22786
Html-, css- és php-help
  • schellj
    Természetes, hogy vannak, egy hónapja foglalkozom ezzel, és azt is tudom, hogy sokat kell tanulni, ezen dolgozom.
  • SzirmosSzisza
    Mondjuk így látatlanban, ha index.html a fájlod akkor ne az index.ht-t próbáld megnyitni. De szerintem keress valami gyorstalpalót vagy tutorialt még, mert itt tényleg vannak hiányosságok, fontos megtanulni feltenni a helyes kérdéseket :D
  • schellj
    Utánanéztem már, tehát nem az volt az első dolgom, hogy ide írjak. Annyit megnéznél, hogy beteszem ide a függvényt a tömbbel együtt, hogy helyes-e? Szerintem működnie kellene, de van rá sansz, hogy ott szúrtam el valamit.
  • j0nNyKa
    én mondjuk csak egy 13 éve dolgozok a szakmában, de közelít a nullához hogy mivel találkoztam már erről a képről
    valami nagyon nagyon fura irányokban mocorogsz, én újraterveznék
    mindenesetre egy dolgot felfogtam, a CORS fogalmának járj utána
  • schellj
    Szia!

Ismét hibába ütköztem. Meg csináltam a login oldalhoz a függvényeket, elvileg működni kellene, de az alábbi hibát kapom, azt tudom, hogy egyszerűbb lenne, ha szerveren keresztül menne, de mivel ez egy helyi felület lesz, így nem szeretném, ha nem muszáj.
  • schellj
    Szuper. Köszönöm. Egyelőre:) ennyi lenne.
  • j0nNyKa
    iframe-es megoldasnal nem fog kerdezni semmit a bongeszo
  • schellj
    Szuper, átnézem. Következő kérdés: Az megoldható, hogy ha rákattintok a linkre, akkor ne kérdezzen rá, hogy mit szeretnék tenni? Edge-et áttúrtam nem találtam beállítást, chrome-ot még nem mert ugye nem működött megfelelően.
  • j0nNyKa
    dehat a bongeszok nem tudnak megjeleniteni office doksikat, ezek szerint az edge valami elbaszott modon igen, de ott se kene mukodnie
    ezen a linken nezelodj, iframe-mel valahogy meghekkelheto
  • schellj
    Igen.
  • j0nNyKa
    egyelore :)
    uhm, xlsx meg docx file-okat akarnal megnyitni bongeszoben, es az a baj, hogy ezeket a chrome nem megnyitja, hanem letolti? az edge pedig megnyitja ezeket, es megmutatja neked a bongeszo ablakban? jol ertem a problemat?
  • schellj
    Az a következő lépés lesz. Egyenlőre a tömböket engedjük el. Ez más probléma ettől független. Vegyesen vannak van egy ami egy virtuális gépen futó másik rendszer indítófájl-ja lnk kiterjesztés. Aztán vannak office táblázatok és dokumentumok, illetve vannak könyvtárak. A virtuális gép indítóját letöltené, a dokumentumokat is. A könyvtárak megnyílnak nincs gond vele.
  • j0nNyKa
    1. valasz gomb segit erteni mizu
    2. MILYEN dokumentumokra? van kiterjesztese? mi az? ez lenne a legfontosabb kerdes hogy kideritsuk mivan
    3. lentebb tombokrol beszeltel, azokat... javascriptben hasznalod?
  • schellj
    A linkek könyvtárakban lévő dokumentumokra, illetve proramok indítófájljaira mutat. Nincs php csak html, css és javascript.
  • j0nNyKa
    hat, ott valami koncepcionalisan van elbaszva
    jo lenne latni egy technology stacket - miket hasznalsz? van benne php? azt mivel futtatod? es hogyan? mire mutatnak a linkek? kepre? pdfre? masra?
  • schellj
    Nos, a hülye gondolatok után, lenne még kérdésem. Mi az oka annak, hogy böngészőnként máshogy viselkednek a linkek? Edge-ben működik helyesen a felület, de ha chrome-ban futtatom, akkor a linkeket nem megnyitja, hanem le akarja tölteni. Van erre megoldás?
  • schellj
    Nem a biztonság miatt kellenek a felhasználók, hanem a link szelekció miatt. Tehát a tömb megoldaná. De közben eszembe jutott az is,de nem tudom kivitelezhető-e? Illetve lehet hogy bonyolultabb. Class-ok alá rendezném a felhasználókat ami végezné a szelekciót, csakhogy, így lehet-e használni bejelentkezésre is? Lehet túlbonyolítom.
  • SzirmosSzisza
    Csinálj egy tömböt amiben a kulcs a felhasználónév, az érték pedig a jelszó (igazából ilyen belső link gyűjteménynél én nem szórakoznék jelszó hash-eléssel, de ha szépen akarod akkor bcrypt/argon2-vel csináld, vagy legalább egy md5-öt, amit marhára nem erre kéne használni, de szerintem egy ilyennél a sima jelszó is belefér)
  • schellj
    Sziasztok. Problémába ütköztem. Csináltam a munkahelyemre egy vezérlőpultra keresztelt, linkgyüjteményt. Ami annyira megtetszett mindenkinek, hogy már 3 verzió van belőle, beosztás szerint változó linkekkel. Nos ezt szeretném összefésülni egybe és az az elképzelés, hogy lesz egy bejelentkező felület(ez is kész) amin keresztül különböző engedélyeket adnék a felhasználóknak. Nem kell reg oldal. Egyszer felviszem a felhasználókat és ők csak használnák. Elég csak hide-olni a linkeket. Nos tömbben akartam felvinni őket, de itt elakadtam. Hogyan is kellene a függvényeket megadni?
  • schellj
    Köszönöm a segítséget és az útmutatást. Igen komolyan gondolom, a cél az lenne, hogy egyszer csak meg tudjak élni belőle. Kb. 0 tudással ugrottam fejest ebbe a lehetőségbe és nagyon megfogott a dolog. Hogy értsd előtte hegesztő voltam és jelenleg gépgyártás technikus. Tehát nagy váltás de nagyon érdekel. Azt már látom, hogy sokat kell ehhez gyakorolni és sokat kell tanulni, ez nem gond. Mégegyszer köszönöm.
  • MerlinW
    Ha komolyan gondolod a dolgot és nem csak egy statikus galériában gondolkodsz a háziállataidnak, akkor:

