font, $_texthorisontal, $_textvertical, $refer_text, 0xFFCC00);

van egy ilyen kodreszletem es a 0xFFCC00 is valtozokent szeretnem megoldani.
probaltam igy:

imagestring($im, $font, $_texthorisontal, $_textvertical, $refer_text, $_textcolor);

persze a $_textcolor definialva van:

$_textcolor = isset($_GET<'textcolor'>) && !empty($_GET<'textcolor'>) ? $_GET<'textcolor'> : '';

ekkor a linkkel kuzdottem, hogy

index.php?textcolor=FFCC00
index.php?textcolor=0xFFCC00

sehogy nem jo, mi erre a megoldas? koszi
MerlinW
Adj írás jogot (attributumok: 777) a könyvtárra ahova feltöltöd a képet.

[merlinw.org]

passatgt
megoldva, az volt a gond, hogy a legördülõben lévõ linknek nem volt háttere, szóval az volt kb, amit te mondtál, megint kösz😊

Hello ken egy kis segitseg feltetem a PHP Fusiont az ATW.hu ra es nem hagya hogy kepet tegyek bele localhostba viszont igen
passatgt
van háttér

itt van élõben: holimex pont i-host pont hu

MerlinW
php.net-en minden megtalálsz, példákkal, leírásokkal. Tessék használni. Én ott tanultam meg a nyelvet.

[merlinw.org]

background transparent? vagy egyáltalán nincs is? megint nem néztem meg, de olyan jó lottózni, általában ez szokott lenni, mert az áttetszõ hátterû div ie ben nem mindig létezik, van, hogy csak a content tartozik bele, ilyenkor egy blank.gif szokott a megoldás lenni a háttérbe.
biomage
úgy értem, amit ability irt 😄

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

biomage
nem lesz 1xü megtalálnom, a date függvényre a keresõ egy 2007 hszt adót ki <#idiota>

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Date függvény + ability le is írta már itt a fórumon.

biomage
igen, dátum kiírás, és timestampal

passatgt
viszont még így is bugzik ie6-ban, a legördülõ menü eltûnik, ha az egeret a tartalomban lévõ position:relative-os div fölé viszem, holott simán eltakarja most...😄

passatgt
<#worship>

Mármint betûvel vagy mi ? Vagy timestamp-et akarod dátumként kiírni ?

a menû és a tartalom divjeinek sorrendjével van a gond, nem néztem meg, de valószínûleg tarom van egy div, benne két div, és az elsõben van még egy div amiben van a menû, ennek adsz z-indexet, és a két egymás mellett való diveknek nem, és ebbõl adódik a problémád, mert egy blockon belüli sorrendet állítja a z-index, és ezek szerint a két dolog a menü és a tartalom nincsenek egy dobozban. Ez most write only, meg sem néztem, lehet egészen más 😊
biomage
Na sikerült 😄, testre szabtam a lapozót
Lenne is egy kérdése, de sejtem a választ 😊
Lehet olyan lapozót csinálni, ami dátum listázást csinál? és úgy hogy nem számokat ír ki ha nem dátumot? 😄

passatgt
http://passatgt.i-host.hu/proba/

IE6-ban és IE7-ben a legördülõ menü bemegy a tartalom alá, akármilyen z-index-et állítok be neki. A gond ott van, hogy a tartalomnak van adva positionÛ:relative, ha kivezsem ezt, akkor szépen fölé megy, viszont nekem a relatív pozició mindenképp kell a tartalomhoz.

Ötletek? Elõre is köszi

Dj Faustus
Javascripttel megoldható. Keress rá a tooltip, javascript, jquery kulcsszavakkal.

JQuery függvénykönyvtáras megoldások:
http://bassistance.de/jquery-plugins/jquery-plugin-tooltip/
http://codylindley.com/blogstuff/js/jtip/

hispan2
Volna egy egyszerû kérdésem: más oldalakon láttam, hogy van egy kép, amire ha az ember fia ráviszi az egérmutatót, akkor amíg a kurzor a kép felett van, megjelenik egy div, ami tetszõleges méretû/tartalmú, követi az egérmutatót. Ehhez kérnék egy egyszerû megoldást, sok kép lenne, mndegyikhez külön div (tartalom) tartozna. ki tudna adi egy példá, amibõl kiindulhatok, annak nagyon hálás lennék. Elõre is köszi.

