22786
Html-, css- és php-help
-
#22226 az ilyen jellegű hibák 99%-ban node verzió / szar npm cache hibák
szóval:
- törölj npm cache-t
- játszadozz node verziókkal (pl. nvm segít ebben), a node verziót amúgy MINDEN ilyen jellegű hibánál jó lenne, ha alapból felírnád, mert így eléggé csak a levegőbe tudunk neked lövöldözni
halk megjegyzés: ezeket a köröket szerintem nyugodtan kihagyhatod, hogy "használt-e már valaki"
a jövőben nyugodtan feltételezheted, hogy az itteni aktív 2-3-4 emberke használta már azt a valamit, amivel épp bajod van
Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2016.02.25. 16:30:15 -
Blum #22225 Na erre voltam kíváncsi, hogy van-e itt egyáltalán valaki aki használja. :)
Szóval van nekem egy ilyen gulpfile.js fájlom. Gondolom kivehető belőle, hogy mit csinál. Tegnap még hibátlanul működött ugyanez a gulpfile ArchLinux alatt, ma viszont Ubi 14.04-en elhasal a következő hibával.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Potentially unhandled rejection [2] Error: no writecb in Transform class
at afterTransform (/var/www/html/cms/node_modules/gulp-less/node_modules/through2/node_modules/readable-stream/lib/_stream_transform.js:75:33)
at TransformState.afterTransform (/var/www/html/cms/node_modules/gulp-less/node_modules/through2/node_modules/readable-stream/lib/_stream_transform.js:59:12)
at /var/www/html/cms/node_modules/gulp-less/index.js:58:14
at tryCatchReject (/var/www/html/cms/node_modules/gulp-less/node_modules/accord/node_modules/when/lib/makePromise.js:845:30)
at runContinuation1 (/var/www/html/cms/node_modules/gulp-less/node_modules/accord/node_modules/when/lib/makePromise.js:804:4)
at Rejected.when (/var/www/html/cms/node_modules/gulp-less/node_modules/accord/node_modules/when/lib/makePromise.js:625:4)
at Pending.run (/var/www/html/cms/node_modules/gulp-less/node_modules/accord/node_modules/when/lib/makePromise.js:483:13)
at Scheduler._drain (/var/www/html/cms/node_modules/gulp-less/node_modules/accord/node_modules/when/lib/Scheduler.js:62:19)
at Scheduler.drain (/var/www/html/cms/node_modules/gulp-less/node_modules/accord/node_modules/when/lib/Scheduler.js:27:9)
at process._tickCallback (node.js:415:13)
Less-nél hasal el, egyszerűen nem értem, hogy mi baja lett. Plumbert direkt kiiktattam, hogy több infót kapjak de nem sokat segített :( -
#22224 De.. de mi a probléma?:D -
Blum #22223 Urak,
használ közületek valaki gulpot? Belefutottam egy érdekes hibába és egy csomó helyen leírják, hogy "igen, tudunk róla" de igazából sehol nem írják le, hogy most akkor mit is kéne tenni. Érdekes adalék, hogy tegnap még semmi baja nem volt.
Tudna esetleg segíteni valaki aki ért hozzá? Privátban vagy akár itt is, nekem mindegy.
Utoljára szerkesztette: Blum, 2016.02.25. 15:14:43 -
#22222 nem jelenik meg egyből ha jólemlékszem -
#22221 A sorrend úgy néz ki mindegy. Az időt meg hiába tolom fel 10mp-re is akár, nem vesz észre semmit a google. Pedig többször is leellenőriztem, és a tracking kód jól van beillesztve. Próbáltam külön .php fájlként is. De nem... -
Wootan #22220 Mi van ha a analytics kódot előrébb rakod be, mint az átirányítást? Esetleg növeled az átirányítás előtti várakozási időt? -
#22219 Tegnap este próbáltam, de úgy néz ki vagy valamit elcsesztem, vagy nem jó. Szerintem a kód jó. Kétféleképpen is próbáltam, egyikkel sem jó. Valószínűleg azért mert rögtön átirányítja az oldalt a facebook-ra. Nincs elég idő arra, hogy a számláló észre vegye hogy az oldalon tartózkodsz. Gyakorlatilag ugye nem is tartózkodsz az oldalon. -
Wootan #22218 google analytics nem jó erre ? -
#22217 Sziasztok! Kellene egy kis pro segítség SOS-ben! Jelenleg a weboldalunk át van irányítva ezzel a kóddal:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!<!DOCTYPE HTML>
