48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • geronimo77
    TV újság, teletext stb. !!!!
  • Punkerwork
    ja :)
  • G_ArchAngel #6475
    Furcsa is volt, mert hétfő estére összekészítettük megint a chipset, sört, bort, aztán semmi nem volt...:)
  • geronimo77
    Viharban is lehet fotózni :)) Tegnap pl. tok jó szivárvány volt nálunk.
    Két napig nem is volt meccs! :)
    Az a baj hogy vasárnap vendégségbe megyunk igy nem tudom mi lesz a dontovel?!?!
  • G_ArchAngel #6473
    dolgozom, ha meg fotóznék, akkor meg vagy simán vihar van, vagy a jég is esik...
    igazából a foci EB is átrendezte az életemet:)
  • geronimo77
    Hi!
    Mi van veled?
  • G_ArchAngel #6471
    'reggelt...

Geronimo-n kívül továbbra sincs más, aki jönne Szigetközbe?
  • FREAK
    te OFFER! :)
  • tomsolo
    HÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
  • geronimo77
    Látom azért sikerult a végén. Rég jártál arra :)
    Kuldtél támogatói SMS-t?
  • Yoz
    Egy perce újra megpróbálta més sikr, megkönnyebültem...
    thx hogy megnézted...
  • G_ArchAngel #6466
    köszi szépen, kipróbálom...
  • G_ArchAngel #6465
    engem sem engedett be...
  • Lateralus
    Hát látod a keresőben, vagy nem ?
    A szűrő forgatásával negyedfordulatonként változik teljes effekthatásból enyhévé, azaz egy fél fordulattal ugyanazt a hatást kepod, mint előzőleg.
    Az égnél van a mutatóujj-szabály. Kinyújtod a mutatóujjadat és rámutatsz vele a napra. A hüvelykujjad is nyújtva legyen, mintha egy képzeletbeli pisztolyt mutatnál. Ha mutatóujjadat veszed tengelynek és a kezed akörül elfordítod, akkor az az ív, amit a hűvelykujjad leír mutatja a polárszűrő teljes erősségének tartományát. Lineáris vagy cirkuláris, egyre megy.

A további trükkökről meg itt olvashatsz (angolul).
    Ami itt nincs leírva a polárszűrőről, az nem létezik.

polarizing filter
  • Yoz
    Remélem nem off, nem volt szándékomban...
  • Yoz
    Emberek nem tudok belépni az index fotózz-ra mert hibás jelszót/felhasználónevet ír, a vicc az hogy jó a felhasználó név is amit beírok meg a jelszó is...
    Ezt úgy tudtam meg hogy az index fórumra be tudok lépni vele...már jópárszor beírtam újra meg újra figyeltem egyenként hogy jó billt nyomok-e...
    Volt már valakivel hasonló??
    Plíz help me
  • Ramore
    Sony W1-ről van valakinek tapasztalata?
  • Punkerwork
    a régi gépei jók voltak nagyon
  • Dzsini
    Praktica digigép :)
  • OPM
    de mégis melyik makro lencsét ajánlanád konkrétan?
  • G_ArchAngel #6457
    jobb oldalon vannak: pl.: Raynox előtétlencsék, majd utána excelben megnyítja...
  • OPM
    de mégis melyik makro lencsét ajánlanád? ott az optiformnál miért nincsenek árak?
  • G_ArchAngel #6455
    én gépet már vettem az Extreme-ben (sokan mások is) az Optiform-nál pedig előtétlencséket vettem...
  • OPM
    ? :(
  • Dzsini
    "Tény, hogy bűnözők vagyunk" - kééérem, csak ne általánosítgassunk! :)))
    (de amúgy xppro-ban van millió cucc, a fotómasinához általában jár valami nem túl rossz szoftver, és ha az sem elég, akkor ott a gimp :D )
  • Blasta
    "egyszerűen képtelenség egy egyszerű, hétköznapi polgárnak becsületesen élnie?"

remélem vágod, hogy ez butaság!
    Megveszel egy XP prof-ot, és elég kevés dolog van amit HOBBI szinten nem tudsz megcsinálni!
    (játék, zene, rajz, net stb...)
    Ha nagyobbak az igényeid, akkor lehet beruházni és becsületesen élni!

Nameg freeware progikat kutatni a neten...

Nem megyek bele jobban, mert több oldalt lehetne róla vitázni, nem érdemes.

