22786
Html-, css- és php-help
  • Jim Morrison
    Ha minden igaz, holnap PHP7 official release?!?!
  • MerlinW
  • Blum
    Értem, köszi! Többieknek is!
    Kicsit tovább kutakodtam és találtam egy működő megoldást (VPN-nel teszteltem), berakom ide is hátha valakinek jól jön majd.

geoplugin.class.php
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

<?php
    /*
    This PHP class is free software: you can redistribute it and/or modify
    the code under the terms of the GNU General Public License as published by
    the Free Software Foundation, either version 3 of the License, or
    (at your option) any later version.

However, the license header, copyright and author credits
    must not be modified in any form and always be displayed.

This class is distributed in the hope that it will be useful,
    but WITHOUT ANY WARRANTY; without even the implied warranty of
    MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE. See the
    GNU General Public License for more details.

@author geoPlugin ([email protected])
    @copyright Copyright geoPlugin ([email protected])
    $version 1.01

This PHP class uses the PHP Webservice of http://www.geoplugin.com/ to geolocate IP addresses

Geographical location of the IP address (visitor) and locate currency (symbol, code and exchange rate) are returned.

See http://www.geoplugin.com/webservices/php for more specific details of this free service

*/

class geoPlugin {

//the geoPlugin server
    var $host = 'http://www.geoplugin.net/php.gp?ip={IP}&base_currency={CURRENCY}';

//the default base currency
    var $currency = 'USD';

//initiate the geoPlugin vars
    var $ip = null;
    var $city = null;
    var $region = null;
    var $areaCode = null;
    var $dmaCode = null;
    var $countryCode = null;
    var $countryName = null;
    var $continentCode = null;
    var $latitude = null;
    var $longitude = null;
    var $currencyCode = null;
    var $currencySymbol = null;
    var $currencyConverter = null;

function geoPlugin() {

}

function locate($ip = null) {

global $_SERVER;

if ( is_null( $ip ) ) {
    $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
    }

$host = str_replace( '{IP}', $ip, $this->host );
    $host = str_replace( '{CURRENCY}', $this->currency, $host );

$data = array();

$response = $this->fetch($host);

$data = unserialize($response);

//set the geoPlugin vars
    $this->ip = $ip;
    $this->city = $data['geoplugin_city'];
    $this->region = $data['geoplugin_region'];
    $this->areaCode = $data['geoplugin_areaCode'];
    $this->dmaCode = $data['geoplugin_dmaCode'];
    $this->countryCode = $data['geoplugin_countryCode'];
    $this->countryName = $data['geoplugin_countryName'];
    $this->continentCode = $data['geoplugin_continentCode'];
    $this->latitude = $data['geoplugin_latitude'];
    $this->longitude = $data['geoplugin_longitude'];
    $this->currencyCode = $data['geoplugin_currencyCode'];
    $this->currencySymbol = $data['geoplugin_currencySymbol'];
    $this->currencyConverter = $data['geoplugin_currencyConverter'];

}

function fetch($host) {

if ( function_exists('curl_init') ) {

//use cURL to fetch data
    $ch = curl_init();
    curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $host);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_USERAGENT, 'geoPlugin PHP Class v1.0');
    $response = curl_exec($ch);
    curl_close ($ch);

} else if ( ini_get('allow_url_fopen') ) {

//fall back to fopen()
    $response = file_get_contents($host, 'r');

} else {

trigger_error ('geoPlugin class Error: Cannot retrieve data. Either compile PHP with cURL support or enable allow_url_fopen in php.ini ', E_USER_ERROR);
    return;

}

return $response;
    }

function convert($amount, $float=2, $symbol=true) {

//easily convert amounts to geolocated currency.
    if ( !is_numeric($this->currencyConverter) || $this->currencyConverter == 0 ) {
    trigger_error('geoPlugin class Notice: currencyConverter has no value.', E_USER_NOTICE);
    return $amount;
    }
    if ( !is_numeric($amount) ) {
    trigger_error ('geoPlugin class Warning: The amount passed to geoPlugin::convert is not numeric.', E_USER_WARNING);
    return $amount;
    }
    if ( $symbol === true ) {
    return $this->currencySymbol . round( ($amount * $this->currencyConverter), $float );
    } else {
    return round( ($amount * $this->currencyConverter), $float );
    }
    }

function nearby($radius=10, $limit=null) {

if ( !is_numeric($this->latitude) || !is_numeric($this->longitude) ) {
    trigger_error ('geoPlugin class Warning: Incorrect latitude or longitude values.', E_USER_NOTICE);
    return array( array() );
    }

