22786
Html-, css- és php-help
-
#22426 visibility:hidden-el rejtsd el, ez kb olyan mint a display:none, de működik opacity animációval -
Bandee28 #22425 Üdv lenne egy kérdésem, van egy navigációs menü-m 4 gombbal, vízszintesen egymás mellett. Ha a gombok fölé viszem a kurzort, kiszélesednek a gombok és 2 msp alatt egy absolute pozicionált felirat jelenik meg bennük amit a transition opacity-vel értem el. Alapértelmezésben a felirat display: none, majd hover-nál display: block, de ez kivégzi a 2 msp-es transition opacity-t. Ha a feliratomat opacity: 0 és 1 értékekkel hozom elő akkor érzékelni fogja az egymás mellett lévő gombok feliratát amik átlógnak a másik gombra. Van valami megoldásotok erre? Egyaltalán lehet érteni a kérdésem? -
#22424 https://risingstars2016.js.org/ -
#22423 köszi. bevallom olcsó jános vagyok, hobbiprojekthez kéne, ahhoz meg ez picit drága. marad a php. -
#22422 A Digitalocean/Azure-os kuponnal el lehet játszani, érdemes valami elterjedt OS-t rakni (Ubuntu 14.04/16.04 pl), azokhoz rengeteg tutorial van neten. -
#22421 azt azért javaslom, hogy pl egy virtualbox-szal tolj fel egy linuxot, és próbálgasd, juss el addig, hogy valamiféle -azon a linuxon futó- weboldalt el tudsz érni
ha már egy webszervert, sqlt, ilyesmiket bekonfigoltál normálisan, olyan nagyon nagy baj nem lehet -
#22420 nagy cég: doclerweb.hu
olcsó: rackforest.hu
olcsó: windowsvps.hu
külföldi: neuprime.com
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.17. 10:45:58 -
#22419 Köszi, lehet akkor élnék majd az ajánlattal.
Jelenleg ehhez hasonló próbálkozásaimhoz pi-t használok, bár mostanában ahhoz se volt időm, meg jó lenne ezt akkor a héten belőni működőképesre
-
#22418 ha már így szóba került, windows vps-t használ valaki .net alapú weboldalhoz? honnan, mennyiért? -
#22417 ez jónak néz ki! -
#22416 Én ezt használom már jó ideje VPSnek. Eddig nem volt vele bajom. Az S-plan valami 18 euróra jön ki egy évre. -
#22415 Kapsz egy ip-t, egy root jelszót és egy linuxot. Onnantól mint saját szerver játszhatsz vele. Ha akarod belövöm neked a webszervert, virtualhostokat, tűzfalat, egyebet. 20 perces művelet. -
#22414 Köszi!
Tényleg, github backpackről el is feledkeztem, régen használtam.
Lehet akkor átállok én is VPS re, digital ocean legkisebb csomagból lehet el is leszek egy darabig, igazából én se hostolnék sok mindent.
Oldalakat könyvjelzőztem, jó lesz későbbre.
Köszi még egyszer, lehet akkor legközelebb már vps es kérdésekkel jövök, ha nem boldogulnék:) -
#22413 Nekem ipage.com-on volt kuponnal $12 / év, korlátlan rajta minden. Elég lassú, de működik minden(statikus oldalaknak van csak kb, szóval arra megfelel). Ja és 1 domain ingyen volt ráadásként :) -
#22412 Jó drágák, lehet egyszerűbb lenne összelőni tényleg egy VPS-t (legalább tanulsz Linuxot, később jól jön az még)
Nekem ramnodenál van 2 vps (külföldi sajna, ha ez kizáró tényező akkor felejtős neked), ott a legolcsóbb vps $15-18 1 évre, ami nem vészes (cserébe nem kvm/hyperv/xex hanem openvz, de ettől függetlenül korrektül megy). Ezen felül, ha diák vagy felsőoktatásban és regisztrálsz itt akkor kapsz $50-os digitalocean kupont, illetve, ha jól rémlik 1 évig havi ~$20-nyi Azure kupont is. -
#22411 Nekem itt van per pill. ilyen:
SSD-VPS 1 - 1GB RAM
1 CPU mag
30GB SSD
1 IP cím
100Mbps internet
2.000 Ft Havonta (ami 2500), előre fizetve 15k/év -
#22410 Mindkettot itt sg n irtatok anno.
