Html-, css- és php-help
  • strepsils
    #22746
    Sokszor az se tiszta hogy van sorrendiség vagy nincs . Mert a csávó az újrakezdés programban úgy írja a javascriptbe a funksönöket hogy 14sornál nem lehet hosszabb . Azt ha soknak találja megfog a belsejéből egy sort azt kihúzza alá új funksönnek és kifejti ott de én már ezt is kurvára nem értem hogy akkor nem bassza szét ezzel azt a funksönt amiből kiszedte ? Nem úgy van hogy föntről lefele balról jobbra olvassa be a gép a kódokat ? De hisz így van mert a html oldalon még mondja is hogy a script src tagot ne a fejlécbe tegyük hanem az oldal alá ,nehogy előbb olvassa be a scriptet a gép mint a html oldalt . Meg azt se értem hogy mikor már ott van 25db funksön a JS ben hogy azoknak így csoportonként van e valami föntről lefelé kiolvasási sorrendje mert ott is ugrál össze vissza térben és beleszekreszt meg új funksönöket szúr be a közepébe . De amit végképp nem értek hogy két funksönben van ugyan az a nevű változó és ő úgy hivasználja egyikben a másikat hogy közben a funksönök saját {} objektumba léteznek saját scope al . Akkor az egész amit tanultunk hogy van globális névtér meg objekt az itt fel van rúgva ? Nem is láthatná egy másik objektumból azt a változót mert befelé nem lehet látni csak kifelé ahogy magyarázta a busz ablak reklámos példával ezt .

    Meg azt se értem a sorrendiségben hogy van ez a queriselector parancs és az mondjuk van felül mert ezzel kezdődik a funksön. Utána 5 sorral lejjebb meg azt mondja hogy beletesszük ebbe a queriselekornak a változójába a számított értéket és az megjelenik a böngészőben a queriselector által megjelölt ponton. De hogy lehetséges ez ha a végrehajtás fentről lefelé olvas ki mindent mégis visszahat felfelé az a változó?
    Mondjuk azt sem értem hogy a queriselector az miért képes beírni a html fáljba a saját változója értékét amikor arra valami létrehozás parancs kell . A queriselector az nem egyirányú kommunikáció ? az nem csak hallja úgymond mi van ott hanem vissza is lehet rajta keresztül küldeni adatot a html fájlba ?