Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
végülis megoldottam egy részét, hogy a wrapper-re tettem width:100vw es height:100vh. Ez mennyire "profi" helyes?
https://jsfiddle.net/1z7wnvpL/1/
Az aranyokat értem column row-nál és inspectben grid alatt az aranyok rendben vannak,tehat pl az 1/2 az 1/2 de meg van nyúlva
Tegnap csináltam még1 próbát Area-val és itt is megnyúlnak. Pedig kb minden ugyanaz
https://jsfiddle.net/1z7wnvpL/
Vhol az olvastam, hogy reszponzív oldalaknék, ne nagyon használjuk height-tet. itt nem oldané meg problémát? nem lehet használni heightet?
Hol látod, hogy százalékosan van megadva "magasságuk egymáshoz viszonyítva (százalékosan)"?
"- The grid-column property sets the width of the column of a grid item.
- The grid-row property sets the height of the row of a grid item.
- The grid-area property sets the area of a grid item. It consists of the width of the column & height of the row of a grid item"
[merlinw.org]
Tán nem a legelegánsabb megoldás de az 500 alatti css szabályoknál újra lehetne definiálni a boxok magasságát
teljesen uj vagyok a forumon.szoval ha nem ideillo kerem szoljatok, hogy hova rakhatnam be ez a kerdest.
HTML/CSS-szel ismerkedem es azon belul a cssgriddel babralok es belefutottam egy olyan dologba amit nem tudok ertelmezni.
A lenyeg az, hogy mikor az 500px media queryhez erek es a menu fuggolegesse valik teljesen megnyulik a tobbi "box" is, pedig sztem nem kene.a megadott grid row/column parameterek nem valtoznak. Egy elozo gyakorlatomban hasonlot csinaltam ahol mikor fuggolegesse valik a menu a tobbi box nem nyulik meg.
Itt van a kod amikor megnyulnak a boxok:
https://jsfiddle.net/L9q0xgs1/
Itt mikor nem:
https://jsfiddle.net/e68notv7/
A ket grid rendszer ennyire kulonbozne?
A valaszotokat is elore koszonom.
Udv,
YoungZeeZee
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Le vagyok maradva egy évtizeddel, amikor még a jquery volt a menő. Arra gondoltam tanulnék valami újat, érdemes erre Vue-t használni? Vagy van ennél már sokkal korszerűbb megoldás?
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
SZERINTEM
egy Java, C++ példa sokkal jobb megismerni hogyan működik a memória, hol élnek a primitívek, stack vs. heap és utána sokkal könnyebb szerintem megérteni hogyan is műköxik a program.
Amúgy ha kell a kérdezőnek van Szegedi Egyetemes jegyzet
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.06.26. 02:22:46
[merlinw.org]
És utána jön egy ilyen hogy : When a JavaScript variable is declared with the keyword "new", the variable is created as an object:
x = new String(); // Declares x as a String object
y = new Number(); // Declares y as a Number object
z = new Boolean(); // Declares z as a Boolean object
És hogy ne hasznájuk ezt mert csak bonyolítja a dolgot és lassítja a gépet. De nincs kifejtve hogy mi ez . Mi akar ez lenne? Itt egy változó nevet látunk és sima zárójelet amiben a számok vannak: kocsi(123) De miért objektum ez ha nincs benne kulcs érték páros?
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2022.05.28. 14:41:28
Azt javaslom, hogy fuss át egy html/javascript alapok kezdőknek írást, ha foglalkozni szeretnél a témával.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.04.03. 13:47:17
[merlinw.org]
Az utolsó esetnél pl nem értem hogy miért kell ez az if (ujszam) { } Ez egy feltételvizsgálat és ha igen mit vizsgál? Miért kell megvizsgálni a beírt számot hogy aztán kiírassuk a táblázatba? Kipróbáltam ha nem írom elé az if et akkor is működik.
Mi az az innerHTML:

[merlinw.org]
A te gondod az, hogy a numberList-be mindig az aktuális összeget rakjuk bele. Hol? A 28. sorban.
Szóval mi a megoldás: kell egy normalizált verziója az új számnak, és azt kell a tömbbe rakni. Például így megkaphatod a normalizált számot:
const ujszam = this.calc(0, this.ujszam_input.value);
Mindenképpen a 26. sornál korábban, mert ott töröljük az input_value értékét, mondjuk a 22. sornál jó lenne.
