9499
Intel
-
#2045 Mitől lenne lassabb a gép, ha magasabb az FSB? Furcsa lenne. -
#2044 összeflódolták a Tuning topicot, így inkább ide írokvalami írtál, hogy nem érdemes magasra venni az FSB, mert nem biztos, hogy gyorsabb a gép?
Nekem most 227-en van ha jól tudom a RAM-al együtt. Nem érdemes felhúzni vagy akkor most mi is van? -
#2043 Ha hyper-threading technológiát alkalmazunk egy processzoron, 30 százalékos teljesítményjavulást érhetünk el többszálas operációs rendszer és alkalmazások esetén, a hasonló, hyper-threading technológiát nem használó processzorhoz képest.
Elvileg, gyakorlatban lehet lassabb is.
Nem mintha használtam volna P -
#2042 A HT-s procikban van egy virtuális processzormag a meglévő mellett, ami nagyjából úgy viselkedik, mint ha 2 processzor lenne a gépben. Persze az eredmény közel sem olyan, mintha tényleg 2 lenne, de el lehet érni vele jelentősebb sebesség növekedést is, de persze csak akkor, ha a program kihasználja. Eleve csak win XP alatt müxik és az éppen futtatott programnak is támogatnia kell, hogy számítson valamit (a 2 processzoros rendszereknél is csak akkor van sebességnövekedés, ha a program úgy van kódolva, hogy eleve 2 procit tud használni). Ez most még gyerekcipőben van, de néhány éven belűl tutira elterjedt lesz. -
#2041 A hyper-threading technológia lehetővé teszi, hogy egyetlen fizikai processzor két különálló szálat hajtson végre párhuzamosan. Az Intel a Pentium 4 processzorral vezette be ezt a technológiát. Először csak a szerverekbe szánt chipekben találkozhattunk vele, majd tavaly novemberben a Pentum 4 3.06Ghz-es processzor bemutatásával a HyperThreading elérhető lett a desktop gépekben is.
"Talán legegyszerűbben úgy lehetne megfogalmazni, hogy az Intel processzoron belüli szálkezelő technológiája.
A Hyperthreading tulajdonképpen nem csinál mást, mint hogy a fizikai processzort két logikai processzornak "hazudja" az operációs rendszer felé. Azaz ha van egy HT-képes processzorunk, és a szükséges hardveres és operációs rendszer-beli opciók is engedélyezve vannak, akkor az OS ezt az egy fizikai processzort kettőnek látja."
Az Intel a lapkáin egy "HT" felirattal jelzi, hogy HyperThreading-et támogatja-e.
-
#2040 dual channel = dual memória kezelés -
#2039 Mit jelent a Hyper-Threading? -
Borg #2038 Nekem P4P800-as ASUS van a melóban (865PE), és van rajta HT, meg minden. Minden tekintetben egyenrangú az ABIT megoldásával. Még a kékhalálok is ugyanolyan rendszeresek rajta:)) -
GAAMMEER #2037 Én az IS7-E-t ajánlanám.Csak jót hallottam róla.És szerintem is nagyon jó.És az ASUS lapban nem látok Hyper-Threadinget sem.Márpedig az fontos ha olyan processzorod van.És az Abit lapban minden megvan amit ideírtál kivéve a Gigabit Lant.Az csak az Abit IS7-Gben van.Nemtudom hogy az E verzió mivel tud többet/kevesebbet de a sima IS7 nagyon jó. -
#2036 Az Asusnál is dual channel-t említenek. Az nem ugyanaz? -
#2035 i865P
Az i865P gyakorlatilag ugyanaz, mint az i845PE, csak a dual memória kezeléssel tud többet (tehát 333 DDR, FSB 400/533), szóval inkább az Abitot ajánlom. -
#2034 Köszi!
Szerinted a két lap közül melyik a jobb, melyiket ajánlanád?
ASUS P4P8X SE ATX
S478, i865P, 4 DDR, Dual Channel, 5PCI, 1AGP 8x, 1CNR, USB2.0, SerialATA, integrált 6 csatornás audio, Gigabit LAN, ATX
Abit IS7-E
S478, I865PE, DUAL DDR400, SATA, FSB800, 6chanel audio, Hyper-Threading
-
#2033 Csak i845-ös chipsettel (az enyém is olyan ASUS P4PE), de azok 533-as P4-hez és 333-as memóriához vannak, és dual memóriakezelést sem tudnak. Amúgy bios frissítéssel még elbírják a 800-as P4-eket és a 400-as ramokat is, de így már tutira nem lehet húzni semmit a rendszeren, és a dual memóriaekezelés meg alapból nicns bennük, tehát azt sehogyan nem lehet előcsalogatni. -
#2032 De a 3.2C-t a legtöbb esetben nem lehet valami jól húzni, a 2.6C-t viszont nagyon. Jó esetnen a 2.6-os megy 3.2 körül, a 3.2 meg rossz esetben 3.3-3.4. Szóval szerintem nem éri meg az árkülönbözetett, nagy mák kell ahhoz, hogy a 3.2-es jól tuningolható legyen. -
#2031 Közben én is rájöttem. -
#2030 Az IS-7-es lap kezeli a Prescottot!!! -
#2029 Egyértelműen a tuningolatlan 3.2C, és ha akarod azt még tudod tuningolni! -
GAAMMEER #2028 Melyik jobb proci?Tuningolt 2.6C vagy Tuningolatlan 3.2C? -
Akuma #2027 a választ megtaláltam másik fórumban :p -
Akuma #2026 milyen procid van? a biosban mekkora hőfokot ír rá ki?? -
#2025 Naszóval az FSBt felvettem 250-re, ratio 5:4, így a memória 200(400) Mhzen megy. Viszont az oprendszer már nem töltődik be.
