63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Udv, nos az a velemenyem, hogy semmi nem tortenik veletlen, merthogy olyan nincs is! Vagy hu most szerencsem volt, olyan sincs! Csak vannak a dolgok amik megtortennek, mindenki szemszogebol mas erzelmeket vagy reakciot valtanak ki, mert ami nekem jo az nem biztos hogy nektek is vagy forditva.
Kerdezem en, ha tortenetesen, a csaladtagjaim kozul valakit halalra gazolna egy amokfuto, es megolnem, azzal segitenek azon aki mar meghalt?? NEM!!! Max az en lelkemnek lenne konnyebb, de semmi egyeb!es elinditanek egy lavinat, mert azt az amokfutot is megszulte nevelte valaki es szereti, stb stb. raadasul a sajat eletem is megpecsetelnem egy gyilkosaggal.
No az meg aztan hogy, vegtelen...hatt ez jo..ugye jol emlekszem Minden aminek kezdete van egyszer veget is er!!! Ez a nagy igazsag, es a veg az mindig valaminek a kezdete!!!
De ezek csak az en velemenyeim!!! Mindenki ugy gondolkodik ahogy akar. -
Koszi, fiuk.
Na, megyek vizsgazni... -
hát látszik....
:) már most zsivány! -
bocs, tévedtem, elolvastam mit írtatok, és rájöttem hogy érdekes!
főleg amitket nenad írt. -
K.András #8747 De ha igazán mélyen belemegyünk ebbe akkor többszáz oldalt lehetne erröl irni pro és kontra. -
szerintem elég lessz az OFFból! -
K.András #8745 "Hiszen megha csak a realtiv vilag terjedelmeben gondolkodunk, akkor is igen hamar a vegere erhetunk annak a tartomanynak amit befogadni/megerteni kepesek vagyunk. univerzum, stb. Probald meg az egeszet feleleveniteni. Igazan tisztan keves ember tud akar egy utcat is eletre kelteni... "
Leirjam neked szavakkal az univerzumot???Magyarul a végtelent?
Vannak ugye a bolygok,rengeteg van belölük többszázezer milliárd.Az a többszázerezer milliárd bolygo az egy icipici pont amelyböl van megint többszázmilliárd az megint csak egy icipici pont amiböl még mindig van többszázmilliárd és ez igy megy még többszázmilliárdszor,és ez visszafele is igaz,tehát az ember többszázmillirád icipici pontbol áll abbol ha kiemelsz egy pontot az megint többszázmilliárd kis pontbol áll, stb stb stb...
Szoval az agy nem korlátoz minket abban hogy a végtelent "befogjuk" a tudatunkal,de ebböl szerintem nem következik hogy ha elütött az auto akkor az az én hibám!Igy szerintem ez fekete fehér,ha ez igy lenne akkor nem lehetne számonkérni semmit,mondjuk a boltban nem azt kapod amit, kérsz egy kilo kenyeret és kapsz helyette egy fél kilo cukrot,de természetes az én hibám hogy cukrot kaptam hiszen kenyeret kértem :). Lehet abszurd ez a példa de szerintem jol tükrözi az esetet.nem véletlen vannak a szabályok,pl:az utcán kell gyalogolni mert ott kevesebb az esélye hogy elüt az auto,ha mégis elüt az nem az én hibám hiszen egy egységes keret amin belül nem én sértettem meg a szabályt, hanem az aki feljött a járdára az autoval.
Szerintem amit te felállitottál az egy paradoxon,olyan mintha azt mondanám addig nem lehetek szabad amig fogva nem ejtesz. -
:)) mingyá reagálok srácok, csak most el kell mennem! -
nenad #8743 szerintem ez teljesen normalis amit irsz, felreertettel. Nem azt mondtam hogy nincsenek erzelmeim, hanem azt hogy egy picit holisztikusabban is lathatod az egeszet. Ha valaki eppen lopna a penztarcamat, vagy az eletemet, masoket fenyegeti, hidd el habozas nelkul akcioba lendulnek es... :)) Szo sincs arrol hogy nem... Csak arrol, hogy ha az ember tagabb egy kicsit tobbet lat belole mint a relativ vilag puszta hatas/visszahatasa. Fules visszafules. :) Nem mindig kifizetodo visszadni. Van amikor az ember megerdemli. Faj nem faj ez van. Mert kulonben ujabb fulesek jonnek.
