Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
én nagynehezen úgy oldottam meg, hogy $request = iconv("UTF-8","ISO-8859-2",$request);
a kérdésem az, hogy van-e valami szerver oldali beállítás erre, hogy ne kelljen mindenhol szopóznom vele?
a kérést ajax küldi, de ott még jó a kódolás és persze az nem jó válasz, hogy akkor térjek át get-re 😊
elõre is köszi!
ja, az ajaxnál be van állítva, hogy setRequestHeader("Content-type", "application/x-www-form-urlencoded; charset=ISO-8859-2");
de úgy vettem észre, hogy ha ezt ózürjén kódolásra állítanám sem változna semmi 😊
Milyen users mezõket csináljak mysqlbe, jelenleg ezek vannak
Nev Jelszo Email id "AIs" és Statusz
még mit rakjak bele? ami alap kell legyen.
Valahol láttam egy olyan reg formot "inputot" ami úgy mûködõt hogy amikor írtam valamit a formban, kiírta hogy például ez a user név már foglalt vagy nem, és persze a jelszóra is irt, hogy menyire jó a jelszó, hogy tudnák ilyet megcsinálni? 😊
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
del.php?cat=del&table="ide a table nevet"&id="ide meg az id számot"
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
torol.php?id=2 or 1=1
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Csináltam egy PHP sort, és úgy érzem nagy hibát követek el ha nem módosítom a sort, ezért vagyok most itt 😊.
Vegyem ki a $table=$_GET<'table'>'table'>; t?
<php $getadmin=empty($_GET<'cat'>'cat'>) ? 'main' : $_GET<'cat'>'cat'>;
if ($getadmin==del){ $table=$_GET<'table'>'table'>; $id=$_GET<'id'>'id'>;
$query="DELETE FROM $table WHERE id='$id'";
if (!mysql_query($query)){echo 'nem sikerült törölni a mezöt';} else {echo "Sikerült letörölni a mezöt";}}?>
Ám nem tudja valaki h Jquery, az mennyire használható, ill érdemes-e megtanulni" ? Gondolok itt arra, hogy kb 0 js tudással lehet benne szép dolgokat, akár ajax-ot is csinálni. Tehát pl egy megrendelt honlapba bele lehet rakni vagy felejtõs ? Illetve nagyon lassítja az oldalt, vagy semennyire ?
szép és látványos az ajax. DE: a formellenõrzést majd mindig php-val végezd. Nem érdemes a látványért odadobni a weboldalad biztonságát.
Amúgy is: elõször tanuld meg lekezelni a formodat, utána jöhet a csicsázás.
Egy fecske nem csinál kolbászból kerítést
Mert ha jól tudom van olyan input h reset, ami értelemszerûen reseteli a formot.
Ám sztem valami ilyesmi kell neked:
x-re kattolsz akkor behoz egy torol.php?id=2-t. De ebben van 2 form egyik torol, masik megse nevû. Mind2 1 submit gombból és egy <input type="hidden" value=$id name=mit> bõl áll és a torol.php-ra hivatkozik és ha pl a torol form lett submitolva, akkor törli a hiddenben levõ id-jû kommentet, amit még az x-bõl kapott meg. Ha nem erre gondoltál, akkor franc se tudja mi kell. (elvileg kéne mennie) (a megse-be felesleges id-t rakni, gondolom lehet semmit is submitolni, de utána kell nézni ^^)
ne nézetek már noobnak -.-, azt nem tudom, hogy hogy kéne megcsinálni a nem submitot, + olyan legyen mint az sgn
Én azon csodálkozom, hogy van még egyáltalán aki válaszol neki 😊
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
És nem tudom hogy tudnám megoldani, na szóval a baj csak annyi hogy 1xi klikre máris törli az adatot semmi megerõsítés.
Segítsetek köszike.
Adminisztrációknál a menü beállitásnál ha olyan helyet adok meg,hogy http://localhost/drupal/menu1 akkor ha rákattintok a menu1 re azt írja ki oldal nem található
ha node/add/menu1-et írok be akkor a tartalom beküldése jön be.
Live for nothing or die for something.
while($row = mysql_fetch_array($result))
{
$row<'datum'>'datum'>
$row<'link'>'link'>
...
}
így sztem egyszerûbb lenne, mint minden egyes alkalommal lefuttatni a lekérdezést.
Van 2 adatbázis, amit egyesíteni szeretnék.
