63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    hehe, en soha nem hallgatok zenet, elvonja a figyelmet, csak ma kenytelen voltam, ocsem miatt :) vagyis inkabb figyelmessegbol.
  • Aldaryn
    Eeek.

(...)

Én speciel most a LOTR ROTK OST-ra nyomom (ezt le KELLETT írnom... :) )
  • Aldaryn
    Csinálj egy plane-t, és egyszerűen linkeld hozzá, mintha egy space warphoz linkelnél (Bind to space warp) , mivel a Reactor víz is space warp. Pár előnye van, ezért így csinálták meg.
  • SaWo
    Help Valaki! Ért itt valaki a rector-hoz? Egy sztem egyszerű kérdésem lenne Ha lerkom a vizet, és szépen beleejtek egy kockát, királyul fodrozódik, de ugye ezt a wíz objektumot nem rendereli le, szóval, hogy lehet azt megcsinálni, hogy pl egy plane fölvegye ennek a víz objektumnak a mozgását? Nem tudom, mennyi re voltam érthető. Köszi a helpet
  • youth #8918
    Hmm! Nem rossz technika, én még nem tartok itt :(
    De ez most renderqueen vagy vray amivel játszadozol?
  • nenad
    http://www.freeweb.hu/losbellos/pmap1.jpg
    van itt egy photonmappos szorakozas. Lattam a vrayforumon egy par igen meno pmapos kepet. eleg egyszeru osszehozni ha az ember raerez (ez van most folyamatban) ami meg elonyos hogy nezopontfuggetlen gyorsan lehet utana renderelni barmely nezopontbol. Naszoval a lenyeg a soket sarkok, valamit meg nem sikerult belonom.
  • FRenkie
    :)
    Én most sedtem le a black eyed pees albumot(elephunk)
    és arra kifejezetten kellemes!
  • nenad
    poen:probaljatok maxozni valami jo izes magyar nepzenere
  • youth #8913
    Írd meg ide: [email protected]
    hátha valami okosat tudok mondani :)
  • nenad
    gammahoz texturazni egy kicsit mas. Szerintem nezz utana a weben biztosan van community ahol le tudjak/le van irva hogyan kell. Meg a jatektol is nagyon nagyban fugg a dolog, milyen texturameretet hasznalhatsz stb. Mindenkeppen nezz utana mert azzal, hogy van egy kiteritett uvw mapod nem mesz semmire sem, ha nem passzolnak a dolgok. Ki tudja hogyan mukszik az engine.
  • youth #8909
    Az lenne a legkirályabb ha beépülne Mayaba :DDDD
  • nenad
    szerintem ahogy kijon az fullos csinalnak hozza valamit. Eztan mar nagyon kene. A legkiralyabb az lenne ha maxbol lehetne menteni ebbe a formatumba :).
  • youth #8907
    És miért nem csinálnak neki valami szép külsőt? ha eddig eljutottak, akkor ez hamar meglenne... na mindegy... Azért egyszer megnézném..
  • nenad
    nem, consolos, dos alol parancssorbol. A geometria, sima haromszog, a kod materialok stb egyszeru. Csakhat fapados
  • youth #8905
    Sziasztok!

Nos ez a Renderqueen ez hogy megy? olyan mint a Brazil vagy a többi renderelő?

Lion: már nemtomhány oldalt visszanéztem de már nem bírom tovább... kérlek!
  • SaWo
    Ja, csak hogy érthető legyen, a modellek 3ds - formátumban vannak, és fel is vannak textúrázva :)
  • SaWo
    Huhuúú, képzeljétek karácsonyra katam egy 500 daraqbos modell gyüjteményt :) Tiszta jó cuccok vannak benne repülőktől kezdve, mindenféle bútordarabig ... még nem tudom, mire fogom őket használni, de tiszta király :)
  • SaWo
    Én csak a felét értem nnak amit beszéltek, de ha jól sejtem, akkor a Mental Ray-nél is be lehet kapcsolni a Caustics.ot minden tárgyra, a tárgy propeerties menüjében. Lehet, hogy tévedek, javítsatok ki, de sztem müxik mental ray-el ... ;)
  • Aldaryn
    Ja, látom. Tényleg van. Sorry.
  • Aldaryn
    Jaj, mért nem keltem korábban. Pont ezt akartam mondani! :)) Mellesleg a "brute force" számolt, QMC ratyracer Brazilban is tud GI causticsot.

Viszont ez a fotonos dolog, na, ez eléggé durva! :)

Személy szerint Mind Brazil, mind Vray kapásból képes lenne rá, csak nem értem, miért kell külön kezelni a diffuse, és glossiness fotonokat. Ha egy számítási passban menne, akkor minden további nélkül lenne foton GI caustics. Vagy pl. meg lehet úgy oldani a dolgot, hogy az ember tényleg valósághűen felépít minden shadert (azaz MINDEN shadernek reflection, ahogy a valóságban, és uzsgyi. :) Akkor lesz, szépen mind Vray, mind Brazil alatt... Ooops, fR-t kiahygtam. Ott is.

