Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hand codeingban egyszerû számomra, de DW-ben fogalmam sincs.
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Q8300 2.5 Ghz, 4GB RAM, HD 5770 1 GB
Ha ezeket mi is tudnánk, egyetlen webhely és adatbázis szerver nem lenne biztonságban.
Nézd, szerintem legalább alap szinten tanuld meg a php-t, ha egyszer egy php/mysql alapú weboldalt szeretnél üzemeltetni.
1. Kezdd el olyan dolgokkal, hogy mi is a webszerver, mi a php, mi az adatbázis-szerver (mysqld).
2. A bannerben levõ xampp apache + mysql szervert töltsd le, és telepítsd fel a gépedre. Mindenki saját gépén fejleszt.
3. A bannerben levõ doksikat tanulmányozd
4. Majd folytasd nagyon alap kis programokkal. Pl. írj egy szkriptet, ami csatlakozik a mysql szerverhez.
Jó munkát, sok kitartást!
Egy fecske nem csinál kolbászból kerítést
Egy üzenõfal beillesztésénél meg ilyet olvasok: "frame-vel illeszd be az oldaladra az index.php-t" Itt most Iframe-re gondolt mer sima Frame-el hogyan lehetne berakni?
A válaszokért elõre is thx...
Ja, az csak kicsit hülyén néz ki hogy a név, tárgy meg ezek magyar, ha hibásan tölti ki akkor az errormessage az meg angol..
Ám Terensz-nek igaza van, tényleg egyszerû egyet megírni.
Max a @ jel ellenõrzés parás vagy a captcha/captcha újratöltés, de az is csak a javascript miatt.
Egy ilyenhez nem kell profinak lenni. Ezt a legminimálisabb php tudással össze lehet hozni. Tegyél bele egy ellenõrzõ functiont, tedd bele a formot, meg a siker esetén az eltárolást, azt csá.
ez olyasmi, mint a
"Van neked egy üzenet. Nyisad ki mostan az üzenetet!"
Ezen az oldalon található email küldõ most egy másik oldal (ahonnan az egész sablon van) php fájljából actionol, az lenne a kérdés hogy lehetne e hozzá írni egy saját php kódot, hogy abból actionoljon, és ne a másik oldaléból?
Nem vagyok valami jó phpbõl, ezért azokon a részeken kéne segítség hogy most ha nemjó a ellenõrzõ kép akkor kiír egy hibaüzenetet, vagy ha az email nem [email protected] ból áll akkor is hibát ír.
Ebben tudnátok segíteni hogyan fogjak hozzá?
Mert van egy másik emailküldõ sablonom abból kitudnék szedni pár dolgot de abban nincs se ellenõrzõ kép se ilyen email cím figyelõ..
Vagy a legegyszerûbb az lenne hogy megszerezni annak a php kódját amit be actionol az oldal, csak ez gondolom nem lehetséges 😄
Sajna most nincs arra pénzem hogy ezt megvehessem.
köszi elõre is
Na és ott jók a karakterek?
Mert szerintem nem, ha a weboldalad UTF-8-as. Akkor egy dolgot kell tenned: az összes elcseszett ékezetet átjavítani jóra.
Am meg nem akarok annyira belemélyülni a php világába egyelõre, csak néhány dologggal mint pl. óra, szavazás, üzenõfal, stb. fel szeretném dobni az oldalt, annak ellenére is, h nem vágom ezeket a php-s dolgokat. Mivel azt gondolom h elõre megírt php scripteket csak nem lehet olyan nehéz beszúrni és alkalmazni egy oldalon, a megírásukhoz persze h profin kell vágni a témát, az logikus. Viszont nem hiszem h aki ezt az Adobe Dreamweavert használta már, annak ne jött volna elõ, ilyen súlyos hiba a betûkkel, na mind1, azér thx így is, h foglalkoztok velem xd
Én (és valószínûleg itt a többiek is) úgy dolgozunk, hogy abban a motorban, ami az oldalt rakja össze, nincsenek pl. ékezetes karakterek. Az ilyesmit nyelvi file-ban tárolom, ami nekem eleve utf-8 kódolásra van állítva, a többi pedig ANSI-ra (az az alap).