BIOSba belemenve látom, hogy a proc nagyon nincs melegedve. V-ot kell neki adni? Vagy még mit állítsak?
Mert úgy tűnik a proci simán bírná. Vagy mégsem? ;) -
#2024 Köszi, nekem "csak" alaplap+proci+memo kell vennem, a többi megvan. Nem szeretnék Sis chipsettes alaplapot. -
Akuma #2023 csak az alaplap a procival 40ezer -
Akuma #2022 AMD-vel sokkal jobban járnál! ASUS A7N8X alaplapra szavazok Barton 2500+ procival, ami kb. 45-50ezer forint összesen (viszont illene venni hozzá valami erősebb hűtést)
ehhez mondjuk 2*256/400-as Kingston memória, amit 25ezerre tippelek (utána kell nézni a pontos áraknak)
11-13ezer forintos Codegen ház, plusz 3ezer forintért kicserélteted helyszínen a tápot 400wattosra
2000 forintos bill; az egér, amilyet akarsz, optikai, vagy sima; ami elemmel, vagy aksival megy azt nem ajánlom
fdd meghajtó 3ezer; dvd, vagy cd-író 9-10ezer; vga-ból minimum egy 20ezer forintos radeon 9000pro (de gémereknek, ha emiatt akar olcsóbb gépet, akkor lehet drágább kártya, radeon 9600xt, dúrvább esetekben radeon 9800xt/pro)
((félreértés végett az intelt tartom jobb gépnek, csak nem celeronban, hanem mondjuk HT-ben)) -
#2021 Az Asus alaplapok közül nem tudsz ajánlani 20 körül? Jobbak az Abitok ebben az árfekvésben? -
#2020 Köszi!
Tehát inkább két 256-os 400-as DDR-t érdemes bele venni, mint egy 512-est? -
#2019 ja igen, 400-as ok -
#2018 4 slot van, a dual azt jelenti, hogy párhuzamosan tud 2 modult egyszerre kezelni, és így a memóriakezelés akár 50%-al gyorsul. Tehát mindeképpen 2 modult vegyél és teljesen egyforma kell belőle. Procit meg bármekkorát lekezel, kivéve az új Prescott. Tehát sima Northwood magos P4-et bármekkorát tehetsz bele. -
#2017 Még 1-2 kérdésem lenne, ebbe a lapba (Abit IS7-E) 400-as DDR memóriát lehet belerakni, ugye? Összesen mennyit? Mit jelent a dual DDR 400, amit írnak a lapról az abit oldalán? Prociból mekkora a maximum, amit lekezel a késöbbiekre nézve? -
#2016 dobozos, tehát már van hozzá hűtő is -
#2015 Köszi, a Box szó mit jelent a procinál? -
#2014 Abit IS7-E
Celeron 2400 Box (de az utóbbit nem ajánlom, viszont intelben ennyiért nincs P4) -
#2013 Tudnátok ajánlani egy Asus, vagy Abit alaplapot és egy procit 20-20eFt körüli áron? -
#2012 Az i845G-n van külön SDram slot is, a 845E-n nicns szerintem. -
#2011 HM kétfajta memót használ?
Érdekes erről nem tudtam pedig pakoltam már bele memóriákat.
Tulajdonkép HP gép úgy nyertem csak az érdekel érdemes-e alaplapot cserélni
(nekem 2,66-os procim van) -
#2010 i845G
Ez ugyanaz mint a 845E, csak van integrált video rajta.
Max 266 DDR, viszont van rajta SDRAM slot is (PC 133), ami érdekes. -
#2009 és a Intel i845G chipset?
MicroStar (MSI) MS-6541 Ver. 1.0. -
#2008 Akkor mégis jól gondoltam. -
Borg #2007 P4D-nek egyes helyeken az Extreme Edition northwoodot hivják (EE).
Tehát P4C 800FSB+1MB L2 = P4D (EE) -
#2006 P4D? olyanról még énse hallottam... fogalmam sincs mi lehet. a P4E-t azt jól irtad.