$host = "http://www.geoplugin.net/extras/nearby.gp?lat=" . $this->latitude . "&long=" . $this->longitude . "&radius={$radius}";

if ( is_numeric($limit) )
    $host .= "&limit={$limit}";

return unserialize( $this->fetch($host) );

}

}

?>

index.php

<?php

require_once('geoplugin.class.php');

$geoplugin = new geoPlugin();
    $geoplugin->locate();
    $countryCode = $geoplugin->countryCode;

if($countryCode == "HU") {
    header("Location: http://example.com/hu");
    } elseif($countryCode == "DE") {
    header("Location: http://example.com/de");
    } else {
    header("Location: http://example.com/en");
    }
    ?>

Utoljára szerkesztette: Blum, 2015.11.15. 21:47:26
  • j0nNyKa
    + a feltételekben az egy darab =jel az kevés lesz :)
  • SzirmosSzisza
    Accept language sima header, nem néz ip-t, tesztelni tudod pl curl-el egyszerűen ( curl --header "Accept-Language: en" www.google.com )

Igazából böngésződben nyomsz egy F12-t, network fül, F5, elsőre katt és megnézed mi van alapból a headerben.
  • Malakai
    Nem ip helyszín függő az accept-language, hanem böngésző (/oprendszer) függő, tehát a böngésző nyelvi beállításaitól függ, hogy a headerbe melyik nyelv kerül bele.
  • Blum
    Ez így működne rendesen? Lényegében azt szeretném megoldani, hogy a Magyarországról látogatókat automatikusan átirányítsa /hu-ra, a németeket /de-re a többit pedig /en-re.
    Végülis ha én most megnézem a weboldalt akkor pengén átdob /hu-ra. Ha pl. Hollandiából nézném meg akkor átirányítana /en-re? Hogy tudnám letesztelni? (Találtam értelmes ingyenes játszós hostingot, szóval nem a localhostnak kéne külföldinek hazudni magam)

<?php

$locale = locale_accept_from_http($_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE']);

if($locale = "hu_HU") {
    header("Location: http://example.com/hu/");
    } elseif($locale = "de_DE") {
    header("Location: http://example.com/de/");
    } else {
    header("Location: http://example.com/en/");
    }

?>

Utoljára szerkesztette: Blum, 2015.11.15. 14:12:31
  • SzirmosSzisza
    Nézz utána, hogy kell PHP-ban logolni, biztos van valami framework/plugin/akármi, manuálisan appendelni egy fájlhoz nagyon fapados (nincs logrotate és társai).
  • Blum
    Ú dejó, ez így mégjobb mint amit akartam.

Kösz srácok!
    Utoljára szerkesztette: Blum, 2015.11.10. 13:09:22
  • j0nNyKa
    #22170 + a catch ágba file_put_contents(file_get_contents('error.log') . "\n" . e->getMessage());
  • Blum
    Pont ezt szeretném megoldani, hogy a user ne lássa ezt a "csúnya" hibaüzenetet (gondolom biztonság szemponjából se valami jó megoldás, ez lenne az igazi indok) hanem egy általam meghatározott hibaüzenetet lásson. Vagy azt, hogy "sry, kapcsolódási hiba" vagy valami általános üzenetet ami az összes hibánál ugyanazt dobja ki. (<-- mondjuk ehhez lehetne írni egy külön Exception classt (??))

Ha azt szeretném, hogy a user az általam megírt üzenetet lásson és az "igazi" hibát egy külön, csak általam vagy más devek által olvasható text fájlba dobja át akkor azt hogy illenék megcsinálni?
    Utoljára szerkesztette: Blum, 2015.11.10. 12:18:19
  • SzirmosSzisza
    Hm? A PDO nem ad vissza semmit, hanem dob egy kivételt, amit elkapsz a catch-ben, kiolvasod belőle az üzenetet és kiírod. A Sikertelen csatlakozás sorod le se fut, mert már előtte Exception-t dob.