En is mondhatnam "szerencsere", mert az ilyen ember aki a megertes eselye helyett is azonnal teret enged az agressziojanak, annak a gyermekei... no, jo nagy sotetsegben nonek fel... No ez hogy hangzik? Most erre valaszlhatsz ugy is hogy engedsz a beledprogramozott agresszionak es duhnek, vagy egyszeruen atlepsz rajta, es megprobalsz megerteni valamit amit eddig nem sikerult, es oszinten szolva mindig is feszulteseget fog okozni az eletedben, mint ahogy rengeteg mas dolog is. A sok feszkobol pedig betegseg,tompasag lesz...
Szerencsere...
szerintem kar a szoert... -
Nenadesz!
Van gyermeked, feleséged?
Ha van, nem igazán értelek.
Nekem 3 fiam van. Ha egy ilyen ba@om, keresztül gázolna rajtuk, az alább már tagalat miért miatt, valószínű, a fájdalomtól nem igazán látnám az általad említett "hangyabolyt". Sokkal inkább lebegne a szemem előtt az illető nyaka, amit valószínüleg, baromian ki szeretnék tekerni.
Tudom, nem vagyunk egyformák (még szerencse). -
nenad #8741 na nem akarom telefirkalni a forumot akit erdekel a tema tovabbiakban emailezzen, vagy nyisson egy uj topicot. -
nenad #8740 egyeltalan nem morbid, csak a te jelenlegi felfogokepessegid hatarit boven tullepi. Az eleted meg azok a cselekmenyek amik korulotted tortennek az mindened, nem latod at az egeszet holisztikusan. Ha az segit tekints az egeszre ugy mint egy hangyabolyra :)) megvan mindenkinek az szerepe. Igen idonkent ott is vannak amokfutok :))
De ne ertsd felre egyutterzek, es nem tartom a dolgot szemely szerint helyesnek, de ez nem jelenti az hogy nem fogadom el vagy hogy nem latom at. -
nenad #8739 Off_X
Sok dolog all emogott. Peladul amit te tevhitnek nevezel, az nem mas, csak amit hallottal, meg csak tapasztalatnak sem nevezhetjuk. :) Itt az egesz a kornyezetrol szol, ha megnezed gyakorlatilag az ember nem tudja eldonteni mi az ami igaz es mi nem. (most nem arrol beszelek, hogy sut e a nap vagy sem....) Mert az elme mindent az alapjan epitett fel ami a kornyezetbol kapott. Tudatosan/kevesebe tudatosan megtanult.
Bizonyos szempontbol tevhit az hogy ujjaszuletgetunk meg elozo eletek stb. Valojaban :) rengeteg dimenzioban(talan ez a legerzekletesebb szo) letezunk ugyanabban a pillantban.
Az ido egy latszolagos valami, amire azert van csak szukseg hogy a tudat egy ici-pici darabja "az elme" fel tudja fogni,hogy egymas utan tudja rakni a dolgokat.
Vagy maskeppen az ego, mint egy vegtelen tenger egyetlenegy pici kis pontja, es a pici kis pont az amit az ego kepes kezelni. Hiszen megha csak a realtiv vilag terjedelmeben gondolkodunk, akkor is igen hamar a vegere erhetunk annak a tartomanynak amit befogadni/megerteni kepesek vagyunk.
Pl engedd el a kepzeleted, szoba, haz, utca, varos, megye, orszag, orszagok, kontinens, bolygo, naprendszer, galaxis, meta galaxis, halmaz, univerzum, stb. Probald meg az egeszet feleleveniteni. Igazan tisztan keves ember tud akar egy utcat is eletre kelteni...