A
$result = mysql_query("SELECT * FROM hir WHERE admin=1 ORDER BY datum DESC"); while($row = mysql_fetch_array($result)){}?>
B
$id=$_GET<'id'>'id'>;
$query1=" SELECT * FROM hir WHERE id='$id'";
$result1=mysql_query($query1);
$num1=mysql_numrows($result1);
$i=0;while ($i < $num1){
$id=mysql_result($result1,$i,"id");
$kep=mysql_result($result1,$i,"kep");
$cim=mysql_result($result1,$i,"cim");
$link=mysql_result($result1,$i,"link");
$linkcim=mysql_result($result1,$i,"linkcim");
$irta=mysql_result($result1,$i,"irta");
$tipus=mysql_result($result1,$i,"tipus");
$datum=mysql_result($result1,$i,"datum");
$info=mysql_result($result1,$i,"info");
$admin=mysql_result($result1,$i,"admin");
++$i;}
Tehát: keresd meg a functiont a file-ok között. Ilyersmi kéne: pl.
public function user_access($userid)
{
<kód>
}
Így keresd: "user_access("
Ha nem találod: úgy fest a dolog, hogy nincs meg egy function. (Teszteletlen a kód, amit leszedtél, vagy nincs meg minden file)
Terencs lehet rosszul fejeztem ki magam az a lényeg,hogy adatbázist hozok létre saját gépen így nem kell feltöltenem semilyen tárhelyre sem a gyakorló oldalamat.
Bocs ha rossz infót adtam.
Milyen szervert? Hol? Miért? <#nemtudom>#nemtudom>
Amúgy a hibaüzenet annyit jelent, hogy a "theme.inc" file meghív egy user_access() functiont, ami nincs definiálva.
Keress rá filekezelõvel a weboldal teljes könyvtárára, szóra keress, méghozzá erre: "user_access(". Ha megvan a file, nézd meg, hogy be van-e include-olva a file meghívott weboldalba.
Fatal error: Call to undefined function user_access() in C:\xampp\htdocs\drupal\includes\theme.inc on line 1730
Ezt az üzenetet kapom amikor probálok gépen szervert létrehozni.
Ez mit jelent?
Hogy tudnám azt megcsinálni, hogy elrejtek egy olyan echo sort, amit csak akkor jelenik meg ha bejelentkezek?
annyit tudok hogy sessiont kell írnom, de hogy?
where `datum` >='
$result=mysql_query("select * from HM where `datum` >'".$date."' and `datum`<='".$end."'");
Van egy kis problémám 😄 és nem tudom orvosolni.
Csináltam egy olyan PHP sort, ami úgy mûködik hogy a címsorba írók dátumon "ÉV-Hónap", és kilistázza a MySQL-ben lévõ összes olyan sort ami olyan dátummal szerepel, a problémám az hogy a 31-es nap sorait nem listáza ki, segítsetek :S.
$date=$_GET<'Hlist'>'Hlist'>;$start = date("$date,01");$end = date("$date,31");
$result=mysql_query("select * from HM where `datum` >'".$date."' and `datum`<'".$end."'");while($row = mysql_fetch_array($result)){
echo row<'datum'>'datum'>;
Bocs, hogy ide írom de talán ti tudtok segíteni. van egy webtárhely de a Domain nevet külön vette meg más, más cégtõl. A kérdésem az hogy van a webtárhely dns-e ezt kell megadni a domainek. A domain névhez is külön adnak kezelõ felületet aminél be tudom írni a webtárhely dns-ét, vagy ezt a webtárhely kezelõfelületénél kell elintéznem?
Üdv!
www.atomicmedia.hu
Akarok rá egy alap titkosítást, ha encode-olom base64-el akkor azt vissza tudom fejteni egy másik gépen is?
Csakis így: "INSERT IGNORE INTO tabla1 ( name1 , name2 ) VALUES('Jóska', 'Pista');"
Különben ha beraksz fél év múlva +1 oszlopot, az összes query-t írhatod át.
Hogy így nézzen ki a file:
DROP TABLE tabla1
CREATE TABLE tabla1 VALUES('mezo1' varchar(10), 'mezo2' varchar(10))
INSERT IGNORE INTO tabla1 VALUES('Jóska', 'Pista');
INSERT IGNORE INTO tabla1 VALUES('Vég', 'Béla');
DROP TABLE tabla2
CREATE TABLE tabla2 VALUES('mezo1' varchar(10), 'mezo2' varchar(10))
INSERT IGNORE INTO tabla2 VALUES('Jóska', 'Pista');
INSERT IGNORE INTO tabla2 VALUES('Vég', 'Béla');
Barkácsoljam össze php-ben?