48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • fatallerror
    most olvastam a visszejelzéseket a gépről és imádják az emberek, ez elég meggyőző. még azért megfogdosom ha lehet majd az üzletben
  • G_ArchAngel #15349
    nm, ezért vagyunk:)
  • fatallerror
    a videó max 3 perc lehet bár ez a legkevesebb gond tehát meggyőztetek köszi a segítséget
  • G_ArchAngel #15347
    @®© kiállításon volt valamelyötök?
  • akos
    Hja. Canon A510 a te barátod.
  • G_ArchAngel #15345
    www.avplanet.hu

Canon A510 - bruttó 45.500.-
  • Blasta
    Nézz körül az SG digicam rovatában, találsz pár kompakt hobbi gépet letesztelve, igaz némelyik br 50-60e-be kerül. (és akkor ég nem vettél hozzá memóriakártyát, akksikat, töltőt)
  • fatallerror
    nemtúl sokat 40-45e-t de abszolut általános használatra kellene (pl koncerten fotozni stb.)Tehát 1 jókis hobbi gépet
  • G_ArchAngel #15342
    Mennyi pénzt szánnál a projektre, memóriakártya és tok nélkül (ez ugye még 12-20e tétel, mérettől függően)...
  • fatallerror
    tudnál esetleg típust ajánlani?
  • Blasta
    [GONDOLKODIK, HOGY EZ EDDIG MÉT NEM JUTOTT ESZIBE] :-D
  • G_ArchAngel #15339
    oké, de Ti úgyis megússzátok, ha ketten vesztek 1-et...
  • akos
    Nem. Hasonló árban nagyságrendekkel jobb minőséget képviselő Canon-t kapsz.
  • Blasta
    Nemcsak neki, én is szívesen lapozgatnám.
  • fatallerror
    mi a véleményetek a Kodak CX7530 fotomasináról?megéri e megvenni?
  • G_ArchAngel #15335
    Könyv Yeltzin-nek...
  • G_ArchAngel #15334
    az új NG magazinban láttam, neten még nem kerestem...
  • Yeltzin
    először bele kéne olvasni :D
  • geronimo77
    van róla borítókép?
  • geronimo77
    meg kellene venni
  • geronimo77
    Vagy aki látta annak az volt az utolsó dolog amit látott :)
  • G_ArchAngel #15329
    Új NG könyv:
    Vincent Oliver: Digitális fotóiskola haladóknak
    ára: 4500.- (előfizetőknek 3600.-)
  • G_ArchAngel #15328
    dzsungelben még nem láttak jetit...:P
  • Lateralus
    Persze, mert én voltam mindkettő :)
  • Yeltzin
    de teljesen igazat adok a mestereknek, főleg a természetben van rá a legnagyobb esély, hogy se lehetőséged, se időd optikákkal bajlódni, és jobb ma egy jó fotó, mint holnap egy még jobb :D

világkarriert befutott képeknél is észrevehető pár apró "hiba" (képzaj, életlenség, bemozdulás stb), szóval ez igazából mádodlagos, főleg olyan képeknél, ahol nincs lehetőség beállításokra (pl. az említett szocio, riport és ilyenek)

egy stúdiófotótól elvárható, hogy tűéles legyen, de ha elém ugrik egy jeti a dzsungelben, nem szeretnék azért lemaradni róla, mert rossz obi van fent, akkor már inkább egy jól komponált, kisebb felbontású fotó a cél...
  • Yeltzin
    esküszöm, nem én voltam egyik sem!
  • G_ArchAngel #15324
    Egy post az Indexről, Képkovácstól:

Mikor a mestereimmel kint a terepen fotóztunk, engem megmosolyogtak amiért a ménkű sok fixet cipeltem a hátamon és alig bírtam el a motyómat. Ők 2-3 alkalmasan megválasztott zoommal, egy kiváló makróval meg egy fix nagytelével jöttek és rögtön meg is kaptam tőlük a "kioktatást":

"- A fixek nagyon jók és élesek, de nem minden felvételi helyzetben használhatóak jól, egy zoommal viszont ritkán fordulhat elő, hogy egy képkivágás nem valósítható meg vele optimálisan.

- Amit a zoom veszít élességből, azt visszahozza rugalmasságban és a képalkotás szabadságában, meg cipeléskor a felszerelés könnyebbségében.