De hogy visszakanyarodjak a temara(off :), nos a torzszulott, (""mielott"") megszuletett nagyon is tisztaban volt vele mit hogyan miert. 'O' valasztotta ezt, ha ugy tetszik. A tapasztalat kedveert nem is masert. Ez pusztan az ego, a belenknevelt dolgok miatt latod igy a dolgokat, ha kiterjeszted, vagy legalabb kitagotod a hatarokat, meglathatod o ugyanugy resze a teljessegnek, se nem jobb, se nem rosszabb, mint mi. Egyszeruen mas. Mint egy fa, vagy egy darab ko. S mindezeknek is megvan a maguk tudata. Se nem jobb vagy roszabb mint bami mas, csak mas.
Mondok egy peldat, kovetkezetes peldat. A szulok aggodnak a gyermekukert aki mondjuk a spiritualis fejlodes utjara lep. Megprobaljak iranyitani, korlatozni ot. De mi is tortenik valojaban? Csak a sajat felelmeiket, tudatlansagukat vetitik ra a gyermekre. No ne ertse felre senki sem nem hibaztatok senkit sem ezert, azonban azt kene megerteni, hogy bar szabad akarata mindenkinek megvan a dolog, "anno" szuletes elott nem igy lett "eltervezve" :)). Az ego korlatozasai miatt az ember keptelen atlani a teljesseget, es meg az odavezeto utat is, ami a valodi szabadsaghoz vezet("kulso" cselekvestol fuggetlen boldogsag - ha csak egy aspektusat nezzuk) ellensegenek tekinti, tudatlansaga, korlatoltsaga miatt. Meg akkor is ha ennel szebbet nem is kivanhat gyermekenek, (alapvetoen ugye minden szulo ezt szeretne) meg akkor is... Erted?
Szoval meg ha az ember nem is fogja a dolgokat, mindenesetre azert erdemes nyitva hagyni egy kaput, mert ki tudja? :)
No finish -
5-ös MAX-hoz hol találok pluginokat? -
Szia!
Tippet köszi, 6-os maxot illetően. Az tényleg gond nélkül telepszik fel. Ennek ellenére én az 5-öst tettem fel, az is gond nélkül felment és brazil is van hozzá (csak tudnám, hogy hol a csudában találom meg).
Ellenben a másik gondolat sorodat nem igazán értem. Hogy is van ez? "a gyalogos igenis tehetett róla, hogy elütötték, hiszen ott sétált, ahol nem kellett volna"...??? Most akkor mi van? Képzeld el, hogy egy hölgy, tol egy babakocsit a járdán (hol a fracba tolná máshol). A kocsiban egy béby. Jön egy ilyen idióta ámokfutó, aki nem tudja, hogy az ital csudára tompitja a reflexeit. És akkor BUMMM. Gázol. Fent a járdán. Akinek a felesége és a gyereke volt az elgázolt, magyarázd te meg, hogy "a gyalogos igenis tehetett róla, hogy elütötték, hiszen ott sétált, ahol nem kellett volna". Szóval szerintem egy kissé morbid az eszmefuttatásod. -
Sziasztok!
Jó reggelt mindenkinek :) -
nenad #8734 nem baj ahogy mondani szoktak "a torveny nem ismerete nem mentesit annak (megszegesenek) kovetkezmenyeitol. Ugyanigy a termeszet torvenyeinek nem ismerete, nem mentesit senkit semmitol sem, de persze nem is keri ezt szamon senki, senkin sem :) (maskulonben ezt a fizika is leirja a hullamtorvenyek kereteben) -
S mint mindig, autóban nagyon ász vagy.
Welcome back great MAXer! :) -
K.András #8732 Szerintem ez nem igy van, de persze nem kell mindenben egyetértenünk.Igy ebben nem is fogunk :)))De vitázni sem!!!
-
K.András #8730 ???Asszem itt nem a halott hibázott...
-
Most (illetve kb 40 perccel ezelott) vmi olyan tortent, ami regen nem. Elinditottam a MAXot. Es holnap, miutan megtertem kollegiumi hajlekomba, orakat!!! fogok a MAX elott tolteni!