<html lang="en-US">
<head>
<meta charset="UTF-8">
<meta http-equiv="refresh" content="1;url=https://www.facebook.com/zugloote/">
<script type="text/javascript">
window.location.href = "https://www.facebook.com/zugloote/"
</script>
<title>Page Redirection</title>
</head>
<body>
<!-- Note: don't tell people to `click` the link, just tell them that it is a link. -->
If you are not redirected automatically, follow the <a href='https://www.facebook.com/zugloote/'>link to example</a>
</body>
</html>
Meg lehet valahogy oldani, hogy belekerüljön ebbe a kódba (vagy egy statikus oldalba ami utána azonnal átirányít) egy valamilyen akármilyen számláló ami IP cím alapján számlálja a látogatókat? Szeretnénk tudni, hogy egyáltalán van-e értelme a weboldalnak. Legyen, ne legyen. De ahhoz tudnunk kellene hogy nagyjából mennyien látogatják. Van-e értelme munkát,időt, pénzt belefeccölni. Köszönöm a segítséget! -
#22216 PHP Version 7.0.0
mysqli: mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407
PDO drivers: firebird, mysql, pgsql, sqlite
PDO Driver for MySQL enabled : Client API version 5.5.40-MariaDB
MySQL verzió: 5.1.63-log, PHP: MySQLi
$link = mysqli_connect("localhost", "teszt", "teszt", "teszt");
if (!$link) {
echo "Debugging error: " . mysqli_connect_error() . PHP_EOL;
exit;
}
= Connecting to 3.22, 3.23 & 4.0 servers is not supported -
#22215 most nézem írtam kis hülyeséget, de amúgy a lényeg nem változott: felhasználó, jelszó tuti jó. vagy harmincszor leteszteltem, jelszót cseréltem, akkor phpmyadmin így betudtam lépni, de connectelni sehogy sem. host tuti jó, felhasználó+jelszó páros is. ini fájlokban nem tudok turkálni. (próbáltam már csak kis betűs userrel, mindenhogy) -
#22214 Access denied-ot kpasz az első esetben. privilégiumok, felhasználó rendben van? Kis nagy betű, stb. -
#22213 Valamiért sehogy sem tudok csatlakozni a webtárhelyemen lévő adatbázishoz (gondoltam előbb itt megkérdem, support hétvégén úgyse olyan aktív).
Webadmin felületen kell létrehozni adatbázist (MySql 5.1), ez eddig oké. adatbáznév, user, password, mind király. phpmyadmin felületen be is tudok lépni. Viszont ha egy php fájlból akarok csatlakozni akkor mindig Error! 'SQLSTATE[28000] [1045]' hibát kapok.
try {
$dbh = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=teszt', 'Teszt', 'Teszt');
echo "string";
} catch (PDOException $e) {
print "Error!: " . $e->getMessage() . "<br/>";
die();
};
A "localhost"-ra való kapcsolódás ide mutat: MySQL 5.1
information_schema / USER_PRIVILEGES táblában ez áll:
GRANTEE | TABLE_CATALOG | PRIVILEGE_TYPE | IS_GRANTABLE
'Teszt '@'%' | NULL | USAGE | NO
Ha így próbálom, ahogy a webadmin felületen van:
$dsn = "mysql:host=localhost;dbname=teszt";
try {
$dbh = new PDO($dsn, 'Teszt', 'Teszt');
echo "string2";
}
catch (PDOException $e) {
echo 'Connection failed: ' . $e->getMessage();
}
egyszerűen bosszant, hogy egy sima kapcsolódás nem akar összejönni...
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2016.02.13. 14:05:34 -
Blum #22212 Köszönöm a válaszokat.
Jim: Nem érzem még elég felkészültnek magam egy ilyen projekthez :) -
#22211 Nem szeretnél egy cms készítésébe bakapcsolódni? Van egy csomó refactor rész, viszont a github profilodba jól is mutatna, hogy segítettél helyrehozni egy cms-t.
Ha érdekelne: redaxscript - issue részben nézelődj mik a tennivalók (nem én csinálom a cms -t..) -
#22210 Én nem erőltetném a saját dolgokat, egy HR-es nem tudja mi az a CSS framework, de azt, hogy a Bootstrap-re figyelni kell igen. LESS/SASS ártani nem árthat, de nem hinném, hogy bármit is számítana, ami neked kényelmesebb. Bár az biztos + pont, ha saját projektben van Grunt/Gulp ami szépen lebuildeli amit le kell.