Véégre: Nenad visszatért.
  • nenad
    de ez photonokkal mukodik es ugy egyik sem tudja!
  • nenad
  • nenad
    viszont en is tevedtem, vray tudja refractive GI caustics. Sot az Fr stage1 is tudja
  • K.András
    Várjál mert benéztem.Multkor játszottam vele és ott volt objektnek hogy generate caustic,szal nem értem lehet nincs,de akkor meg sorrry.
  • nenad
    erre kivancsi vagyok, egy nem tukrozodo es nem fenytoro targy milyen causticsot general egy masik objektum alltal. Meg egy kerdes, ezt Maya sajat renderere tudja vagy mental ray?
  • K.András
    Be lehet kapcsolni az objekt propertisben hogy a tárgy generáljon causticot,bármelyik tárgy!(maya)
  • nenad
    itt a targy nem mint fenyforras szerepen (sel illuminialt obkjektum vagy ilyesmi) hanem mint sima targy. Bedobsz egy geometriat es csao. vary/brazil nemtom tudja es mint self illum, valoszinuleg igen, csak akkor a targynak nagyon fenyesnek kell lennie
  • nenad
    hogyan tud generalni?
  • K.András
    Mayaban is tud causticot generálni egy tárgy,szal ez nem uj annyira :) ráadásul az összes prg-közül a mayaban van a legkomplexebb fénytörés is,természetesen ez nem von le semmit renderqueen érdemeiböl...
  • nenad
    uhuhm;
    http://www.teamredqueen.com/
  • nenad
    hali, az ejjel nemigen bitam aludni, 3 korul felkeltem, szerencsere kozben kijott az uj renderquenn! (v2) :)
    No azt hiszem ez a leghitechebb renderer jelen pillanatban ugy ertem, hogy majd minden letezo fenyutszimulaciot tamogat. Ambient occlusion, final gathering, irradiance chache, photon map. No de ami igazan ledobontetett az az, hogy a targyak is generalnak causticsot. Ami ugye valosagban letezo dolog, viszont eddig meg nem lattuk viszont sehol sem. A kepen jol lathato ahogy a uveggomb a falra vetiti a voros fal "fenyet" Upsz :)
    A masik igen kellemes tulajdonsag a memoria felhasznalas.
    van valami chache a geometrianak. Aztan 100.000 photon = 100kb (!) 1milla= 1 mega... Azonkivul itt nincs sumakolas a fotonokkal, mar 100.000 photonnal is gyonyoru dolgokat kap az ember.
    Hat jo lenne ha valaki irna egy max connectiont... A cucc kb 4x olyan gyors mint elodje, van SSE2 tamogatas is.
    www.renderqueen.com
  • Klon
    ÚÚÚÚ VAZZZZE !!!! Ez nagyon JÓÓÓ!

Az én 6gen civicemhez mikor kezdez hozzá ?
    Persze eszem ágában sincs siettetni téged... :)
  • LionTR
    Koszi mindenki, es megegyszer boldog karacsonyt, es kellemes "rokonoknal-valo-hullarakajalast" mindenkinek! :))

Aldaryn: de, van...

Youth: olvass vissza a forumon, lesz ott egeszalak, meg wire is. Tudom, hogy karacsony van, viszont keso este is :) Ha holnapig nem talalod meg, elkuldom a linkeket.
  • FRenkie
    Gordon Freeman :)
  • Aldaryn
    Flash Gordon? :)
    Jeeee....
  • FRenkie
    Flash.
  • FRenkie
    a k**** **** ****** ....
    Iradtaln gyönyörŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰ
  • youth #8882
    Lion: Azért ha nagy nyilvánosságnbak nem akarod, akkor e-mailben küldenél egy teljes kocsis képet? Csak hogy mégis láthassam... ja meg a wire-jét... :)) Ha már Karácsony van :)) lécci lécci!!! :))

Aldaryn: folyékony vinyó? :)) amúgy nemsokára az "öreg motoros" vinyók helyett lassan bejönnek azok a vinyók (nem jut eszembe a neve) ami kémiai úton tárolja az információt... Asszem a fényképezőkbe meg ezekbe van ilyen... lassan nemcsak 512 MB-os meg hasonló lesz hanem 100-200 GB-os is amit már lehet is használni a számítógépbe... :)) ez persze nem elképezlés .))

Ezt el nem tudom képzelni hogy nem lesz majd poly, különben hogy feszítjük rá a textúrát??? na mindegy majd ha piacra jön... :DDD

Mindenkinek boldog Karácsonyt!!!!! Jó pihenést!!! (márakinek :/)
  • nenad
    meglatjuk mi lesz a vege. Orulnek neki ha valami ujat is kitalalnanak az uv helyere.
  • Aldaryn
    U.I.: Jól látom, hogy *megint* nincs légszelep a dísztárcsán, hopsz, bocsi, szal a felnin? :))