Quasar: az a baj, hogy nem minden embert visel meg az, hogy masnak kart, fajdalmat, neadjisten a halalat okozta, annyira, amennyire kene. De az ilyet hiaba is buntetet akarhogy, attol nem lesz jobb. (mivel nem tudod belole kivaltani azt a fajta fajdalmat, amit okozott)
Ezt dobtam ossze kb 25 perc alatt, very very beta verzio of elulso fenyszoro:
-
Látod. Többeközt, ezért szeretek ide járni. Tök jó fejek vagytok mind. Ha kell bolondoztok, de ha kell tök normálisan, komoly témáról is lehet veletek társalogni. Igaz, hogy akadnak kivételek, de nem ebben a szobában. -
K.András!
Egyet kell értenem veled. Valóban nem lehet pótolni az embert, még halálbüntetéssel sem. Talán ezért is kellen, sokkal jobban figyelnünk, odafigyelnünk és vigyáznunk egymásra.
Quasar!
Hidd el, azért az árnyas oldalnak néha, bár ritkábban, de napos oldala is van. Ha nem lenne, valószínű, ember sem lenne a munkára, amit csinálunk. Illetve, csak az érzésektől mentes, szívtelen emberek lennének erre kaphatók. Hidd el, én nem ilyen vagyok.
Vizsgáidhoz, részemről egy nagy zsákkal.
Ünnepekhez? Hasonlót, mint te nekünk, bár Húsvét még messze van :))
Csajok? Azt minek, hisz itt vagyok én :)) #8696 (nem tudom megemészteni)
Jó éjszakát mindenkinek. -
az enyém egy wice citys maca:) -
Ez nagyon mély téma, szerintem bárki energiáját meghaladná, hogy megadja rá a megfelelő választ, de létezik-e egyáltalán ilyen? Az ember eredendően nem tud objektíven ítélkezni, ez az amitől a létezés megfosztja. De nem akarok filozófiai eszmefuttatásokkal untatni senkit sem...
Csak az biztos, hogy amennyi borzalom van a világban, annyi csoda is akad. Valamelyik arcát mindig felénk fordítja az élet, s van, hogy magunknak kell felkerekedni, hogy végre a másik orcáját is láthassuk...
További jó létezést, alkotást, töprengést.... ! -
Valamennyire én is a sajátomnak érzem, elvégtére majd 2 napot dolgoztam a kedves kislány arcán, mire egy elvetemült drow lett belőle...
-
Quasar #8722 Hát most inaktívvá fogom tenni magam a vizsgaidőszakra. Ritkán esetleg majd beszólok. Vagy mittudomain.
Az előző hozzászólásnál a Pszichológiailag nyelvtanilag nem teljesen helyes. Helyette inkább pszichikait mondtam volna.
Na csá mindenkinek, jó munkát és jószurkolást ööö tanulást, meg jegyeket, meg jézuskát + ajándékot, meg B.U.É.K., meg sok locsolkodót ésatöbbi ésatöbbi..+CSAJOKAT!!!!
-
Quasar #8721 Sonajk @:o) : De mint mentős neked ezeken az embereken is segítened kell akármit is csináltak nem? Hát nem irigyellek mit mondjak. Segíteni olyan emberen aki az "orrom előtt" gázolt el valakit. De szerintem ő is úgy gondolja majd ha ki józanodott, hogy inkább ő halt volna meg. Lehet hogy többet nem is fog vezetni. Pszichológiailag biztos megfogja viselni, és elég lesz az neki a börtön mellé. De sajnos ahhoz még idő kell hogy becsukják nem?
Na mindegy, ebben a szituban nem lennék senkinek a helyében. Eleve mentős se tudnék lenni, max csak betegszállító. A látványt nem bírom. Képeken még csak-csak, de életben (holtában) ott esnék össze. Ha ránézek egy sérült valakire, szinte ott érzem magamon a sérüléseit. Mikor vidoen látom hogy vágnak valakit szikével, szinte olyan mintha rajtam vágnának.
Na erről ennyit mert rosszat fogok álmodni. -
K.András #8720 OFF
Én megértem,eltaposná valaki valamely családtagomat egy autoval én is a belét akarnám a nyakára tekerni.Az is biztos hogy nem lehet 5-6 évvel kárpotolni egy embert, de ami azt illeti halálbüntetéssel sem.