Érdemes csinálni LinkedIn/GitHub profilt. Nekem van egy teljesen üres LinkedIn profil, meg egy Github ahol 1-2 havonta van valami aktivitást és valahogy jött már 2 levál ajánlattal (mondjuk mindkettő külföldi volt és eléggé ilyen mass emailnek tűntek, bár a Pythont mindkettő eltalálta, szal tudja a fene ¯\_(ツ)_/¯) -
#22209 egy kedves ismerősöm ezt dobta össze, ő ezzel talált hamar nagyon fasza állást -
Blum #22208 Szóval elkezdtem nézegelődni az elmúlt pár hónapban junior webfejlesztő munkák iránt, pár cégnek még írtam is, hogy mi az ábra. Kicsit meglepett, hogy egyiket se érdekelte, hogy mit és hol végeztem el inkább valami munkát szeretnének látni amin már dolgoztam. Arra gondoltam, hogy bérlek egy domaint és összedobok egy oldalt ahol bemutatom magam és pár referencia munkát amit én csináltam. Egyáltalán jó ötlet ez? Ti, mint tapasztalt(abb) fejlesztők mit javasoltok, minek álljak neki? Mármint, hogy mit építsek? Mivel lehetne kitűnni a juniorok tömegéből?
Ha pl. építenék egy akármit akkor biztos, hogy reszponzívan építeném meg. Használjak bootstrapet vagy inkább magamtól oldjam meg? Használjak pl. LESS-t vagy sima CSS? PHP-t OOP-ban írnám egyértelműen. Érdemes lenne a kódot felraknom GitHub-ra? Ilyesmik érdekelnek...
Tavaszra már nagyon szeretnék munkába állni akár vidéken is ..csak legyek már valahol ahol tapasztalatot szerezhetek :) -
#22207 Jatényleg -
#22206 nem derül, csak simán nem fog semmit csinálni ugyanúgy -
#22205 Vedd ki az ifModule körítést és azonnal kiderül:) -
Wootan #22204 Köszi! Kipróbáltam amit írtál, ugyanaz az eredmény. Valószínű az lehet amit mondtál, nincs bekapcsolva a modul, majd írunk a szupportnak. Kösz még egyszer! -
#22203 hibát ebben sem látok, viszont inkább így? <IfModule mod_expires.c>
ami lehet, hogy nincs bekapcsolva a mod_expires modul, ez megint a szerver üzemeltetők felé egy kérdés
ExpiresActive On
ExpiresByType image/jpg "access 1 month"
ExpiresByType image/jpeg "access 1 month"
ExpiresByType image/gif "access 1 month"
ExpiresByType image/png "access 1 month"
ExpiresByType text/css "access 1 month"
ExpiresByType text/html "access 1 month"
ExpiresByType text/x-javascript "access 1 month"
ExpiresByType text/javascript "access 1 month"
ExpiresByType application/javascript "access 1 month"
ExpiresByType image/x-icon "access 1 month"
ExpiresDefault "access 1 month"
</IfModule>
egyébként ha van valami common js libed, mondjuk jquery és társai, azokat töltsd be valamelyik cdn szerverről, ők megoldják a kesselést is
nyilván saját képekre, cssekre, jsekre az a jó megközelítés, amit te szeretnél most csinálni
Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2016.01.18. 09:05:51 -
Wootan #22202 És azzal megy :) Köszi!
Volna még egy kérdésem. A különböző fájlok (képek, css, js) cache-elését akarnám beállítani, azt meg így adtam meg:
# Caching schema
<FilesMatch "\.(jpg|png|css|js)$">
Header set Cache-Control "max-age=3600, public"
</FilesMatch>
Erre a google PageSpeed Insights tesztelője ezt írja:
Használja ki a böngésző gyorsítótárazását
Lejárati idő vagy maximális kor beállítása a statikus erőforrásokhoz a HTTP-fejlécekben arra utasítja a böngészőt, hogy a korábban letöltött forrásokat a helyi lemezről töltse be, ne a hálózaton keresztül.
Ezután listázza a kérdéses fájlokat, de mögötte jelzi hogy (1óra), tehát észleli, hogy megvan adva az 3600 másodperc, de mégse fogadja el. Meg kellene még adni valamit?
Utoljára szerkesztette: Wootan, 2016.01.17. 23:30:38 -
#22201 okay, lenti kóddal esetleg? az még domain független is -
Wootan #22200 Igen. Első próbánál elírtam valamit, akkor adta is az 500-as hibát. -
#22199 nézted, hogy működik-e egyáltalán a htaccess? ha beleírsz valami "kgfodskgopdskgopdsgk"-t, dob 500-as hibát?
más: nem tudom megmondani, hogy perfekt-e a szintaxisod, én így szoktam a www-re való átirányítást apacsban:RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.
