9499
Intel
-
#1965 A HT feature-höz alaplap kell vagy processzor? -
#1964 úgy néz ki, hogy tudok szerezni ingyen rezet meg meg is csinálják nekem! -
Borg #1963 Egy egyedi gyártású rézblokk nem 2ft, én tudom, mert már jópárat gyártottam le megrendelésre. Eleve az alapanyag is drága, nemhogy a megmunkálás. Mondjuk jobb minőségű lesz, mint a gyári ötvözött szirszarok. -
#1962 Nem hiszem, hogy olcsóbb lenne mint ha csinálnék, mert csak pár dolgot kell megvennem! -
#1961 inkább vegyél egy gyárit valszeg olcsóbb is lesz, mint a gyártás, és megbízhatóbb is! pl.: ilyent ! -
#1960 Megvan a megoldás!Építek egy vízhűtést!Ha tudtok légyszi segítsetek, hogy milyen belső kialakítású blokkot készítsek!? -
#1959 Nem nagyon segít a Prescotton a léghűtés... Oda már sajna víz vagy poltier kell! Prescott RuLeZ! (Azért szerintem a Northwood mérföldekkel jobb az utódnál, ezt valljuk be elkapkodta az Intel.) -
#1958 Elvileg a CPU-nak 71 foknál már ki kéne kapcsolnia a gépet, függetlenül attól, hogy hány fokra van a warning belőve. Én általában Intel prociknál a Warning-ot 65 fokra szoktam venni, mert általában a leggyorsabb Northwoodok sem nagyon szoktak 60 fok fölé menni, 70 fölött meg beindul a leégésvédelem, tehát 71 fok fölé biztos nem megy a CPU. A Prescottoknál ez nem tudom mennyi, mindenesetre fura, hogy 75-ön még üzemel. -
#1957 Hát sűrgősen szerezz be egy jobb hűtőt. -
#1956 Nekem BIOS-ban 85 fokra van állítva a warning temperature, és ez a szemét pcmark2002 közben sípolt mint állat! -
#1955 Hát igen... Nem genyóskodásból mondom, de így jár, aki nem olvas utánna a dolgoknak... Már pár nappal a megjelenés után rengeteg oldalon lehetett olvasni, hogy gyári hűtéssel sem megy mindegyik rendesen, nagyon melegszenek, alig tuningolhatóak, ráadásul lassabbak az azonos órajelű Northwoodoknál, és komolyabb CPU terhelés mellett léghűtéssel akár olyan magasra is felkúszik a hőmérsékletük, hogy leállítják a gépet. Ez azért kicsit nevetséges; néhány éve hasonló problémák voltak az Athlonokkal, de úgylátszik, hogy most az űberistenített rivális esik hasonló hibába! Mindenesetre elgondolkodtató a tényállás! -
#1954 Én vettem egy 3.0-ás prescottot, mert ugye intel fan vagyok és ahogy megláttam mondom nekem kell ilyen.Aztán szóltam haveromnak és ő is:nekem is kell!OK.Felhívtuk az embert megbeszéltünk vele mindent.60k/db.Mondta az eladó, hogy melegedni fog, de szartam rá az izgalomtól.Most 59 és 75 fok között mozog és így nem tudok tuningolni(léghűtés),és nem is megy jobban mint a 2.8-asom ment!Haver jobban járt valamivel, mert neki Aquarius2 van és azzal megy 3.75-ön,1000-es FSB-vel.Szóval kidobtam az ablakon 22e forintot!Ezért ne vegyetek MOST Prescottot!
u.i.:tegnap láttam 3.4-es extreme editiont apróneten 110k-ért, és már be is indult az agyam, de rájöttem, hogy nincs cash! -
#1953 Na igen, igy már igaz, ezek miatt nem érdemes venni prescottot... -
#1952 Úgy módosítanám, hogy MOST NE vegyetek még Prescottot, mert drága, és jelenleg lassabbak mint a csúcs Northwoodok. Később majd jönnek ki magasabb órajelű Prescottok, meg hozzájuk optimalizált chipsetek, és majd akkor talán érdemes lesz már arra váltani. -
#1951 Szerintem is csak akkor éri meg venni, ha viszonylag alacsony órajelűt vesz az ember (pl 3GHz), mert azok még nagyon jól tuningolhatóak. -
#1950 Nem lennél egy kicsit bővebb? miértne? -
#1949 Egy jó tanács:NE VEGYETEK PRESCOTT-OT!!! -
#1948 Ne is tegyél, anélkül sokkal tovább tuningolható a lap!
