9499
Intel
  • Wanax
    Nah, megpróbálom összefoglalni a dolgot, ahogy szerintem van... a 875P az dual channeles legjobb tudásom szerint, és ollie is ezt irta, de az a teszt single channelben lett csinálva. legalábbis én ezt veszem ki belőle, mer dual channelel tuti hogy gyorsabb.
    szvsz az hogy összeadja a két ram sebességét butaság, valami láma gyerek mondhatta szerintem, az architetkúrálisan is lehetetlen, másrészt, nézz meg egy Aidat a mem teszt eredményeknél. harmadrészt a dolognak olyan vonzata is van, hogyha ez a dual channel olyan baromira dobná a teljesítményt (megduplázná a ramok gyorsaságát, ami igen nagy teljesítmény ugrás lenne), akkor az k*rva drága lenne... ilyen ez a mai világ, a pénz beszél, a kutyameg..
    Dehogynem dual, csak valami baszás van benne, ami miatt lassabb...
    Nem tom konkrétam, de igaz a két külön álló memóriás dolog.
  • stone
    Bocs, most olvastam vissza, ezt írtad "lassabb a memóriakezelése a P4C800-nak (i875P, single channel), mint a P4PE-nek (i845PE)". Most akkor az i875P nem dual? Mostmár tényleg nagyon ködös a dolog.
  • stone
    Hi Ollie!
    Mindenhol azt olvastam hogy ha dual-os alaplapba két különálló memóriát teszel akkor a sebességük összeadódik. Most akkor ez nem igaz??? Mert amit írtál aszerint nem. Nem lehet hogy húzásnál aszinkronba vagy, és még lassabb a memkezelés hiába magasabb a freki(mondjuk gondolom alapba is próbáltad)? AMD-nél már olvastam hogy nem sokat ér a dual de Intelnél ez már durva lenne, főleg a te chipseteddel!
    A 2.6-ost feszkó emelés nélkül 3.3Ghz-ig lehet húzni, míg a 2.8-ast 3.5-ig.
    Mind a kettőt 700Mhz-et lehet húzni, úgyhogy egyiket sem mondhatom rossz át/teljesítmény komponensnek.
    Ja és Pill, vegyél új billentyűzetet, mert úgy kell megfejteni, amit írsz!
  • NeoMaN
    Mit ettél??? :D
  • NeoMaN
    javítsd az aláírásod.. :D
  • Pill
    Szerintem a 2.6 ár/tejesítmény szempontjáó jobb. Szeritem nem is tunád föje húzni a 2.6-ost mint a 2.8-ast.
  • ollie
    Erre már én is kezdek rájönni...
  • M@TriX
    jah én is mindig ezt ettem. ;)
    nem az elejétől:
    Cel300A@566 (ezzel sokáig húztam hála a Gef3Ti200amnak), Tu [email protected], [email protected]
  • NeoMaN

Amúgy örök szabály: gépet csak akkor fejlessz, ha DUPLÁZNI tudod a teljesítményt....
  • Wanax
    bennem Rambus van:)) a tesóm volt a prototipus, én már a v2.0 vagyok! :))
  • ollie
    ja, lehet, hogy nem a te memóriádat kéne visszavenni, hanem a rendzsermemót :))
  • Wanax
    jaja, figyeltem rá asszem :) bár már bebizonyosodott hogy a memóriám néha kihagy... nem kéne annyi füvet szívni, mer kiégeti az agyamat :))) (persze még nem próbáltam ki hogy télleg igy van-e, de indoknak jó...
  • ollie
    És a memóriát visszaveted? Mert ha 333-on hagytad, akkor lehet, hogy csak a memória nem bírta a húzást.
  • Wanax
    Amugy meg a procid valami szerencsésebb fajta lehetett, mer az enyém 150es FSBn még elindul, de kicsit instabil, befagy, igaz alapfeszen, fölötte pedig be se bootol. igaz, nem is nagyon foglalkoztam a dologgal, 2,4et egyenlőre elégnek érzem mindenhez :)
  • Wanax
    Ramot cserélnék énis 400asra, csak nem tom hol tegyem, meg hogy hol számítanák be a 2 333ast...
    Lehet kicsit elhamarkodott volt a fejlesztésed... szerintem a 2,4esnél annyira nem jobb az a 2,8C még akkorse ha van benn HT, meg ugyanezt mondom a P4C800ra is. egyedül ami van benne az a dual channel.
