48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • G_ArchAngel #12586
    nem minden cég írhat le fotós terméket, objektívet pedig csak úgy, ha annak a cégnek a nevén hozzátartozó váz van - pl. én sem vehet újat, mert már van magánvállalkozóként egy Fuji a nevemen, és még nem amortizálhattam le...
    ésSzóval szerintem társasági adót sem tudsz leírni - pénzügyes kollégám szerint...

590€ a legolcsóbb az EU-ban... 147500 HUF vs. az itthoni áfa mentes 169600-zal, ha a benzint, időt figyelembe vesszük, akkor nem éri meg külföldről, ha vki elhozza neked, akkor az a 20k különbség egy 1 GByte-os kártya...:)
  • Timber
    nomarmost ugye a 212Kbol ugye lejon az AFA (25%) meg a tarsasagi ado is asszem (16%) es akkor marad kb 150K-160K az ara ... persze nem vagyok konyvelo tehat nem ertek hozza ^.^

DE! Akkor elvileg a Gestapobol sem jonne ki olcsobban ellenberger akkor viszont kuffodrol jonne be maceraval.

Javitsatok ki ha hujeseget beszelek de nekem ugy tunik, hogy igy van ertelme itthon megvenni (ha ceg veszi)
  • Timber
    na most akkor valaki mondja el, hogy mikepp hogyan jonne ki legolcsobban:
    Sigma 170-500mm f5-6.3 RF APO Asph Zoom
    ilyet szeretnek ... mondjuk MOST ^.^
    itthon 212K HUF ... kuffodro' lehet akkor ocsobban (AFAt leirva miegymast elszamolva stb stb)?
  • obe
    milyen vámról beszéltek? hol van már a vám? Miért jönne rá akármi is a vétel árra?
    Ha viszont eladóként veszed, akkor nettoér odadják, az áfát meg itthon beperkálod, valamint mindenhez kapsz számlát, garanciát, ha kö ha nem.
  • obe
    tamrac fotostáska, nekem az van, de nem hátizsák hanem oldaltáska,system 6 a neve.évek óta nyúzom, minősége vetekedik a domke táskáival, uhhogy a legmelegebben ajánlom.
  • Bobber
    hat ha 1 euro az ara anyit meg ha nem tudodfelhasznalni is meger:)
  • Galy
    300mm/f4

1EUR, megéri tökre
  • G_ArchAngel #12579
    én úgy nézegettem, hogy a főbb alkatrészek melyik geizhals-os cégnél olcsóbbak és próbálok a Bécs-Graz zónából keresni, hogy autóval se legyen vészes, előtte pedig felkell hívni/hivatni őket egy németül beszélővel és érdeklődni, videókamerát pl így vettem és nincs baja a mai napig:)
  • G_ArchAngel #12578
    most egy osztrák haverommal levelezgetek, ha megtudok valamit, akkor bírom ide...

Compaq iPAQ kell valakinek olcsón?:)))
  • Timber
    helyileg ez hol van? Becs meg megeri kimenni ... csak lehet odamegyek es epp nincs ... stb stb ... szoval valami olyan modszer kellene ahol:
    - neten meg lehet rendelni
    - nem kell erte Hong Kong bazarnegyedebe utazni
    - le tudom irni a cegem adojaba/bol
    - van ra garancica
  • G_ArchAngel #12576
    dobtam egy icq-s körkérdést pár srácnak, azt írják, hogy jobban járok a "majdahaverbehozza" változattal, mert lehet, hogy rendelésnél rádobják az ÁFÁ-t...
    amit persze lelehet írni, ha olyan cég/vállalkozó nevére állítatod a számlát
  • Blasta
    Valami x%-ot tuti rátesznek, ha másért nem, hát helyfoglalási díjat, vagy mittom én... :-D
  • Blasta
    Hát ez jó kérdés. Ki kéne deríteni...
  • G_ArchAngel #12573
    kár, hogy Geronimo nem jár már ide, Ő logisztikai cégnél van/volt, biztos tudna seígteni, én a "majdahaverbehozza" megoldást ismerem csak...
    de a kolléganőm erősködik, hogy EU-s tagországként nincs vám...
  • Blasta
    Sztem nem érted.

