22786
Html-, css- és php-help
-
#22146 Ezzel csak azt az egy elemet tudom mukodesre birni, viszont ez ugye csak teszt, elesben az egesz oldal minden elemere kellene megoldas... -
#22145 Az a lenyeg, hogy annak ha nincs :before, akkor mukodik. -
#22144 javitva, buttonra kell position relative
egyébként csendben jótanács: tökjó hangzatos szavakat használsz, de azok helyett érdemes inkább gyakorolni, sokat, aztán gyakorolni mégtöbbet :) -
#22143 div#contacts1:before hiányzik -
#22142 Sziasztok, egy erdekes problemaba futottam. Probaltam a weboldalamon kulonfele boxokon :before pseudo-class-t alkalmazni es ezt a hibat generalja: http://jsfiddle.net/tm8mrnLv/
Mi okozza, hogy az adott divben, melyen a :before pseudo-class van minden inaktivva valik?
Koszonom. -
#22141 Too much pain, de köszi:) mostani rendszer marad 1-ben, majd a következőt 2-vel kezdjük:) -
#22140 angular fejlesztőknek cikk az angular 1 -> angular 2 átállásról -
#22139 Parallax a neve az effektnek. -
#22138 Koszi meglesem -
#22137 nálam most betölt, és jaja arra gondolt
ez a Skrollr.js van használva tán az ilyeneknél -
#22136 Nekem nem tölt be az oldal rendesen, de ilyenre gondolsz? -
#22135 Sziasztok valaki meg tudja nekem mondani, hogy mi annak az efektnek a neve ami a haternel van alkalmazva, hogy gorgetesnel mozog a hater is? A kovetkezo oldalon
http://demo.qodeinteractive.com/eden/ -
#22134 Szerintem 2015-ben gyászos SQL-t használni, keressetek valami normális ORM-et :( -
#22133 és most oldd meg 150 fajta szűrő feltételre :)
én kész vagyok, 23 sor lett (kommentekkel), lásd lentebb
Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2015.10.10. 16:46:00 -
bracsek #22132 Én pl úgy oldanám meg, hogy:
$szurok = null;
$szurosql = "";
if(is_set($_POST['borvidek'])) $szurok['borvidek'] = $_POST['borvidek'];
if(is_set($_POST['pince'])) $szurok['pince'] = $_POST['pince'];
if(is_set($_POST['telepules'])) $szurok['telepules'] = $_POST['telepules'];
if(is_set($_POST['szolofajtak'])) $szurok['szolofajtak'] = $_POST['szolofajtak'];
if(is_set($_POST['borfajtak'])) $szurok['borfajtak'] = $_POST['borfajtak'];
if($_POST['mentes']==1){
mysql_qury("UPDATE `users`
SET `alapertelmezett_szurok` = '".mysql_real_escape_string(serialize($szurok))."'
WHERE `USERID` = '$beleptetettuseridje' ");
} elseif(!is_set($_POST['borfajtak'])&&!is_set($_POST['pince'])&&
!is_set($_POST['telepules'])&&!is_set($_POST['szolofajtak'])&&!is_set($_POST['borfajtak'])) {
$alapertelmezett_szurok_sor = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT `alapertelmezett_szurok`
FROM `users`
WHERE `USERID` = '$beleptetettuseridje' "));
$szurok = @unserialize($alapertelmezett_szurok_sor['alapertelmezett_szurok']);
}
foreach($szurok as $key=>$value){
if ($szurosql) $szurosql .= " OR ";
$szurosql .= "`$key` LIKE '%".mysql_real_escape_string($value)."%' ";
}
$sql = mysql_query("SELECT * FROM `borutak` ".(($szurosql)?" WHERE ".$zurosql:"")." ") or die(mysql_error());
A szűrő formba tennék egy mentés hidden változót vagy egy checkboxot, hogy lementődjön-e a szűrő, ha ez a változó értéke egy, akkor elmentődik a választása az users tábla alapertelmezett_szurok oszlopába, ha nincs kitöltve egy szűrő se, akkor kiszedi az users táblából az alapértelmezett szűrőt és azt rakja ki, ha ki van töltve bármelyik szűrő az űrlapon, akkor az alapján fog szűrni, ezután kialakítja az sql-t a szűréshez, és lekérdezi.
Utoljára szerkesztette: bracsek, 2015.10.10. 11:39:34 -
#22131 ószom :)
ez lett...
