40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Dodo55
    Nekem nem tetszik ez az Vista RC1-es IE7. Lassú, nem tudok vele normálisan bejelenztkezni weblapokra, csak ha b*szogatom a biztonsági beállításokat, szóval én maradok a firefoxnál. Most a Vista fut, de most is Firefoxot alól írok.

Amúgy maga a Vista RC1 szerintem az eddigi legjobb Vista lett. Gyors, stabil. Igaz indulási sebsségről nem tudok véleményt mondani, mert még nem állítottam le az első indulás óta, tehát normál indítást még nem csináltam, csak első indítást, ami sokkal lassabb mint a normál indítás.
  • janos666 #4330
    Elírtam, de szerkesztettem mielőtt írtad. :D
  • baca01
    43biotes-ről én még nem hallottam :D ez vmi új verzió?
  • janos666 #4328
    Tényleg, eddig úgy tapasztaltam hogy 32-bites Vista buildoknál nem volt gond az XP-s driverekkel, de még sose próbáltam ilyen apróságokat instalálni mint pl. a Razer CH driver? Valaki próbálta már esetleg Vistán?

#4327 - Tökugyanaz a helyzet mint 64-bites XP-nél. Mind megvalósítás (WOW64, stb...), és jelenleg még támogatás szempontjából is.
  • Janmester
    Szép estét mindenkinek!Szerintetek érdemes felrakni a 64-bites RC-1-et? XP-t kiprobáltam programok hiján nem tapasztaltam semmi rendkivülit ami indokolná a 32-bites XP cseréjét.Mi a helyzet az RC-1-el?
  • baca01
    tudom de xp-n jó a firefox, bevált stb de ha felrakom majd a vistát akkor marad az ie7
  • janos666 #4325
    Attól még röhely hogy a Vista kontrol panelben beállíthatsz 24-bites és 92Khz-es keverést, de csatornáknál van mono és stereo....
  • FLeK0
    ie7-hez szerencsére nem kell áttérni, van xp-re is ugyanaz :).
  • FLeK0
    azt mondták, hogy amíg nincs kész a dx10 nem nagyon lesznek jobb hangkártya driverek.
  • baca01
    nekem eddig asszem csak az iwiw-et nem jelenítette meg rendesen az ie7 egyébként nagyon bejön. egyszerű letisztult felület, stílusos, jól használható szval én valószínűleg ha áttérek vistára akkor azt fogom használni és nem pedig firefox és társait mint most...
  • janos666 #4321
    Kösz, az XP-s RC1 7.0.5700.6, tehát a Vistában most régebbi van. Na majd elválik, annyira most se zavar hogy visszarakjam defaultnak a 6-ost.

Végül akkor RC1-ben sem lehet még sehogy belőni 5.1-re az Audigy kártyákat? Mert akkor nem esek neki holnap XP-t Vista RC1-re cserélni.
    Se XP-s driver és XP-s CP, vagy Vistás beta1 driver + XP-s CP, vagy egyéb keverékekben se veszi be?
  • Dodo55
    7.0.5600.16384
  • janos666 #4319
    Én XP-re tettem fel az IE7 RC1-et és pár weblapon elcsúsztak a táblázatok. A Vista RC1-ben milyen IE7 verzió van?
  • bon
    Már egy ideje elkészült a total commander ezen verziója.
  • ProGabe #4317
    most éppen rc1 alól netezek jeeeahhh(meglepően jó az IE7,mint fox-hívő mondom)

gyors vélemény,pontosabban az első 5 perc benyomásai:gyorsabb,stabilabb,jobb!!

amúgy EZ vótmá?ikonok,install javítva,de még nem UAC kompatibilis :(
  • kirol
    Hát én ennél regiztem: Beta 2 5384.4 , ki is nyomtattam a kódot, remélem megtalálom.
  • Dodo55
    Ha Beta2-re regisztráltál, akkor azt a kulcsot is elfogadja.
    Ezek a hashek amiket írtál arra valóak, hogy ellenőrizni tudod velük, hogy jól töltődött -e le a fájl.
  • bon
    Ezek a kulcsok arra jók (szerintem), hogy letud ellenőrizni ha szükséges az iso fájl crc-s e.
  • Newfronter
    Ezek csak arra jók, hogy leellenőrzik, jól töltötted-e le az ISO-kat.
  • kirol
    Valahogy sejtettem, de akkor mi a franc az az ISO kulcs?

Akkor csak letöltöm, és hamarosan ha lehet regizek és kapom a kulcsot, ugye?
  • bazsi123
    aktiválási kulcsot később kapsz, ha nincs még. be fog indulni a regisztrálás, és akkor kap minden érdeklődő kulcsit. amit felsoroltál, azzal nem leszel beljebb :-)
  • kirol
    Biztos hülye kérdés, de ez mi? Ez az aktiválási kód?

Az ISO fájlokhoz szükséges kulcsok:

32 bites változat:
    MD5 hash: 22486e815a38feffd9667317dfeec55a
    SHA1 hash: e00b4ebbc81fb420cf047973b95a9cfb7cdf51b7

64 bites változat:
    MD5 hash: f3a385aae6e4dea9226e31d9f1148b56
    SHA1 hash: 8e4de7a72c828a3543ff1663243eb0836da07eea

