Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Van nagyon sok ilyesmi adatom

<table cellspacing="4" cellpadding="1" width="880" align="center">
<tr>
<td width="18%" background="pics/hatter_.jpg" ><div align="center">Név</div></td>
<td width="5%" background="pics/hatter_.jpg"><div align="center">Szint</div></td>
<td width="6%" background="pics/hatter_.jpg"><div align="center">Ismétlés</div></td>
<td width="53%" background="pics/hatter_.jpg"><div align="center">Leírás</div></td>
<td width="18%" background="pics/hatter_.jpg"><div align="center">Jutalmak</div></td>
</tr>

Szeretném mysql_be rakni, de
ha szépen csinálok neki formot akkor nem megy a query a sok " miatt, escapelni nem lehet, akkor hülyeség lesz, ha pedig myadmin-ból rakom akkor a kódolás nem lesz jó :s 5let ?

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

biomage
már megoldtam 😊 de azért kösz, ezt a sort megjegyzem 😊 de aszem ez sem segített volna a validátor ellen.

Lenne egy kérdésem
Van 3 tábla MYSQLben mindegyikben van dátum mezõ, hogy tudnám egy echo ba dátum rendezéssel mind3 tábla tartalmát rendezve kiíratni?

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

<!-->
<style type="text/css">
*{behavior:url(hover.htc)}
</style>
<!-->

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

biomage
mi baj van ezzel?
<script type="text/javascript"> var browser=navigator.appName;if (browser == "Microsoft Internet Explorer"){ document.getElementById(hack).style.behavior = "url('hover.htc')";}

így hívom meg
<body id="hack" style="">

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Voyager5
Szerintem senkit nemérdekel.
Legyen egy IT-s diplomád, meg egy rakat mûködõ referenciád, és lehetõleg minél kevesebbet kérj. Mo.-n ez van sajnos. <#szomoru1>

Viszont van nekem is egy picit OFF kérdésem, kíváncsi lennék a véleményetekre.<#nezze>
Szerintetek mennyire életképes dolog a Silverlight? Mennyi lehetõséget láttok benne? Érdemes belevágni megtanulni magas-szinten?
passatgt
Webfejlesztéssel kapcsolatban(deisgn, css, html, javascript) érdemes valami iskolát elvégezni?
Tehát ha mennék valahova melózni jó pont e ha van valami papírom😊

biomage
mi a baj?

biomage
Nem tudom hogy nálam van e baj, de nem hiszem 😄
ezt az errort írja ki, ha a phpba beírom a session_start() ot
Warning: session_start() : open(/nfs/sessions/sess_fa8e57bfdb278dbf8a3498541c9c501c, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /nfs/x0102/a/ab/abrion/wwwroot/index.php on line 1

Ability
Elvileg az új FF nightly build-ekben már mennie kellene, de 3.7 alatt sem vettem észre, hogy mûködne.
Voyager5
Mivel elseif-es a fv, ezért tökmindegy hova írod, ha egy ellenõrzés nemjó akkor tovább sem lép, hanem visszatér egy stringgel, amit gondolom kiír.
Ha azonban minden oké akkor tér vissza a "Rendben" stringgel.

Cat: nem megy FF alatt.
FF alatt megy nektek ?

biomage
Valami ötletet adjatok, hogy még mit rakjak be a reg_checkbe?

biomage
ja hát nem rossz reg_check, jobb nem is kell 😊 bár tudnák mit bele raknom 😊
Amúgy tudom mit kell írni a hosszúság korlátozásra, csak azt nem tudtam hová írjam be, de 2 órával a hsz orásóm után rájöttem hová kell írnom 😊, oda raktam be ahol a jelszó ellenõrzést végezte el
És ezt írtam
"elseif (strlen($adatok<'pass1'>) < 5 | strlen($adatok<'pass1'>) > 25){}

Voyager5
A fv:
Van egy tömb amiben az elemek: nick, email, pass1.
Az elsõ if ellenõrzi, hogy mindegyik kivan-e töltve. Ha igen akkor továbbmegy és egy reguláris kifejezéssel ellenõrzi, hogy a magyar ábécé kis - és nagybetûi, számok, illetve a _ és - jelek-bõl áll-e a nick.
Ezután szintén reguláris kifejezéssel ellenõrzi az e-mail címet, ha megfelel akkor kiszedi SQLbõl az eddig regisztráltak nickjét és megnézi, hogy nincs-e azonos, ha nincs összehasonlítja a 2 jelszót, ha egyezik kiírja, hogy oké.