$filters = "SELECT
filter_borvidek AS borvidek,
filter_pince AS pince
FROM users
WHERE username = '$username'";
$filters_query = mysql_query($filters) or die(mysql_error());
$filter = mysql_fetch_array($filters_query);
function array_gen($name) {
global $filter;
$e = explode(', ', $filter[$name]);
$v = trim($filter[$name]);
if (empty($v)) {
unset($e[0]);
} else {
$e = array_fill_keys($e, $name);
}
return $e;
}
$results = array_merge(array_gen('borvidek'), array_gen('pince'));
$sql = "SELECT * FROM borutak";
if (count($results) >= 1) {
$sql .= ' WHERE ';
$sql .= implode(' OR ', array_map(function ($k, $v) { return $k . ' LIKE ' . '\'%' . $v . '%\''; }, $results, array_keys($results)));
}
$sql .= ';';
echo $sql . '<br />';
die();
kicsit kellemesebb így :D ty :)
Utoljára szerkesztette: pixxel, 2015.10.09. 14:42:39 -
#22130 egyreszt ez lehet sokkalsokkalsokkalsokkalsokkal egyszerubben, masreszt huzzal be a projektbe egy doctrine-t, azzal lehet franko query-ket buildelni
de egyebkent a kod elejen megnezed hogy hany fele szures erkezett, ha 0, akkor ugye a SELECTnel keszen vagy, ha egy, akkor arra az egyre raereszted a WHERE xy LIKE xy -t es kesz vagy, ha egynel tobb, akkor meg az $sql valtozod vegere odacsapod a WHERE szot, es a szureseket osszefuzod OR -ral
ezen az egeszen nagyon sokat egyszerusitesz, ha a szuro formbol tomb jon / tombot epitesz, azt akkor countolni is tudod, meg implode-dal osszerakni a query stringet az OR-os feltetelekbol
ilyen hirtelenpelda:
//ide jön majd a user szűrése adatbázisból...
$szuresek = $_POST['szuresek'];
/* mondjuk ez a tomb erkezett (vagy pakoltad ossze) a formbol:
array(
'borvidek' => '%csopaki%',
'borfajtak' => '%olaszrizling%'
);
*/
$sql = "SELECT * FROM borutak";
if (count($szuresek) >= 1) {
$sql .= ' WHERE '; // ezen a ponton $sql = 'SELECT * FROM borutak WHERE '
$sql .= implode(' OR ', array_map(function ($v, $k) { return $k . ' LIKE ' . $v; }, $szuresek, array_keys($szuresek))); // ezen a ponton $sql = 'SELECT * FROM borutak WHERE borvidek LIKE %csopaki% OR borfajtak LIKE %olaszrizling%'
// ez mukodik csak egy darab szures feltetelre is, meg tobbre is
}
$sql .= ';'; // akarmi tortent, a vegere kell a ; az $sql stringnek, es kesz is vagy
echo $sql; // 'SELECT * FROM borutak WHERE borvidek LIKE %csopaki% OR borfajtak LIKE %olaszrizling%;'
die();
Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2015.10.09. 11:06:13 -
#22129 Hali!
Van egy nagy adatbázis, amiből szűrni kellene. Az adatbázisban vannak borvidékek, település nevek, borfajták, szőlőfajták stb stb. Úgy nézne ki, hogy a user majd szépen bepipálja, hogy milyen adatokat szeretne látni, mert lehet, hogy nem érdekli más, csak a csopaki borvidék, és az olaszrizling pl. Lenne kb 6-8 féle szűrési lehetősége. Gondoltam, hogy amit bepipált, annak az értékét elmenteni a adatbázisba, és onnan behúzni. pl filter_borvidek oszlopba: '%csopaki%', filter_borfajta: '%olaszrizling%' (hogy a példánál maradjunk). aztán jön ez a szépség:
//ide jön majd a user szűrése adatbázisból...
$borvidek = "'%csopaki%'";
$pince = "";
$telepules = "";
$szolofajtak = "";
$borfajtak = "'%olaszrizling%'";
$sql = "SELECT * FROM borutak ";
if ($borvidek) {
$sql .= "WHERE borvidek LIKE $borvidek ";
}
if ($pince) {
if ($borvidek) {
$sql .= "OR pince LIKE $pince ";
} else {
$sql .= "WHERE pince LIKE $pince ";
}
}
if ($telepules) {
if ($borvidek || $pince) {
$sql .= "OR telepules LIKE $telepules ";
} else {
$sql .= "WHERE telepules LIKE $telepules ";
}
}
if ($szolofajtak) {
if ($borvidek || $pince || $telepules) {
$sql .= "OR szolofajtak LIKE $szolofajtak ";
} else {
$sql .= "WHERE szolofajtak LIKE $szolofajtak ";
}
}
if ($borfajtak) {
if ($borvidek || $pince || $telepules || $szolofajtak) {
$sql .= "OR borfajtak LIKE $borfajtak ";
} else {
$sql .= "WHERE borfajtak LIKE $borfajtak ";
}
}
// echo $sql;
// die();
ez működik is remekül, de eléggé ronda. meg mondjuk 10-20 féle szűrésnél elég hosszan kellene már írni a feltételeket...
szóval van ennél valami okosabb megoldás, amit nem tudok, vagy maradjon ez?
