22786
Html-, css- és php-help
-
#14702 Az ékezetrendezés adatbázisból szopóka utf-el:) Latin kódolást szoktam használni ezekhesz. -
#14701 elvileg van mysqlben olyan, mint a php natcasesort(), ORDER BY ... NATURAL ASC/DESC, bár a nyelvet nem tudom hol adod meg. (mysql_connect után SET NAMES query?) -
#14700 Srácok/lányok!
Egy olyan problémám van, hogy van egy sql táblám amiből ABC sorrendben kéne kinyerni az adatokat, de úgy ahogy mi azt megszoktuk, azaz A után Á, E után É stb.
Mertugye ha order by ASC-ot adok ki akkor az gyönyörűen be is rendezi abc sorrendbe sőt a magyar helyesírási szabályoknak megfelelően is csinálja, csak ez így az ügyfélnek nemlesz jó :D.
Van erre esetleg valami sql hoax vagy kénytelen leszek valahogy phpből berendezni az adatokat?
Köszi a válaszokat! -
bracsek #14699 +1 ingyen kurzus a családon belüli szaporodás káros hatásairól. -
#14698 ja, ie8 a támogató rofl.
Mindenesetre szánalmas. -
#14697 ff alá user agent switcher -
#14696 lolmiez? :D -
#14695 anyád -
Cat 02 #14694 Igen, de próbáld ki.
Mármint neked nem kéne csinálni, hanem a meglévőt használni. -
BEE LEE #14693 itt van a linkje:
http://www.standardsmode.hu/html-css/oldalfelepites/f1209.html -
BEE LEE #14692 Cat 02, köszönöm!
találtam egy ilyet, ami kiindulásnak tök jó lenne, de egyszerűen nem vágom:
<body>
<div id="main">
<div id="header">
<div class="box">
<h1>Fejléc</h1>
</div>
</div>
<div id="col1">
<div class="box">
<p>Lorem ipsum ...</p>
</div>
</div>
csinálnom kellene nekem is egy ilyet<div class="box"> és ide <p>Lorem ipsum ...</p> bemásolni a menü kódját?
már eldurran az agyam :))
-
Cat 02 #14691 Igazából, ha elé dobsz egy <div>-et, a végére meg egy </div>-et, akkor már dobozban is van. -
#14690 "Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!" - Yoda -
BEE LEE #14689 az a helyzet, hogy számomra az lenne ésszerű,
(mivel most van 2 html és 2 css kódom, 1html menü; 1html az alap oldalam; ugyanez a css,)hogy a menü html kódját beteszem az alapoldal azon részébe (<div id="right">IDE TENNÉM</div>), de az nem működik.
A menü css kódját pedig az alap css kódba, de azt már meg sem merem próbálni :)) -
#14688 Egyszerűen berakod valamelyik két div közé, ahova szeretnéd:)
Próbálgasd. Bemásolod valahova, nem jó, máshova teszed, stb. Kis önállóság csak fejleszti a problémamegoldó képességedet:) -
BEE LEE #14687 Cat 02, lehet, hogy vmit benéztem, de itt a menü van.
nekem pedig az kellene, hogy a menümet miként tudom bedobni a dobozba.
köszi -
Cat 02 #14686 Lenyíló én ezt néztem, ha tudsz angolul, nézd végig mindenképp, ha meg nem, akkor ne :D -
BEE LEE #14685 annyi segítséget kérnék, miként keressek rá a google-ba, hogy menüt betudjak illeszteni dobozba!?
ezt szeretném bedobni: http://jokaiapartman.atw.hu/lenyilo.html
köszönöm!! -
BEE LEE #14684 Faustus! Nagyon köszönöm a segítséget!!!
A középreigazításban (is) valóban sokat segítettél, de mivel igyekszem magamtól is rájönni dolgokra, rákeresni a neten és az oldalt, amit elképzeltem összeállítani css-ben, több mindent változtattam, így, amiket írtál segítségként az oldal szerint átalakítottam.
Így már nem vágtam, mit és hogyan is kellene.
Ráadásul pár dolgot elba...tam.
Amit az 5. pontban írtál, már többféleképp próbáltam rákeresni, de nem ismerem a szak szavakat, így nem találtam meg.