ON -
A nap kérdése: 6, 10, illetve akár mennyi év, kompenzál-e egy emberi életet?
Láttad ugye a napokban a gázolót, aki 5 ember életét oltotta ki egy ittas állapotban történő gépjármű vezetéssel. 7 évet kapott.
Ugye jól megkapta?
Látod. Ez itt a probléma többe közt.
Eltörölték a halálbüntetést, hivatkozván többekközt arra, hogy mindenkine (így az elkövetőnek is) joga van az élethez.
Egy kérdés: Az áldozatok e jogai, hova tűnt?
Tudod mit. Ha az én családtagom, hozzátartozóm lenne, nagy valószínűséggel megtalálnám a módját annak, hogy a szemet szemért, fogat fogért elvet érvényre juttassam. Ha kéne, akár saját kezem által.
Én is gépkocsit vezetek nap mint nap. Abban a bizonyos "pakliba" ugyan csak benne van, hogy bármikor hibázhatok, illetve hibázok is, bár nem illene, de én sem vagyok tökéletes. De az az ember, aki eleve úgy ül a kormány mögé és teszi meg az első métert, hogy a hibázásra halmozottan ad esélyt önmagának, más, mások kárára, az akár a halálbüntetést is megérdemelné. Én nem éreznék iránta szánalmat.
Természetesen ezek itt a saját gondolataim a témában, amivel nem kötelező egyetérteni.
Bocs, ha kicsit kifakadtam magamból. A baj többek közt az, hogy már túl sok borzalmat láttam. -
Ja. Az egyetlen kulonbseg, hogy nekem az a sajat szemem :) -
K.András #8717 "Helyszínen főbelőni az ilyet."
Bele is foják taposni a földbe ne félj!!!
Meg kap mellé 6 évet... -
Aldaryn, Lion és én... "a szemes nickjűek" :) -
no comment -
Nalunk 1x a hazunk bejaratatol kb 70 meterre keseltek le egy sracot, pedig belvaros volt, szoval nem vmi csendes, kulvarosi reszleg... -
Huhh, ez duuurva! :(( -
Köszönöm mindenkinek a törődést és a segiteni akarást. A tele van már a hócipőm. 2 óra sikertelen kísérlet után, feltettem az 5.0-ás verziót. A 4-es + kapja be. A szomszéd szobában van egy másik gép, ha nagyon unom magam, majd arra +próbálom felrakni. Azért még egyszer köszi mindenkinek a segítséget. Persze tudom, hogy így a legnehezebb, ha az ember nem ül azelőtt a rohadt gép előtt, ami a hibákat sorra produkálja.
Egészen más:
Láttátok a hiradóban a gázolást. Az itt volt a házunk végében. És én ilyenkor nem dolgozok :(. Nem semmi egy csóka. Letarol 3 külöböző helyen 5 gyalogost, akik a járdán haladtak és vidáman tovább áll. Helyszínen főbelőni az ilyet. Még szerencse, hogy megfogták. Még belegondolni is rossz, hogy lehettek volna köztük az én hozzátartozóim is. Erre mondják, hogy szerencse kell még az élethez is. Annak az egynek, aki meghalt sajnos ez hiányzott. -
nenad #8711 a cdilla konyvtra a c:/cdilla utvonalon van, ez egy rejtett (system) konyvtar, ha nem latod be kell allitani hogy lassad. -
nenad #8710 menj a cdilla konyvtarba es torold ki az osszes DAT kiterjesztesu filet... (*.dat) ha utana sem megy akkor meg mindig a cdillaval van baj. -
Mindig ezt válaszolja? Ha újra regisztrálod, akkor is?
Egyébként ez időnként előfordul c-dillával, van, hogy meghal, és akkor ez történik, de egy új regisztrálással megoldódik a dolog. Ha hülyeséget szóltam... bocs...
Nenead: Tényleg! Igazad van! Időnként, így visszaemlékezve - még mezei fűrésszel is sikerült megpörkölnöm pl. egy farudat, barkácsolás közben...
Frenkie: sorry, kicsit láma voltam, mint mindig... :]