Miert lehet dragabb gyumolcstarhely?
Gyümölcstárhely
És
tárhelypark között?
Előbbin 3Gb 12k/év, utóbbin 8400/év.
Hiába nézem a leírásokat, nem jövök rá miért jóval drágább a Gyümölcstárhely. Most kéne hosszabítanom, de nagyon erősen váltáson gondolkodom (90%)
Váltsak tárhelyparkra vagy tud valaki jobbat? 2 max 3 domain futna rajta.
Legtobbszor ugyis csak ftp t használom, no meg az emaileket (korlátlan mail mindegyiknél).
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2017.01.16. 19:39:21 -
#22409 https://github.com/hkirat/notification-logger
"Notification Logger helps provide desktop notification for your console messages."
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2016.12.21. 17:02:01 -
Neocortex #22408 Igen, át kellett állítani a redirectet erre:
domain.hu /(.*) http://www.domain.hu/ No-Match www. Wildcard permanent
Hogy ez mit jelent fogalmam sincs de most jó lett :P
Kösz a segítséget! -
Neocortex #22407 wp-configman is http://www.domain.hu mindkettő
Közvetlen linkek beállításainál /%postname%/ van beállítva, url is rendben van. Átállítva nem lett jobb.
Olvasási beállításoknál pedig "egy statikus oldal a statikus oldal kiválasztása: <bemutatkozás>" ami vissza is irányít rendesen a főoldalra, csak a főoldalon is van egy redirect erre a $1-re, ami gyanítom hogy valami cPanel hülyeség lehet -
#22406 adminba be tudsz lépni? beállítások / közvetlen linkekre ments rá egyet, nem kell módosítani
esetleg wp-config.php-ben nézd meg nincs e más beállítva site és home url-nek -
Neocortex #22405 mindkettő a sima domain root
Ez a HTTP response header
Request URL:http://www.domain.hu/
Request Method:GET
Status Code:301 Moved Permanently (from disk cache)
Remote Address:173.248.191.136:80
Response Headers
Accept-Ranges:bytes
Content-Length:1147
Content-Type:text/html
Date:Tue, 20 Dec 2016 10:04:45 GMT
Server:LiteSpeed -
#22404 wp_options táblában mi van megadva siteurl és home mezőkben? -
Neocortex #22403 Mitől lehet az hogy http://www.domain.hu átirányítódik http://www.domain.hu/$1-re?
wordpress oldal, cPaneles host.
Néztem a public_html/domain/.htaccess filet de csak ez az alap wordpress cucc van benne:
# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/[0-9]+\..+\.cpaneldcv$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/[A-F0-9]{32}\.txt(?:\ Comodo\ DCV)?$
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/[0-9]+\..+\.cpaneldcv$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/[A-F0-9]{32}\.txt(?:\ Comodo\ DCV)?$
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>
# END WordPress
-
#22402 Csak tesztnek rakom ide... -
#22401 -
#22400 A $.click(data, handler) nem oldja meg, az lényegében csak alias, simán csak meghívja a $.on('click', null, data, handler)-t, lényegében minden event már a $.on()-t használja.
Tuti az lesz, hogy dinamikus a lista, amikor eredetileg a kódban a listener-t hozzáadod, akkor még nem léteznek az elemek.
Hogyha egy elem nem létezik még az oldalon, vagy eltávolításra kerülhet, akkor nem az elemre kell tenni a listener-t, hanem egy felsőbb, "statikus", befoglaló elemre és vizsgálni, hogy az event.target az-az elem, amit akarsz.
Ez legalábbis a modern megoldás, régebben rengeteg kódot lehetett látni, ahol mindig hozáadáskor hozzáadták a listener-t is, de azzal csak a probléma van.
