48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • G_ArchAngel #6597
    3db méteres síndarab vonatkerékre hegesztve, a lábak végén 1-1 m3 vasalt beton, aztán ezt az állványt rezegtesse meg nekem vki:)

igaz kell egy darus IFA a mobilitáshoz, de kép nem fog bemozdulni:DDD
  • Dzsini
    tudom, gondoltam :) azon lepődtem meg, hogy simán megemlíted mint "jó" eszköz - gondolom az én állványom nem a csúcskategóriája, de azért ez jól hangzik, hogy nem a full noném :) a doboz alapján "madein tokyo, japan" :)
  • Lateralus
    Az 6593-as hozzáröffenés meg Garrettnek ment. Nem a mini Slikre gondoltam, mint Manfrotto-verőre :)
  • Lateralus
    Micsoda ???!
    Slik ?
    A legjobb :DDD

Nem. Amúgy van neki asszem taiwani, meg japánban gyártott sorozata is. Gyárt olcsót és drágát is. A legdrágább állványa fejjel együtt olyan 160ezer.
  • Lateralus
    Nem ismerem az állványodat, de nem tenném rá az éeletemet, hogy egy középkategóriás 30-40 ezres Manfrotto (vagy akármi) stabilabb nála. Lehet, hogy igen, de nem fogadnék rá nagy tétben.
  • Dzsini
    az én kistripodom Slik :) nem is tudtam, hogy név :D
  • The Garrett
    Igen valószínűleg nem használék ki egy drágább 30-40 ezres állványt.
    De a kérdésre a választ megkaptam akkor nem érdemes cserélni ;)
    thy
  • Lateralus
    Békebeli darabokat vétek lecserélni, mert akkor még volt anyag és odafigyelés mindenben. 15-20 ezer az pont az a kategória, hogy jó is, meg nem is. Olycsóbb gyártók "csúcsmodelljei" vannak ilyen árban, vagy jobb márkanevek alsóbb kategóriája. Egy jobbnak mondható Manfrotto vagy Slik itthon 30 körül van és arra még kell külön fej is olyan 10 ezerért. És ezek még nem is profi kategóriájú állványok, bár szerintem közülünk nem is kéne senkinek profi.
  • FREAK
    csak nem precíz

csomószor, amikor épp csak kicsit kéne fordítani a gépen, elég, ha nekitolom az arcom, és a szerkezet simán hajlik annyit, hogy jó irányba áll az obi - na de ez NEM minőség
  • FREAK
    bizony, szélben remeg a Hama rendesen, de már exponálni sem merek a gépen, ha állványon van, rögtön betolom a távkioldót
  • The Garrett
    Én viszonylag "nagy" méretű géppel használom azt a bizonyos könig csodát (minolta dynax700si + 3500xi) vaku rajta, és hálistennek lekopogom, csak nagyonritkán fordult elő hogy elmozdult volna alatta.
    mindezt csak azért írom, mert gondolkodtam valami 15-20k-s állványban, de akkor szerintem nem cserélek, még ;)
  • Pempő
    Ja, csak elég rövidek a lábai, de így ok.
  • G_ArchAngel #6585
    azért nem akkora kaland az a gép, haverom EOS300D-jét simán bírja 700-as obival a Hama tripod, ahoz képest lepkesúlyú az A1...
  • Lateralus
    Erről már volt itt egy sor értekezés, de leginkább annyit tudnak, hogy stabilak, szemben pl. a Hamákkal (nekem is az van), amik kis kompakt gépek alá még elmennek. Jóindulattal.
  • Pempő
    Markolattal és adott esetben vakuval azért elég más dimenziói vannak a gépnek, mint egy kis kompaktnak, lehet hogy megborulna, ki kell próbálnom valahol.
  • Dzsini
    ...esetleg motor építhető rá csillagfotózáshoz
  • The Garrett
    i see, thy.
    Akkor nekem nagy mákom volt, mert a háborús veterán .könig. állvány még mindig stabil, és nem rugózik. Már csak 1 vízmértéket kell rátennem és profilessz :)))
  • G_ArchAngel #6580
    simán, igazából akkor lenne gondod, ha megvennéd pl. a Raynox 2.2× csövet - bár lehet, akkor sem...
  • Pempő
    Stabil, nem rugózik a lába, fel van szerlve rendes vízmétékkel, osztással, ilyesmik.
  • Pempő
    Én egy ojanon gondolkodom mint ami Blastának van, nemtom megbírja-e az A1-t.
  • The Garrett
    és mit tud egy 50k és állvány 1 20assal szemben?
    ugyértem van 3 lába, ok. Súlyelosztás miatt nem tennének rá +30-40 ezret, max nem fogok tornádót fotozni 2m ről.
    Az anyaga esetleg vagy mi számít ennyire?
  • FREAK
    a flexpod egy nulla, max slave vakunak jó, gépet bűn rátenni