Intel Core2 Duo E8500 @ 8x400MHz; 2x 2 GB CSX DDR2 1066MHz; ASUS EN8800GT TOP 512MB; http://www.lostsite.hu | http://stalker.hardwired.hu/forum

biomage
jé tényleg 😄 <#idiota>
éjjel kezdtem el írni, szal

JackSparrow88
Töltöttem le pár php-s cuccot és ezeket szeretném betenni(szavazás, üzenõfal), az egyelõre még csak teszt oldalamra. Adobe Dreamweaverben kezdtem el de fogalmam sincs hogyan lehetne betenni õket. Vagy ezek am is csak úgy mûködnek ha már fel van töltve az oldal?
Megköszönném a segítséget...

Q8300 2.5 Ghz, 4GB RAM, HD 5770 1 GB

{if ($start!=$x)echo " <a href='teszt.php?start=$x'>$i</a> ";else " <a href='teszt.php?start=$x'><b>$i</b></a> ";$i++;}

{if ($start!=$x)echo " <a href='teszt.php?start=$x'>$i</a> ";else echo " <a href='teszt.php?start=$x'><b>$i</b></a> ";$i++;}

Kihagytad az echot, te nagyonokos.
joebacsi

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Mondjuk kezdhetnéd ide feltölteni a kódot, mert ez így csúnya.

biomage
Mit írtam el? :S, amelyik oldalon járok az a szám eltûnik, azt akarom hogy nagy legyen a szám.

<?php
mysql_connect('localhost','root','');
mysql_select_db('abrion');

$per_page=3;$start=$_GET<'start'>;
$record_count=mysql_num_rows(mysql_query("SELECT * FROM news"));
$max_pages=$record_count / $per_page;
if (!$start)$start=0;
$get=mysql_query("SELECT * FROM news LIMIT $start, $per_page");
while ($row = mysql_fetch_assoc($get)){$cim = $row<'cim'>;$tipus = $row<'tipus'>;echo $cim."(".$tipus.")<br />";}
$prev = $start - $per_page;$next = $start + $per_page;
if (!($start<=0))
echo "<a href='teszt.php?start=$prev'>Prev</a> | ";
$i=1;
for ($x=0;$x<$record_count;$x=$x+$per_page)
{if ($start!=$x)echo " <a href='teszt.php?start=$x'>$i</a> ";else " <a href='teszt.php?start=$x'><b>$i</b></a> ";$i++;}
if (!($start>=$record_count-$per_page))echo " <a href='teszt.php?start=$next'>Next</a> ";?>

Nem, félre értesz, még kismillióval hajlandó vagyok dolgozni, csak van pár, amivel nem, sorolom: fox pro, prolog, clean, assambly, és az accsess mondjuk ebben az utolsóban még ha erõsen szükség lenne rá. de az az elõtt soroltakkal az a helyzet, inkább megyek utcát seperni minimál bérért. Akinek meg van türelme hozzá csinálja.
MerlinW
Hihi😊 No igen, egy vacsorameghívással többre jut, gyorsabban😊

[merlinw.org]

Vorpal
Ákos, bízd ezt egy profira, vagy kezd el tanulni az alapokat.
Amennyiben céges környezetben van erre szükség, akkor úgysem neked kéne ezt csinálnod, ha pedig hobbiból csinálod, akkor kezd az alapoknál.
A titkárnõnél ezzel nem vágódsz be, mert adott idõben bedõl az egész.