Bocs, a hozzászólás természetesen bgaborka-nak szólt, csak bandzsa vagyok, és félrekattintottam... -
#1947 Nekem gyári hűtéssel 25%-ot gond nélkül viszi, sőt még fesz emelés sem kell neki. -
bgaborka #1946 a 2,4-est/2,6-ost mennyire lehet húzni egy jó hűtéssel? -
#1945 Én nem teszek bele semmilyen procit -
#1944 Egyetlen Intel procinál sem lehet állítani a szorzót. És szvsz húzással sem tudsz kihozni 800-as FSB-t abból a lapból ... -
#1943 850-es Chipsetet szinte kizárt, hogy 800-on beindíts, főleg a Rambus memók miatt. Vagy tegyél bele 2.66/533-as procit, vagy 2.4/533-ast, mert ha jól tudom, akkor a HT sem támogatott abban a lapban. -
bgaborka #1942 az mit jelent, hogy húzásal? hogy jön ki a 800?
még egy kérdés, most egy 2ezres cel. van bent, de nem tudom állítani a szorzót, a P4-nél ezt lehet állítani? -
#1941 Abba a lapba szerintem 533-as P4-et vegyél (tehát B jelű és nem HT-s), mert legfeljebb húzással lehet 800-as procit beletenni (de az sem biztos, hogy annyira lehet húzni a chipsetet). -
bgaborka #1940 INTEL P4-2,40Ghz/512K/800Mhz S478 HT OEM 39.900ft
megéri ezt megvennem egy ASUS P4T-533C-s alaplapba?
-
#1939 Az nem a hőfok miatt van. -
#1938 Hogy fagyna már ki 56 fok körül az XP??? Kollégám 3GHz-s P4-ese 60 fok felett megy, ha húzza 3.4-3.6-ra, és nem fagy semmi, csak maximum 70 fok után a CPU hővédelme beindul, és lekapcsolja a gépet. 56 fok körül semmi baja nem lehet egy P4-nek sem. Nekem az Athlon XP-m 62-63 fokon üzemel stabilan. -
#1937 Az a kártya jó, ami biztosan tud 4x és/vagy 8x AGP-t. -
#1936 aha ok az fasza
29 en van alapban
asszem 45 volt a max
-
#1935 56 körül kifagy az XP. -
#1934 a 2.8 p4 nek mennyi még a tűrhető hőmérséklet?? -
#1933 félreéretettem, aszittem a fém csavarfogató részre gondoltál.. :DD -
#1932 Thx! -
#1931 Arra gondoltam én is. -
Fam #1930 agp 1x és 2x használ(t) 3,3 voltot, ha egy ilyet beteszel egy 8x foglalatba leégetik egymást
agp 4x és 8x használ 1,5 voltot
ti200 belemegy az ic7-be
perepmpe: az agp s3 trionak máshogy vannak a bevágásai a kártya slotrészénél azért nem megy bele csak agp 1x/2x foglalatba -
#1929 Javítsál ki, ha tévedek! #1926-os képen tömör lenne bal oldalt, nem jönne L-alakban vissza, akkor nem is menne bele a foglalatba, nem? Szvsz ez a különbség. Próbáltam már agp-s S3-as Triót belerakni, nem is engedi. -
#1928 Csináltam egy igazi elégetés tesztet: Speed fan-nal kikapcsoltam a procihűtő ventilátorát (szemmel láthatóan megállt) és 10 perc 100%-os pörgés után is csak 59 fokig ment el. De azért megsütni csak nem akartam, úgyhogy visszanyomtam a FAN-t 100%-ra, és az eddig max 3300-on pörgő ventilátor most kipörgött 3510-ig, aztán 1 perc múlva újra 46 fok-ra esett vissza, de a FAN meg lement 2900-re. Kár, hogy ezzel a speed fan is csak lefelé lehet húzni a ventilátort, túlpörgetni nem lehet vele. -
#1927 mi van??? LOL :D -
#1926 Régebben került kezembe régebbi videókártya, nem volt rögzítéshez hely.
Jó hogy belemegy a ti200.
Képen a balra álló visszakanyarodó izé, de az okosabb emberek majd megmondják.