Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
pl. volt ehhez hasonló kérdés: https://www.rosettacode.org/wiki/100_doors
Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2019.01.28. 11:38:28
amúgy nem feltétlenül probléma ez, mert szeretnék jó webfejlesztővé válni. van aki szerint a "code monkeyt/ code gluert" ez különbözteti meg az igazi programozótól... aztán ezért kérdeztem, mert a bootcampekben, budapest programozó sulikban sehol nincs erről szó... de beszélgettem már olyan végzős proginfós sráccal, aki azt se tudta hogy mi az a backend, frontend, css... oké, hogy gyakorlatias tudást ad egy (ilyen nem egyetemi) képzés, de akkor ez csak megkerülhetetlen része a dolognak a felvételhez.
En az javaslom, hogy legyen kommunikacio. Ha olyan feladatot kapsz, amit nem ertesz miert, hat kerdezd meg!
Kerdezz ra, jogy ehhez hasonlo feladatora szamithatsz-e majd a valosagban. Lehet hamar kiderul, hogy nem a megfelelo allasra jelentkeztel.
Készülni rá meg necces, érdemes átnézni tényleg pár algoritmus komplexitását, meg esetleg Codewars vagy hasonló oldalakon tolni pár feladatot.
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
nyilván egész más a kérdéskör, ha valami hardverközeli vagy teljesítménykritikus fejlesztésről van szó, akkor bizony fontos, hogy ezzel foglalkozz, de gondolom akkor nem ebbe a topikba írnál.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
a kérdésem az lenne, hogy az interjúztatós, álláskeresős részébe hogy illeszkednek az algoritmusok és adat struktúrák? ezeket úgylátom hogy egy bootcampben sem oktatják (kellően), de az interjúkon sokszor előjön. gondolom főleg a nagyobb cégek "tehetik meg" azt, hogy ez is egy afféle szűrő legyen a kiválasztás során, vagy ott is extra plusz pont, ha tudok pl. buborékrendezni, vagy egy hash tablet felírni?
mi az igazság ezekkel kapcsolatban? nekem van portfólióm, meg komplett sitebuilding/frontend projektem amit tudok mutogatni, de az epamnál például az első online kör kapásból algoritmusokkal kapcsolatos kör volt (javascript developer pozíció)
Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2019.01.26. 19:05:30
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
SELECT id, name FROM vezeteknev WHERE id IN (SELECT DISTINCT vezeteknev_id FROM csaladok)
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2018.11.22. 22:52:07
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
A kettő között 1:N kapcsolat van (egy Vezeteknevek több családban is szerepelhet (Fk mondjuk vezeteknev_id))
Mi a legtakarékosabb módja, hogy csak azokat a vezetékneveket kérjem le, amik legalább 1-szer szerepelnek a család táblában (legalább 1 sor tartalmazza az id jét)?
Eloquent-et használom, de most nem találok okosságot rá.
viewt hozzak létre?
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2018.11.22. 22:50:42
SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/
Ahogy nézem az oldalon amit írtál simán jobb klikk/inspect element után a data-image attribútumnál ott az URL.
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2018.09.15. 10:43:11
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Egy olyan kerdesem lenne, hogy hogy tudom egy kep meretet megnezni egy weblapon abban az esetben, ha nem lehet jobb gombbal lementeni?
Peldanak okaert itt a www.klook.com. Itt hogy tudom megnezni, hogy mekkora a bannerben levo kep?
akkor ez egy tök jó csatorna lehet: san fransiscóból jöttem http://sanfranciscoboljottem.com
ilyen témákat ölel körbe a java kurzusuk, mint a:
programozási alapismeretek, programozási tételek, java alapismeretek, sql alapismeretek, java fx, spring boot, tesztelés java környezetben stb.
oké, hogy most nagyon menő a mean/mern stack (react-angular), de azért kelendő még a lamp stack is (linux, apache, mysql, php)
a java meg abszolút corporate szint gondolom így az a php ellentéte elhelyezkedésben.
[merlinw.org]
Utoljára szerkesztette: Rockynhooo, 2018.07.31. 13:24:54
\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"
\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"
10 évig foglalkoztam vele, szerettem.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.07.31. 12:29:58
[merlinw.org]
erdemes recruiter cegen keresztul interjuznod, ok fel szoktak kesziteni
ha nem tetszik, akkor meg olvasgasd a leirasaikat a recruiter cegeknek, altalaban a honlapjukon vannak ilyenek
ezen kivul:
egy link
ketto
harom
ezeket szerintem erdemes vegigbujnod
Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2018.07.24. 16:09:11
Csak, hogy pl a kötőjelezés bonyolultságát kiemeljem, ha már ez jött fel, de inkább csak spoilerben:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
1. Egy szónak megtartva a kötőjelt: sakk-kör
2. Egy szónak kötőjelt nem meg tartva: cipő- és ruhavásár
3. Két külön szónak: messze-messze
4. Egy szónak utótagot teljesen lehagyva: Shakespeare-t
És valószínűleg ebben nem vettem bele mindent, na meg a felhasználás módjától is függ, hogy mit hogyan akarsz kezelni a szövegben.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
amúgy van közöttetek olyan aki aktívan kiválaszt? neki elküldeném a portfólió oldalamat és a githubomat hogy mennyire állnék készen.
Ha mindenre fel kell készíteni, akkor elég bonyolult is lehet.