5-25 karakter:
Strlen
Már megvan azóta, csak gondoltam nem írom be mert úgyse volt rá reakció.
Ám 2kb 😄
var tartalom =$('#tartalom').tinymce().getContent();

biomage
egy kérdés, ebbe a functionbe hová írjam, azt hogy a bejövõ jelszó minimum 5 és max 25 karakter hosszúságú lehet?
Nem én csináltam, úgy töltöttem le valahonnan, de nem tudom 1xüen megérteni ezt a sort, vagyis értem mi miért van benne, de hogy hová írhatók, azt nem 😊

function reg_check($adatok){if($adatok<'nick'> == "" | $adatok<'email'> == "" | $adatok<'pass1'> == ""){return "Minden mezõ kitöltése kötelezõ";break;}elseif(!ereg('^+$', $adatok<'nick' >))
{return "A nickben csak a magyar ábécé kis - és nagybetûi, a számok, illetve a _ és - jelek engedélyezettek";break;}elseif($adatok<'email'> == (!eregi("^<_\.0-9a-z->+@(<0-9a-z><0-9a-z->+\.)+{2,6}$",$adatok<'email'>)))
{return "Hibás e - mail cím!";break;}elseif(mysql_num_rows(mysql_query("SELECT nick FROM users WHERE (nick='".$adatok<'nick'>."')")) > 0){return "Már regisztráltak ezzel a nickkel";break;}elseif($adatok<'pass1'> !== $adatok<'pass2'>)
{return "A két jelszó nem egyezik";break;}else{return "rendben";}}

a TinyMCE "átalakítja" a textarea-t, így próbáld: var tartalom = $('body#tinymce p').html();

itt mondjuk lesz benne egy ilyen: <br mce_bogus="1"/>, ezt ki tudod szedni regex-el, ha nem kell

Malakai
Van egy TinyMCE jQuery plugin, esetleg az?
Mondjuk biztos meg lehet oldani okosabban is, egy funkcióhoz gondolom felesleges egy 175 kbytos plugin még.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

biomage
Látszik hogy fél álomban voltam 😊
megjavítva és müxik

Terensz
Ez a "hogyan férjünk hozzá mások szerveréhez" most nagy divat lett. Tegnap valaki topicot nyitott azza, hogy egy weboldal forráskódját akarja szerveroldalon kicserélni Firebuggal <#alien>

Egy fecske nem csinál kolbászból kerítést

juhi ati
Sziasztok keresek egy olyan scriptet ami a Noob.Hu-ra tölti fel a képeket.

Ha tudnaátok nekem segíteni megköszönném.

\"Kicsi vagyok székre állok, b*szátok meg így se látok\" :):)

biomage
ja és ha nem rakom be GETbe vagy functionbe akkor minden oké, törli a cookiet