6700-ért meg aligha vettél "kicsit komolyabb" állványt, max egy jó kezdőt (tudom, nekem is Hama Star xx van)

a komolyabb állványok 15-20-nál kezdődnek, és talán 50 körül indulnak a profik
  • G_ArchAngel #6575
    Mi a baja a macskádnak? :DDD
  • Dzsini

azért mini tripodban is vannak kategóriák :D
  • Lateralus
    Már akkor digitális gépeket árultak, amikor a mostani menő boltok még használt számítógépalkatrészeket csempésztek be újként Taiwanról :)
  • The Garrett
    Btw köv. talin ugye kipróbálhatom??, lécci főnök :D
  • Garrett
    hogy megnőtt a kis szőrmók mióta utoljára láttuk :D egész megemberesedett :)))))))))))))
  • burkusdió
    okok THX...
  • Timber
    amugy ezek a zseballvanyok 1000-1500 koruli aron mozognak ... azert a penzert igenis jo teljesitmenyt nyujtanak es sok helyzetben segithetnek. Bar lattam, hogy OliC720at vettel aminek a sulyelosztasa mar lehet mas mint az IXUS V3-ase, igy azzal mar tenyleg konnyen felborulhat.

A D300hoz tegnap vettem a Media Marktban egy HAMA Star 26os allvanyt 6700 forintert ... Ez mar kicsit komolyabb allvany, ez mar talan tulzas is lehet neked. Bar lattam egy kisebb HAMA allvanyt az meg talan jo is lehet neked. Szoval Arkadok / Media Markt-ban nezz korul.
  • Dzsini
    én az S602 alá vettem ilyen kisállványt, és már nagyon sokat használtam. (makrózás, koraesti tájkép, stb stb...)
  • Timber
    attol fugg ... nekem az IXUS V3-hoz eleg az a kis zseballvany eleg sok helyzetben. Persze nagyobb / nehezebb gepek eseteben mar nem sokat ernek ez teny.
  • Timber
    Na en tegnap vettem egy EOS 300D-t az AVPlanetnel ...
    Csak annyit tudok mondani ... nagyon jo ^.^

Aki teheti (265e HUF) az ne is nezzen mas gepet ... nagyon joooo ^.^

Pár kép tegnapról

Ja es egy orosz csoka meghackelte a firmware-t igy a D10 funkcioi majd mind elerhetoek.
  • Dzsini
    de, mert pont az ilyen kézrázós jeleneteket zárják ki, és akár egy sziklára, akár a földre lerakom az állványt... azért a gép alja kevésbé csúszásmentes :D de ez egyéni szükség és ízlés kérdése.
  • burkusdió
    egyébként azon a véleményen vagyok,h ezek a kis zsebben heverő kis állványok nem sok mindenre használhatók...
  • Dzsini
    nem is fényképezőgépet/memkártyát kell ott venni :))
  • burkusdió
    én valami nagyobb méretűre gondoltam,a csoportképekhez,illetve a pontos beállítást igénylő képekehez,nehogy elbasszam a remegéssel...
  • G_ArchAngel #6561
    nem'tom az nekem elég lehúzos üzletnek tűnik...
  • Dzsini
    ha ilyen zsebben hordható méretre gondolsz állványban, akkor az Astoria üzletház aljában van egy fotobolt, nekik legutóbb volt elég korrekt képességű kisállványuk olyan 3-5k körül
  • burkusdió
    csak még egy fasza állványt kéne beszereznem hozzá
  • Cnut
    És ittvan a bolt tőlünk 200m-re!!!