51527
-
Petya777 #5808 Azt néztem, hogy iszonyú magas a pinged, az más kérdés, hogy ez a vezetésben nem nagyon zavart :)) -
#5807 majd mindjart irok, ugyis van meg fel ora a munkaidombol -
Petya777 #5806 Azt mondta Toya, hogy olyan a servered, mint Alexé :) -
#5805 512/256 dsl nalam, de ha en hostolok a tavolsag miatt lehetnek gondok. Plusz meg nem is hostoltam soha, szoval lehet hogy nem is megy, de ki lehet probalni. Gondolom sierran keresztul nem nyero... -
ShaiHulud #5804 na mivan nem irt senki nyilatkozatot a tegnapi EF-esek kozul??? -
ShaiHulud #5803 20Kbyte/s es upload minde emberre 2Kbyte/s -sel szamolj a szerveren kivul -
#5802 mennyi kell ahhoz? -
ShaiHulud #5801 Van meg valakinek 11 fot elbiro savszelssege?? mert mondom nekem csak meghatarozott ideig lesz:(( -
Petya777 #5800 Viszont annak kifejezetten örülök, hogy már fél 12-kor vége volt (ehhez kellet, hogy Alex jóvoltából pontosan kezdődött) a versenynek, és ez azt jelenti, hogy majdnem biztos, hogy indulni fogok.
Egyébként egyetértek Mode elosztsásával és az 5-5 továbbjutó rendszerrel, amíg nem lesz gyors server. :)
Petya -
ShaiHulud #5799 igen ezt en is megfiygeltem a replayben hogy basic teljesen rossz iranyba probalt elkerulo manovert vehez vinni:) ha egy kanyarban megcsuszik valaki akkor altalban a kanyar kulso ive fele csuszik tehazt belulrol kene elmenni mellette...az mas kerdes hogy egy gyorsabb kanyarban pl a falrol visszapattanva utana befele is csuszni fog az illeto...de altalaban egesz jol ki lehet elore szamolni...csak rutin kell:) szal a lenyeg basic,ha maskor kicsuszik elotted valaki akkor ne onnan probald kikerulni amerre csuszik..:] jo tudom a verseny heveben az ember csak elrantja a kormanyt az egyik iranyba..de gyakorolni kell ezt is...pl AIk ellen.:) vagy odakepzelt autok ellen..:) -
Petya777 #5798 OKesz persze, de egyébként azt hogy gondoltad, hogy belső ívre fogok kicsúszni? Ha mész tovább egynesen és nem rántod ki simáén elmész mellettem, mint az előtted haaldó (azt hiszem Code volt az).
Petya -
Petya777 #5797 Igazán jó ötlet, de ez a hibapontos valahogy nem tetszik :) -
#5796 FONTOS!!!!
Kellene egy olyan ember, aki mar uzemeletetett OnLine jatekot szerveren!!!! Inditasok, admin, bellitasos stb. Nekem gozom sincs hozza, hogy muxik a dolog!
Elso lepesben Nascar 2003, GPL, es LFS. Ezekhez kellene egy ember, vagy egy-egy ember, aki ezeket tudna megbizhatoan szervezni! THX! -
Marki.. #5795 LOL -
Mode #5794 Akkor a jovo hetire iratkozhatsz majd az oldalon. -
#5793 -
#5792 az az igazság, hogy errefelé eddig nem történt semmi olyan, amit így kellett volna szankcionálni, persze most az újak érkezésével aktuálissá válhat
azt mondom, maradjon ez ötlet szinten addig, amíg egyértelműen nem lesz rá szükség -
#5791 Csak leirom hogy megy ez az MMRL ligaban.
Minden versenyre ki van jelolve ket biro. Ok egymastol fuggetlenul kielemzik a versenyt, osszeirjak hogy kinek milyen buntetest adnanak. A buntetopont-rendszer kiterjed mindenre. Ahol kulonbozik a velemenyuk azt megbeszelik. Azokat a baleseteket amikben ok is resztvettek nem pontozhatjak. Plusz van meg ket allando biro, a liga nagy oregjei kozul, ok dontenek ha kerdes van, de egyebkent nem szolnak bele. Szinten ok dontenek ha valaki reklamal a buntetes ellen, bar ilyen nagyon ritkan szokott lenni. Igy szoba sem kerulhet a biron valo bosszuallas.
A buntetopontokert regebben a kovetkezo versenyrol valo eltiltas jart, de tavaly bevezettek egy uj rendszert, ahol a versenyenkenti atlagot nezik. Ha hosszu tavon nem tudod 3 buntetopontos atlag ala tornaszni magad, akkor kitiltanak a ligabol. Egy baleset okozasaert 7 pont jar, vagyis ha minden masodik versenyen csinalsz egy ilyen hibat akkor is ki leszel tiltva. Ez eleg durvanak hangzik, foleg hogy altalaban 20 korul van a letszam, de jol mukodik.