A Geizhaltstol szeretnék rendelni. Arra mindenképpen jön rá vám, a haver nem tudja a fotóstáskában rejtve becsempészni az országba, hacsak nem a szállítócégnél melózik.
    Stimt?
  • G_ArchAngel #12571
    lásd #12569:P

egyébként csak dombonyomott VISA kártyával lehet rendelni..., asszem...
  • Blasta
    Vazz, RENDELÉSRŐL van szó :-)))
  • G_ArchAngel #12569
    Garanciának EU garanciát adnak, és mivel nincs vám sem, és ott fizetsz adót, így kapsz számlát, amit EU-s tagország állampolgáraként leírhatsz...
  • Galy
    na, kb erről van szó...
  • G_ArchAngel #12567
    osztrák/német haver kibontja, beleteszi fotóstáskába, hogy sajátja - nincs vám asszem amúgy sem, vagy lenne az EU-ban? Ezt én sem tudom...
  • G_ArchAngel #12566
    ha belemerülök a fotózásba, akkor nem zavar az sem, hogy éhen vagy szomjan halok, így ez a súly sem...:)
  • G_ArchAngel #12565
    összehasonlítás miatt:
    magyar "legolcsóbb árak", nettó, -20% = 267760.-
    német kiskereskedelmi bruttó árak: 226000.-
    német kiskereskedelmi nettó árak: 189840.- (16% adó)
    német nagykereskedelmi bruttó árak: 170000.- (10% haszon?)

szóval durván egy százast keresnének rajtam...:)
  • Blasta
    Engem is érdekelne ez a fajta vásárlás.
    Kell hozzá vmi über bankkártya mi?
    És a vám mennyisok ezekre a cuccokra????
  • Blasta
    "főleg, ha folyamatosan kézben/nyakban van"
    erre próbáltam utalni, úgy láccik nem sikerült 1értelműen, vagy csak van itt pár IQ betyár :-)))))))))
  • Blasta
  • Timber
    Kerdes:
    ha a Geizhaltsbol rendelek/vasarlok akkor szamlat/garanciat hogy tudok szerezni? csak mert en cegre vennem a dolgot es oda kellene szamla
  • G_ArchAngel #12560
    nem tudom...
    én hátizsákba szoktam vinni és észre sem veszem szinte, szerintem abszolút nem zavaró, bár én eddig csak max. 50km-t tekertem vele a hátamon, de nem jelentett megterhelést - igaz hegyet még nem másztam vele, az tényleg lehet, hogy kemény, főleg, ha folyamatosan kézben/nyakban van
  • Timber
    ezert szoktam a baratnommel menni ilyen helyekre ... ^.^ Az O nyakaban/hatizsakjaban semmi nem nehez (nekem)
  • Blasta
    "Kellene egy kis segítség, a legolcsóbb MAGYAR árak kellenének ezekre a termékekre"
  • Blasta
    1-2e
  • Blasta
    Itthon pedig az extreme a legolcsóbb.
    1.2 e Ft eltérés van a többi olcsó bolthoz képest...
  • Blasta
    arra célloztam, hogy lesre felülni, vagy lessátorban gubbasztani egy jó tripoddal király.
    Mászkálni vele (túrázni) nem lehet, azaz hard dolog...
  • G_ArchAngel #12554
    Sigma Objektiv AF 15-30mm 3.5-4.5 EX DG Asp IF für Canon
    Geizhals: 95250Ft
    Extreme: 212500Ft

Sigma Objektiv AF 28-135mm 3.8-5.6 Asp IF Makro für Canon
    Geizhals: 32250Ft
    Extreme: 68625Ft

Sigma Objektiv AF 24-70mm 2.8 EX DG Asp Makro für Canon
    Geizhals: 98500Ft
    Extreme: 137250Ft
  • Galy
    a túra elhalasztására, vagy arra, hogy nem viszem a telém, mert neház

;)
  • G_ArchAngel #12552
    grip és plusz akksi nélkül 400e felett lenne az Extreme áraihoz viszonyítva, ez kicsit sok...
  • Cat #12551
    a gond azzal van, hogy egyes cuccok együtt olcsobbak (350d + 2048mbos memória stb.)
  • Blasta
    Első ránézésre extreme-ben elég sokat megtalálsz
  • G_ArchAngel #12549
    próbáltam, de olyan hely kell, ahol egyszerre van mind...

az a lényeg, hogy nekem azt mondták, hogy a magyar nettó árak 80%-áért szerzik be, de mondjak egy üzletet, amihez tudják a srácok viszonytani... én sem értem, hogy miért én keressem, de ez van...
  • Blasta
    Figy, ezeknek Te is utána tudsz nézni, csak a google-t kell használni.
    Más sem ér rá jobban mint Te.
  • Blasta
    Nem én leszek a kísérleti bárány tamronnal kapcs.
    Senkit nem ismerek aki tamront használ, nem tudok érdeklődni magyar felhasználók tapasztalairól, sazl...