48078
-
G_ArchAngel #12586 nem minden cég írhat le fotós terméket, objektívet pedig csak úgy, ha annak a cégnek a nevén hozzátartozó váz van - pl. én sem vehet újat, mert már van magánvállalkozóként egy Fuji a nevemen, és még nem amortizálhattam le...
ésSzóval szerintem társasági adót sem tudsz leírni - pénzügyes kollégám szerint...
590€ a legolcsóbb az EU-ban... 147500 HUF vs. az itthoni áfa mentes 169600-zal, ha a benzint, időt figyelembe vesszük, akkor nem éri meg külföldről, ha vki elhozza neked, akkor az a 20k különbség egy 1 GByte-os kártya...:) -
#12585 nomarmost ugye a 212Kbol ugye lejon az AFA (25%) meg a tarsasagi ado is asszem (16%) es akkor marad kb 150K-160K az ara ... persze nem vagyok konyvelo tehat nem ertek hozza ^.^
DE! Akkor elvileg a Gestapobol sem jonne ki olcsobban ellenberger akkor viszont kuffodrol jonne be maceraval.
Javitsatok ki ha hujeseget beszelek de nekem ugy tunik, hogy igy van ertelme itthon megvenni (ha ceg veszi) -
#12584 na most akkor valaki mondja el, hogy mikepp hogyan jonne ki legolcsobban:
Sigma 170-500mm f5-6.3 RF APO Asph Zoom
ilyet szeretnek ... mondjuk MOST ^.^
itthon 212K HUF ... kuffodro' lehet akkor ocsobban (AFAt leirva miegymast elszamolva stb stb)? -
obe #12583 milyen vámról beszéltek? hol van már a vám? Miért jönne rá akármi is a vétel árra?
Ha viszont eladóként veszed, akkor nettoér odadják, az áfát meg itthon beperkálod, valamint mindenhez kapsz számlát, garanciát, ha kö ha nem. -
obe #12582 tamrac fotostáska, nekem az van, de nem hátizsák hanem oldaltáska,system 6 a neve.évek óta nyúzom, minősége vetekedik a domke táskáival, uhhogy a legmelegebben ajánlom. -
#12581 hat ha 1 euro az ara anyit meg ha nem tudodfelhasznalni is meger:) -
#12580 300mm/f4
1EUR, megéri tökre -
G_ArchAngel #12579 én úgy nézegettem, hogy a főbb alkatrészek melyik geizhals-os cégnél olcsóbbak és próbálok a Bécs-Graz zónából keresni, hogy autóval se legyen vészes, előtte pedig felkell hívni/hivatni őket egy németül beszélővel és érdeklődni, videókamerát pl így vettem és nincs baja a mai napig:) -
G_ArchAngel #12578 most egy osztrák haverommal levelezgetek, ha megtudok valamit, akkor bírom ide...
Compaq iPAQ kell valakinek olcsón?:))) -
#12577 helyileg ez hol van? Becs meg megeri kimenni ... csak lehet odamegyek es epp nincs ... stb stb ... szoval valami olyan modszer kellene ahol:
- neten meg lehet rendelni
- nem kell erte Hong Kong bazarnegyedebe utazni
- le tudom irni a cegem adojaba/bol
- van ra garancica -
G_ArchAngel #12576 dobtam egy icq-s körkérdést pár srácnak, azt írják, hogy jobban járok a "majdahaverbehozza" változattal, mert lehet, hogy rendelésnél rádobják az ÁFÁ-t...
amit persze lelehet írni, ha olyan cég/vállalkozó nevére állítatod a számlát -
#12575 Valami x%-ot tuti rátesznek, ha másért nem, hát helyfoglalási díjat, vagy mittom én... :-D -
#12574 Hát ez jó kérdés. Ki kéne deríteni... -
G_ArchAngel #12573 kár, hogy Geronimo nem jár már ide, Ő logisztikai cégnél van/volt, biztos tudna seígteni, én a "majdahaverbehozza" megoldást ismerem csak...
de a kolléganőm erősködik, hogy EU-s tagországként nincs vám... -
#12572 Sztem nem érted.
A Geizhaltstol szeretnék rendelni. Arra mindenképpen jön rá vám, a haver nem tudja a fotóstáskában rejtve becsempészni az országba, hacsak nem a szállítócégnél melózik.
Stimt?
