48078
-
G_ArchAngel #15190 nem is gondoltam, hogy állandóra hagynám (Panasonicnál beleestem ebbe a hibába, a polárról satu-fogó kombóval szedtem le az UV-t, mert a hőtől, portól összeállt...) -
Lateralus #15189 Szigorúan magánvélemény, de a napellenző egy nagyon hatásos védelem a mechanikai behatások ellen. A port meg simán le lehet törölni a lencséről, egy ecsettel. A rákerült vízcseppet vagy újjlenyomatot is le lehet tisztítani, pl. tiszta alkohollal.
Felületkeményített üvegről van szó, nem tejszínhabról.
Meg vigyázni kell rá.
UV-t magashegyekbe, havas tájra ajánlják. Polár meg nem jó mechanikai védelemre, mivel nem lehet mindig fent az optikán. -
G_ArchAngel #15188 nem, ha már veszek, akkor normálisat évekre (vagy amortizálásig), csak kicsit mellbevágó, hogy a 82mm-hez egy jobb szűrő 20k felett van... -
G_ArchAngel #15187 kompakt tapasztalat nem ezt mondja, de ez ugye más világ...
a Panasonic-hoz kellett egy adapter, majd arra ment a szűrő és ilyenkor nem játszott a napellenző... -
#15186 Hábazz, akkor végy Hama-t. :-)
Napellenzőt ált. úgy szokták kialakítani, hogy egy szűrő ne okozzon gondot. -
G_ArchAngel #15185 uhhh.. azért ez sem olcsó...
4 db kellene 82mm-es méretig, simán lenne 40-50k...
amúgy mivel nekem optikára csavarható szűrőm még nem volt (Cokin ugye máshogy csatlakozik...), ezért megszeretném kérdezni, hogy ilyenkor a napellenzőt is feltudom rakni? -
#15184 Hát az a 85-ös is nagyon fontos lehet, nem beszélve a 18-50-ről :-)
Az viszont zsér, hogy 2 vaku benne van, mivel -most nemrég tudtam meg- a D70 beépített vakuja (normál mérővillanásos technikával) simán elvezérel akár több slave vakut is I-TTL módban. -
G_ArchAngel #15183 én meg nagyobb hátizsákot vennék...:P -
G_ArchAngel #15182 a B+W a márkanév vagy Black&White... -
#15181 Ilyen a csati. Sztem ez MIKRO JACK, nem mini jack (2.5-es). A mini jack 3.5-es, a normál jack meg sok és feles. :-) Elvileg neked is ugyan ilyened van.
Hosszabbítót találni már kicsit húzós hozzá, azt aláírom. -
#15180 az 55/2.8 az télleg csak ballaszt, de én még kidobnék kettőt, ha kéne hely szendvicsnek :) -
#15179 Hájja.
50/F1.4, ; 55/F2.8, 18-50/F2.8; 85/F1.8... Biztos MINDRE szükség van! :-)
-
#15178 te inkább ehhez szójá #15166 -
#15177 B+W
Pálvölgyinél rám akartak tukmálni egyet 6 rugóért (kb. 52-55mm volt), csak nem volt már nálam több pénz, de ég és föld a különbség egy hasonló árú Hama/Soligor UV szűrőhöz képest. Ez nem tükröződik és nem színez, gyakorlatilag nem látod benne az üveget. És masszívan van összerakva, nem esik szét első ütésre. -
#15176 Én Hoya-t ajánlok!
Optiformnál nézegesd őket, frankó minőségű és nem is túl drága szűrők. -
#15175 mennyi fölösleges optika :D -
G_ArchAngel #15174 Feldobnám a mai témát: UV és polár szűrők, azaz mivel védjem a lencséimet, ha nem akarok aranyáron venni Sigma kiegészítőket, de fontos lenne a minőség is...
(55-82mm-ig)
-
G_ArchAngel #15173 A Sigma 50mm 2.8 Macro sample-k között találtam:)
-
G_ArchAngel #15172 igen, meg amúgyis megkönnyíti a döntést az ötezres árkülönbség... -
#15171 thx, na hát itt látszik, hogy teljesen más aljzatba való az E és a T széria (nekem a T valami oldskool cuccnak tűnik) -
Lateralus #15170 Szerintem a T3 csak filmes gépekhez jó.
Teljesen más a csatlakozó. A 300D 350D-be jackdugó megy, nem? -
G_ArchAngel #15169
RS-60 T3
RS-60 E3
Extension Cord 1000 T3
-
#15168 nemtom, sose láttam, és képet se találtam róla
viszont találtam "Extension Cord 1000 T3" nevű terméket, ez hasznos lehet -
G_ArchAngel #15167 RS-60 E3 és RS 60T3 között mi a különbség a több, mint 5e forintos áron?
(mindkettőnél van 300D, tehát akkor 350D-hez is talán jó...) -
#15166 úgy emlékszem, nem ugyanolyan távkioldónk van, mintha a tieden mini jack, az enyémen meg egyel kisebb lenne
rosszul emlékszem? (valószínű, mert nekem is E3 van...)
amúgy ekkora jackhez hosszabbítót még nem láttam magyar boltban -
akos #15165 230 üzenet...? Noooooormális???! -
#15164 350D-hez távkioldó:
RS60-E3
60cm a zsinór, de mivel szimpla sztereo mikro jack a vége, ezért sztem audio-video szaküzletben ilyen hosszabbítót kell venni és szeva (vagy ha nincs akkor minijack hosszabbítót és konvertert.)
Késés nincs, a gomb beakasztható és reggelig is expózhatsz. -
#15163 német ár jobb
-
#15162 Vagy ha tud nekem valaki olcsóbban szerezni :)
-
G_ArchAngel #15161 igen, általában az osztrák legjobb ár + magyar Áfa..., tehát ha tudsz Áfa nélkül vagy fél-Áfa-val vásárolni, akkor nincs értelme utazni... -
G_ArchAngel #15160 azért 2. helyre felhoztuk kedvenc kis topicunkat... -
#15159 Tényleg elég jó árak vannak
-
Lateralus #15158 Így van. -
#15157 Lehet én is kifurikázok ha találnék valami határhoz közeli boltot.
-
G_ArchAngel #15156 azthiszem igen, de az AF megmarad, míg a 2× már csak manuális fókuszt enged... -
G_ArchAngel #15155 igen, nekem nem kellett volna postáztatnom, ha a graz-i haverom időben hazaér a nyaralásból, de nem bírtam megvárni, és megrendeltem postán - ha türelmesebb lettem volna, akkor ott kiderül, hogy az Canon-osra kitöltött megrendelő után nem küldenek Nikon obit...
Aztán a pénzből vettem szépen 350D-t:P
Most gyűjthetek újból...
Amúgy legközelebb inkább kimegyek személyesen, Tapolcáról 2 óra alatt ott vagyok...
amúgy a www.dit.hu árait nézted? objektívben talán csak egy kicsit drágábbak a sógoroknál... -
#15154 és a 100-300-as ra ha ráteszel e gy 1,4x-es teleelőtétet, az 1 blendeértéket vesz le a fényerőből? -
#15153 megnézem.
Én is a geizhalson nézegettem
ált a FOTO AUSTRIA mindenben a legolcsóbbak között van
-
G_ArchAngel #15152 Camera Graz, a geizhals.at-n keresztül... -
#15151 honnan?