biomage
semmit nem csinál és nincs error sem
ez a login php sor

function login()
{
if ($_SESSION<'belepett'>!== true){if (isset($_POST<'login'>))
{ //Ha postolt adatokat
$nick = addslashes($_POST<'nev'>);$pass = md5($_POST<'jelszo'>);
$sql = "SELECT * FROM users ";$sql.= "WHERE (nick='".$nick."'";$sql.= " AND jelszo='".$pass."')";$query = mysql_query($sql);if (mysql_num_rows($query) !== 0)
{ //Helyes nick+pass
$_SESSION<'nick'> = addslashes($_POST<'nev'>);$_SESSION<'belepett'> = true;header("Location: ".$_SERVER<'PHP_SELF'>);setcookie("belepett","nick",time()+7200);}else{//Hibás nick+pass
echo "hibás nick/pass";}}
echo "BEJELENTKEZÉS<br> <br><form action=\"".$_SERVER<'PHP_SELF'>."\" method=\"post\">
<input type=\"text\" value=\"Felhasználónév\" this.value='Felhasználónév';\" this.value='';\" name=\"nev\" size=\"15\"><br><input type=\"password\"
value=\"1234567890\" this.value='1234567890';\" this.value='';\" name=\"jelszo\" size=\"15\">
<input type=\"submit\" name=\"login\" value=\"OK\"></form><br><br><br><a href=\"link a reghez\">Regisztráció</a> | <a href=\"link a jelszó módosításhoz\">Elfelejtett jelszó</a>";}else
{echo '<div class="login"> Helló '.$_SESSION<'nick'>.'<br><br><br><br><br><br><a href="logout.php">Kijelentkezés</a>';}}

ez lene a logout, az elöbb szerkesztetem meg 😊
kivettem az unset et és raktam be egy session_destroy t

<?session_destroy();setcookie ("belepett","nick",time()-7200);header('Location: index.php');?>
Ha functionbe vagy getbe rakom és a linkbe a megfelelõ sort írom akkor sem csinál mást mint egy fehér képernyõt látod, semmilyen error üzenetek

Valaki használ TinyMCE-t + Jquery-t együtt ? Az a baj, hogy a textarea tartalmát nem képes megszerezni a jquery ( var tartalom = $('#tartalom').val()😉

Ha meg van, akkor meg pláne elronrontottál valamit. Egy szóval így is úgy is te vagy a hibás. Ha van kalap a fejeden ha nincs.
Hibaüzenet van ? Ha nincs akkor elrontottál valamit.

biomage
Na a logint megtudtam csinálni, de a logout valamiért nem akar lefutni, ha GETbe vagy function be zárom, miért nem?

<?php session_start();unset($_SESSION<'belepett'>);unset($_SESSION<'nick'>);
setcookie("login","done",time()-3600);header('Location: index.php');?>

biomage
eh, ezt mondtam én is csak nem GET-es
az én ötletembe inkább be kell írni az inputba a mailben lévõ generált jelszót.
Amúgy miután beírta az új jelszót és el lett sogadva, akkor az ideiglenesbe tárolt adat törlõdik

Ability
ui.: ez nem egy kidolgozott megoldás, csak egy koncepció. Ügyelni kell a biztonsági dolgokra és lehetne ezt sokféleképpen bonyolítani. Mint pl. azzal, hogy egyúttal a felhasználónevét is bekéred vagy más egyértelmû adatát. Már persze ha nem publikus a felhasználó emailje és egyéb adatai. Illetve az adattárolás, mûködés, adatbázis szinten gondolkozni rajta. Csak nekem herótom van az ideiglenes jelszavaktól, az meg kölön jó hogy ha rögtön meg is változtatja email-es megerõsítés nélkül. Ez a módszer meg gyakorlatilag ugyan az mint a tiéd, csak itt rögtön olyanra változtatom amilyenre akarom.
Ability
Nekem sem esett le, pedig ismerem a kivételeket. Bár sosem ütköztem még ilyen hibába, szóval annyira nem is rögzült belém hogy erre is figyeljek. Azért lehetett volna konkrétabb az a hibaüzenet is.
Ability
Szerintem ne is generálj ideiglenes jelszót. Egy email címet kelljen megadnia a elfelejtett jelszó oldalon. Email ellenõrzést gondolom tuti csinálsz hogy ne legyen duplikáció az adatbázisban, tehát tuti jó helyre megy a levél. Amikor megadja, akkor megnézed hogy kihez tartozik, egy külön táblában tárold le az adatait, csinálsz egy egyedi azonosítót. Õ meg kap egy linket a levélben, amiben GET változóban benne van az a random azonosító. Rámegy a linkre és rögtön adhassa meg a saját jelszavát. Miután módosított tedd inaktívvá azt a sort, vagy töröld ki teljesen hogy ne lehessen újra felhasználni. Illetve kellene egy idõlimit, max. 1-2 nap amíg érvényes.