Elsősorban kezdők részére keresek leírásokat, de a legtöbben szinte semmi nincs. A haladó szint meg magas :)
Lehet, hogy nem hiszed, de sokat olvasgatok és kísérletezek, de alapvető dolgokat nem értek, mert ha azt írom neked, hogy találtam egy menüt, ahol a főmenü 200px szélesre van állítva és a kicsúszó (lefelé) almenük szintén 200px szélesek mégis úgy jelenik meg, hogy szélesebbek, de sehol nem látok okot arra, hogy így legyen, akkor nem tok vele mit kezdeni.
Na de 100szónak is 1 a vége, nem vok lusta, lógok a neten rendesen és keresem a megoldásokat, kísérletezgetek.
köszi mindenkinek a segítséget és főleg a türelmet!!!!!!!!!!!!!
Nem kicsit. Nagyon!! :)
-
#14683 Szerintem mutasd azt az oldalt (illetve hogy hogyan néz ki a kérdéses böngészőben), hogy konkrétabb segítséget tudjunk nyújtani. -
csgabka #14682 Ha nem -1-es értéket adok annak a div-nek, amit háttérbe akarok rakni, akkor mindenféleképp előtérbe kerül az a div. Ha 1-et adok neki értéknek, az összes többinek pedig ettől nagyobb számot. Minden egyes div-nek van position-ja (absolute). Mi lehet a probléma? -
#14681 BEE LEE!
1. Mint ellőttem is mondták: ne ugrálj a fórumtopikok között ugyanolyan jellegű kérdésekkel. Válasz ki egyet. és ott kérdezz. Előbb-utóbb válaszolni fognak.
2. A középre helyezési problémáidra már írtam megoldást, ráadásul linketem be is neked olvasnivalót. Legyél szíves olvasd el őket.
3. Malakai megoldása:
#container {
width: 920px;
height: 710px;
position: absolute;
left: 50%;
top: 50%;
margin: -355px 0 0 -460px;
text-align: left;
}
vízszintesen és függőlegesen is középre pozicionál (és abszolút pozicionálást használ).
MerlinW megoldása:
#container {
text-align: left;
height: 710px;
width: 920px;
margin-top: 5% !important;
margin: 0 auto;
}
meg alapvetően csak vízszintesen.
4. Mint előttem is mondták - az alábbi sort a HTML forrásban:
<link type="text/css" rel="stylesheet" href="file:///F|/CSS ALAPOK/Coboz/style.css" />
cseréld ki erre:
<link type="text/css" rel="stylesheet" href="style.css" />
5. "a közepét (#content) a többi oldalon ketté akarom osztani (alsó-felső), de nem tom, hogy kell."
<div id="content">
<div id="felso">
Ez lesz a felső rész
</div>
<div id="also">
Ez lesz az alsó rész
</div>
</div>
6. "a jobb oldalra szeretnék teljes szélességű (205px) menüt rakni, ez már elég bonyolult nekem."
Menük egyszer
Menük kétszer
Tananyag
Menük háromszor
Egy gyorsan összecsapott menü CSS, HTML
7. És légy szíves: olvasgass, keress, kísérletezz, és ne várd hogy mindent megoldjunk helyetted. Szívesen segítünk, de egy kis önálló konstruktív utánajárásra, gyakorlásra szükség van. -
Culram #14680 Nekem Chrome-ban jó. Vagy nem értem a problémát. -
#14679 ÖÖÖ ha hosszabb lenne valamelyik része akkor csinálok egy nagyobb képet XD.
A reklámframe amúgy nem zavar, mert ha frame nélkül nézem az oldalt, akkor is rossz... -
Cat 02 #14678 Egyébként, ha hosszabb az oldalad mint 10 000 px akkor mi lesz ? :D -
#14677 Kb megegyezik az atw-s reklámframe bodyjának magasságával a lent ki nem töltött résszel (mellesleg a body 100% se nyúlik azon túl), úgyhogy én a reklámframe eltüntetésére gyanakszok... -
#14676 Üdv!