Illik ezt úgy csinálni, hogy a user lát egy Hiba feliratot vagy hasonlót (semmi köze hozzá, hogy mi a probléma az oldalon) és az exception üzenetét meg logolod.
  • Bercy #22174
    Ha elhagynad a catch blokkot akkor egy FATAL ERROR-ral vegezned szoval nem, ennyi erobol nem hagyhatod el a try/catch temat.
  • Bercy #22173
    Az uriember nem a kivetel altal hordozott uzenetet akarja kiiratni hanem egy altalanos uzenetet. Ez ertheto is hiszem a felhasznaloknak nem biztos, hogy PDO altal dobalt hibauzeneteket kell latnia.
  • Blum
    Ennyi erőből a komplett try/catch témát eldobhatnám :)

#22169: Áháá, szóval a PDO mindenképp a saját hibaüzenetét adja vissza, akkoris ha megmondom neki, hogy az általam meghatározott Exception-nel szálljon el?

Komolyan, tegnap előtt olyan faszán sikerült megoldanom..csak nemtudom, hogy hogyan :(
    Utoljára szerkesztette: Blum, 2015.11.10. 10:32:11
  • j0nNyKa
    wtf :D
    ez aranyos, magyarázat követelek attól miért lesz jobb
  • Bercy #22170
    Ezt echo "Error: ", $e->getMessage(); csereld le erre echo "Sikertelen csatlakozas";
  • SzirmosSzisza
    Az alapján amit leírsz a PDO nem null-t ad vissza, hanem Exceptiont dob, ha nem sikerül csatlakozni. Doksi alapján is.
  • Blum
    Hali!

PHP Exception-nel szeretném megoldani, hogy egy általam meghatározott hibaüzenetet írjon ki a kód ha valahol elhasal de nem működik. A poén az az, hogy egyszer már pengén megoldottam de volt egy rendszer reinstall és a hülye fejemmel elfelejtettem lementeni most meg amit megírok az sehogy se jó.

Szóval ha pl. próbálok egy ilyet:

<?php

class Database {

private $dbd;
    private $db_user;
    private $db_pass;
    public $DBH;

public function __construct() {

$this->dbd = "mysql:host=127.0.0.1;dbname=project;charset=utf8";
    $this->db_user = "root";
    $this->db_pass = "";

try {
    $this->DBH = new PDO($this->dbd, $this->db_user, $this->db_pass);
    if(!$this->DBH) {
    throw new Exception("Sikertelen csatlakozás");
    }
    echo "Sikeres csatlakozás";
    } catch(Exception $e) {
    echo "Error: ", $e->getMessage();
    }

}

public function getConnection() {
    return $this->DBH;
    }

}

?>

<!DOCTYPE html>
    <html lang="hu">
    <head>
    <meta charset="utf-8">
    </head>

<body>

<?php

$DBH = new Database;

?>

</body>
    </html>

Ha működik akkor kiírja, hogy Sikeres csatlakozás de ha nem (mert pl. az adatbázis nevét átírom djdkjfsfdsdfdsaf-re akkor nem azt írja ki, hogy "Hiba: Sikertelen csatlakozás" hanem a standard üzenetet kapom: "Hiba: SQLSTATE[42000] [1049] Unknown database 'djdkjfsfdsdfdsaf'". MIÉRT???!!! :D
    Utoljára szerkesztette: Blum, 2015.11.10. 09:48:37
  • SzirmosSzisza
    Úristen és tényleg :)

Köszi a segítséget, erről nem tudtam.
  • passatgt
    simán adsz nevet az inputnak:

<input type="submit" name="accept" value="Accept" />
    <input type="submit" name="decline" value="Decline" />

És amelyikkel elküldöd a formot, az benne lesz a $_POST-ban vagy $_GET-ben, isset-el lehet ellenőrizni
  • SzirmosSzisza
    Kéne egy Accept/Decline gomb + egy textarea amibe bele írom az okot, hogy miért fogadtam/utasítottam el, JS nélkül. A 2. bekezdés az az ami most van, csak ugye ott nem lehet mind2-nél textarea, csak az egyik formban.
  • passatgt
    Szerintem ezt nem értem.
  • SzirmosSzisza
    Kéne nekem egy Accept/Decline gomb + hozzá szöveges magyarázat. Erre van valakinek ötlete hogyan lehetne megcsinálni JS nélkül?

