Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
Amúgy nézd meg jobban:
<?php - ezt megbeszéltük, renittens, törlendõ.
<script type="text/javascript" src="Scripts/index.php"></script> - ezt a szkript meg mi a túró?
<body> - ugyan mi a tököt keres a body közepén mégegy body?
<IFRAME SRC="inc_form.php" WIDTH=175 HEIGHT=500 frameborder="0"></IFRAME>
</body> - lezáró tag? Miért? Még vége sincs a body-nak
</html> - és te: html lezáró tag, mi a pulykát keresel itt?
?> - ezt meg ugye megbeszéltük.
Egy fecske nem csinál kolbászból kerítést
Amúgy nem tudom, milyen szerkesztõvel készült a kód, de borzalmas, úgy az egész.
Kopizd be azt amit látsz az oldal forrásban, ott kiderül hol van ez a jel, és megtudod keresni. a phpban
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
<script type="text/javascript" src="Scripts/index.php"></script>
<body>
<IFRAME SRC="inc_form.php" WIDTH=175 HEIGHT=500 frameborder="0"></IFRAME>
</body>
</html>
?>
Így van ott és mégis látszik még egy ?>, fogalmam sincs, mi a baja...
Q8300 2.5 Ghz, 4GB RAM, HD 5770 1 GB
Mindegyik file ansi volt, nemelyik unixos sortorest hasznalt, azokat windows-ra konvertaltam, de gondolom ez a php-nak nem tul lenyeges.
Ami feltunt, hogy nemelyik osztalyom forrasfile -ja tartalmazott white space-t a php lezarotag ( ?> ) mogott. Az autoload fuggvenyem ezekbol jonehanyat requireolt.
Miutan atfesultem az osszes filet es kipucoltam ezeket a whitespace-eket elkezdett mukodni.
Az tovabbra is rejtely, hogy a bemasolt teszt miert nem mukodott, ott semmi include/require nem jatszott es a white space sem volt a pakliban.
Azt sem ertem, hogy ha a white space volt a problema, a header miert nem dobott warningot, hogy valami mar az inputra irt, illetve minden mas header direktiva miert mukodott problema nelkul, csak ez az egy nem.. De mostmar nincs kedvem / erom ezzel veszodni 😊
Ha UTF-8 BOM-mal lett elmentve a doksi akkor az a nyomorult Byte order mark már kimenetet képez közvetlen a file elején, header elõtt meg semmilyen kimenet nem lehet.
Igazándiból mondjuk kéne dobnia headers already sent by errormsg-t.
Notepad++-ban átkell alakítani bom nélkülire úgy ahogy Bracsek mondta, aztán rámenteni.
Én mondjuk mindig notepad++-al dolgozok, és beállításoknál már alapból átállítottam utf-8-ra bom nélkül, mert nagyon sokat szívtam már ezzel 😄
Ami nem véletlen hiszen egy index. php és egy index.html közül kell neki kiválasztani vmelyiket és az épp nem a html volt.
Szal a kérdés egyszerû: hogyan tom megcsinálni h ne a php-sat hanem az html-eset lássa alapból?
Rem tudtok segíteni, nagyon hálás lennék érte...
Byte-Order Mark found in UTF-8 File.
The Unicode Byte-Order Mark (BOM) in UTF-8 encoded files is known to cause problems for some text editors and older browsers. You may want to consider avoiding its use until it is better supported.
Ranezek a fileok kormere, hogy biztosan minden ansi legyen es megprobalom ugy.
A "szerver" jelenleg a desktop windowsom, a session konyvtarba gond nelkul irodnak a fileok + ezt az egyetlen headeres content typeos dolgot leszamitva jol mukodik a session kezeles.
- Szerveren van olvasás/írásjog a könyvtáron ahova a session íródik?
[merlinw.org]
Amit én írtam, az pedig az index.php.
Plusz: sessionneveket hozd össze kedved szerint, mi csak példákat írtunk. És kb. Ennyi. Nem nagy kaland. (Mármint a két file sessionkezelése. Azért a többi részük ennél komolyabb.)
if($_SESSION<'user'>'user'> == 'pistike') {
header("Content-Type: application/force-download");
} else {
echo 'fail';
}
?
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
login oldal:
session_start();
$_SESSION<'user'>'user'> = 'pistike';
echo 'logged in';
egy belso weboldal:
session_start();
echo 'content';
} else {
echo 'fail';
}
es a letolto oldal:
session_start();
echo 'success';
} else {
echo 'fail';
}
A letolto oldalon eselyem sincs authentikalni a usert, mert az osszes session adatom eltunt. Ha kiveszem a header modositasat vegzo sort, akkor azonnal elkezd mukodni, de akkor a kepernyon jelenik meg az input es annyi a file letoltesnek.
Nem igazan tiszta nekem, hogy a header content type -ja miert general egy tok mas sessiont.
<?php
session_start();
if( !ISSET( $_SESSION<'VisitorSession'>'VisitorSession'> ) )
{
$_SESSION<'VisitorSession'>'VisitorSession'> = session_id();
}
// ezt követõen pedig $_SESSION<'VisitorSession'>'VisitorSession'>-ként hivatkozz rá,
// ne pedig így: session_id()
?>
Ez egy ilyen faék-szintû cucc. A VisitorSession értelme az, hogy a webshopból lehessen rendelni úgy is, ha nem vagy bejelentkezve.