Ezután a 28. sornál az új számot kell a tömbbe rakni az összeg helyett, de csak akkor, ha helyes az új szám. Tehát cseréld le azt a sort erre:
if (ujszam) {
this.numberList.unshift(ujszam);
}The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Vagy ha bele akarod írni akkor az enyémbe írd már bele mert rengeteget módosítottam a méreteken színeken és ugyebár az enteren. Köszi!
Szerk: így talán érthetőbb lesz számodra
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.03.31. 01:13:10
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Lehet hogy a lecserélős módszert kéne alkalmazni ? Van valami olyan kód ami kikeresi a vesszőt és lecseréli legalábbis c++ ban úgy lett megcsinálva.
Amit még nem tudok hogy lehet az input rublikát felnagyítani . Mert minden más nagyul a <h1> formulára , meg a css ből vezérelve is minden nagyul de az a rohadék input mező nem . A size="100px" csak a rublika hosszúságát változtatja (text módban).
Pl. 2 tizedesig:
<input type="number" step="0.01" />
Amennyiben ezt teszed a javascript oldalon parseInt helyett parseFloat-al kell beolvasni.
Ha float-ot használsz érdemes szem előtt tartani, hogy amiatt ahogy a javascript tárolja a float-ot várhatóak precizitás béli problémák.
Ha nem kerül túl nagy számokkal használatra, akkor egyszerűen lehet tizedesig kerekíteni.
Pl.:
function roundTo(num, dec = 2) {
const pow = 10 ** dec
return Math.round(num * pow) / pow
}
2. Itt a probléma, hogy sajnos a magyar tizedes vesszőt használ, míg a number input tizedes pontot vár. Ennek kezelése OS/böngésző/nyelv függő. Firefox támogatja a lang attríbutumot az input-on, amit ha pl "hu"-ra állítasz, akkor elfogadja a vesszőt (és a pontot is). Sajnos Chrome ezt nem támogatja és ő mindig pontot vár.
Megoldás sajnos nem egyszerű, mert chromium number input ezen funckiója még mindig a blackbox mögött van és nekem egy "pont" input event szimulálásával sem sikerült átverni, max elég béna módon egyből egy 0-át is odarakni a pont mögé, amikor vesszőt ütsz.
Amennyiben fontos, egy megoldás, ha felhagysz a type="number"-el és sima sima szövegeset használsz inkább. Ez esetben sok kényelmi funkciót viszont újra kell implementálni.
Valami nagyon minimál példának:
<input type="text" inputmode="decimal" pattern="-?<0-9>0-9>+([\.,]<0-9>0-9>+)?" />
3. Ez a legegyszerűbb.
// ...
osszeg_input.value = parseInt(osszeg_input.value) + parseInt(ujszam_input.value);
ujszam_input.value = '';
ujszam_input.focus();
// ...
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Nyilván nem a legszebb kód, de elvileg azt csinálja, amit akartál. Meghagytam a magyar neveket, ha már úgy kezdtél neki.
Kell két elem, az egyikben az összeg, a másikban az új szám.
Ahhoz, hogy enterre menjen, kell egy form, aminek az onsubmit eventjét megállítjuk (return false), különben újratöltené az oldalt.
És hát értelemszerűen valid html meg js kell, ami szintén hibádzott pár helyen.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Egy beadó rublika kell amibe mindig írom az új számot.
És egy eredmény kijelző.
De a következő össeadást mindig az eredményhez kell hozzáadni.
Először tehát nulla az eredmény, aztán mindig van egy szám az eredmény rublikába amihez hozzá kell adni a következő számot.
És nem lehet egérrel klikkelni ! Enter leütésére akarom hogy haladjon a program. Rohadtul nem értek a html JS hez tudom hogy szar a szintaxis de nem érek rá napokig ezt olvasni így is ráment a c++ ra rengeteg órám mire megtanultam csak az meg nem fut a régi gépen. Tehát azért kellene html ben megoldani .
<!DOCTYPE html>
<head>
<meta charset="UTF-8">
<link rel="stylesheet" href="összeado.css"type="text/css">
<title>Összeadás</title>
<script>
function gomb() {var szam1, szam2;
szam1+szam2;
}
</script>
</head>
<body>
<input id value >
<button
</body>
</html>
MDN, ha referencia oldal, azt már régóta nem csak mozilla community szerkeszti, hanem már Google is elfogadta, mint webes doksi pl és ők is szerkesztgetik. Gondolom amíg a web.dev nem tartalmaz majd átfogó referenciákat.
Ha meg tutorial oldal úgy általánosan, akkor szerintem freeCodeCamp.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
[merlinw.org]
SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/