Jelenleg úgy van, hogy 2 formban van a 2 gomb, accept gombnál van egy hidden input ami jelzi, hogy accept, decline-nál pedig egy textarea a szöveggel, mindkettő form action-je ugyanoda mutat. A probléma ugye az, hogy, ha az accept formba is akarnék textarea-t rakni akkor 2 lenne az oldalon.
    Egyetlen workaround ami eszembe jut, hogy nem accept/decline hanem egy select-ben állítja, hogy mi akar vele, de jobb lenne 2 gombbal és 1 textarea-val.
  • j0nNyKa
    az is lehet hasonló

valami tömbbe belerakod a placeholdereket, meg a hozzájuk tartozó képek útvonalát, és a template-ben meg ng-show -zol meg ng-hide-olsz meg ng-clickelsz
  • Jim Morrison
    Köszi, ha legközelebb ez nem jönne be, majd kipróbálom :)
    Mondjuk következő lépés a placeholderre kattintás, majd arra kép betöltés jön. jQueryvel nem lenne gond, de most gondolkodóba estem, hogy itt hogy jön össze :)
    /ha van valami tuti tipp jöhet, de még én úgyis utána nézek, de azért leírtam ~~
  • j0nNyKa
    that escalated quickly

ilyenekre az szokott lenni, hogy egy scope változót true-ra állítasz, ha minden promise megérkezett, és csak akkor jeleníted meg ng-show-val vagy ng-iffel a contentet, ha az a változó true
  • Jim Morrison
    AngularJS:
    Egyik típusú oldalnál, vannak adatok amik szépen betöltődnek, egy kép csak valamivel később, mivel több időt igényel, mire betöltöm (data:img..). Böngészőben tesztelem: ha egyik másik viewról váltok az előbb leírt oldalra, akkor a szövegek meg minden betöltődik, de a kép nem. Ha F5 el frissítek, akkor 1mp után megjelenik a kép. (timeout, http, 1000, de ha duplájára állítom akkor sem tölti be az oldalra navigáláskor).
    Ez miért lehet?
    Jó lenne ha az oldalra navigáláskor valahogy be lehetne tölteni a gépet, mobilon nem lesz F5, ami frissítené az oldalt, csak hogy megjelenjen egy kép is.

csak kivettem a timeoutot és jó lett O.o
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.11.04. 19:33:36
  • Blum
    Hmm, jogos..
    Erre nem is gondoltam. Kösz srácok!
  • SzirmosSzisza
    Az a die() nem tudom mit csinál PHP-ban, de szerintem nézz utána a kivételeknek, azokkal szépen meg lehetne ezt oldani. Sőt igazából a register userben csinálnám az ellenőrzéseket az osztályon belül.
  • passatgt
    szerintem egyszerűbb, ha a registerUser-en belül csekkolod le a jelszót is(akár a checkPasswordMatch funkcióval), és ott beifeled egyből
  • Blum
    Üdv!

Megint bénázok...
    Szóval adott egy class, azon belül néhány funkció. Hogy tudom megoldani azt, hogy ha egy adott function-on belül egy feltétel elhasal akkor a túloldalon hiába van meghívva a következő function (jelen esetben registerUser()) akkor ott meg is akadjon és ne futassa azt le?

Hiába írok be két különböző értéket a két jelszó mezőbe, akkor is beregisztrálja a usert. Mit nézek be már megint ilyen csúnyán? :) Van egy olyan sejtésem, hogy az a die() dolog az nem oda való. Próbáltam exit()-et is de ugyanúgy lemegy.
    [Ha más egyéb marhaságot láttok benne akkor ugassatok le nyugodtan..:D]

Mutatom:

register.php

$username = $_POST['username'];
    $username = filter_var($username, FILTER_SANITIZE_STRING);
    $email = $_POST['email'];
    $email = filter_var($email, FILTER_SANITIZE_EMAIL);
    $password = $_POST['password']; /* Titkosítva lesz ofkorz */
    $password2 = $_POST['password2'];

include '../Init/init.php';
    $db = new Database();
    $conn = $db->DBConnect();

$user = new User($conn);
    $user->checkPasswordMatch($password, $password2);
    $user->registerUser($username, $email, $password);
    echo $user->regStatus;

