Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.07.24. 21:53:18
[merlinw.org]
A sikerhez vezető út karbantartás miatt zárva.
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2015.07.24. 21:31:09
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
- A szervered elérhető könyvtárba készítse a mentést, amit a pi elé http-vel
- samba hálózat, a szervered a pi-s hálózati meghajtóra ment
- Pi FTP kapcsolaton keresztül tölti a mentést.
Ha linux, mentésre ott a backup-manager, windowsnak van beépített, de ha elég, simán bedobsz cron/task schedule-ba egy scriptet ami adott időközönként tömöríti az adott köyvtárakat egy másik, elérhetőbe.
[merlinw.org]
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2015.07.24. 21:07:19
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Van nekem egy raspberry pi-m, amit arra szeretnék használni, hogy bizonyos időnként felcsatlakozzon egy adatbázisszerverre, és biztonsági másolatot készítsen egy külső vinyóra. A gond csak az, h valamiért nem engedélyezett neki, h külső szerverre felcsatlakozzon... Elvileg a my.cnf config fájlban található egy ilyesmi bejegyzés, amit át is írtam a szerver ipcímére, de ezek után korrupt fájlnak észleli, és localhoston nem áll fel a szerver(ami nem is gond, mert nem azon nem kell nekem, csak sokmillió próbálkozások miatt van fent 😄) , de így sem enged külső gépre csatlakozni. (eredetileg python scriptet írnék rá, de ott elakadtam, h nem enged csatlakozni.) Valami 5let, hogy miként tudnám megvalósítani a tervet? 😄
A sikerhez vezető út karbantartás miatt zárva.
Majd később átírom, de egyelőre gyorsan kéne csinálni valamit.
SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/
Minimal PHP megoldás, nagyon egyszerű, minimal megoldás
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.07.22. 19:40:15
[merlinw.org]
mySql már megy, az oldal is kb kész van, csak "normálisan" le kellene védeni.
the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN
Digitalocean
vagy a
Linode
csak valami megbízható kéne.
gépelni ide sgre is lehet, minden másra ott a phpstorm
nem teljesen a témába vágó kérdés, de ti hátha tudtok segíteni.
Egy jó (és olcsó) cloud hosting céget keresek. A cél 100+ website hostolása. Saját szervert nem akarok.
Valakinek van esetleg jó tapasztalata valamelyik céggel, ilyen szinten?
(Ha nem céges keretek között használod, elég "kalózpárti" a cég, egy generálható sima kulccsal aktiválható bármelyik termékük és nincs online ellenőrzés, tehát nem muszáj 500€-ért megvenned.)
Ez itt a reklám helye volt xD
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.07.12. 17:08:39
[merlinw.org]
Nekem csak egy jó kis quickstart guide kéne lehet, ami meghozza a kedvem :/
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
IDE-t meg már mindenre IntelliJ-t használom, lévén jó mindenre és nincs nála jobb😊
[merlinw.org]
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
<td><input type="text" id="ip4address" name="ip4macaddress" placeholder="000.000.000.000" size="15" autofocus=""/></td>
a name="" legyen ip4address és jó lesz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
<?php
if (!empty($_POST)) {
global $username;
global $deviancename;
global $deviance;
global $switchrouter;
global $port;
global $lanmacaddress;
global $wifimacaddress;
global $ip4address;
$host = 'localhost';
$user = 'merlinw';
$password = 'hweb555';
$connect = mysql_connect( $host, $user, $password ) or die
( "Error: Can not connect to server" );
mysql_select_db( "routerdatabase", $connect ) or die ( "Can not connect to database" );
$username = $_POST<"username">"username">;
$deviancename = $_POST<"deviancename">"deviancename">;
$deviance = $_POST<"deviance">"deviance">;
$switchrouter = $_POST<"switchrouter">"switchrouter">;
$port = $_POST<"port">"port">;
$lanmacaddress = $_POST<"lanmacaddress">"lanmacaddress">;
$wifimacaddress = $_POST<"wifimacaddress">"wifimacaddress">;
$ip4address = $_POST<"ip4address">"ip4address">;
if ( isset($username) && isset($deviancename) && isset($deviance) && isset($switchrouter) && isset($port) && isset($lanmacaddress) && isset($wifimacaddress) && isset($ip4address) ) {
$sql = "INSERT INTO routerdatabase (username, deviancename, deviance, switchrouter, port, lanmacaddress, wifimacaddress, ip4address)