Tény, hogy bűnözők vagyunk, akik szoftvereket lopnak saját felhasználás céljából, hogy amatőr művész/játékos személyiségünket kibontakoztassuk. :DDDD

Ez van...

• Punkerwork
    az én kutyám kinyírta volna, amúgy a sünök se normálisak hajnal 3-kor elszedem a kutyától erre fél 5-kor visszajön.....
  • G_ArchAngel #6450
    Érdekes... - támogatás a Fotozz.hu-n, nem lehetett volna az utolsó 25%-ot a Hortobágyi Madárkórháznak ajánlani? - ha már a csőd szélén van...:(
  • G_ArchAngel #6449
    azért a kertünkre a természetes anyagok a jellemzőek, itt a házban pedig sötét van, de majd leugrok a tóhoz, mert kiváncsi vagyok, hogy a hattyúkon milyen hatása lesz a 3-4 óra lörüli napsütésben...

ja, tegnap a kutyám talált egy sünit a kertben, mire összeraktam a gépet, naná, hogy meglépett (mármint nem a kutya)
  • Dzsini
    bármilyen polárosan fényáteresztő/tükröző felület jó lehet, akár egy régi lcd vagy egy feszített síküveg :)
  • G_ArchAngel #6447
    köszi, akkor majd kiállok a kocsival anapra, és megnézem:)
  • Dzsini
    a circularnál mindegy, hogy hogy áll az biztos - amúgy ha átnézel rajta egy tükröződő autószélvédőre és forgatod, akkor láthatod, hogy változik-e a kép, és úgy használod ahogy neked a legjobban tetszik.
  • G_ArchAngel #6445
    nehéz a kérdés?:)
  • G_ArchAngel #6444
    Kérdés:

az NG-fotósulis könyvében a polárszűrőknél van egy olyan rész, hogy ezeket lehet állítgatni: igaz, tehet a rögzítő meneten kívűl van rajta egy forgatógyűrű, de én honnan tudom, hogy miért és milyen állásban használjam?
    vagy ez csak a régi - lamellás - szűrőknél volt?

[nem ért semmit, mert buta]
  • tomsolo
    bár ha valakinek van ötlete hogyan lehetne mégis legitimizáltatni, annak én is örülnék...:D
  • tomsolo
    ... felhasználástól függ. Hobbyhoz valóban nem kell photoshop - bár tény hogy nincs nála jobb - viszont ha munkához veszed, tuti hogy behozza az árát - hiába drága.

Bár a drágaság is viszonylagos, mert hol van ez az ár pl. egy kilővő szoftver árához képest...
  • Dzsini
    ezért használok én freeware cuccokat amihez csak lehet, azt a keveset meg amit meg kellett venni, lassacskán megvettem. office-om nincs, photoshopom nincs... amúgy majdnem mindenből lehet csökkentett képességű, nem kereskedelmi célokra használható változatot kapni lényegesen olcsóbban.
  • Dzsini
    természetesen minden cég meghatározhatja, hogy milyen hardverekhez lehet árusítani oem-ként a programjait, adobe-ék tudomásom szerint szabad terjesztést engedtek. - a program amit ők árulnak legális, a terjesztés legális, az nem az, hogy te itt magyarországon a helyi oem törvények mellett akarod használni.

(capslockot bekapcsolva felejtetted)
  • G_ArchAngel #6439
    én igyekszem: Windows, Office, játékok, pár olcsóbb util-om eredeti, de én sem vagyok milliómos, egyszerűen képtelenség egy egyszerű, hétköznapi polgárnak becsületesen élnie?
    Mert akkor mi bűnözők vagyunk, mivel nem minden eredeti a gépünkön?
  • tomsolo
    CSAK OLYAN ALKATRÉSZ V. GÉP AMIHEZ ADOBE LEGIMIZÁCIÓ VAN... EZ A SZOFTVER GYÁRTÓ CÉG HATÁS ÉS JOGKÖRE NEM AZ ÁLT. TÖRVÉNYÉ. MAGYARÁN ATTÓL HOGY EGY SZOFTVER OEM TERMÉK NEM MELLÉKELHETŐ AKÁRMILYEN ÚJ GÉPHEZ, CSAK AMI TELJESÍTI A FELTÉTELEKET. MAGYARÁN HA TŐLÜK VESZEL - NEM LEGÁLIS, ÍGY KIDOBOTT PÉNZ.

[SZERINTE]