9499
Intel
  • stone
    Hali!
    Egy kérdés: Honnan lehet tudni hogy agy videokártya hány Voltos? Mert a P4 alaplapokba (nem tudom hogy mindegyikbe e?)állítólag csak 1,5V-os kártyákat szabad tenni, rá van írva az enyémre is hogy not pluged 3.3V agp card vagy ilyesmi. Nekem Geforce ti200 van, az hány Voltos, és belemegy az Abit ic7-be?
  • janos666 #1924
    Vagy milyen okos ez a BIOS helyreállító, mert néha eltúlzott memóriaidőzítésnél is vissza akrta állítani az eredetit?
  • janos666 #1923
    Én modjuk Inter vido winDVR3-mal szoktam felvenni, vagy alapból a Dr. DivX-el, csak akkor egy idő után néha elcsúszik a hang a képtől.
  • janos666 #1922
    Csináljuk már együtt. Végül is, ha nem megy akkor elvileg csak annyi történik, hogy a BIOS helyreállítás után nem bootol be, hanem ugyanúgy a BIOS helyreállítás jön be. De attól félek elkezd bootolni és a harwer-felismerés résznél egyszerűen lefagy mivelhogy valami kis apróság mégsem stimmel, és se előre, se hátra.
  • fdi-brutal
    Próbáld ki nyugottan és ha sikerült SZÓLJ!:DDDDDDDD
  • janos666 #1920
    Ez valószínűleg egy elvetélt és nevetséges ötlet, de ki tudja:
    Ugye az ASUS P4P800 és P4C800 alaplapok csak a 865/875 chipsetben külömböznek (mindekettőhöz ugyanaz a gyári driveres CD készül, tehát biztos elég hasonló). Na akkor mi lenne, ha beletöltenénk a P4P800-ba a P4C800 BIOS-át.
    Persze nem olyan "hülye" a flashelő program hogy ezt megengedné, ezért válik kicsit érdekessé a dolog. Elkezdeném flashelni a BIOS-t és közben csinálnék egy kis áramszünetet a gépnek, ezután ha minden jól megy elvileg bejön a BIOS hejreállító program, ekkor behejezném a floppymat amin rajta lenne egy P4P8AMI (ha jól emlékszem ez a neve a gyári CD-n) nevű P4C800 BIOS. Felflashelné, 200+ FSB mellett is élvezhetnénk a PAT-ot és a rendszer is elismerné a teljes értékű 875 chipsetünket.
    Ki akarja velem együtt kipróbálni? (ha nem jön össze ne egyedül basszam szét a lapomat)
  • janos666 #1919
    Nekm van tunerem, mivel veszel fel?
  • Fam
    ja 2,6c és 1giga ram, alaplap: ic7
  • Fam
    nekem megy normális fps-sel (30)
    igaz én a tv-tuner saját progiját használom, de azzal is xvidben vesz fel (ha beállítom)
  • Narancs
    Köszi!
  • ollie
    ELvileg a PAT (Performance Acceleration Technology), ami egy memória tuning, meg lehet hogy ettől eltekintve is gyorsabb egy picit, mint az IS7. De sok különbség nincs, szerintem nem is éri meg a különbözetet. Jó az IS7 is.
  • Narancs
    De sajna az már nem fér bele mert rohadt drága...
    Mennyi a külömbség az IS7 és az IC7 között? (tudásban)
  • ollie
    Ezek közül IC7 a legjobb szerintem. NEmtom mi aza -E.
  • Narancs
    Hi!
    Intel P4 2,6GHz 800Mhz FSB procihoz milyen alaplap jó szerintetek? Abit IS7 vagy IC7, vagy esetleg IS7-E??
    Segítsetek lécci!!
  • perempe
    Aki intel-igens és tuneres, az segíthetne.
  • ollie
    Jaaaaaa, én még nem vettem fel semmit. Nincs tunerem.
  • perempe
    Felvételnél! Akinek normális P4 gépe van, az nem használ tunert?
  • ollie
    Lejátszásnál? Szerintem ez rendszermemória meg vidkarifüggő. Na meg a media player sem mindegy.
  • perempe
    20 kép/sec körül produkál 25 helyett.
  • ollie
    Mit jelent, hogy elvérzik?
  • perempe
    iuVCR 720x576, xvid codec. Működik? Athlon 1700+/2000+ elvérzik.
  • ollie
    Micsoda? Konkrétan nem egy programról beszélsz? Ha egy progi működik windows alatt Athlon XP procival, akkor P4-el is fog. Vagy kimaradtam valamiből?
  • perempe
    Működik-e nálad? Mert akkor tényleg jó gép a Penya4-es.
  • ollie
    Miért ne menne?
  • ollie
    aha, van benne valami
  • perempe
    Segítenétek TV kártyában? Lenne egy digizős kérdésem, csak egy 500KB-os progi kellene hozzá. Érdekelne, hogy vinné-e P4 ami nem működik 1700+/2000+ AMD gépen. Folytatás a szaktopicban.
  • janos666 #1899
    Hát ez fasza ugyanazt írtad mint én, csak fordítva.
  • Fam
    nem tudja valaki, hogy mennyi áramot vesz fel induláskor az intel 865/875 chipset és a 845/848 chipset?
    főleg az északi híd érdekelne

köszi
  • ollie
    2.4A-t pár hónapja még láttam árlistában.
  • Wanax
    Toms hardware szerint Willamette magos p4es A-ban max 2GHzesek, Northwoodban meg 2,6 GHz-es, bár én sose hallottam/láttam még 2 Ghznél nagyobb A-jelűt...
  • ollie
    A B az 533, a C meg 800 FSB-s. A B-ből egy db létezik ami HT-s, mégpedig a 3.06-os. A C-ből mindegyik HT-s. A jelűt meg ne vegyetek, mert az csak 400 FSB-s (a legrégebbi fajta P4), és asszem a max belőle 2.4-es.
  • ollie
    A 800 FSB-s intelek mind HT-sek, és nicns is 2.4 alatti belőlük.
  • janos666 #1892
    Ha jól tudom 2.4 fölött a 800MHz-s FSB-sek már HT-sek.
  • Narancs
    Abit IS7-et néztem ki, tudtok róla vmit?
    Van vmi közismert bugja, vagy jó lesz?
  • Narancs
    Mi az hogy B meg C ?
  • Narancs
    Hi!
    Egy esmerősöm Intel (P4, celó szóba sem jöhet) konfigot szeretnee összerakni, próbáltam rábeszélni AMD-re de nem sikerült...
    Intelhez viszont nem nagyon értek...
    Szóval az lenne a kérdés hogy melyik alaplap és melyik intel proci éri meg leginkább az árát manapság...?
    Mindegyik proci HT-s?
  • GAAMMEER
  • ollie
    miért, az? :))
  • GAAMMEER
    Bocsi de ez nem egy Intel fórum?
  • ollie
    Azért nem egészen úgy végződött. Ighazából nincsenek teljesen elvarva a szálak benne, csak úgy mint a Star Wars-ban. Annak is millió folytatása van könyvekben és játékokban. Amúgy Star Trek-nek kell írni :P.