VALUES ('" . $username ."','". $deviancename. "','". $deviance. "','". $switchrouter . "','". $port . "','". $lanmacaddress . "','". $wifimacaddress . "','". $ip4address . "')";
mysql_query( $sql ) or die ("Hiba a beszúrásnál"😉;
}
$sql = "SELECT port FROM port";
$port = mysql_query( $sql );
mysql_close($connect);
}
?>
<html>
<head>
<title>Az oldal címe</title>
<meta charset="UTF-8" />
<!-- CSS -->
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/style.css" /><!-- Az oldal kinézete -->
</head>
<body>
<div class="header">iToth Corporation</div>
<div class="content">
<hr />
<form action="index.php" method="post" method="">
<table>
<tr>
<td id="t">Username</td>
<td id="t">Deviance Name</td>
<td id="t">Deviance</td>
<td id="t">Router/Switch</td>
<td id="t">Router/Switch Port</td>
<td id="t">LAN M.A.C. Address</td>
<td id="t">Wirelles M.A.C. Address</td>
<td id="t">IP4 Address</td>
</tr>
<tr>
<td><input type="text" id="username" name="username" placeholder="User name" size="20" autofocus=""/></td>
<td><input type="text" id="deviancename" name="deviancename" placeholder="Devaince name" size="20" autofocus=""/></td>
<td><select id="deviance" name="deviance">
<option value="desktoppc">Desktop-PC</option>
<option value="notebook">Notebook</option>
<option value="mobile">Mobile</option>
<option value="tablet">Tablet</option>
<option value="console">Console</option>
</select></td>
<td><select id="switchrouter" name="switchrouter">
<option value="tplinkr">TP-Link Router</option>
<option value="tplinks">TP-Link Switch</option>
</select></td>
<td><input type="text" id="port" name="port" placeholder="" size="2" autofocus=""/></td>
<td><input type="text" id="lanmacaddress" name="lanmacaddress" placeholder="00:00:00:00:00" size="14" autofocus=""/></td>
<td><input type="text" id="wifimacaddress" name="wifimacaddress" placeholder="00:00:00:00:00" size="14" autofocus=""/></td>
<td><input type="text" id="ip4address" name="ip4address" placeholder="000.000.000.000" size="15" autofocus=""/></td>
</tr>
</table>
<hr />
<input type="submit" value="SEND"/>
</form>
</div>
<div class="footer">Footer</div>
</body>
</html>
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.07.11. 16:22:55
[merlinw.org]
Másodsor, Milyen hibaüzit ír ki?
Szerintetek ebben mi a hiba? Miért nem tölti fel a mysql adatbázisba a tartalmat?
<?php
global $username;
global $deviancename;
global $deviance;
global $switchrouter;
global $port;
global $lanmacaddress;
global $wifimacaddress;
global $ip4address;
$host = 'localhost';
$user = 'root';
$password = 'valami';
$connect = mysql_connect( $host, $user, $password ) or die
( "Error: Can not connect to server" );
mysql_select_db( "routerdatabase", $connect ) or die ( "Can not connect to database" );
$username = $_POST<"username">"username">;
$deviancename = $_POST<"deviancename">"deviancename">;
$deviance = $_POST<"deviance">"deviance">;
$switchrouter = $_POST<"switchrouter">"switchrouter">;
$port = $_POST<"port">"port">;
$lanmacaddress = $_POST<"lanmacaddress">"lanmacaddress">;
$wifimacaddress = $_POST<"wifimacaddress">"wifimacaddress">;
$ip4address = $_POST<"ip4address">"ip4address">;
if ( isset($username) && isset($deviancename) && isset($deviance) && isset($switchrouter) && isset($port) && isset($lanmacaddress) && isset($wifimacaddress) && isset($ip4address) ) {
$sql = "INSERT INTO routerdatabase (username, deviancename, deviance, switchrouter, port, lanmacaddress, wifimacaddress, ip4address)
VALUES ('" . $username ."','". $deviancename. "','". $deviance. "','". $switchrouter . "','". $port . "','". $lanmacaddress . "','". $wifimacaddress . "','". $ip4address . "')";
mysql_query( $sql ) or die ("Hiba a beszúrásnál"😉;
}
$sql = "SELECT port FROM port";
$port = mysql_query( $sql );
mysql_close($connect);
?>
<html>
<head>
<title>Az oldal címe</title>
<meta charset="UTF-8" />
<!-- CSS -->
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/style.css" /><!-- Az oldal kinézete -->
</head>
<body>
<div class="header">iToth Corporation</div>
<div class="content">
<hr />
<form action="index.php" method="post">
<table>
<tr>
<td id="t">Username</td>
<td id="t">Deviance Name</td>
<td id="t">Deviance</td>
<td id="t">Router/Switch</td>
<td id="t">Router/Switch Port</td>
<td id="t">LAN M.A.C. Address</td>
<td id="t">Wirelles M.A.C. Address</td>
<td id="t">IP4 Address</td>
</tr>
<tr>
<td><input type="text" id="username" name="username" placeholder="User name" size="20" autofocus=""/></td>