Nyilvan ez tul radikalis nekunk, valoszinuleg az is eleg ha megbizunk egymasban es a magunk reszerol betartjuk a szabalyokat. -
#5790 Esetleg a versenyzők részt ki lehetne egészíteni egy bemutatkozás félével ki mivel játszott eddig stb. :) Mellette lenne a kocsi képe.
A büntetés bevezetését én még mindig támogatom már most.-én is vállalom az egyik bíró szerepét ha lesz majd vagy úgy döntünk hogy kell ilyen. -
#5789 én még nem próbáltam, a default elég éles szvsz -
mozso #5788 Hali en is szivesen csatlakoznek hozzatok, mivel a hangproblemaimat sikerult megoldani. Auto festes ma mar kesz lesz.
Eddig F12002-t jatszottam bajnoksagban ( www.racesimworld.com ) ugy 1-1.5 eve.
Egyebkent nalunk (RSW) is van 3 bira, akik a bonyolult ugyeket intezik, de szerintem mi varhatunk ezzel, amig nem lesz bajnoksag.
MAS: hogyan tudok 1024x1024-es autofestest kesziteni? Van egy alap, amit szeretnek hasznalni, de ha exportalom akkor 512x512-es lesz. Valami otlet? -
#5787 előfordulhat, de az ilyen elég egyértelmű, és az illető utolsó mozdulata lenne közöttünk.... -
Mode #5786 Arra, hogy egy egy vitas helyzetben tortent dontes miatt (ha tobbszor fordul ilyen elo egy adott versenyzo karara), valami megtorlas kovetkezhet:)
Mondjuk lehetne ez versenyen is akar.
Na mindegy csak egy szandekos tulozas volt az elobb.
-
#5785 ha kell, én bevállalom, az LFS ligában megedződtem mint versenybíró :D -
#5784 Ez a HGPLM bajnokságban jól működik. Ha arra gondolsz, hogy esetleg a bírákon állnak bosszőt verseny közben az nagyon sajnálatos lenne. Én ezt itt senkiről nem tudom elképzelni. Ha meg lenne ilyen az úgyse sokáig lenne már a futamokon szvsz :) -
Mode #5783 Reszvetem a leendo biraknak!
Eletbiztositasokat tessek megkotni
-
#5782 Szerintem meg megoldható. A bírák kimentik a versenyt, vagy pedig a szerver visszajátszását nézzik meg. Ezenkívül ha bárki panaszt emel ki kell elemezni.
Azért nem fölösleges hiába nincs bajnokság, mivel már így kialakul egy morál ami jól jön majd a bajnokság alatt. Szóval ne ott alakuljon ki ez a dolog hanem már most így a esetleges hibák, nehézségek már most kiderülnének.
Azt nem is tudtam hogy szerver oszthat fekete zászlót..Ez komoly vagy csak úgy írtad? :) -
#5781 Szervezes, verseny birok stb.
A tegnapi Elofutamra nagy volt a keszulodes. A versenyzok nagy resze uj volt a futamon. Voltak akik mar regen versenyeznek Nascar bajnoksagokban, es volt akinek ez volt az elso Nascar versenye! Igen erdekes mezony verodott ossze:)
Az elozetes edzeseken ahol bent voltam, sok olyan hibat lattam, ami a versenyen is elo jott. Foleg a vezetesi-, versenyzesi-, hozzaallasi stilus, a biztonsagos uton, iventartas, es a szabalyok feltetel nelkuli nem betartasa volt a gond. Ezert is voltam bent, mint "csak" szerver - es Toya is:)) - hogy "felugyeljuk" a futamot! Szerencsere csak az elejen volt egy-ket problema, felreetrtes, elegedettlenkedes, de a futram nagy resze, tenyleg korrektul zajlott.