RewriteRule ^(.*)$ http://www.%{HTTP_HOST}/$1 [R=301,L]
Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2016.01.17. 23:00:04 -
Wootan #22198 Természetesen nem az van benne, hanem az oldal rendes címe :)
Pontosan nem tudom mi van a szerveren. Először az adminban kerestünk beállítási lehetőséget, de nem volt. Utána írtunk a szupportnak, arra jött a válasz, hogy használjunk htaccess-t rewriteengine-el. -
#22197 ad1) ugye nem ez van beleírva hogy oldalam.hu ?
ad2) ha nginx van a szerveren, nem apache, benyaltad, illetve ha apache van, akkor is lehet úgy beállítva, hogy szarik a te saját htaccessedre
úgyhogy ha az 1-es pont rendben, vedd fel a kapcsolatot a szerver üzemeltetőivel -
Wootan #22196 Sziasztok!
Ismerősöm weboldalán szeretnénk egy 301-es átirányítást végezni htaccess fájl segítségével.
A kód a fájlban így néz ki:
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^oldalam.hu[nc]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.oldalam.hu/$1 [r=301,nc]
Feltöltés után viszont nem történik semmi. Lehet rosszul gondolom, de ha működne, akkor ha beírom az oldal címét simán a böngészőbe, akkor a www-vel kellene bejönnie.
Az lenne a kérdésem, hogy lenne-e valami ötletetek, miért nem megy? Hibás a kód, esetleg le van tiltva a htaccess?
Fizetős tárhelyen van az oldal. -
#22195 János ötlete akkor jobb, ha pl azt akarod, hogy a user maga szabja testre a saját oldalán, hogy mi hol van, az az 1 példa alapján amit leírtál nem biztos, hogy mit is akarsz pontosan :p
Amúgy én maradnék sütinél, azt ki tudod olvasni szerveroldalon is és alapból azt jeleníted meg amit akarsz, azzal, hogy betöltöd egyszer az oldalt, majd AJAX-szal bekéred a közepébe a dolgokat nagyon közel kerülsz egy AngularJS-féle felépítéshez. -
Blum #22194 Ezaz, működik! Köszönöm! -
#22193 jó akkor egyszerűsítsük: mindig amikor betöltesz valami újat abba a divbe, mentsd le localStorage-ba
oldal betöltésnél, tehát amikor a js először lefut, nézd meg, hogy van-e az adott localstorage változódban valami, és ha van, töltsd be azt
jsfiddle-ben mutatom
itt a thing változóban van, amit be akarsz tölteni, én csak random választok egy stringet, gondolom érthető a példa
Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2015.12.14. 11:11:44 -
Blum #22192 Vagy én nem értem, hogy mit mondasz vagy te értettél félre :)
Nem azt szeretném megoldani, hogy a user státusza megmaradjon (tehát magáról loginról még nem beszélünk), hanem mondjuk ha én ebbe a divbe betöltök egy login formot (vagy akármit) akkor az egy F5 után is ott legyen és ne ugorjon vissza az eredeti tartalomra. Amit Cat linkelt History API-t az jónak tűnik csak nem tudom, hogy hogyan használjam fel. -
#22191 fontos, hogy ha másik eszközről loginolsz, akkor is megjegyezd?
- ha fontos: tárold adatbázisban az adott userhez egy mezőben az állapotot
- ha nem fontos: tárold ugyanezt localStorage-ben
bármelyik nyer, login után betöltöd a megfelelő helyről -
#22190 Valahogy el kéne tárolni az állapotot. Sütivel lenne talán a legegyszerűbb, azt látod kliens és szerveroldalon is. Vagy talán még egyszerűbb lenne, hogy ha katt után betöltődik a tartalom akkor átírod az url-t History API-val. (az alapján amit leírtál példát én a 2.-at választanám) -
Blum #22189 Üdv!
AJAX-szalkapcsolatos kérdésem lenne. Vagy hát igazából nem..na mindegy :D
Szóval, azt szeretném megoldani, hogy az oldalon egy div tartalmát az oldal teljes frissítése nélkül tudjam változtatni. Ez már megvan oldva, frankón működik is DE: hogy tudom megoldani, hogy egy frissítés után (F5) az úgy is maradjon és ne ugorjon vissza az eredeti tartalomra. Lehetséges ez egyáltalán?
Tehát, van egy <div id="content"></div> amiben alapból van egy rakás dolog. Ha én rákattintok arra, hogy bejelentkezés akkor ebbe a divbe be is töltődik az amit kérek AJAX-szal (tehát ez működik), de ha lefrissítem az oldalt akkor vissza ugrik az eredeti tartalom. Értem, hogy ez alapból így működik és miért történik ez...de valahogy kilehet kerülni? -
#22188 De egyébként github-on már fent van az elméletben végleges. -
#22187 Ha nem nevezik át RC9-re, akkor igen. :)