48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Blasta
    DE NE HORROR ÁRON!!!!!!!!! :-)
  • FREAK
    hja, bár csak fáknál lehet gáz, a fűnek jól áll, ha kisimul
  • Pempő
    Az esetleges növények miatt amúgyis full szélcsend kell.
  • FREAK
    szerintem vegyél valami olcsó makró állványt! :)
  • Galy
    nekem valamilyen makró-állvány kéne nem horror áronm jól használható, bármilyen megoldás érdekelne
    tudtok valamit ajánlani?
  • FREAK
    félig kihúzva szvsz jó kell legyen

én is csináltam most 3-4 perces expókat és nem volt velük gond (félig kihúzott állvánnyal)
  • Pempő
    Szerintem hasznos a mini állvány is a gép és egyéb cuccok mellett fel sem tűnik a mérete, szemben egy tisztességes állvánnyal amit csak tudatosan cipel az ember.
    Szeretném a nyáron mecsinálni a kurvahosszú nappaliexpós sorozatomat, szerintem a 11 ezres soligor csodámat elfelejthetem.
  • The Garrett
    igen nem is a long exp re ajánlottam hanem hátizsákbanelfér és használható.
  • FREAK
    bizony, bár azzal sem csinálnék fél s-nél hosszabb expókat, de nappali turistáknak sokkal jobb, mint egy mini tripod
  • FREAK
    hát ja, de előbb-utóbb lesz egy vaskos monopodom is :D
  • The Garrett
    apropo 3 ág. köztes megoldás az 1 lábú állvány. Súlyra méretre lényegesen kisebb,mégis stabilabban tartod vele gépet mintha csak megfeszítenéd az izmaidat hogy nemozogjon :D és sokan használják is :)
  • FREAK
    egy sima naplementéhez már kell, én a long expo-t is szeressem, műteremben, ha nincs vakuszetted, akkor szintén kell, meg önvédelemre is jó pl. kutya ellen :D
  • Blasta
    Szerintem az már neki is sok :-))))
  • Pempő
    Így a haverok sem unatkoznak :D
  • Blasta
    Kurva! :-)
  • G_ArchAngel #6622
    és háromágú? :DDD
  • FREAK
    én nem ALSZAK állvánnyal, de te is tévedsz, mert

1. NG fotók elég gyakran be vannak mozdulva, ami riportnál elmegy (sőt még előny is lehet), de art fotóknál (ha nem ez a koncepció) meg makrónál elbassza a munkádat
    2. én pl. ritkán veszem elő, de olyankor szeretem, ha JÓ NAGY :DDDDDDD
  • Dzsini
    ng fotósainak valószínüleg kicsit jobb állapotban vannak az ízületeik, mint az enyimek... nekem már akkor is kell, ha kicsit szürkül, és mondjuk zoomolni is akarok.
  • FREAK
    ""nagy"-ból pedig ban olyan is, ami 30cm-re összecsukható és 1.40 magas kinyitva"

persze erre már nem raknék 300D-t, csak ha az életem múlik rajta :D
  • Dzsini
    a kicsi mellé - komoly esetben - kell a nagy is. de egy komoly nagy mellé kell a kicsi (sokkal kisebb területen "áll", ami egy vékony részen számít), mert az ilyen 30centiig összecsukósak ránézésre nem a legstabilabb dolgok... az a rengeteg teleszkóp amivel meg szokták oldani... :)
    turistás célra egyértelműen a kicsit érdemes hamarabb megvenni, több előnye van.
  • G_ArchAngel #6617
    mit szarakodtok a 'zállványok miatt...
    a jó fotósnak nem kell, nézzétek meg az NG embereit, simán nekitámasztják a könyöküket vminek, aztán katt...

