INTEL

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

na jó éjszakát mindenkinek, még a sötét-oldal inteleseknek is ;-))
takarék
az intelesek átvonultak magukat isteníteni "az utolsó hozzászóló a király!" topicba???
persze ha el vagy durrantva lével, akkor mind1
jedi nekem 10350-et ment az xp2000+ kaki 266-os ramokkal... nem 4200rimmel. pedig 750mega különbség van a két prockó között, memo adatátvitel meg nálad 2x akkora. árban meg a te rendszered 5x akkora.
takarék
egy nulla lemaradt a 200 után
takarék
sorry már kissé fáradt vagyok, de ez még szomorúbb eredmény: 1217
Sir Quno Jedi
Mánmegneharaguggyá testvér, DE 11082-9865 az MIÓTA 200 ??? Na mind1, tutkó nem ua. bolygón jártunk suliba :-)))

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

takarék
3DMark2001 topic alatta kettõvel.
200 pont külömbség és egy szar 1800+ (1533) van csak gépemben. HÁÁÁÁT?
Lefordítanád nekem, hogy nálad mit jelent a flémelés? Mifelénk ez ismeretlen szakkifejezés, válasz helyette valami szép magyar szót.

Sir Quno Jedi
3DMark2001 topic

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

takarék
bõveben lehetne?
És mi hiányzik még az AMD-s procidhoz?

Sir Quno Jedi
Itt dorombol egy 2G Nw most éppen 2.4-en, de csak mert 2.667-en kifolyt a szemem a tesztekben :-)))

MuERTe
Mivel rögtön a topiknyitó hozzászólás egy nagy flémelés volt, mégis mit vártál? 😊)
Sir Quno Jedi
INTEL DA KING

takarék
ez szép😊)) az "intel rajongók ide" topicból AMD rulez lett pillanatokon belül😊))
takarék
góóóóól 😊))
MuERTe
Az elsõ adandó alkalommal cserélem amd-re 😊
Akkor a AMD-s procik elosztói hálózatával van a baj, mert a nagyobb számtech boltokban nem igazán kaphatók. Egyébként örülök ha jó procikat csinál az AMD, mert ez élénkíti a versenyt és lenyomja az árakat. A felsöbb kategóriás INTEL procik árai
tényleg tragikomikusak, nem a mi pénztárcánknak való.

nem az a lényeg, hogy mid van, hanem hogy miként állsz hozzá... most az, hogy szerinted attól vagy igényesebb, mint az AMD-user, hogy te másfélszer annyiért vettél egy ugyanolyan teljesítményû processzort, mint mondjuk aki a 800-as duron mellett döntött, ez igenis sznob felfogás
www.silvercomp.hu-nál van 2600+-os XP
nem az ára miatt vagy sznob, hanem a felfogás miatt. ill. téged nem tudlak hibáztatni, mert beszívtál az amd-vel, elég volt belõle, oké. ez egy ok. de az, hogy "igényes vagyok és ezért intelt veszek" ezt nem veszi be a gyomrom. én is elfogadom, hogy jó procik az intelek (fõleg a 0.13as P3-ak), de egész egyszerûen gyík áraik és üzletpolitikájuk van (pl. 900as cela ugyanannyiba kerül mint az 1000-es tualatin...)
Lazarus
én sznob? egy 800as cerkám van 😊
takarék
k6-2 450 (ha már itt tartunk) 550 Mhz-n ment majd két évig.
eladtam és a mai is mûxik
na én ezért vettem AMD-t
maximus2000: nekem meg az ASUS alaplapom fagyott, pedig az akkori csúcsmodellt vettem meg anno. 5x ezer forintért. pedig állítólag az asus az isten...
Egyébként nem nevezném sznobnak magamat, a 15e forintos procimmal.

barret
amd 1200@1308 31 fok üveghangon 52. ez nem sok..

Bérbe vehet? reklámfelület...

Elárulnád hogy merrefelé én még nem láttam egyet se.

Tapasztalatról annyit, hogy egy k6-2-esem simán tuning nélkül csak úgy elszált, azóta sem tudom az okát, a hütés jó volt az biztos. Egy 1.2-es Thunderbird-ös gépem meg állandóan fagyogatott, nem noname alaplappal.

maximus 2000: már 2600+-os XP-t is lehet nálunk kapni úgy 2 hete...
Ahogy mondod RTL...

látod lazarus? én nem akarlak szapulni, de ez a kxxxx felsõbbrendûségi érzés, hogy "minõségre vágyunk és igényesek vagyunk" ez nem kéne ide. Ez nem igényesség, hanem kixxxxxx sznobizmus!!!