User.class.php

class User {

private $conn;
    protected $username;
    protected $email;
    public $regStatus;

public function __construct($conn) {
    $this->conn = $conn;
    }

public function checkPasswordMatch($password, $password2) {

if($password != $password2) {
    return $this->regStatus = "A két jelszó nem egyezik meg. Kérlek ellenőrizd. <br />";
    die();
    }
    }

public function registerUser($username, $email, $password) {

$query = "INSERT INTO users (username, email, password)
    VALUES (:username, :email, :password)";

$stmt = $this->conn->prepare($query);
    $stmt->bindParam(':username', $username);
    $stmt->bindParam(':email', $email);
    $stmt->bindParam(':password', $password);
    if($stmt->execute()) {
    return $this->regStatus = "Sikeres regisztráció <br />";
    } else {
    return $this->regStatus = "Sikertelen regisztráció :( <br />";
    }

}

}

Utoljára szerkesztette: Blum, 2015.10.27. 22:16:45
  • Agy Halott #22154
    Nahhh igy mar vilagos, hogy rossz oldalrol kozelitettem meg a dolgot. Koszonom a tippeket, megprobalkozom veluk, gyakorlasnak jo lesz es a vegen meg vmi jo is kisulhet belole. Koszonom mindenkinek az utmutatast.
  • bracsek #22153
    Ez nem hiba, ez így kell működjön, a gomb felé tettél egy réteget, ezzel el takartad a gombot, ha position absolute segítségével több réteget egymásra pakolsz ott is a legfelső amire az egér eseményei hatnak, a többi csak akkor látszik ha a felette lévő részek átlátszók vagy áttetszők, illetve a kattintás sem fut hosszan az egészen, ha mindenképp ilyent akarsz csinálni, akkor old meg javascripttel és position absolute-segítségével, és a felső rétegre akkor tudsz tenni event kezelőt. A before-segítségével hozzá adott elem nem része a DOM strukturának nincs HTMLElementNode-ja se, így nem lehet rá event kezelőt sem tenni.

Ha két egymásba ágyazott elemet találsz, akkor megoldható úgy, hogy nem keretet teszel rá, hanem az egyik elemre teszel before és afterrel egy egy egy pixeles oszlpot a két szélére, és a másik elemre teszel before és after segítségével egy egy sort fent és lent, és ebből a négy részből áll össze a kereted, ebben az esetben a benne lévő részek elérhetőek maradnak az egér számára.

A döntés hogy melyikkel oldod meg az attól függ, hogy módosíthatod-e a html-t ha igen akkor rakj rá egy sima divet és adj neki classt, arra rakd a keretet, ha mindenképp hacker megoldás kell, akkor javascript a megoldás, ha meg csak gyakorolni akarsz akkor érdemes ezt a másodszor felvázolt rendszert is megpróbálni ez esetben a
    div#contacts:before
    div#contacts:after
    div#contacts table:before
    div#contacts table:after

lenne a nyerő, a div relativ poziciója fog hatni a táblázat before és after elemére is, így a méretek nem fognak problémát okozni (elméletileg :)) ).

• pxxl
    háde' erre ne :before-t használj.

http://jsfiddle.net/tm8mrnLv/4/
  • j0nNyKa
    oh, negymillio megoldas van, ami szebb, es jobb
    pl. egy class, ami barmi kore rak paddingot, meg bordert? es amire akarod ezt a fura utomegoldast, arra rarakod ezt a classt?
  • Agy Halott #22150
    Mint irtam, ez csak teszt. Elesben nem egy atlatszo semmi, vagyis az de tovabb van formazva es az adott div korul egy szaggatott keretet hoz letre. A tesztben csak a mukodes van szemleltetve nem a style.
    A z-index: -1 nem megoldas mert eltunik a keret es nem lathato. Jol erzem, hogy mas megoldas nincs erre a problemara?
  • pxxl
    mit akarsz ezzel elérni amúgy?
  • passatgt
    Így jobban látszik, miért nem kattintható az első gomb:)

z-index:-1-el be tudod rakni a gomb mögé, bár úgy rémlik, nem minden böngésző szereti
    Utoljára szerkesztette: passatgt, 2015.10.26. 22:57:02
  • j0nNyKa
    őő, élesben egy egész oldal teljes kontentje elé beraksz :before-ral egy átlátszó.. semmit?
    az... jó
    ne tedd?!
    máhogy.. ne tedd.