<td><input type="text" id="deviancename" name="deviancename" placeholder="Devaince name" size="20" autofocus=""/></td>
<td><select id="deviance" name="deviance">
<option value="desktoppc">Desktop-PC</option>
<option value="notebook">Notebook</option>
<option value="mobile">Mobile</option>
<option value="tablet">Tablet</option>
<option value="console">Console</option>
</select></td>
<td><select id="switchrouter" name="switchrouter">
<option value="tplinkr">TP-Link Router</option>
<option value="tplinks">TP-Link Switch</option>
</select></td>
<td><input type="text" id="port" name="port" placeholder="" size="2" autofocus=""/></td>
<td><input type="text" id="lanmacaddress" name="lanmacaddress" placeholder="00:00:00:00:00" size="14" autofocus=""/></td>
<td><input type="text" id="wifimacaddress" name="wifimacaddress" placeholder="00:00:00:00:00" size="14" autofocus=""/></td>
<td><input type="text" id="ip4address" name="ip4macaddress" placeholder="000.000.000.000" size="15" autofocus=""/></td>
</tr>
</table>
<hr />
<input type="submit" value="SEND"/>
</form>
</div>
<div class="footer">Footer</div>
</body>
</html>
Diablo3 Battletag: MoMo#2340 http://eu.battle.net/d3/en/profile/MoMo-2340/hero/39319986
Van itt valaki, aki keni-vagja a wordpresst? Ha veszek egy templatet, valaki elvallalna, hogy megcsinalja rendesen?
Egy olasz etterem weblapjarol lenne szo. Semmi extra vegulis, atkuldom a kepeket, az etlapot, meg egyeb infokat es az alapjan szepre meg kellene csinalni, ugy mint ahogy a template "bemutatojaban" is van. Mert en letoltottem ezeket a templateket, felraktam oket, de hat nagyon messze van attol, mint amit en lattam az oldal live preview-jaban. Vagom, hogy ki kellene tolteni, meg hasonlok, de azt se tudom hova nyuljak.
Szoval szuksegem lenne valakire, aki ezt meg tudna nekem csinalni IGENYESEN. Ilyen tessek-lassek modon osszedobott minoseg nem erdekel, azert egy minimalis szeperzeke legyen.
Aki ezt elvallalna, az kerem kuldjon privatban egy ajanlatot, meg 1-2 referencia munkat.
Tehat template megvan, valami ilyesmi: http://bliccathemes.com/pronto/demo1/ . (Nem biztos, hogy pont ez). Erre szepen megcsinalni a menut, about us, contact, services, gallery-t. Meg ilyen "like" buttont, meg hasonlokat.
Termeszetesen a templatet, hostingot, domaint en fizetem, csak magara a munkara kernek ajanlatot. Ha jo lesz, van meg sok ilyen melom😊
Koszi
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.07.07. 00:10:25
[merlinw.org]
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Van egy 20 ezer soros adatbázisom, melynek a szövegét meg kellene tisztítani a html kódoktól.
Sajnos az nem műxik hogy keresés&csere <br><div> meg ilyeneket semmire, mert sajnos mindegyikben van valami egyedi (pl. border: rgb(240, 240, 240); width: 591.35pt) és ez miatt szinte egyenként kellen átnézni.
Tudtok valami progit erre ajánlani ?
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.07.05. 11:07:20
ha már mindezt valami lazy load technikával csinálod, akkor lehet gyorsabb yep
[merlinw.org]
szerk: Damn, siettem 😄 pontosan így.
kliensből írtam, de elharapta 😞
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.07.03. 14:04:26
Amúgy SG app sima weboldal lesz bevágva WebView-ba?
var settingsResponse = $resource('/api/settings/:id', {id: '@id'}).save($scope.settings);
[merlinw.org]
Uh, hát az úgy volt hogy... meg kell néznem, első alkalom hogy mvw t használok.
[merlinw.org]
1., van egy ng-model (settings form), és mentés után csak azokat menti el, amik változtak (van settings.headerColor, settings.onlyUnreaded, de csak akkor menti el mindkettőt, ha mindegyiket megváltoztatom). Hogy lehetne megmondani neki, hogy mindegyik elem értéke kell nekem?
okok, most csinálok egy kis perfomance improvementet (ng-repeat nem szereti a nagy listákat így topik nézetben meg máshol eléggé akad szegény, ezért ionichoz van collection-repeat)
anyway szepmunka, hetvegen megnyomkodom androidon
settings.setUserAgentString("Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/535.19 (KHTML, like Gecko) Chrome/18.0.1025.45 Safari/535.19"😉;
így már nem redirectel az oldal, és a jsont kapom vissza.
megoldás:
platforms\android\CordovaLib\src\org\apache\cordova\engine\SystemWebViewEngine.java#203
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.07.03. 11:27:37