48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • G_ArchAngel #15230
    nem, de magyarázd meg egy nőnek...
  • G_ArchAngel #15229
    mert jó vétel volt és nem tudtam kihagyni?
    tudod mit kell vennem az árából, ha eladom?
    egy nagyobb hűtőt...
  • Amse
    sok helyet foglal?
  • Yeltzin
    "Sajnos asszony idegei nem bírják a hobbymat, a 3 váz túl sok volt neki..."

Bocs, de hobbiból szerintem is kicsit túlzás a három. :)
  • akos
    Köszönöm az infot.
  • Lateralus
    A sarkoknál borzasztó vinnyettálást kapsz. Tök sötétek lesznek. Más gond nem lesz.
  • G_ArchAngel #15224
    az, hogy a Sigmánál a DC azt jelenti, hogy a APS-C méretű érzékelőkhöz jó, tehát Leica formátumú filmet használó analóghoz nem, vagy érdekes lesz a végeredmény...:P

"DC (DC Lens)
    These are special lenses designed so that the image circle matches the smaller size of the image sensor of most digital SLR cameras. Their specialized design gives these lenses the ideal properties for digital cameras, the compact and lightweight construction is an added bonus ! including compact and lightweight construction."
  • Lateralus
    A DC jelzés csak a Sigmánál jelent digitális obit.
    A Canonnál a hagyományos, mezei autofókuszmotor jelzése tudtommal.

Egy bizonyos objektívjelölést érdemes csak azonos gyártón belül nézni, mert másnál esetleg mást jelent, vagy nincs olyan.
  • akos
    Csak mert én kinéztem magamnak egy Sigmát mostan. De az is DC jelölésű... és nem biztos, hogy meg merem venni az analóghoz. Gőzöm sincs, hogy mi lehet a bibi, ha nem digitálisra teszem fel...
  • Blasta
    Ez a cucc csak egyben eladó?
  • G_ArchAngel #15220
    passz...
    így van jelölve az összes árlistán...
  • akos
    A DC jelzés az nem a digitálisokhoz való obit jelöl? Akkor miért analóg géphez adod?
  • akos
    LoáL!! Fotofétis :DD
  • G_ArchAngel #15217
    komolyan Te vagy az első akire hallgatni szoktam...
    aztán megyek a fejem után :P
  • Lateralus
    Ne égessé már! :)
  • G_ArchAngel #15215
    bocs, az elírásért...
    nekem kicsit olyan a fotózással kapcsolatos technikai tudásod, mint Jimi Hendrix gitárja a rajongóinak...:)
  • Lateralus
    Kösz, hogy beírtad a nickemet (bár picit hibásan), de úgy gondolod, ettől jobbban elmegy az obi? :)
    Ez olyasmi, mint Jimi Hendrix gitárja? ;)
    Nagyon megtisztelő.
  • G_ArchAngel #15213
    Sziasztok, meg kell válnom az egyik analóg vázamtól és pár cucctól:

- Canon EOS 300X analóg SLR váz
    - Canon BP-220 elemtartó vertikális markolat
    - Canon 90-300 DC kitobjektív
    - Canon 28-90 DC kitobjektív
    - a fentiekhez tartozó táska, összes doboz, papír, 6 hónap garancia
    - Tokina 24-200/3.5-5.6 AT-X Asph. (Lateratusé volt...)

Összesen 140.000.-HUF

Akit érdekel privizzen...

Sajnos asszony idegei nem bírják a hobbymat, a 3 váz túl sok volt neki...
  • Cat #15212
    "Hogy válhatott a HP az egyik legsikeresebb fényképezőgép forgalmazóvá hazánkban, miközben nem hagyományos fotós, hanem inkább számítástechnikai gyártó? A kérdésre sokféle megközelítésben lehet válaszolni, de a legtöbb igazságtartalommal rendelkező válasz talán a következő: azt árulnak, amit a legtöbb vevő keres."

Jó volt a bevezetőszöveg, kiváncsi voltam a feltett kérdésre, szal elolvastam. Vazz, mostanában ritkán olvasok digicamot, de ez valami brutális reklámcikk, minden ilyen vagy csak én futottam bele egybe? Tipikusan olyan, amik után megkérdezi az ember hogy ezért vajon mennyit kaphattak...

http://index.hu/tech/digicam/cikkek/hp_r817_r/!1

ilyen mondatok: "A felbontás az R707-hez modellhez képest nem változott, így továbbra is 5 megapixel. Bárki bármit mond is, én örülök ennek, hiszen így nem kell a nagyobb képzajjal és nagyobb fájlokkal dolgozni."
    Sőt, akár csökkenthették is volna!