    Különben meg mér lenne jó a 3200+os? meg az nforce2? szerintem amid most van az ennél SOKKAL jobb...
    multkor srác mondta nekem hogy a 3200+osa kb 3,6-os intellel van egy szinten szerinte... Erre megnéztem pár tesztet és kiröhögtem utána mer, helyenként pár tesztben még az 2,4esem is gyorsabb volt az övénél, a 3GHzes p4esek meg egyenesen lealázták a 3200+ost, ennyit erről :)
  • ollie
    Kezd tele lenni a tököm az intellel is. Most adtam ki 70 rugót fejlesztésre, lecseréltem a 2.4B-t egy 2.8C-re, a P4PE-t egy P4C800-ra, és szinte semmivel sem lett gyorsabb a konfig! Igaz ugyan, hogy a 2.4-es 3.0-n ment, de a 2.8-as is meg van húzva 3.15-re. Az FSB meg így 167-ről 225-re változott, valamint ott van a HT és az új "über" chipset is. Ja a dual channel-el sem sokkal jobb. És alig van valami javulás!!! A végén még eladom az egész cumót, és fele anniyrét veszek egy 3200+-t egy nforce2-vel, és örülök neki mint majom a farkának...
  • ollie
    Ja 400-as Infineon (512M), és 412-ön ment a P4PE-ben az FSB (167) húzás miatt.
  • Wanax
    Ez milyen ram? 400as? Az én P4PE-m 2451-et olvas és 838at ír, 2*256 Infineon 333-assal.
  • ollie
    Hmm, megvan a proci, de 2.6C helyett 2.8C. És sajna alapfeszen csak 225-öt bír. Eddig még nem vitt rá a lélek, hogy emeljem a feszkót. Amúgy nagyon furcsa, mert úgy tűnik, hogy lassabb a memóriakezelése a P4C800-nak (i875P, single channel), mint a P4PE-nek (i845PE). A memória ugyanaz, az időzítések ugyanazok, mi lehet a gond? P4C800 olvasás 2600, írás 1100, P4PE olvasás 3100, írás 1000. Ez nagyon durva szerintem, az intel csúcs chipsete mégsem olyan csúcs????
  • Wanax
    Jobb mer ASUS
    Lehet kicsit elfogultan elvakult lennék?
  • Ramore
    köszi, a Te alaplapod (ASUS P4P800) a saját megítélésed szerint jobb, vagy rosszabb az Abit IS7-E-nél?
  • Zetorg
    Nem olyan sok az! :)
  • Wanax
    1,625? uhh azmár eléggé sok... mégha vizzel hűtöd akkor meg volt kinozva a proci rendesen :))
  • Zetorg
    Nekem a 2.8C ment 250FSB-vel, de 1.625V-ot adtam neki és akkor még vízhűtésem volt!
  • Pill
    Nekem nem ment el 250-es FSB.vel alapfreszkón. (IS7)
    Én 246-ra állítottam az FSB-t ami 3200MHZ-t lejent, de itt már kellet emelni feszültséget asszem 1.55-re az 1.525ről. De úgy már stabilan ment. Nem tudom mennyi az az órajel amin még bírja az alapfeszültség a húzást, de nem is érdekel mert igy most jó és stabil.
    Általában boot képernyőn kiirja, hogy Dual channel, de, ha mégsem, akkor letöltöd az AIDA32-t, és ott az alplapnál megnézed a ram frekit, és az már mutatja a dualt, ha azon van.
  • Ramore
    köszi, és lehet valahogyan látni, hogy dual-ként mennek? van ennek valami nyoma?
  • Zetorg
    Tapasztalataim szerint nem bírja a 250-es FSB-t alapfeszen!Legalábbis én ez vettem észre!Ehez a húzáshoz már 90% hogy kell feszemelés!
    2x256
  • Ramore
    Segítene valaki?

Amennyiben veszek egy Abit IS7-E típusú alaplapot, akkor 2 db 256Mb-os vagy 1 db 512Mb-os memóriát lenne érdemes vásárolnom? A DUAL DDR400 miatt érdekelne, hogy melyik megoldás lenne a célszerűbb.
  • antijedi
    nem tom én kaptam iylet egér nélkül anno (kb 2 éve vagy másfél má nemtom :P) igaz ez magyar... :)
  • Wanax
    Hamár vásárlás dolog, had mondjam el énis... nem tudja valaki hogy hol tudok szerezni Logitech billentyűzetet??? Fekete színben kéne és angol. Sehol nemtok szerezni, Bluefishben elhajtottak, mistralban szintén... Az én igényeim lennének túl nagyok??? Nomeg, mindenhol egérrel együttit akarnak rámsózni, de van egerem, sőt királ egerem van!
    3DMark03: 5247 pont
    alapban: 2560 pont
    Ennek fényében 50%-os teljesítmény növekedés.
    Most akarok új zalmant venni...
    Tudsz valami jó honlapot ajánlani, ahol házhoz szállítanak, és lehet online rendelni?
    Ja és szerinted erre a karira milyet érdemes rakni, hogy pont rá passzoljon, és ne kelljen fúrni... csak felrakni a régi helyére?
    Thx!
    Azt is tudtam!
  • ollie
    jaaa...
    aszittem arról, hogy ma este lesz nekem proci
    Azt hallottam, hoy megy 250-en.
  • ollie
    asszinkronban kell nyomatni
  • ollie
    Mit hallottál?