Utoljára szerkesztette: pixxel, 2015.10.09. 10:27:32 -
#22128 Mondjuk konkrétan 1 nap alatt bármibe bele lehet tanulni, ha akar az ember! -
#22127 Frontend:
https://balapastudio.co/frontendlist/ -
#22126 első hármat használjuk mi is, egy .net alapú SaaS vállalati szoftvernél.
szerintem amúgy totál felesleges ennyi mindennek utánajárni, tényleg meg kell nézni egy tucat álláshirdetést, ami érdekes, és abból ki lehet bogozni, hogy mire lesz szükség. (például szerintem egy git alapú verziókövető alkalmazást ismersz, az bőven elég, ha mást használnak, akkor is el kell fogadják, hogy tudod mi ez az egész, és majd tizenöt perc on-the-job traininggel megoldják. más esetekben meg sokszor nagyjából mindegy, hogy csak hallottál már róla, vagy mélyebben foglalkoztál már vele: például hiába értek az IIS meg MS-SQL adminisztrációhoz, job descriptionből fakadóan nem nyúlhatok ilyesmikhez, felesleges lett volna megtanulni.) -
#22125 vállalati projekt menedzsment esetében érdemes ránézni ezekre is (mi pl ezeket használjuk):
Jira - sprint/issue/ticket/worklog
Bamboo - szerver oldali teszt automatizálás (unit/e2e)
Confluence - dokumentumkezelő
Sonarqube - code coverage, coding standard követő
Fisheye - vizuális verziókövetés (amolyan time machine)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.09.25. 20:43:23 -
#22124 Kinek van arra ideje
-
#22123 eh, jól látod
egyébként ahogy írtam is, valszeg egy rakat dolog kimaradt, de ez pl. tényleg nagyon fontos, jogos
karma, jasmine, phpunit
capybara, codeception
így hirtelen szerintem ezekkel már el lehet indulni -
#22122 Jól látom az egyik legfontosabb maradt ki a csapatmunkához kötődő dolgok közül?
Tesztelés, tesztkörnyezetek? :) -
#22121 Hú ezek nagyon hasznos dolgok, köszi mindkettőtöknek
Igazából januárra lőttem be munkát, addigra azért képben akarok lenni, hogy ilyen helyeken miket szoktak használni. Nem akarok meglepődni, se azt mondani, hogy fogalmam sincs ha az alábbiak közül megemlítenek valamit, nagyon alap dolgokkal képben akarok lenne. "Éles helyzet"ben úgyis majd elég gyorsan beletanul az ember a dolgokkal, de jó lenne, ha nem tök0 tudással fognék ezekbe bele. -
#22120 húú a queue kezelés, background jobok az tényleg fontos téma, jól kihagytam, ja
rabbitmq-server nem rossz, phpresque-t használjuk mostanság helyette, de ahogy írod, nyelvfüggő is, mihez milyen nyelvben vannak fasza libek
mondjuk ami redis alapú, ahhoz lesz tuti -
#22119 Elég sok minden függ attól is, hogy milyen nyelvet használsz.
Pl npm alapvetően csak Javascript (nodejs inkább) világban van, Pythonban ott a pip, Haskellben a cabal, de szerintem minden nyelvnek van valami központosított csomagkezelője. Illetve pl nginx is ritkán jön elő, ha esetleg .NET világban mozogsz (max load balancernek), mert ott van nekik az IIS.