"Ma már minden kompakt fényképezőgépben található néhány téma mód, amelyekkel olyan szituációban is lehet gondolkodás nélkül fotózni, amelyek megoldása egyébként mélyreható fotós ismereteket igényelne. Az R817-ben 9 ilyen mód található"
    Whoa, enyhén szájbarágósan irták le, hogy a hülyék is értsék miért kell megvenniük.

"A sok extra segéd ellenére a kedvencem a panoráma funkció."
    És utána kifejti hogy mi ez - borzasztó ez a nyalás.

"A világnyelveket beszélők számára előny lehet, hogy a fényképezőgép tartalmazza a saját, egyszerűsített használati útmutatóját is. Így ha valaki elakad, akkor nem kell a könyvben lapozni, elég belépni a megfelelő menübe."
    Szal ezekszerint hiányzik belőle a magyar nyelv, igy kell a hátrányból előnyt kovácsolni.

Persze a cikk közben a figyelmesek észrevehetik a választ az okokra: "A gép fogyasztását előrevetítette, hogy a 3 napos túrára a gépet mindenki töltő nélkül kapta meg. A legszebb persze az lett volna, ha a folyamatos nyúzást az akku végig bírja, de nekem már a második nap közepén lemerült. Nálam némileg visszafogottabb fotósoknak a harmadik nap délutánjáig is kitartott."

Gondolom a három napos utat Tenerifere nem saját zsebből fizették az emberkék, hanem a HP igy akarta biztosítani, hogy méltató cikk szülessen a termékéről. A totalcaros japán turával ellentétben - ahol az egy hetes, business classon fizetett repülőgéptura után csak egy a japán csajokat bemutató cikket kapott a toyota - itt ez a gyártónak nagyon bejött. Vajon hányan veszik ezt észre?
  • LittleL
    Ha majd megjön az Olympus C-725 -ös gépem,
    szerintetek milyen kártyát kellene bele vennem,
    én 128 Mb osat akarok,

Xd kártya való bele,
    hol éri meg megvenni ?
    mindegy hogy milyen Xd kártyát teszek bele ?
  • ivjoe
    :DDD
  • GregSB
    Geronimonak, meg azoknak akik DSLR vásárlás előtt vannak becopyzok ide egy hsz-t az indexről (njani írta), ez SZVSZ nagyon jól összefoglalja a dolgokat:

"Sziasztok,

Pár gondolattal hozzájárulnék én is az eszmecseréhez. Véleményem szerint nincs
    tökéletes rendszer, mindenkinek a saját igényeihez és pénztárcájához mérten kell
    választania. Technikailag már mindegyik rendszerrel lehet közel tökéletes képet
    készíteni, a "jó kép" tehát nem a rendszertõl függ, hacsak nem annyiban, hogy mindenki megszokta a saját rendszerének ergonómiáját és ügyesebben, gyorsabban kezeli azt. Pl:

Frans Lanting - Nikon
    Michael "Nick" Nichols - Canon

Bármelyikük képeit szívesen a "nevemre" venném. :-))
    Dönteni azért valahogyan mégis kell, vegyük sorra a négy nagy gyártót:

Canon
    Kétségtelenül a leginnovatívabb és a legintenzívebben fejlesztõ cég. Az egyetlen
    a négy közül, aki a teljes gyártási folyamatot maga végzi, saját maga gyártja a képérzékelõ lapkát (DSLR-ekbe) és a feldolgozó processort is. Igy szerencsére
    nincs kiszolgáltatva más gyártóknak és beszállítóknak. A DSLR kínálata széles és
    legnagyobb elismerésemre 20D-tõl fölfelé a vázak fémbõl készülnek, nem úgy mint
    régen a síma Canon SLR-ek, amik kifejezetteb plasztik érzetet keltettek (mert abból is voltak). Nincs mese, a DSLR-ek fejlesztési tempóját és az irányvonalat a Canon szabja meg (pillanatnyilag). További elõnyként szokás emlegetni a gyors AF-et és az optikai stabilizátort. Nos, ez utóbbi kettõ kifejezetten felhasználás és igény
    függõ. Én pl. mindkettõ nélkül remekül elvagyok (természetfotó), egy GITZO állványt nem helyettesíthet semmilyen stabilizátor. Az EOS rendszer elõnyei mellett a Canon egyik hátránya (csakis szerintem), hogy a remek minõségû manuális FD objektíveket nem lehet hozzá csatlakoztatni.