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

QuippeR
nagyon félreértettél, de végülis mindegy. mellesleg én is c# nyelvvel dolgozom nagyrészt, de ha bejelenteném, hogy nekem ez a kedvencem, és mással nem vagyok hajlandó foglalkozni, arra nem tudom mi lenne a reakció a fõnököm részérõl.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Nem vagyok nagy zseni, de az én világomban, ha azt csinálnám amit bracsek, akkor kivágnának mint macskát... rossz a világom ?):

Igen, én is láttam már olyan "Excell" programot, hogy hanyatt estem. De akkor is a cég nyomora, és az általad zsenizett kollégák által készített nyomor. Én ezekben nem fogok részt venni, megmaradok a c# java és az én kedvencem a web mellett 😊
QuippeR
lehet, hogy ciki, de rém egyszerû, és egy nagyvállalatnál, ahol mondjuk száz embernél többen vannak (és nem mindenki tanult programozó) óhatatlanul is elkezdenek burjánzani a kis fejlesztések, amit a "computer-zseni" kollégák összehoznak a kis csapatuknak.

egy idõ után ezek elkezdenek kritikus fontosságúvá válni, és ilyenkor két választás van: vagy supportálni az Access adatbázis alapú alkalmazást (igen, Access-ben lehet teljes értékû alkalmazásokat írni), vagy megírni újra az egész alkalmazást.

a másodikkal csak az a baj, hogy sok idõ, mivel most a programozó kollégának kell megtanulnia az adott csoport mûködését, hogy le tudja modellezni a folyamatokat.

egyébként meglepõdnél, hogy milyen komplex alkalmazásokat láttam már Excelben(!) megvalósítva. na mindegy, ha ilyen helyen dolgoznál, akkor látnád, hogy ez nem a cégnek a nyomora, hanem a "megcsinálom magam"-szakik meg a fukar részlegvezetõk közös kis összeesküvése a jól mûködõ IT-alkalmazások ellen. 😊

QuippeR
nem akarok bunkó lenni, de láthatóan lövésed sincs a témához, és így nem fogsz tudni web interface-t programozni, mivel ez nem háromsoros feladat.

joebacsi

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Voyager5
Próbáld meg a file('http://www.akarmi.com'); függvénnyel.
Ha létezik akkor elvileg egy tömböt ad vissza (Array) ha meg nem akkor valami brutális hibaüzenetet.
Habár így korán reggel belegondolva majdnem tökugyanaz mint a file_get_contents...
Dehogy nyelem, inkább annak a sok másik millió vállalatnak dolgozom, akik 2009 ben élnek, de legalább 2005 után, mert az után már nagyon ciki mdb-zni 😊
MerlinW
Elvileg nem, de úgy nem lehet programozni ha nem olvasol a dolgok után😊 Ott a linken a példaprogram és a csomag leírása.

[merlinw.org]

Mivel tudnék kialakítani hozzá egy kezelõfelületet egyszerûen?

Milyen itthoni windows alapú szerveren nézted? Ezze annyit kell csinálni, hogy feltölteni a php fájlokat?

Erre akkor nincs szükség?

<%

DIM objConn

Set objConn = Server.CreateObject("ADODB.Connection")

objConn.ConnectionString = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & _

Server.MapPath ("data/database.mdb") & ";"

objConn.Open

%>

passatgt
#12567?

MerlinW
Lehet PHP-val is csak korlátozott lehetõségekkel. Access-t sok millió vállalat használ a mai napig, ezt le kell nyelni😊

[merlinw.org]

Access Microsoft Access .mdb database files, néztem itthoni serveren, Apache 2.2.6, PHP 5.2.3, XP SP3, Office 2003, MDB fájl Office 2000 - 2003 kompatibilitás.

php ban is lehet, de ez akkor is marhaság, nehogy már 2009 ben .mdb bõl dolgozni. de én ebbe nem szólok bele, éljen a normális sql 😊
MerlinW
Ezt írtam neked én is anno. ASP-ben kell dolgoznod, nem PHP-ban.

[merlinw.org]

Megkérdeztem a szolgáltatót és ez a válasz jött:

"-How can I manage ms access databases on my hosting place?

-You must use a dsn-less connection when connecting to your database. Below is an example how to connect to your database using a dsn-less connection.

<%

DIM objConn

Set objConn = Server.CreateObject("ADODB.Connection")

objConn.ConnectionString = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & _

Server.MapPath ("data/database.mdb") & ";"

objConn.Open

%>

If you want a full functioning sample database connection example please let us know."

A kérdésem az lenne, hogy ezt a kódrészletet hová is kell beilleszteni?