biomage
nem lenne 1xübb ha abba a sorba tárolná el az ideiglenes jelszót amelyiket módosítani kell?
Minek külön tábla? 😄, elég egy + mezõ a users táblába, szerintem

Mikor kér új jelszót, akkor generálsz 1 újat és eltárolod egy külön táblában, userid-vel. Ki küldesz neki egy linket: jelszomodosit.php?j=asfdd26q5ea. Mikor rákattol, megnézi melyik usernél van ez és annál módosít. Sztem ez a legegyszerûbb.

biomage
így van 😊

biomage
ha elfelejtette a jelszavát, hogy írja meg az inputba a jelszót?

Módosítottam az ötletet 😊

Van 2 jelszó mezõ, az egyik a logint nézi, a másik a ideiglenes.
A jelszó generálás az ideiglenes jelszó mezõbe betárol egy jelszót.

Kap mail amibe benne van az ideiglenes jelszó, és kap mellé egy linket, egy 3 inputos címhez, az elsõbe a mailben kapót jelszót kell írni a másik kettõbe meg az új jelszót.
Ennyi
Igy már jó lesz?

"You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'delete=1 where id=28' at line 1"

Ám elfelejtett jelszó kell neki sztem.

Ability
Ez ilyen jelszómodósítós dolog? Szerintem akkor ne küldj levelet, egyszerûen kérd be az aktuális jelszót is mellé, ha az helyes, akkor rögtön módosítja, ha nem helyes, akkor nem csinál semmit. Leginkább munkamenetet szoktak lopni, ezzel a módszerrel viszont nem fogja ismerni a jelszót amivel ténylegesen beléphetne vagy hitelesíthetné magát.
Ability
mysql_query(...) or die(mysql_error());
biomage
Nagy nehezen megcsináltam 😊
32 MAIL küldés kellett hozá

Most lene egy kérdésem 😊

Na szóval van 2 jelszó mezõ MYSQL, alapból egyforma, ha elindítom a jelszó generálást, az egyik jelszó mezõt módosítja csak, és kap 1 mailt amiben van egy link a visszacsinálásra és egy ami confirmálja az új jelszót, így gondoltam ki ezt az egészet.
A kérdésem, ezzel van valami biztonsági hiba?
Vagy tudtok ajánlani valami más megoldást, és persze max 1 Mail küldéssel?

Senki ?

bio: extra-n nekem megy minden

Antiga
"\n" ?
<pre> ?

Csak akkor féljünk, ha valaki bántani akar. Ha nincs itt senki akkor nem akar bántani senki ergó nem kell félni sem, tehát biztonságos ez a hely. Minden relatív ! 5TR K.

Ezzel mûködne?: str_repeat a sortörést ismételni.

biomage
pont errõl beszéltem msn valakivel, hogy talán \r\n lehet 😄
jó kipróbálom 😄
És mit kéne írni ha nem 1x akarom a sort törni?
\r\n\r\n ezt?

Ability
\r\n kell oda.
biomage
Na az extra végre kezd mûködni, müxik a mail funkció 😊
De az \n nem akar mûködni, próbáltam \n\n ként is, meg <br> t is, de nem akarja a sort megtörni, ötlet mit csináljak? 😄

Fizetõsön ha nincs smtp, akkor dobd ki, gmail, meg egyszerre csak 20 vagy mennyi levelet küld ki... az semmire sem jó legtöbb esetben.
jahogy nem mûködne? nem tudom 😊 nem használok free tárhelyet, fizetõst legalább úgy konfigurálom, ahogy akarom 😉

biomage
Melyik verziót kell választanom a PHPMailerböl?
Van PHP4 + PHP5/6 + FE + ML + BMH
PHPMailer

rakd fel extra.hu ra és megtudod mit mondtam.