Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Sonajk @:o)
    A nap kérdése: 6, 10, illetve akár mennyi év, kompenzál-e egy emberi életet?

Láttad ugye a napokban a gázolót, aki 5 ember életét oltotta ki egy ittas állapotban történő gépjármű vezetéssel. 7 évet kapott.
    Ugye jól megkapta?

Látod. Ez itt a probléma többe közt.
    Eltörölték a halálbüntetést, hivatkozván többekközt arra, hogy mindenkine (így az elkövetőnek is) joga van az élethez.

Egy kérdés: Az áldozatok e jogai, hova tűnt?

Tudod mit. Ha az én családtagom, hozzátartozóm lenne, nagy valószínűséggel megtalálnám a módját annak, hogy a szemet szemért, fogat fogért elvet érvényre juttassam. Ha kéne, akár saját kezem által.

Én is gépkocsit vezetek nap mint nap. Abban a bizonyos "pakliba" ugyan csak benne van, hogy bármikor hibázhatok, illetve hibázok is, bár nem illene, de én sem vagyok tökéletes. De az az ember, aki eleve úgy ül a kormány mögé és teszi meg az első métert, hogy a hibázásra halmozottan ad esélyt önmagának, más, mások kárára, az akár a halálbüntetést is megérdemelné. Én nem éreznék iránta szánalmat.

Természetesen ezek itt a saját gondolataim a témában, amivel nem kötelező egyetérteni.

Bocs, ha kicsit kifakadtam magamból. A baj többek közt az, hogy már túl sok borzalmat láttam.