Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Lenne még egy dolog, szeretnék az oldalon belül egy export/import database funkciót, amivel bármikor el lehet menteni az adatbázis aktuális állását egy sql file-ba és azt be lehessen tölteni egy másik szerverre. phpmyadminnal ezt meg lehet csinálni, de én a laikus felhasználóimnak erre beépített megoldást szeretnék. Szóval ugyan olyan script kellene ami a phpmyadminban is megtalálható, de abból elég nehéz lenne kihúzni mert keresztbe van szõve egy csomó funkcióval.
ID ActionType DateTime Argumentumok
1 'belép' '2009-10-15 20:36' 'Józsi'
1 'létrehoz' '2009-10-15 21:36' 'Józsi|Béla'
1 'fizet' '2009-10-15 22:36' 'Józsi|Béla|63-sör'
Tudom ezért ütni kellene de ilyen jellegû tábla erre a legalkalmasabb, ha kétszer úgy tiltakoznak ez ellen és normált forma ide vagy oda, hogy ez így használat közben gyorsabb a normált formánál arra a nyakam rá merném tenni.
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
Mit kéne írnom, hogy ne listázón ki egyezõ sort?
<?$link=$_GET<'archivum'>'archivum'>;
if ($link==full){
$result=mysql_query("select * from Hlist order by datum desc ");
while($row = mysql_fetch_array($result))
{echo substr($row<'datum'>'datum'>,0, 7);echo '<br>';}}?>
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
Akarok írni egy naplórendszert ami megkülönböztet mondjuk 3 akciót. (1=Belépés, 2=létrehozás, 3=fizetés)
1 - Józsi belépett.
2 - Józsi létrehozta Pista felhasználót.
3 - Pista felhasználó fizetett Józsinak 63 sört.
Azt akarom hogy ezek az argumentumok dinamikusak legyenek
- Belépés: arg1='Józsi'
- Létrehozás: arg1='Józsi', arg2='Pista'
- Fizetés: arg1='Pista', arg2='Józsi', arg3='63'
Aztán majd ezekbõl php-ben felépítem a mondatot. Csak hogy tároljam el?
ID | date| action | arg1 | arg2 | arg3
'534' | '2009-01-01' | '1' | 'Józsi' | '' | ''
így a második és harmadik argumentum üresen marad ha nincs rá szükség, ráadásul nem elég dinamikus, nem akarok egy negyediket, ötödiket is létrehozni ha máshol nincs rá szükségem. Szal arra gondoltam hogy létrehozok egy másik táblát is így:
naplo_tabla
ID | date| action
'534' | '2009-01-01' | '3'
naplo_tabla_arg
ID | arg | data
'534' | '1' | 'Pista'
'534' | '2' | 'Józsi'
'534' | '3' | '63'
Így az argumentumokat kiolvasom a második táblából, annyit amennyit akarok és nincs mezõpazarlás sem. Csak attól félek hogy túl sok adat esetén nagyon belassulna a rendszer.
Van erre valami jobb megoldás? Ja és lehet hogy hülye vagyok és ezt nem argumentumnak hívják, akkor sry 😛
ezt hoztam ki a segítségedbõl 😊
<?
$date=$_GET<'Hlist'>'Hlist'>;
$start = date("$date,01");
$end = date("$date,31");
$result=mysql_query("select * from Hlist where `datum` > '".$date."' and `datum` < '".$end. " ' ");while($row = mysql_fetch_array($result))
{echo $row<'cim'>'cim'>.'<br />';}?>
@-moz-document domain('playstationcommunity.hu') {
@-moz-document url('http://@-moz-document url('http://playstationcommunity.hu/main') {.hu/main') {
Ebben az a gond, hogy az aloldalaknál nem jelenik meg a háttér. Ha azt szeretném, hogy az egész playstationcommunity.hu/ -en megjelenjen akkor hogy kell beírni?
background-image: url('kep.jpg') !important;
[/spam]™
Ha meg timestamp-pel akkor megnézed mi volt év elején, meg évvégén a timestamp és select * from hm where datum>$eleje and datum<$vege
Mit kéne írnom a PHPba? hogy ne keljen írnom napot hanem csak évet és hónapot
A datum mezõben a MySQL-ben van nap írva, de én azt akarom hogy az azonos évet + hónapot listázza ki, sõt olyan listázás is szeretnék amibe az egész évet listázza ki.
Segítsetek!
<?
$date=$_GET<'hm'>'hm'>;
$result=mysql_query("select * from HM where datum='$date'");while($row = mysql_fetch_array($result))
{echo $row<'cim'>'cim'>.'<br />';}?>
Kétlem, hogy többszáz megás feltöltés meglenne a default érték alatt 😛
Revenge is a dish best served cold --old proverb / A bosszú hidegen tálalva a legjobb --régi közmondás
Ottvan az a php.ini csak te nemférsz hozzá, ha nemlenne ott akkor a php se futna.