Pl kötőjeles szavak, lehet egynek, vagy kettőnek is számolni, ha abszolút mindenre fel kell készíteni, akkor kivételkezelés is kell. Lehet esetleg pl kód a szövegben, ott megint sok egyedi szintaxis van. De sok egyéb kivételes példa lehet.
De a legegyszerűbb dolog, amin az alábbi is megakad az ékezetek, mivel \w sem fedi azt le. A unicode támogatás elég gyér a mai javascript engine-ekkel, így igazán gyorsan leírható megoldás talán nincs is. Mondjuk egy preg regex engine-el ez valamivel egyszerűbb lenne, de ott sem ilyen rövid.
Utoljára szerkesztette: Malakai, 2018.07.24. 14:59:55
(\__/) ( X.x) ( } . { )
const countWords = str =>
str
.replace(/<^\w\s>^\w\s>/gi, '')
.toLowerCase()
.split(/\s+/g)
.reduce((result, word) => {
result= (result || 0) + 1
return result
}, {})
Az kevésbé használt es+ "trükközés" meg az object spread és a computed key, az a része így esetleg ismerősebb lesz:
str
.toLowerCase()
.split(/\s+/g)
.reduce((result, word) => {
result= (result || 0) + 1
return result
}, {})
Utoljára szerkesztette: Malakai, 2018.07.24. 10:56:06
(\__/) ( X.x) ( } . { )
amint kész a kis projektem megmutatom a készet 😊 (egy programozó ismerősöm adja ezeket a kis taskokat)
Kis modern es okossággal, de nem sokkal különb es5-el sem.
str
.toLowerCase()
.split(/\s+/g)
.reduce(
(result, word) => ({ ...result,: (result || 0) + 1 }),
{}
)
Utoljára szerkesztette: Malakai, 2018.07.24. 09:48:56
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2018.07.24. 09:48:57
kaptam egy projektet:
csináljak egy weboldalt, ahova lehessen fájlt feltölteni. egy .txt fájlt feltöltve (tallózás + drag & drop lehetősége is legyen) ki kell iratnom hogy melyik szó hányszor szerepel a fájlban.
pl. hello world world warcraft sunshine bye bye bye
hello
world - 2
warcraft
sunshine
bye - 3
ezzel jó irányban indultam meg? hogyan tudnám megcsinálni hogy ne legyen érzékeny kis/nagybetűre, meg semmire hogy minél pontosabb legyen?
[merlinw.org]
kerdezonek: ooooooooooooooooooo nekem fingom nincs mit akarsz elerni ezzel az xml-lel
mi a celod, es milyen lepeseket probalsz kovetni ehhez a vegcelhoz?
Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2018.07.23. 11:44:47
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Szeretném ezt az xml felületet használni. Szeretnék belőle egy jó kis oldalt készíteni.
http://www.mediafire.com/file/93lz97nl1hqofif/theme-7971500477682184659.xml itt tudtok belekukkantani...
őszinte leszek. Hülye vagyok hozzá. Tudom, hogy a google a barátom, de semmi olyan dolgot, nem találtam( legalább is én ) ami hasznos lenne számomra.
Tudom, hogy ez egy ingyenes blog sablon.
De sajnos nem tudom beírni a filmek linkjét.
Nem tudom, hová, és nem tudom, hogy hogyan kezdjem..... és folytassam. ( tehát tök láma vagyok ehhez.)
Annyi lenne a kérdésem, és kérésem. Hogy egy egy beírásban tudnátok segíteni. 😊 Hogy hogyan tudom beírni a film leírást, fotót hivatkozást hogyan lehet csatolni. Linket hogyan tudok csatolni.
Utána a többit szerintem megoldom. Ha látom akkor menni fog.
Gondolom az xml felület nem engedi a dolog egyszerűsítését? Pl: feltöltési rész bele programozás.
Azt olvastam, hogy nem lehet..... bele építeni. Jó lenne ha lehetne.
Ha esetleg ebben is tudtok segíteni akkor meg tudjuk beszélni a részleteket privátban.
Remélem tudtok adni egy kis támpontot, hogyan induljak el.
Előre is köszönöm a segítséget.
Várom mielőbbi válaszotokat.
[merlinw.org]
Angular 1 után félelmetes mi lett belőle. Olyan érzésem van, mintha egy ikea bútort szeretnék összerakni, de még előtte a föld szemeket válogatom ki, amibe fát ültetek, kivágom, és feldolgozom, stb
Minden nagyon szép, és tök jó, ha:
Ha a kód mellett van a Dockerfile, lényegében 1 repoban van a kód és a hozzá tartozó Dockerfile.
De!
Ha külön github repoban tárolom a frontend és backend kódot, akkor ha minden igaz az a legjobb, ha csinálok egy harmadik repot, amiben van egy docker-compose és backend/Dockerfile + frontend/Dockerfile.
Viszont ezzel az a bajom (ha jól tudom), hogy local környezetben ez nem jó, mivel a dockerfile-ok mindig csinálnak egy git pullt az adott reporól, ami developmentben nem olyan jó.
Volume-ot kéne használnom gondolom, de valahogy nem tűnik jó megoldásnak. Mit az aminek utána kéne néznem? mert hiába keresek rá, minden második találat egy medium bejegyzés, hogy docker nem biztos jó local developmentben...eh
Egyáltalán érdemes-e dockerrel szívnom, vagy próbáljak meg beüzemelni egy aws elastic beanstalk-RDS párost?
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2018.05.20. 13:32:55