-
G_ArchAngel #12571 lásd #12569:P
egyébként csak dombonyomott VISA kártyával lehet rendelni..., asszem... -
#12570 Vazz, RENDELÉSRŐL van szó :-))) -
G_ArchAngel #12569 Garanciának EU garanciát adnak, és mivel nincs vám sem, és ott fizetsz adót, így kapsz számlát, amit EU-s tagország állampolgáraként leírhatsz... -
#12568 na, kb erről van szó...
-
G_ArchAngel #12567 osztrák/német haver kibontja, beleteszi fotóstáskába, hogy sajátja - nincs vám asszem amúgy sem, vagy lenne az EU-ban? Ezt én sem tudom... -
G_ArchAngel #12566 ha belemerülök a fotózásba, akkor nem zavar az sem, hogy éhen vagy szomjan halok, így ez a súly sem...:) -
G_ArchAngel #12565 összehasonlítás miatt:
magyar "legolcsóbb árak", nettó, -20% = 267760.-
német kiskereskedelmi bruttó árak: 226000.-
német kiskereskedelmi nettó árak: 189840.- (16% adó)
német nagykereskedelmi bruttó árak: 170000.- (10% haszon?)
szóval durván egy százast keresnének rajtam...:)
-
#12564 Engem is érdekelne ez a fajta vásárlás.
Kell hozzá vmi über bankkártya mi?
És a vám mennyisok ezekre a cuccokra???? -
#12563 "főleg, ha folyamatosan kézben/nyakban van"
erre próbáltam utalni, úgy láccik nem sikerült 1értelműen, vagy csak van itt pár IQ betyár :-))))))))) -
#12562 -
#12561 Kerdes:
ha a Geizhaltsbol rendelek/vasarlok akkor szamlat/garanciat hogy tudok szerezni? csak mert en cegre vennem a dolgot es oda kellene szamla -
G_ArchAngel #12560 nem tudom...
én hátizsákba szoktam vinni és észre sem veszem szinte, szerintem abszolút nem zavaró, bár én eddig csak max. 50km-t tekertem vele a hátamon, de nem jelentett megterhelést - igaz hegyet még nem másztam vele, az tényleg lehet, hogy kemény, főleg, ha folyamatosan kézben/nyakban van -
#12559 ezert szoktam a baratnommel menni ilyen helyekre ... ^.^ Az O nyakaban/hatizsakjaban semmi nem nehez (nekem) -
#12558 "Kellene egy kis segítség, a legolcsóbb MAGYAR árak kellenének ezekre a termékekre" -
#12557 1-2e -
#12556 Itthon pedig az extreme a legolcsóbb.
1.2 e Ft eltérés van a többi olcsó bolthoz képest... -
#12555 arra célloztam, hogy lesre felülni, vagy lessátorban gubbasztani egy jó tripoddal király.
Mászkálni vele (túrázni) nem lehet, azaz hard dolog... -
G_ArchAngel #12554 Sigma Objektiv AF 15-30mm 3.5-4.5 EX DG Asp IF für Canon
Geizhals: 95250Ft
Extreme: 212500Ft
Sigma Objektiv AF 28-135mm 3.8-5.6 Asp IF Makro für Canon
Geizhals: 32250Ft
Extreme: 68625Ft
Sigma Objektiv AF 24-70mm 2.8 EX DG Asp Makro für Canon
Geizhals: 98500Ft
Extreme: 137250Ft
-
#12553 a túra elhalasztására, vagy arra, hogy nem viszem a telém, mert neház
;) -
G_ArchAngel #12552 grip és plusz akksi nélkül 400e felett lenne az Extreme áraihoz viszonyítva, ez kicsit sok... -
Cat #12551 a gond azzal van, hogy egyes cuccok együtt olcsobbak (350d + 2048mbos memória stb.) -
#12550 Első ránézésre extreme-ben elég sokat megtalálsz -
G_ArchAngel #12549 próbáltam, de olyan hely kell, ahol egyszerre van mind...
az a lényeg, hogy nekem azt mondták, hogy a magyar nettó árak 80%-áért szerzik be, de mondjak egy üzletet, amihez tudják a srácok viszonytani... én sem értem, hogy miért én keressem, de ez van... -
#12548 Figy, ezeknek Te is utána tudsz nézni, csak a google-t kell használni.
Más sem ér rá jobban mint Te. -
#12547 Nem én leszek a kísérleti bárány tamronnal kapcs.
Senkit nem ismerek aki tamront használ, nem tudok érdeklődni magyar felhasználók tapasztalairól, sazl...