Revenge is a dish best served cold --old proverb / A bosszú hidegen tálalva a legjobb --régi közmondás
if (in_array($ip, $bannedips, true)) {
}
else
{}
meg ez igy logikus 😄
http://loal.atw.hu
Szeretnék tõletek megérdeklõdni valamit.
Olyat szeretnék megvalósítani, hogy adott egy bizonyos weboldal. Azon elhelyezkedik egy tartalom, mondjuk a közepe felé a bal oldalon.
Ezt a tartalmat szeretném egy iframe-ben -vagy hasonlóban- megjelentetni egy másik oldalon. Tehát nem átültetem a honlapomba, hanem csak meghívom, külön keretben a másik honlapot, annak is csak azt a bizonyos kis részét.
A segítséget elõre is köszönöm! 😊
Lenovo IdeaPad G580AH: Intel Core i5 3.2Ghz, 8GB DDR3 1600 MHz, Geforce GT 635M 2GB, 120GB Kingston V300 SSD, Genuine Windows 8 Pro 64bit
Csak fel kellene görgetni és ott van, képzeljétek egy függvénynek lehet több argumentje is 😄 Ugye milyen újat mondtam 😊
Második argument.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
$bannedips = array("127.0.0.1", "195.199.1.1", "45.34.4.5");
$ip = $_SERVER<'REMOTE_ADDR'>'REMOTE_ADDR'>;
if (in_array($bannedips))
{ }
else
{ }
vagy wtf? :|
ezen az oldalon. Pl itt az sg-n szépen megjelenik a háttér, de ott nem változik semmi. Mit kell még beírni ezeken kívül, hogy mûködjön?
@-moz-document domain(playstationcommunity.hu/){
body {
background-image: url('http://www.naughtydog.com/images/background.jpg');
}
body {
background-image: url('/@ads/ads_fifa10.png');
}
itt cseréld ki ezt a megfelelõ url-re.
Nem teljesen ide tartozik a téma, de talán itt is tudtok segíteni.
Firefox alatt szeretném megoldani, hogy a weblapok úgy jelenjenek meg ahogy én szeretném. (színek, háttér, stb) Ehez találtam is egy egész jónak tûnõ kiegészítõt (Stylish) amibe html? kódba be kell írni a dolgokat és akkor azt is figyelembe veszi a böngészõ az oldal betöltésekor, így pl egy fehér hátterû weboldal pl fekete háttérrel jelenik meg.
Ez jól hangzik, csak mivel nem vágom a webszerkesztést így nem nagyon tudom átalakítani az oldalt.
Tud ebben valaki segíteni? Jó ez a kiegészítõ vagy használjak másikat?
Konkrétan ezen az oldalon szeretném használni ezt a hátteret.
Köszi elõre is a válaszokat!
post_max_size
upload_max_filesize
tulajdonságokat léped túl.
Ezek a php.iniben vannak, beállítani rendszergazda tudja.
A kódnak meg mûködnie kellene, de valami rejtélyes okból a foreachnél a =>
karaktert php-t bezáró tagnak képzeli, és onnantól mindent htmlbe ír ki.
Érdekes, én még nemláttam ilyet soha, úgyhogy ötletem sincs mitõl lehet 😄
Valaki esetleg?
<29-Oct-2009 15:48:22>29-Oct-2009 15:48:22> PHP Warning: POST Content-Length of 1084407483 bytes exceeds the limit of 52428800 bytes in Unknown on line 0
<29-Oct-2009 23:39:18>29-Oct-2009 23:39:18> PHP Warning: POST Content-Length of 66197061 bytes exceeds the limit of 52428800 bytes in Unknown on line 0
Emellett meg az upload_file.php 19 sorát átírtam erre
if ($kulcs<'size'>'size'>>1084741824) //megnezzuk a feltoltott file meretet, es ha nagyobb mint 1GB akkor..
A célom az lett volna hogy 1084741824 vagyis 1GB lehessem max feltölteni.
A kis fileokat fel is tölti de márt a 63 Mb osokat nem.Olyan mintha feltöltené de a tárhelyen nem jelennek meg.Mi a megoldás?
megnéztme amit bemásoltál. lol 😄 szeritned értem 😄
na mindegy de már legalább vágom hogy vmi array-es cuccot kell keresnem 😄 htx
<?php
$directory="files";
$dir_tomb=scandir($directory);
unset($dir_tomb<0>0>);
unset($dir_tomb<1>1>);
foreach ($dir_tomb as $tomb=>$kulcs)
{
echo '<p><a href="'.$directory.'/'.$kulcs.'">'.$kulcs.'</a></p>';
}
?>
berakod az array be és in_array függvõny
A wildcardos dolog is megoldható berakod tömbe, és pl: in_wildarray Ha nem tudod megírni te magad, de ajánlom figyelmedbe az array_map függvényt, azzal befér ez fél sorba is.