állvány a fotók 10% (tájkép, hosszú záridős képek...)-hoz kell, Ti meg azzal is alszatok...:)
  • Blasta
    LOÁÁL :-D
  • FREAK
    hát ilyen szar a humorom, ismersz :D
  • G_ArchAngel #6614
    há'mer' ő az a Bond, James Bond...:)
  • FREAK
    ez világos, csak azt magyarázom, hogy a nagy állvány "mindenre" jó, a kicsi meg csak néhány esetben

nem hiszem, hogy szívesen hasalsz órákig a földön a kis állvány mögött, ha állatokat vagy tájat fotózol - vagyis a kicsi mellé kell nagy is

"nagy"-ból pedig ban olyan is, ami 30cm-re összecsukható és 1.40 magas kinyitva
  • Dzsini
    ez a "turisták" ez kicsit olyan lekicsinylően hatott :))

i'm a tourist and i'm proud of it :D
  • Dzsini
    na én meg viszem az állványt is, amikor a gépet. ugyanúgy "zsebre van vágva" - és honnan tudhatom előre, hogy biciklizgetés közben mikor kellhet az állvány? :D
    teljesen normális állvány a kicsi is, csak nem teljesen ugyanaz a felhasználási területe mint a nagynak.
  • FREAK
    turisták :)
  • Blasta
    próma=PRÍMA :-)
  • Blasta
    Ezaz, hogy nekem sincs igényem rá, hogy kiránduláson pl. a hátamon legyen 20 kiló csak fotócucc, amivel próma képeket tudok csinálni miután 10 perc alatt összeraktam az egészet, és a többi cumó (üccsi, esőkabi, shotgun) nem fér már el benne.

VISZONT NAGYON GIZDA, AZ TÉNY :-DDDDDDDDDDD
  • Pempő
    Htx, erre voltam kiváncsiak!
  • FREAK
    hát fene tudja, kétlem, hogy van olyan, aki mini állvánnyal megy el a közértbe, ellenben csak simán a gépet sokan zsebrevágják

ha meg tudod, hogy kelleni fog az állvány, akkor veszel normálisat
  • Dzsini
    mert nincs pénze/kedve állandóan egy teljes felszerelést magával cipelni, hanem akár biciklizés közben is a kishátiban elfér a gép, az állvány, és minden egyéb - összesen nincs 1 kg

"azt meg sose értettem, miért akar valaki több hátizsáknyi fotós felszerelést..." - najó, ez nem igaz, mert tudom. de nincs igényem rá, viszont így - ha kedvem tartja és van téma - nem gond normális képeket készíteni.
  • FREAK
    ez a lényeg, minél nehezebb, annál stabilabb, ha már puskát emulálunk vele :)

azt meg sose értettem, miért akar valaki zsebben tárolni egy fotós felszerelést...
  • Blasta
    De a zúj túlélő-fotós hátizsákjába igen :-DDDD
  • Dzsini
    csak a nagyállvány nem 300 gramm és nem fér bele a zsebedbe/kistáskába - valamit valamiért :)
  • Blasta
    ...és veszélyesebben is néz ki :-D
  • FREAK
    ezt nagy állvánnyal is meg lehet csinálni, úgy még kicsit stabilabb :P
  • Blasta
    Amúgy szerintem kurva hasznos cucc, főleg 7-10x-es optikával rendelkező gépeknél.

Majdnem vízszintesre állítod az állványt, beállítod arrafelé amerre az obi néz (vigyázva, hogy ne lógjon be a képbe), kihúzod a lábait és máris fixen célozhatsz vele totál be-zoomolva! Én így használom sokat kirándulásokon...
  • Blasta
    Csekoljátok le a kisállványomat felszerelve a Z1-re. Kép a galériámban (a minap be is linkeltem).

Viszont ennél nagyobb gépre én nem ajánlom, elég béndzsó a rögzítése, nagyon rá kell szorítani!
    Az enyémnél kicsivel jobbakat ajánlok, elképzelhető hogy én is cserélni fogom egy 4-5 rugósra