Ezt a módszert könnyíti meg jQuery azzal, hogy az $.on(event, selector, handler) elfogad egy selectort az event típus után, az lesz a target.
Tehát, amit Cat írt végig, az lesz a megoldás.
Sidenote:$('.settings_page ul.profiles').on('click', 'li p.remove', console.log)
// ==
const profiles = document.querySelector('.settings_page ul.profiles')
const removes = Array.from(profiles.querySelectorAll(':scope li p.remove'))
profiles.addEventListener('click', (ev) => if (removes.includes(ev.target)) console.log(ev))
// jq persze rengeteg böngésző bug-ot, különbséget javít
// plusz nem csak rövidebb, de a "this" is autómatikusan bind-elésre kerül ott az ev.target-re
// míg natív az marad a delegált elem, tehát amire a listener csatolásra került
Utoljára szerkesztette: Malakai, 2016.12.12. 13:32:20 -
#22399 A legegyszerűbben úgy tudod kideríteni amúgy, hogy nyomsz egy Ctrl+u-t (vagy view-source:cím) és megnézed benne van-e, króm nézegető azért nem jó, mert az a JS által baszkurált DOM-ot mutatja, a view-source meg ami jön a szerverről még mielőtt a JS nekiáll dolgozni.
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2016.12.12. 12:54:52 -
#22398 ez így fasza (eddig pedig semmi gond nem volt :c), köszi. -
#22397 v3.0.0
Dinamikusan változik a lista - erre gyanakszom. Amúgy a sima gombra (amiből tényleg csak 1 van, stb) annál jól működik az alap .on('click'... -
#22396 Olvassátok már el mit csinál az on :D
Gondolom az oldal dinamikusan tölti be a settings_page-t vagy a lista elemeit emiatt értelemszerűen a sima click nem fog menni, mert mikor az fut még nincs olyan elem az oldalon (konzolból oldal betöltés után természetesn megy), erre van kitalálva az on, ami nem az elemre rakja az eseményt, hanem valamelyik ősére ami biztos mindig van az oldalon. -
#22395 más jquery verzió? -
#22394 ha consoleba írom akkor igen, de ha bővítményben ez van, akkor valamiért nem volt jó. -
#22393 hja így már stimm ahogy ket írta
btw ha a rövidített verziót használod, akkor a te kódod is múkod:
$('.settings_page ul.profiles li p.remove').click(function() { bla });
-
#22392 köszi, így jó.
dzsoni: köszi! lehet, hogy valamit rosszul csináltam, de ha úgy írtam ahogy a legtöbb helyen van a cikkben, akkor lefutáskor már végrehajtódott, nem clickre! (de valószínű csak én voltam balfsz..) -
#22391 Őőő, szerintem $('.settings_page ul.profiles').on('click', 'p.remove', function() { kéne. On-t ugye a "konténerre" kell megadni, ami elkapja a felbubizott eseményeket (ha lusta vagy ide mindig lehet body-t is rakni akár), paraméterként meg kell az esemény típusa, utána a selector amire figyeljen és utána az fv. Ha a konzol nem is logol nem hiszem, hogy a this-szel lenne a baj.
(vagy ha nem változik dimaikusan ez a lista, akkor sima click is elég)
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2016.12.12. 10:59:34 -
#22390 e! -
#22389 ha tippelnetek kéne, miért nem fut le kattintásra az on click-ben található blokk? selector tuti jó, alatta lévő sorral próbáltam ki a selecotrt és működik.
$('.settings_page ul.profiles li p.remove').on('click', function() {
console.log('remove');
profiles_cp.removeGroup(this);
});
$('.settings_page ul.profiles li p.remove').css({'color':'red'});
:(
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2016.12.12. 10:18:53 -
#22388 tweet -
#22387 Kipróbáltam, működik az. Nem arra címre kapod a levelet, amit megadsz az űrlapon, hanem a gmail-es címedre.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.12.05. 00:43:05