A gond az, hogy ha a lent emlitett headert kikuldom mar mas lesz a session id es a $_SESSION tomb tartalma sem lesz elerheto. Igy nem nagyon tudnek mit parameterul adni a session_id fuggvenynek.
Kapcsold valamihez a session_id() functiont, addig persze, hogy mindig mást ad...
Pl. session_id( $_SESSION<'userSession'>'userSession'> );
Furcsa problemam akadt es egyelore nem sikerult megoldast talalni.
Ha a kovetkezo PHP kodot parszor lefuttatom, a vartnak megfeleloen ugyanazt a session_id -t kapom vissza.
<?php
session_start();
echo session_id();
?>
Viszont a kovetkezo headert kuldve teljesen mas eredmenyt kapok session_id -nek:
<?php
session_start();
echo session_id();
?>
Azert eleg problemas a dolog, mert a session_id -t szeretnem authentikalasra felhasznalni egy file letolto-scripthez (ugyanugy, mint a site tobbi reszen), es igy persze mindig elhasal.. Van valakinek tippje hogy lehet a megoldani a header kuldest, hogy ne tegye tonkre a session_id -t?
vagy az oktv-t hibátlanra >.< hihetetlen milyen algoritmusok vannak benne
[merlinw.org]
A zsenik át látják a káoszt. Csak azt kérdõjelezheted meg, hogy vannak e zsenik.
Nem tudom melyikõtök az önjelölt zseni aki ezt mondogatja mindig, de figyelem: nem keverni a rendetlenséget a káosszal. A rendetlenség rendezetlen rend, míg a káosznak se füle se farka.
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
[merlinw.org]
Van eg wordpresses oldalam mondjuk ugy csa izlelgetema dolgokat demáris gondba vagyok!
recepteket szeretné közé tenni nem megélhetés alapon csak ugy és kicsit nehéz a dolgom,mert ahogy látam sok más oldanál van egy fölap rajta egy pluginnal ahol vannaka témák középen és azokra katintva jutnak el az all lapokig bla bla...lényeg h ilyen plugint hogy hivják vagy h szerehetem be nagyon nem találom bár lehet rosszul kerestem!
A másik hogy 1 forumot h tudok Wp rendszerbe telepiteni!
köszönöm a segitséget elöre is hale!(remélem nem gond h ide irtam)
www.icewebhu
Mit nem lehet eladni? Téged eladlak te php nak 😛 ott ülsz a szerver teremben és kézzel írod a html-t akkor is eladlak 😛 😄 még hogy nem lehet eladni 😄 Hol éltek?
és hogy nem kommentelek, ez sem igaz, én is szoktam de nem egy qva nagy szabvány alapján mint az iso követeli, parméterleírás és sluszpassz, max még egy két hasznos infó, hogy mit kellene még bele tenni abba.
ez hülyeség
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
De nem kell olyan messzire menni, a weben található php-s anyagok is kivétel nélkül kommentezve vannak. Jó dolog az, ha más is foglalkozik a kóddal, vagy ha elõ kell venni hónapokkal/évekkel késõbb, stb.
[merlinw.org]
most ezt tényleg szaknyelv, de az indentálás fontos. ha nem tudod mi az attól még csinálhatod.
kommentelni meg php ban majdnem senki nem kommentel, általában értelmetlen is lenne.
Ám még a hülye is átlátja a káoszt, csak nem mind1, h 1 óráig tart vagy 1 percig 😊
Na jó ez az utolsó nem mindig igaz, mert ÉN átlátom a káoszt és nem holnapra dolgozok, akkor nem kell indentálni.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Most akinek kell egy sima hírezés, az pl biztos nem oo-ban fogja megírni 😊
[merlinw.org]
És az már bele nyúl az os be, dll hívásokkal, stb.
Jah, és a java és javascript közötti különbséget nem szabad elfelejteni, a java igen is programozás a legelterjedtebb bizzbazz sajnos.
A java script az tényleg nem sokat tud, mondjuk, a legextrémebb helyzetben a fájlkezeléshez is ért, de a memóriakezelést nem igen lehet vele bizzbazzolni. De PHP ból igen, abban talán minden megoldható. és ez a talán olyan pici, oda sem írtam.
Javascript-tel lehet turbózni a dolgon és/vagy PHP-val szerver oldalon összelegózni az oldalt. Azonban amíg a HTML egy egyszerû meta nyelv, ez utóbbi kettõ már hajlik a programozás felé. (Nem, nem fogadom el a PHP-t vagy a Java-t programozásnak, inkább csak programozGATásnak, weboldalépítésnek😊 A programozás OS-en kezdõdik😊)
[merlinw.org]
Nincsenek hónapjaim egy lapot bújni, legtöbbször a lap "Tegnap este volt a határidõ"-vel készül. Ez azt jelenti max 1 nap van rá.
és txt fájlt azért nem sokan csinálnak ez a hülye php nem akarja azt feldolgozni, meg a böngészõ is szövegnek hiszi, én meg htmlt szeretnék vele megjeleníteni.
Voyager5 el egyet értek, én is azt mondom hogy a Hand codeingban 1xû abban az izében meg nem csak drága de bonyolult is.