Nikon
    Pillanatnyi lemaradását a DSLR piacon arisztokratikus gõggel palástolja. Egyik
    nyilvánvaló gondja, hogy nem tudja megoldani a teljes fejlesztést házon belül. A D2H-ban ugyan debütált egy saját képérzékelõvel, de meglepõ módon a D2X-be ismét Sony chip került. Ilyen formán a Nikon elsõ sorban a bazi erõs vázat, jó ergonómiát és a príma analóg SLR-ek fejlesztése terén szerzett tudását adja a chip mellé. Ez sem kevés, sokak szerint (szerintem is) a Nikon fénymérése és vaku technikája jobb a Canonénál. Mindez egyenlõre kevés ahhoz, hogy DSLR téren a Canon fölé kerekedjen. A D70-el a Nikon
    komoly eladásokra tett szert, de sajnos célzatosan nem csinálta jobbra a gépet, meghagyta amatõr kamerának. Ha volna hozzá függõleges markolat és kioldózsinór csatlakozás, akkor maga mögé utasítaná a D100-at és a D1X-et is. A fénymérés és a vakurendszeren kívül a Nikon egyik nagy elõnye, hogy olcsón kaphatóak és (korlátozottan) használhatóak a DSLR-ekhez a kitûnõ minõségû manuális Nikkor optikák. Sajnos a D70 nem hajlandó fényt mérni az elektromos csatlakozás nélküli Nikkor optikákkal, de minimális költséggel és utnánjárással ezek az optikák felszerelhetõk ilyen csatlakozással. Saját kategóriájában kevés szebb rajzú optika van, mint mondjuk a Nikon 500/f4P vagy 105/f1,8. (és még sorolhatnám).

Minolta
    Isteni analóg kamerák és kevés (értsd kicsi számú) professzionális objektív. Elsõ
    sorban ezek jellemzik a gyárat. A kevés fajta objektívnek sajnos az a hátránya a rendszer szempontjából, hogy nem alakul ki komolyabb használt piac, ezért az új optikák ára nagyon magas (a nagyfényerejû, profi Minolta optikák drágábbak a Canon és Nikon optikáinál). Számomra meglepõ, hogy csak most jöttek ki az elsõ DSLR-el, ami azt jelenti, hogy az irodatechnikából befolyó bevételbõl a Minolta nem nagyon áldozott a fotótechnikai fejlesztésekre (nem úgy, mint a Canon). Ugyan a Dynax 7D-be most
    belefejlesztették a rángatózó CCD-t, ami minden minoltást büszke, stabilizátoros érzéssel tölt el, de majd az idõ eldönti, hogy ez mennyire használható dolog. Vitathatatlan azonban, hogy a Minoltának analóg gyártásban oriási tapasztalatai vannak és a manuális optikák egy konverter segítségével használhatóak a DSLR-eken, ami a bõvíthetõség szempontából elõnyös.

Pentax
    Kellemes csalódással gondolok rá és akár titkos befutó is lehet. Sajnos Magyarországon a márka méltánytalanul elhanyagolt és túlzottan drága, pedig az USA-ban az *istD 1160$, a DS pedig ezer alatt van. A gyártók közül talán a Pentax õrizte meg legjobban a kompatibilitását a régebbi önmagával, ezekre a vázakra 'majd mindegyik régebbi manuális optika rátehetõ. Az optika parkja sajnos a Pentax-nak is a Minoltához hasonlóan kicsi.

Érdemes tudni:
    A Pentax istD, istDS, Minolta 7D, Nikon D70 és D100 ugyanazt a Sony CCD-t használják.

A rendszereket egyébként lehet keverni is, én pl. a Canon 10D-n többek között egy
    Nikon 500/f4P optikát is használok.

És végül hagy osszam meg veletek a legötletesebb és egyben legolcsóbb profi minõségû, nagytelés természetfotós összeállítást, amit Szekeres Jancsi barátom használ:

Pentax istD + Pentax 1,7x AF konverter + Tamron 300/f2,8 manuális adaptall optika.
    A Tamron optika az eBay-n kb. 500$-ért vásárolható meg, az 1,7x konverter pedig
    használtan kb. 70 ezer forint. Ez utóbbi érdekessége, hogy auto fókuszálásra képes mert mozgó lencsetagokat tartalmaz, így a manuális optika AF-esre "változik". Az
    említett összeállítás egyébként egy 765/f4.75 rendszernek felel meg gyors
    autofóklusszal.