Kisarkítom a problémát, mert nem tudok rájönni a dologra. Van egy oldal, ahol a segítségeteknek köszönhetően a body rész mostmár a látható felület 100%-át kitölti hála az alábbi CSS résznek:
html, body { min-height: 100%; }
* html, * html body { height: 100%; }
Mármost van egy táblázat, ami az egész oldalt keretezi, ennek a height adata szintén 100%, a táblázat, mint látható az oldalon, mégsem tölti ki az egész látható felületet. A táblázat kezdősora:
<table border="0" style="border-collapse: collapse" width="100%" height="100%">
Hogy adjam meg a táblázatnak a 100% magasságot (akár CSS-ben), hogy meg is értse? Köszi. -
#14675 Ha hasznász negatív z-indexet, ne tedd. -
#14674 FF2 is természetesen támogatja a z-indexet, viszont vannak bugjai sajnos, mondjuk így látatlanba csak tippelni tudok.
Negatív z-indexekkel lehet gondja, meg overflow-al bugzik, hogyha az hidden-en van talán.
De ldaviddal kell vmelyest egyetértsek, FF-el nem sokan maradtak a 2.x-en, persze ha erről egy klienst kell meggyőzni... :) -
ldavid #14673 ki kell írni, hogy aki nem használ friss böngészőt, mehet amerre lát
komolyan egy 1% alatti részesedéssel bíró böngészővel akarsz foglalkozni? -
BEE LEE #14672 sajna én elakadatm azután, hogy "Sziasztok!" :)
de itt vannak ászok, akik vágják a dolgot! :) -
csgabka #14671 Sziasztok!
Nekem a következő problémára kellene megoldást találnom. :S Készítettem egy oldalt, html, css, php kódból áll az egész. Sok div-et tartalmaz és az egyes div-ek hátterei fedik egymást néhol. Z-index-el oldottam meg. Tökéletesen működik is, explorer, mozillában, operában egyaránt, viszont mozilla 2.0.0.2 nem ismeri a z-indexet, ezért kitakarják az oldal egyes részei egymást. Tudtok megoldást a problémámra? :S Előre is nagyon köszi! -
BEE LEE #14670 MerlinW, ha ismernél, akkor nem írtad volna:
"Értsd már a viccet.. Ennyi savanyú embert... "
ha vki, akkor én szinte mindenből poént csinálok :)
vágtam, de véletlen sem szeretném, ha vki pofátlannak gondolna!!
sok segítséget kértem már itt és mindig kaptam is.
azért nem azt kérdeztem, hogy: na hová és hogyan is illesszem be azt a pár menüt, hanem linket kértem, mert pl.: mikor nem tudtam, hogy tegyem abe a content-be a hátteret, hát beütöttem a google-ba így: content backgraund, hát minden kijött csak az nem, amit akartam.
ezért kérdeztem, hogy keressek rá, hogy legalább azt találjam, amit akarok.
köszi tényleg minden segítséget!! -
Cat 02 #14669 Én berakok egy text-align: centert és vidáman középen van. Csak utána minden benne lévő div-nek meg kell adni, hogy, ha balra akarom. -
#14668 Értsd már a viccet.. Ennyi savanyú embert... -
BEE LEE #14667 az oldal elkészítése még nagyon messze van...sajna.
hát nektek gyorsan kész lenne, nem kétlem, de megpróbálok megbírkózni vele.
köszi a segítséget!!!!
majd próbálkozom máshol. -
#14666 Szívesen:) Ámbár nagyon úgy tűnik, hogy nekünk kell helyetted elkészíteni az oldalt:) Számlázhatunk is?:) -
#14665 Ja erről a quirks/strict mode különbségeiről nem sokat tudok, nem is tudtam, hogy ezen segít IE6-nál, mindig tanul vmi újat az ember. :) -
BEE LEE #14664 húúú...ezzel most mennyi mindent megoldottál :)
a háttér is azért nem jelent meg!!
tud vki linket küldeni 2 dologra:
1, a közepét (#content) a többi oldalon ketté akarom osztani (alsó-felső), de nem tom, hogy kell.
2, a jobb oldalra szeretnék teljes szélességű (205px) menüt rakni, ez már elég bonyolult nekem.
vagy linket, vagy, hogy mit keressek.
MerlinW, maLakai NAGYON köszönöm a segítséget!!!! -
#14663 IE8 is van sőt, nemsokára jön a 9-es.