40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • soma22
    nem otthon vagyok, meg nem mondom, de tudom hogy én is igy csináltam, a szakik minnyá megmondják
  • vki
    Bővebben? Mert próbáltam úgy, hogy jobb gomb, és ott kipipálni mindent, de mikor rányomom, hogy OK, csak annyit ír, hogy access denied
  • soma22
    állitsd át a mappa tulajdonosát, és menni fog.
  • vki
    Ja, vettem észre. Csak az a baj, hogy ott nekem az Application Data-ban kellene belemennem, ugyanis az XP mozilla firefox beállításokat akarnám átmásonlni, de nemnagyon enged be.
  • Newfronter
    Vistában nincs ilyen mappa, helyette az Users mappába lépjél!
  • expander
    Nekem is el szokott menni a net néha RC2-n.
    Újraindítás segít, de idegesítő.
  • TothLaci
    A hangot hogy lehet 5.1-es csatornára beállítani? Mert a Vista beállításaiban sikerült, teszt is működött, de más alkalmazásoknál (játék, MP11) nem működik.
  • vki
    És ezután ping. Nem tudok belépni. Megvan, de sehon semmi.
  • baca01
    kijelölöd a mappát és enter, vagy duplaklikk... :D
  • vki
    Hi!

Hogy tudok a Documents and Settings-be belépni?
  • Mo.Organ
    [email protected] THX
  • tibike21
    Hova küldjem?
  • tibike21
    mielőtt még elkezdenéd telepiteni?

• Mo.Organ
    telepítés idításakor hibának ezt írja ki
  • tibike21
    Van 4 is belőle, honnan hiányzik?
  • Mo.Organ
    valaki pls, küldjön már nekem egy: spwizeng.dll fájlt.
  • janos666 #6914
    Újraraktam a 3DMark-ot és rátoltam a patchet is, így lefutott. A CPU score meredeken megnőtt, 4100-ról 5000-re. A Game tesztek eredménye még mindíg kevesebb egy kicsit mint XP alatt, de elég régi is már ez a driver (talán még korábbi is mint a 2005-ös 3DMark...), 3500 az XP-s (és 91.xx-es driverrel) 4100-ról.
  • tibike21
    hogy mi szar?
  • FLeK0
    szar a cs
  • tibike21
    Valaki már találkozott olyan problémával, hogy az internetkapcsolodás se szó se beszéd és megszünik?
    Ilyankor egy renszervisszaállitás, vagy a hálókértya reset-elés segit.
    Már kétszer előfordult, rendszervisszaállitás, megint jó egy napig aztán megint nem.
    718 hibakódot küld a kapcsolodáskor.

Ez mitől lehet?
  • Mo.Organ
    SPWIZENG.DLL fájlt szeretnék valakitől kérni. Előre is köszönöm.
  • janos666 #6909
    Bepróbálkoztam egy 92.91-es XP-s driverrel, de most még játékot se kellett indítani hogy meghaljon az egész rendszer bootolás után. Szóval vissza a 66.93-hoz (de minek panaszkodok ha jobban megy mint XP-vel?).
  • janos666 #6908
    Nemis bazdmeg, maradhat minden ahogy van! Vista féle DX9 + (omega) 66.93-as driverrel FPS Rekordot döntöttem CS:S VST-ben. Kár hogy a 3DMark drivertől függetlenül kifagy nekem mostanság. (meg játékokat is lusta voltam még instalálni formázás óta, majd jövőhéten felrakom a FEAR-t)
  • AnonymouS
    azt mondod, hogy minden tökéletesen fut? mit próbáltál?
  • vki
    HI!