Most gyors megoldásnak ezt javaslom:
1.: a header legyen utf-8. (eddig meg is vagy, ha jól vettem ki)
2.: csinálj másolatot a problémás html file-ról
3.: állítsd át Notepad++-szal a file kódolását (Formátum menü) ANSI-ról UTF-8-ra.
4.: Az ékezetek most el lesznek szúrva egy kicsit. Az eredeti file tartalmát másold át ide.
php óra: nevezd át az index.html-ed index.php-ra és ahova kell az óra írd be ezt <? print date("Y. m. d."); ?>
Ez ott van már régen: <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
Nagy nehezen megtaláltam azt a betû beállítást is, de alapból az Unicod-on van, nemtom megváltoztatni sem.
És mondjuk tom h még a szövegeim is szarok de azért megpróbálkoztam egy sima és egyszerû phps-s óra beillesztésével is, sikertelenül.(pedig elvileg mindent jól csináltam sztem, mégse jelenik meg semmi, még feltöltve sem)
Vki nem tud ezeknek vmi általános módszert,hogyan kell mûködõképessé tenni õket vagy atom biztosan beilleszteni?
Nagyon hálás lennék...
simán átírja a head-ben kódolást utf-8-ra
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
és probléma megoldva
[merlinw.org]
Azt probaltak a tobbiek mondani, hogy ugye elvileg van egy index.html-ed, ezt atnevezed index.php-ra es mindjart a legelejere, beirod azt amit Cat mondott:
<?php
header('Content-type: text/html; charset=utf-8');
?>
Persze az legtisztabb verzio, hogy szepen atirogatod a meta infokat is, szinten arra amit Cat mondott:
tehat ezeket:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
erre:
es utanna a file(okat)UTF-8 BOM nélkül mented el.
Néhány apró kérdés még:
1. header('Content-type: text/html; charset=utf-8'); - ezt hova írjam pontosan?
2. "nevezd át .php ra" - de mit?
Az eddigi válaszokért is thx meg ezekért is majd...
utana optimalizalom az user agentot, mar talaltam weboldalt ahol minden bongeszore van variacio!
Ha azzal kerted le akkor ott lehet vmi problem.
a kep mint link, ha kattintasz uj lapon betolti: MUKODIK
http://omvan.110mb.com/sg.gif
a kep mint kep beincludolva ezen a lapon: NEM MUKODIK
az oka amiert nem jo, mert a location a kep kiterjesztese utan berakja a ?&w=akarmennyi&h=akarmennyi valtozokat es ha kepkent akarom barhova berakni akkor kotelezo a link vegen a kiterjesztes.
na erre van otleted? 😄
2. egyikben sincs ékezet, csak hülye nevük van, de az is baj lenne?
document.write(screen.width+'x'+screen.height);
</script>
De ezt így nem fogja látni a PHP, tehát nem fogod tudni a képedre írni. a location semmit sem ront el a php-ban, csupán gondolom elveszít paramétereket, mert nem adod meg neki a linkben.
A location.href arra kell, hogy eljuttassa a szerverre a PHP-nak a felbontás értékeket. A PHP enélkül nem látja a Javascript-es cuccokat, hiszen az már a felhasználó böngészõjében jön létre utólag, a szervertõl függetlenül.
[merlinw.org]
akkor ugy kerdezem, hogy van-e olyan JS ami nem alkalmaz href.location-t es megis mutatja a kepernyofelbontast? mivel mar irtam, hogy az a href.location elront bizonyos dolgot a php-ban amitol nem toltodik be a kep, ui ezt a kepet kulonbozo forumokon BB koddal jelenitem meg.
koszi
?> közé írd be amit Cat mondott a header(...) t.
header('Content-type: text/html; charset=utf-8');
Meg ilyet a <head> részre, ha php ha nem.
Az gondolom látszik ugye h az ékezetekkel van gondja...
- a php fájlban generálhatsz magadnak stílusokat
- legyárthatsz css fájlokat és feltétel szerint töltöd be õket.
- behúzhatod a css-t "include"-al is "link rel" helyett (nem szép de a cél szentesíti az eszközt...😄)
- css-ben futtathatsz javascript függvényeket "background-image: url(image());"
stb stb
[merlinw.org]
(\__/) ( X.x) ( } . { )