- Ha a kész kép értékét kell mérlegre tenni, akkor a képszerkesztési, esztétikai jellegű hibák lényegesen többet nyomnak a latban, mint az esetleges leképezési bizonytalanságok, apróbb technikai hibák amit egy nagyon jó zoom elkövethet!"

Mindez két olyan ember szájából hangzott el, akik elismerten a hazai élvonal csúcsán állnak eddigi fotóik alapján és a magamfajta halandó tátott szájjal szokta nézegetni egy-egy vetítésüket, mert nemcsak esztétikailag nyújtanak élvezetet, hanem képminőségben is kifogástalnok :-)

(Mindazonáltal azóta is csak két zoom optikám van, és azokat is csak akkor veszem elő, ha nagyon kell az a bizonyos köztes tartomány, de el kell ismernem, hogy alpvetően igazuk van)
  • G_ArchAngel #15323
    van igazság abban amit mondasz, de szerintem az 50, 105, 150 vagy 180mm-es fix obi nagyon hasznos és amire ezeket használja az ember (portré, szoció, esemény, divatfotózás...), azok a felhasználási területek megkövetelik a fix, magasabb minőségű fix objektívek használatát...

wide-zoom tényleg megfelelő lehet a táj és épületfotózáshoz... (bár utóbbinál szintén fontos a jó minőség a részletek esetleges nagyítása miatt)
  • G_ArchAngel #15322
    igen, csak amit én említettem az az elérhetőbb(?) része a felszerelésnek, ha a fix objektíveket szemléljük; a jobb minőségű Canon/Sigma fix objektívek aranyárban vannak, számomra vagy elérhetetlenek, vagy cseréptörésre adnának okot...:)

igazából a Sigma 12-24, 24-70, 70-200 ami egészséges kezdő felszerelés lenne, de is az előbbi árkategória (nettó 455k körüli)...:(
  • Yeltzin
    én ezzel úgy vagyok, hogy a legrövidebb fix obi, ami kéne az egy 200-as

wide-nál nem annyira fontos a részletesség, mivel eleve nem látsz rajta részleteket, ezért arra jók az olcsóbb műanyag optikák is, amíg nem hibáznak túl sokat a sarkokban

200 alatt többnyire az ember általános felhasználásnál sokat zoomol, ezért csak nehezítené a dolgomat ha mondjuk 20-50-150 obikat kéne állandóan cserélgetni

nyilván műteremben ez nem gond, de nagyrészt nem műteremben fotózok
  • Blasta
    Az a Sigma 105-ös az én vágyam. A 150-esről már ne is beszéljünk... :-/
  • G_ArchAngel #15319
    rákattantam nagyon a fix objektívekre, klasszisokkal szebb képük van, mint a zoom obiknak...
    Nagyon bejönne a Sigmától a 20, 28, 50, 105, 150-es csapat, amire elég lenne összekaparni nettó 455e-t:)

Persze Yeltzin által emlegetett Sigma 12-24-esnek ettől függetlenül örülnék:)
  • Amse
    ennek örülünk:)
  • G_ArchAngel #15317
    Sigma 20 EX DG vs. Canon EF 20-35L

"So which is better? I took the prime path. Yes, the snazzy finish still raises goose bumps on my skin, but I truly think Sigma has got a (cheap) winner here."
  • KM
    Ja-ja. Ez sajnálatos tény...
  • Amse
    szééép.nálunk meg 3k
  • bigapó
    pontosan ilyen kellene:) pár száz péz? akkor jó. már azt hittem ez is olyan drága, mint a mobiltelókhoz való. köszönöm mindenki segítségét. csá.
  • G_ArchAngel #15313
    Elkeserítselek:
    Ausztriában megvan 200e alatt...

azt nemértem, hogy a DIT összes ára az úgy néz ki, hogy a bruttó osztrák árra ráteszik az a magyar Áfát, míg a teleobjektívek nagyon elvannak szállva az európai áraktól...
  • akos
    Én ott leszek. Tavaly is tök yo helyről sasoltam az egészet. Bár Palik artikulátlan üvöltözésétől szívesen megkímélném magam... a két évvel ezelőtti verseny sokkal jobb volt. Változatosabb is.
  • akos
    Gondolom ilyen usb kábelre van szükséged...