Csakhogy ne beszéljek teljesen a levegőbe, megnéztem az eBay-n a Tamron 300/f2.8 Adaptall optikákat. Pillanatnyilag 2 db van, az egyik 1000$ a másik 575$. Az átlag ár kb 700$, általában ennyiért adják.

Tamron 300/2.8

A Pentax istD ára 1160$ (17Photo.com)

Az 1.7x konvertert legutóbb 70e forintért láttam a Ferenc körúton.

Nos mindez összeadva, ha a cuccokat szépen megrendeljük az USA-ból és kifizetjük a járulékokat:

1160$ = 222 720 Ft (192 Ft-os árfolyamon)

700$ = 134 400 Ft (192 Ft-os árfolyamon)

Ez eddig 357 120 Ft. Erre jön szállítás+VÁM+ÁFA kb. 35%:

357 120 x 1.35 = 482 000 Ft + 70 000 Ft (konverter)

Összesen: 552 000 Ft

Nem mondom, hogy ingyen van de állítson valaki össze egy 765mm/f4.75 profi digitális szettet ennyiért.

Tudom, hogy semmilyen üdvözítõt nem tudtam mondani, javasolni pedig azt tudom, hogy aki DSLR-t vásárol az:
    -Gondolja végig a saját fényképezési szokásait
    -Számolja meg a pénzét ;-)
    -és végül azt a gépet vegye meg, amelyiket a legjobb érzés volt kézbe venni."
  • Blasta
    Ott szerelnek be hibás CCD-t a fujikba? :-D
  • Galy
    Fotóparadicsom, 14.ker Füredi utca.
  • Blasta
    :-))))))))
  • G_ArchAngel #15205
    nem tudom, hogy mi lesz a baja a kis Canonjának, de lehet, hogy "nemérimegjavítani" kategória...
    Pentax-ot meg lehet a FotóLand-ba (Akácfa utca) adnám...
  • Yeltzin
    ez geci dolog volt, adtál egy liter hideg tengervizet a szomjazónak :)
  • G_ArchAngel #15203
    Camera Kft: BP. VIII.Somogyi Béla u.20
    Tel: 266-8085

Hivatalos Canon márka szervíz, azon kivül Sigma, Pentax, Sunpak termékek javítása

egyéb szervízek az Optiform oldalán...
  • Blasta
    Cserélj elemet! ;-)

(amúgy sajna nem tudok segíteni, tán Punker)
  • Blasta
    Hoppsz!
    Nikon is rulez azé :-)
  • geronimo77
    Nem tudtok valami fotós bótot ahol szervíz is működik?
    beadnám a filmes gépemet
    Nem tudom mi baja lehet de expo közben lefagy. Semmi nem működi rajta és az elem is nagyon felforrósodik.
  • Yeltzin
    Advanced Wireless Lighting (AWL)
    AWL uses short pulses of light before the main flash to carry information between the remote units, adjusting their output and synchronising their operations. Recent Nikon digital cameras - the D2H, D2Hs, D2X, D70, D70s, D50 and future models will be be i-TTL compatible, as is their recent film camera, the F6..
  • Yeltzin
    Master mód beépített vakunál?? Ezzel még szintén nem futottam össze...

Persze hogy érdekel, utánanézek magam is.
  • Blasta
    Pontosan sajnos én sem tudom ezt a D70 dolgot. Annyi látszik tutinak, hogy master módban KÉT slave vakut tud iTTL-ben vezérelni.
    De utánaérdeklődök ha tényleg érdekel!
  • Lateralus
    Igen, sőt rasszizmus.
  • Yeltzin
    ez már előítélet :)
  • Lateralus
    Amihez meg nincs rendes napellenző, ahhoz minek UV :)
  • Yeltzin
    egyetértek, ahol van rendes napellenző, oda nem kell UV
  • Yeltzin
    a 18-50 az jó, zoomra szükség lehet

de pl. a 15-ös is luxus szvsz

írnál erről a vaku dologról? hadd okuljunk, mert őszintén szólva nekem magas, hogy tud egy beépített vaku információkat közölni (azon kívül, hogy "MOST!")
  • Yeltzin
    szerinted? :D