Nagynehezen találtam egy drivert a Microcom WLAN adapteremhez (ZD1211U chipes), szépen telepíti is, de a végén egy 36-os kóddal visszadobja, ami ugyebár azt jelenti, hogy a driver jó lenne, csak a microsoft által nincs aláírva. Nincs valami megoldás ennek kijátszására?
  • janos666 #6905
    Nahbazdmeg, csak úgy hülyeségből felraktam egy réges-régi XP-s nvidia drivert (omega 66.93) és szépen futnak vele a játékok, nem dob kékhalált a Vista amint valami 3D alkalmazást akarok indítani. Most jó kérdés hogy RC1 óta változott-e valami amiért jó az XP-s driver, vagy nekem kéne 91.xx előtti XP-s driverekkel próbálkozni?
  • FLeK0
    25-én zárják be preview oldalt, és 28-tól lesz fent a főoldalon az office2007es adatbázis.
  • janos666 #6903
    14.-e körül mondták hogy pár nap múlva kész a végleges Office 2007, de azóta se hallani róla semmit, nincsenek mostanában saccolt dátumok se?
  • janos666 #6902
    HA szerinted az offline files miatt van akkor indítsd el újra, nézd meg úgy is fagy-e, ha nem akkor tiltsd le megint és így tovább.
    Vagy nem véletlen mondtam tegnap hogy hasznos dolog DVD-ről bootolni ha jön a kékmikulás.
  • TothLaci
    Kikapcsoltam még néhány szolgáltatást, tényleg gyorsabb lett a rendszer, de a leállításnál a kékhalál csak nem akar elmúlni.
  • janos666 #6900
    Nah, még egy kis tesztelgetés. Sysoftware Sandra 2007 SP1 Pro Home-al. A CPU arithmetic benchmark is érdekes eredményeket produkál (minden program bezár, letiltott aero glass és stb., többszöri futtatás): A Dhrystone érték jóval alacsonyabb, a Whetstone érték pedig jóval magasabb mint a XP alatt futtatva. A memória sávszél és hasonló tesztek pedig a szokott értékeket adják.
  • janos666 #6899
    Telepítéskor mikor CD-kulcsot kér nem adod meg hanem továbblépsz és telepítés után adod majd meg (aktiválás előtt change product key).

De szerintem érdemes az ultimatet felrakni, mert így minden elemét ki tudod próbálgatni, aztán ha meguntad szépen kilősz minden fölösleges elemet és szolgáltatást a faszba és ugyanúgy jólvagy. (de ha mégis kell valami nem kell újratelepítés, csakhogy kipróbálhasd...)
    Én kilőttem az XP alatt is gyilkolni szokás szolgáltatásokat, valamint a Windows Serach-ot (ami itt az indexelő szolgáltatásnak felel meg és hasztalanul nyúzza állandóan a procit, meg azt a 20-30 Mb RAM-ot) és az Offline filest.
    Meg érdemes szétnézni az install/uninstall programs-on belül a windows összetevők közt, volt mit kikpacsolni, de én volt amit inkább direkt BEkapcsoltam.

Mellesleg ha valaki még nem vette volna észre, de az asztalon jobbklikk után a viewben van classic nézet, ami normál méretűvé teszi az asztali ikonokat.
  • TothLaci
    Egyébként leállításnál kékhalál jön be. Offline kikapcsolása után csinálja ezt.
    64 bites változatot futtatom.
  • TothLaci
    És azt hogy lehet RC2-nél változtatni? :)
  • Mr Manson
    melyik változat? gameshoz Home Premium, nekem az bevált, sok fölös szolgáltatás nem fut ... nem ám ultimate brrrr
  • daxan
    ja rájöttem már, de nem csinál semmit.
  • Promi #6894
    LoL
    A Ctrl es az Alt billentyuk kozott.
  • daxan
    Nos, akkor hogyan is lehet elfordítani az ablakökat? Mert volt válasz a kérdésemre, de nem tom mi az a Winbill???!!!
  • asysoft
    Oké, nekem az jött le a hozzászólásodból, hogy vmi komoly gondot okozhat. Semmi gondom nem volt az alap driverrel, igazság szerint amiatt raktam fel, mert volt valami grafikai hiba, aztán kíváncsi voltam, másik driverrel is jelentkezik-e.(Jelentkezett:))
  • bazza
    "szaggatnak rajta a játékok" LOL, még rendes driver sincs hozzá, de azért már játszani akarsz?