Ha nem, honnan kapom a kulcsot?
  • Sorcy
    Mindenkinek igaza van! Akinek a külső fontos az biztosan át áll majd a Vistára! Én sem tapasztaltam, hogy gyorsabb lenne az XP-nél de lehet hogy javítanak majd még rajta!
  • FLeK0
    Biztos, hogy így lesz, de ez nem hónapokra, hanem évekre van.
    Én nem azért váltottam 98/ME-rol xp-re, mert csak az támogatott rendesen egy kurva videókártyát, hanem mert egyszerűen nem volt annyira gyenge mint azok, nem kellett 2 órankent rebootolni, stb.
    A vistaban már semmi olyet nem látok, ami miatt számomra stabilabbnak, gyorsabbnak (és ez sosem lesz a mostani gepeken), biztonságosabbnak tűnne. Lehet, hogy több hónapnyi használat után nem fog úgy belassulni, mint az xp, de ez megint nem egy 30+ ezer Ft-ot érő dolog. Átlagos mindennapi használatban kb. ugyanazt nyújtja, csak szebben, több kényelmi funkcióval, de ez nem az a plusz, amiért én XP-re váltottam anno.
  • Zsoltika 007
    Én is ezt ugatom már mióta. De eddig csak leoltottak...
  • TothLaci
    Amikor megjelent az XP, akkor is sokan azt mondták, hogy nekik jó a Windows 98 is. Aztán teltek az évek, és már szinte minden gépen XP van. Ez így lesz szerintem a Vistánál is. Jönnek az újabb cuccok, programok, zenelejátszók, stb, és a legújabb operációs rendszert fogják (legjobban) támogatni.
  • FLeK0
    En nem ezt vonom ketsegbe, mivel szinte minden kiadott buildet lattam a beta 1 ota, tudom hogy mennyit fejlodott ilyen teren. Egyszeruen csak azt kezdem erezni, hogy ha el is ernek ennek az utnak a vegere, akkor sem fognak tudni vmi olyat odatenni elem amire azt mondanam, hogy most azonnal lecserelem ra az XP-t. Annyival mar nem ad tobbet, hogy ez penzt erjen (se az oprendszerre koltve, vagy a gep fejlesztesere). En most ugy latom, hogy jo ideig szuksegtelen lesz az atallas, es sajnalom hogy erre a velemenyre kezdek jutni, de ennyi ido utan ez keves.
  • Newfronter
    Rendbe is teszik.
  • DrFantastikus
    Fejlodott, hogyne, de : BOOVEN van mit rendbe tenni meg ...
  • baca01
    egy béta programtól sose várjatok full programhoz illő teljesítményt...ezt nem győzi hangsúlyozni az ms és még sokan mások. nézzétek csak meg mennyit fejlődött a beta 2-höz képest az rc1 mert sztem nagyon is sokat. de hát mindig lesznek elégedetlenkedők
  • DrFantastikus
    Nagyon jol beszelsz, EGYETERTEK ! ! !
  • FLeK0
    ha kijön akkor minden új virus betámadja majd ugyanúgy hetek alatt, és a buta usereket ez a szar UAC se védi meg semmitől, ugyanúgy fogják az igent meg továbbot nyomni mindenre.
    dehogy kell váltani, és én egyre inkább ellene vagyok a sok-sok tesztváltozat után, kevés ez eddig, nagy igényekkel.
  • ProGabe #4299
    Windows Vista Release Candidate 1 (RC1) is now available for Customer Preview Program (CPP) participants only. If you are not registered but would like to receive RC1, the CPP will open to new participants in the coming weeks. Please check back periodically for updates. Once you have installed Windows Vista RC1 be sure to visit the Resource Center to download the Windows Vista Product Guide and discover more information that will help you get up and running quickly
  • Newfronter
    Hát mindenképp KELL váltani Vistára, ugyanis az XP-t annyi rootkit támadja meg hogy az nem igaz, múltkor én is beszoptam egyet és kinyírta az oprendszert, eltávolítani meg lehetetlen. Mennyi biztonsági progival rendelkeztem? Rengeteggel(Outpost,NOD32,Windows Defender,stb...) és nem volt elég.
    Nos a Vistára még nincs vírus, se rootkit, így mindenképp biztonságos, és érdemes váltani.
  • Inquisitor
    OFF: Nekem akkor csinált ilyet, mikor bizonyos okokból nem formázott vinyóra raktam fel az XP-t. Totál defragos volt ... aztán továbbment, csak 30 perc helyett majd' 2 óra volt a telepítés.
  • DrFantastikus
    Az valoban IGAZ hogy rengeteg sok JOOO ujitas-valtozas van a Vista-ban , de csak azt akartam alahuzni hogy: MEG NINCS KELLO'en RENDBETEVE (5600) ahhoz hogy megfeleljen RC.1 -nek , ugy isten-igaza'-bol !!!
  • Garfield
    Csúsztatsz.

Paul Thurrott RC1 leírása két részben itt található: 1, 2.

Az általad belinkelt írás csak egy mellékes cikkecske arról, mi az az 5 dolog, amit nem szeret a Vistában. Ahogy az általad linkelt cikkből kiderül, van egy másik írás, melyben a Vista 5 legjobb funkciójáról ír.

A valódi leírás alapján pedig egyáltalán nem tűnik negatívnak a véleménye.
  • Sorcy
    Tény, hogy akikkel eddig beszéltem azok mind azt mondták hogy nem éri+lecserélni az XP-t a csilivili külső miatt!
  • DrFantastikus
    '' ezek a verziók tesztelésre valók, nem azért hogy a hozzánemértők fikázzák orrba szájba...''

Persze, peldaul itt van Paul Thurrot, (aki hozzam hasonloan nem ert hozza, mi ???) es o is a cikkei-ben leirta a RC.1 -el kapcsolatos velemenyet, ami tobbnyire = NEGATIV.

hogy okosod'j , olvasd el : http://www.winsupersite.com/showcase/winvista_rc1_worst.asp
  • Newfronter
    Beta 2-höz ajánlja hogy tölts le a windows update-el kritikus frissításeket, utána frissítheted RC1-re.