Igazából János mindent leírt ami fontos, projekt menedzsmenthez hozzá lehetne esetleg adni a tracot, az elég elterjedt. Illetve még hozzá lehet rakni az asszinkron feladat sorokat (jajj, ez fura magyarul), bár ez nem feltétlen webdev már (mi celery + rabbitmq-t használunk, de 0mq-t is dicsérik, illetve kb minden nyelvben van valami implementáció)
IDE-ket próbálgasd mi szimpatikus, illetve, ha mégis .NET-ről lenne szó akkor ott a web essentialst nagyon dicsérik, hogy elengedhetetlen. -
#22118 kb témánként 1 sort írok, előre írom azt, ami nekünk jobban bevált
verziókezelés: git, mercurial, guinak sourcetree, gondolom az svn megvolt
projekt menedzsment: gitlab, redmine, taiga
csomagkezelés: npm, bower
js deployment cuccok: grunt, gulp
nagyobb rendszer deployment: ez függ a rendszer nyelvétől, pl. capistranoval nem árt képben lenni
webszerver: nginx, apacs, illetve külön témaként az ssl
adatbázis: postgres, mysql, meg a különböző nosql nyelvek, pl. mongodb, illetve ezekhez guik: phppgadmin, phpmyadmin, genghis
gyors elérésű "adatbázis": redis, memcache(d), redishez redis-commander
adat szolgáltatás, kliens-szerver közti adatelérés: rest api, cors
felhasználó, jogosultságkezelés: oauth2
javascript cuccok: nodejs / express, angularjs, jquery
php keretrendszerek: symfony2, yii2
ruby on rails
egyáltalán linux, minél mélyebben: csomagok, aliasok, mc, nano, sudo, su, screen, cron, ...
távoli szerver cuccok: ssh, sftp, publik / privát kulcsok
ha kell bármiféle frontend: photoshop, less, sass, bootstrap
apróságok: json, yml, twig
IDE-k: jetbrains termékek: phpstorm, webstorm
túlélés: kávé, energiaital, xanax, minőségi fejhallgató, fokozott testmozgás
most így hirtelen ennyi, biztos van még kismilliárd
illetve kb értem hogy miért kérded (új melóhelyen kezdesz, ugye?): szóval szerintem jó taktika lehet, hogy megnézel minél több webfejlesztő álláshirdetést neten, és amit több helyen is látsz leírva, és nem tudod, mi az, annak utánanézel
szerintem egyébként a fent felsoroltakkal lesz jó nagy átfedés ezekben
Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2015.09.25. 19:44:43 -
#22117 Aki webfejlesztőnek áll, általában milyen eszközöket kell ismernie/fog megismerkedni ami esetleg nem került elő otthon fejlesztések során?
Gondolok itt a git-től elkezdve gulp-on át mindenre.
-
Wootan #22116 És tényleg :))))
Hihetetlen, hogy a legegyszerűbb dologra nem gondoltam.
Köszi még egyszer! -
#22115 action="<?php htmlspecialchars($_SERVER["PHP_SELF"]); ?>#szia"
így mennie kéne -
Wootan #22114 Köszi a válaszokat!
A probléma ott van, hogy az actionban PHP_self van.
action="<?php htmlspecialchars($_SERVER["PHP_SELF"]); ?>"
Ehhez hogy tudnám hozzáfűzni? Stringként megpróbáltam, de az nem működött, vagy csak nem jól csináltam, bár hibát nem írt ki.
Utoljára szerkesztette: Wootan, 2015.09.22. 12:45:55 -
#22113 Tegyel egy horgonyt az urlap ele kozvetlenul az urlapot pedig a horgonnyal egyutt posztold el.
Szoval ha ahorgony neve "urlap" es az urlap action-je eddig /contact.php volt akkor most legyen /contact.php#urlap -
#22112 Formnál action-be, ha mögé rakod, hogy #form és adsz egy "form" id-t a formnak nem működik? -
Wootan #22111 Sziasztok!
Tudnátok-e abban segíteni, hogy hogy tudnám megoldani azt, hogy egy űrlap elküldésekor ne az oldal tetejére ugorjon a lap, hanem az űrlap tetejére. Így nem a felhasználó egyből látná hogy elment-e rendesen a form, vagy volt valami hiba, nem kellene legörgetnie.
Olyasmire gondolok, mint amikor egy linknél meglehetett adni, hogy kattintáskor az oldal egy bizonyos pontjára ugorjon. -
#22110 Ha nem tárolja a kapcsolatformos plugin, akkor sajnos nem. -
#22109 Sziasztok!
Lehetséges a Wordpress oldalamon keresztul érkezett uzenet feladóját megtalálni a wordpress database-ben? Egy véletlenul letorolt email-t (azaz elég a feladóját) szeretném megtalálni. Koszonom a segitséget elore is! -
#22108 van, szeirntem egy sima "git merge origin/develop" megoldja, ha jól látom a problémát -
#22107 Ezzel én is bajban voltam anno, hogy forkolt repót és azon belül branchet, hogy tudok naprakészen tartani, de nem találtam normális megoldást. Ha nem sok commitról van szó, akkor a saját dev branchedben tudod cherry pickelni az Ő commitjait, de biztos van rá valami normálisabb megoldást.