Ami kirivo, es nem megengedheto: a versenykozbeni negativ "beszolasok"! Ez nem tesz jot a versenynek, es semmi ertelme. Bar meg nem volt rola szo, de a tegnapi versenyre mar ugy keszultunk, hogy komoyabb problema eseten, alkalmazni fogom a fekete zaszlo osztast, a kirugast, bannolast! Ez nem szemelyeskedes, egyszeruen a tobbseg vedelme! Szerencsere nem kellett hasznalni egyiket sem:))))
A mindenfajta pontrendszerek, buntetesek, utolagos biraskodas stb. egyelore nem megoldhato, es mivel nincs meg bajnoksag, szinte folosleges. -
#5780 Nekem jó... :D -
Mode #5779 Maris egy javaslat:)
Met meg basic helyet cserelhetne hogy kb ugyanannyi ujonc legyen itt is ott is -
Mode #5778 Csinaltam egy csopotbeosztas javaslatot a mostani nevezesi lista alapjan. Aztan lehet finomitgatni
1. sanzik, basic, Pumy, Petya, Norbi, Hazso, Giovanni, Atis, Alexease, Gabos Szabo
2. atyka, Toya, Tomek, Shaihulud, Mode, Marki, Freak, Atesz, Met -
#5777 EF, FF, Bajnoksag
Mivel egyelore sajnos nincs normalis szerver, igy bajnoksag sincs. A versenyzok legnagyobb resze, az utobbi 1-2 hetben gyult ossze. Az EF/FF elsodleges szempontja az volt, hogy lehetoseg serint, mindenki tudjon hetente min. egyszer jatszani. Mindenki tudja, hogy vannak elonyei, hatranyai, de a rengeteg variaciobol egyelore ez maradt. Bar ez a letszam novekedessel, a versenyzok osszeszokasaval folyamatosan valtozni fog. Lehet modositani a futamokat, az elnevezes stb., de sajnos a masik meghatarozo tenyezo, az ido. Sokan nem mindig ernek ra egyszeruen. Ha a letszam marad, talan a kovetkezo lepcsofok, a ket szerveres, ket EF-es futam lesz, ahonnan, 5-5 ember tud "fel" jutni. -
Mode #5776 Szerintem az se baj ha ketszer rakod ki ugyanazt a tartalmat
Bele kell verni a fejekbe -
Mode #5775 A mostanaban jotteknek mondom, hogy olvassak el a nascarracers oldalon a szabalyokat!
Tudom hogy szeretnek elsiklani efolott:) -
#5774 Szablyok
Koszi Atis-nak a szabalyokat! Valami ilyesmit terveztem az elejen is, pontokba szedett, egyertelmeu. Bar a leiras jellegu is hasonloan jo. Egyeztetni fogom Mode-dal (O irta a jelenlegi szabalyzat nagyreszet) es Toya val. Valoszinuleg a kettobol csinalok egyet.
Fontos a szabalyok pontos ismerete, de ami fontosabb, a verseny kozben, a versenylaz izgalmaban valo betartasuk! Es az egyik legfontosabb sor: "A gyozelem attol fugg, hogy ki vezet az utolso korben, tok mindegy ki vezet az elsoben". -
#5773 a kozos gyakorlastol valo eltiltas szvsz pont a tobbiekre nezve jelenthet veszelyt...jobb, ha az illeto hatulrol indul, de legalabb tudja, mire szamithat a versenyzotarsaktol es viszont... -
#5772 Azert a kozos gyakorlastol ne tiltsunk el senkit szerintem.
S-type nem hiszem hogy megegyszer ilyesmivel probalkozna. Egyreszt semmi haszna nem volt, masreszt epp eleg fejmosast kapott erte eddig is szegeny.
Osszeirtam par jotanacsot es szabaly javaslatot, elkuldom Alexnak hogy publikalja. Nem hiszem hogy a tobbsegnek sok ujat fog jelenteni, de az uj versenyzok nem art ha tudjak magukat valamihez tartani. -
#5771 Megnéztem a versenyt.
X-type manővere a zöld zászló előtt nem tetszett az tényleg kerülni kell mert balesetveszélyes és ha jól tudom igazából visszalőnék a rajtott ilyenkor. Igaz itt nem de azért kerüljük ezeket a manővereket.
Azért az is látszott hogy tétre megy a dolog remélem nem sértődik meg de Hazso nekem úgytűnt különösen idegesen kapkodva versenyzett pedig nem jellemző rá. -
#5770 Versenybíróság mindenképpen kell. Ha vki nagy hülyeséget csinál akkor esetleg kap büntetést vagy figyelmeztetést az eset súlyoságától függően.
Olyan büntetésekre gondolok hogy először pl nem indulhat az időmérőn így kénytelen lesz hátulról indulni.
A súlyosabnál már csak a versenyen indulhat el utolsó helyről még practice-on sem pedig a bemelegítésen nem indulhat el.-igaz offline gyakorolhat, de szerintem az is sokat számít hogy a verseny előtt "belőd" magadat a mezőnybe és ilyenkor nem tud viszonyítani az illető.
A legsúlyosabb persze hogy 1 versenytől el lesz zárva.
De ezek csak szvsz nem fontos ezt csinálni csak egy ötlet. -
#5769 A megcsuszas es a palyan keresztbeallas az ket kulon dolog. Foleg ha sarga zaszlot okoz. Aki verprofi az nem csuszkal, de meg egy kozepszeru versenyzotol is elvarhato szerintem hogy kepes legyen stabilan tartani az ivet. Persze ettol fuggetlenul tenyleg nyerhet valaki korcsolyazva is.
De ha nem nepszeru a hibapontos otlet akkor kar eroltetni, csak egy javaslat volt.