Találj ki egy projektet ami érdekel téged és valósítsd meg google segítségével. Ha érdekel amit csinálsz, az motivál, jobban fókuszálsz, több kreativitást viszel bele.

Ha tiszta a html és css, kezdd el átnyálazni a javascript doksikat, hogy legyen némi dinamizmus az oldalban, aztán ha az is megvan, irány a backend oldal, mert ugye bármit is találsz ki, adatot tárolni szinte mindig kell. Itt dönthetsz, hogy a frissen megismert javascript-et szeretnéd-e használni (node.js), vagy egyebet (php, java, .net core, stb)

Első körben tanulmányozd a világot, az eszközöket, mi mire való, mire jó, stb. Ja és ne add fel, a tanulási görbe meredek, cirka 1-3 év mire magabiztosan kezdesz mozogni a szakmában.

Én kezdő programozóknak egy fórum fejlesztését szoktam ajánlani, mert abban minden benne van. Formok, adat írás, olvasás, módosítás, törlés, felhasználókezelés, stb. Emellett végtelen kreativitásnak ad teret.

Sokszor még én is ezt használom, pl 5 évvel ezelőtt fórummal mélyedtem bele az AngularJS rejtelmeibe
  • j0nNyKa
    mi a baj a hivatalos feladatokkal kezdesnek?
  • schellj
    Sziasztok!

Azért írok, bár nem tudom lesz-e értelme, mert nemrég kezdtem foglalkozni html kódolással. Online tanfolyamon tanulom, lassan vége, de gyakorolnom kelle, mert érdekel a dolog. Egy alap weboldalt össze tudok rakni, de nagyon sok a hiányosságom, ezért gondoltam arra, hogy esetleg kérnék segítséget, esetleg olyan is érdekelne, hogy kissebb feladatokat kiszervezne az illető nekem gyakorlásképpen és ha elakadok tudnék segítséget kérni tőle. Előre is köszi.
  • Neocortex
    thx!

reinstall 'sudo pecl install oauth' lett a megoldás
  • j0nNyKa
    itt az első Example-ben van error reporting, próbáltad?

illetve:

The multidimensional array I fed it crashed PHP, so don't do that if you're in my shoes.

What ended up solving it was me looking through the OAuth source and noticing that $extra_parameters can also be a string, which, encoded as json (json_encode), solved all my troubles as WC accepted it.
    Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2020.07.15. 13:12:19
  • Neocortex
    help, agyfaszt kapok

OAuth-al próbálok több dimenziós asszociatív tömböt küldeni, de ha a tömb második dimenziójában egynél több adat van az eredmény HTTP ERROR 503

// error reporting nem ér semmit
    ini_set('display_errors', 1);
    ini_set('display_startup_errors', 1);
    error_reporting(E_ALL);

$access_token = "xxx";
    $access_token_secret = "xxx";

$oauth = new OAuth("xxx", "xxx", OAUTH_SIG_METHOD_HMACSHA1, OAUTH_AUTH_TYPE_URI);
    $oauth->enableDebug(); // ez se ér szart se
    $oauth->setToken($access_token, $access_token_secret);

$url = "https://openapi.etsy.com/v2/listings/123/images";

// ÍGY LEFUT JÓL
    $oauth->fetch($url, array("fo_tomb" => array('al_tomb_1' => 'adat')), OAUTH_HTTP_METHOD_POST);

// ÍGY MÁR ERROR 503, hibaüzenet nincs
    $oauth->fetch($url, array("fo_tomb" => array('al_tomb_1' => 'adat', 'al_tomb_2' => 'adat')), OAUTH_HTTP_METHOD_POST);

ez mitől lehet?
    try catch sem segít
    Utoljára szerkesztette: Neocortex, 2020.07.15. 12:28:40
  • MerlinW
    2500 Ft a legkisebb SSDs 20GB-os 1 Xeon magos VPS. Mi ezen a drága?:) A domain-ek meg nagyjából egységáron mennek mindenhol.