Azért AMD prockót se könnyû megfõzni, ez ostoba egy tévhit! Ha megnézted pl. úgy fõzte meg egy arc az XP2200+-osát, hogy a procihûtõt a chase-fanra kötötte, aztán standby-ba kapcsolt a gép és ki akarta lõni a mobo a házhûtést, de ugye a procihûtés állt le. Így persze, hogy megfõtt. A biztonságos tuning meg egy érdekes dolog... a tuning és a biztonság eleve elég összeférhetetlen!
takarék
neked sok bosszúságod volt az AMD-vel?
(nem cikkekre és manipulált videókra vagyok kíváncsi hanem a saját tapasztalataidra)
Lazarus
akkor hogyha fejleszteni akarok mit vegyek AMDt vagy Intelt? 😊
Jobb ha megtartod a cerkádat, sok bosszúságtól kiméled meg magad

takarék
én úgy tudom nem sokáig
AMD-nál kezdnek rászokni a paper launch-ra, látott
már valaki 2400-as amd xp-t, pedig már augusztus 29-edikén megjelent.

takarék
nem hiszem hogy valaki is elfogultság nélkül tudna nyilatkozni a saját vasáról és az abban lévõ cpu-ról.
de én azért nem merném ilyen biztosan kijelenteni hogy az enyém a jó, a pedig másiké szar.
MuERTe
Mellesleg még celeronom van.
MuERTe
A technológiai lemaradás az jelenti inkább, hogy az intel kénytelen 500 megaherzel magasabb órajelû processzorokat szembeállítani az amd azonos teljesítményû processzoraival.
Lazarus
na igen, az amd piritás 1000xel címû cikkek is elég elrettentõek. Aki biztonságosan akar tuningolni az Intelt vesz mert az sosem ég szénné mint az amd
takarék
Ugyan miért?
Lazarus
hát én
takarék
Én veszek AMD-t 20E-ért és jövõre kihajítom. Te veszel 40E-ért és ugyanezt teszed.
Ki jár jobban?
Lazarus
és az élettartama is jóval magasabb
Igazad van árban még elég szarul áll az INTEL, de
ebbe bele kell venni, hogy 1,6Ghz-es Nortwood simán megy 2,2 Ghz-en is, igy már nem olyan rossz
a helyzet.

Lazarus
Azért veszünk Intelt mert minõségre vágyunk és igényesek vagyunk
miért kell ezt mindig elkezdeni??? hallod, oké, hogy a csúcsok csúcsát jelen pillanatban az intel képezi, de baze:
1.8+ Athlon XP = 21.740
1.8 Intel P4 = 38.115

SÕT!!!

1.8 Celeron!! = 24.365

Innentõl kezdve csak sznobok vesznek intelt. Vagy akik tényleg a nagyon-nagyon csúcsot akarják, azok bepályázhatnak egy 2.8 gigás intel p4-et mittudomén hányszáz ezerért... úgyhogy az intel meg piaci érzék tekintetében van lemaradva. És azért elgondolkodtató, hogy az AMD még a recesszió és a belsõ problémái ellenére (ami miatt kampányra szinte semmi nem jut) is 1%-kal növelte a részesedését...
miért kell ezt mindig elkezdeni??? hallod, oké, hogy a csúcsok csúcsát jelen pillanatban az intel képezi, de baze:
1.8+ Athlon XP = 21.740
1.8 Intel P4 = 38.115

SÕT!!!

1.8 Celeron!! = 24.365

Innentõl kezdve csak sznobok vesznek intelt. Vagy akik tényleg a nagyon-nagyon csúcsot akarják, azok bepályázhatnak egy 2.8 gigás intel p4-et mittudomén hányszáz ezerért... úgyhogy az intel meg piaci érzék tekintetében van lemaradva. És azért elgondolkodtató, hogy az AMD még a recesszió és a belsõ problémái ellenére (ami miatt kampányra szinte semmi nem jut) is 1%-kal növelte a részesedését...
A 90 nanométerre gondolok, mert 300-as siliciumostyákra, márciustól ezekkel termel az intel, az amd még csak 0,13u nal gyakorlatozgat...
Mikor lesz még ebbõl 0,09u?

MuERTe
gyártástechnikai lemaradást ????
Írjátok meg ide a rossz vagy jó tapasztalataitokat az Intel procikkal kapcsolatban. Nekem eddig volt már amd-s procim is, de az Intel-ek jöttek be a legjobban stabilitás illetve kompatibilitás szempontjából. AMD XP-k valóban jobb ár/teljesítmény mutatóval rendelkeznek, de például bosszantó hibának tartom a hövédelem kihagyását, meg a gyártástechnikai lemaradást az Intel-hez képest. Nem akarok gyöztest hirdetni a két gyártó közt, megteszik ezt helyettem a piaci részesedés és a vásárlók döntése.