1200Ft/év(!)-ért meg kapsz 250MB-nyi SSD-s, fullos tárhelyet, 1+10 domain támogatással.
    Persze értem, az ámerikai az menő.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.06.02. 22:01:34
  • SzirmosSzisza
    Azért sokat segít a latencyben, ha Mo-n van a szolgáltató. Meg az ilyen olcsóbb boxok általában openvz-k, amik sajnos elég messze vannak kvm-től és komolyabb dolgot azért nem futtatnék ratjuk. (nekem is van ramnode-tól évi 18$-os vm-em, 60GB-vel adták, kiváló seed szeró, de éles szolgáltatást tuti nem futtatnék róla :D)
  • Flamer
    en meg nem nyomom semmi magyart. szerintem tul vannak arazva. normalis nettel eu-s serverek egesz jok (nekem nincs problemam veluk).

https://lowendbox.com/
    egesz jo gyujto. minden vps-em innen van (innet talaltam meg oket).

best amit probaltam es 3 serverem is van innet: https://buyvm.net/
    a support nagyon jo. araik okesak, bar a tarhely nem olyan sok (szoval ha az a main goal akkor lehet skip).

Utoljára szerkesztette: Flamer, 2020.06.02. 13:19:59
  • MerlinW
    Itt korrigálnám is a Magyar Hosting-ot, amiben ugye érintett vagyok:)

Hátrányok:

Nem túl gyors support válaszidő - 24 órán belül mindig válaszoltak
    Kevés tárterület - annyi amennyit fizetsz
    Nem támogat több domaint - de

EZIT-nél is voltam pár évig, ők is rendben voltak.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.05.24. 12:58:23
  • Jim Morrison
    https://www.tarhelylista.hu/
    :)
  • MerlinW
    Nekem mindenem mhosting-on van kb 5 éve (VPS, tárhely, domainek, stb). Olcsó és működik.
  • j0nNyKa
    én webideat használok vagy 15 éve, nagy királyok, nem a legolcsóbbak
  • NandorHUN
    Sziasztok!

Nem tudom mennyire írok jó helyre: tudnátok ajánlani tárhelyet?
    Nagyon sok a sponzorált hsz, video a neten, nehéz kiigazodni kihez/ hova érdemes fordulni.

Köszi :)
  • j0nNyKa
    woocommerce-szel jobban jársz sztem, az is megvan egy óra alatt, és nem kell buziznod havidíjjal
  • Jim Morrison
    yo,
    shopify itthoni kis webshophoz túl overkill? lehető legkevesebb melóval egy rövid távon tényleg csak pár termékes webshop kellene. unas volt egy alternatív pl. vagy itt mindenki woocommerceezik? :)
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2020.04.26. 15:26:48
  • Jim Morrison
    https://github.blog/2020-04-14-github-is-now-free-for-teams/
  • j0nNyKa
    tudok most egy remote-ban végezhető NodeJS melót írországban, spoilerben a rövid leírás, ha érdekel valakit, támadjon meg priviben, és elküldöm a kontaktot
    ha lenne napi 40 órám, én magam vinném a melót, szóval ajánlom
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Getting in touch with an urgent Node.js role which has just been called in.
    Based in an idyllic location in the heart of Dublin, my client assist companies and developers with building electronics and then connecting them to the Internet with only a few lines of code. They have taken the market by storm, with their product being used already in hundreds of countries by thousands of developers.

The team are currently searching for a talented Node.js Developer to join them. If you consider yourself focused, hardworking and the idea of working in a fast-paced environment immersed in a creative, entrepreneurial company, this could be the role for you.

Working closely with the CTO, you will gain exposure to the full tech stack, consisting of:

• Node.js
    • JavaScript and React
    • AWS including EC2, Redshift
    • Git, Travis CI, Docker
    • MySQL, Redis, RabbitMQ

The successful Node.js Developer will work in the team of hardware and software engineers and will be involved in the full life cycle of the products.

This role allows for great flexibility and provides excellent opportunity for you to make a strong impact from Day 1. If you are they type of person who is self-motivated and hungry to advance your skills in a growing company, you will fit in very well.

Interviews are already underway, and I do not see this role being open for long, so if you would like any additional information, get in touch immediately .
  • Jim Morrison
    JS loading priorities in chrome
  • CattiBrie
    ó, mi nem tetszett?