63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Már nagyon régen kóstolgatták ezeket a technológiákat (gondolj csak a voxel leképzésre...) de mostanában tényleg komoly előrelépések történtek, gondolom én, a processzor gyorsulásnak köszönhetően.
    Ennek a technikának is sok előnye van, de azért hátránya is akad. Pl. az UV mappolást nem lehet megúszni, mivel továbbra is lesznek 2D-s texmapok...

Régebben sokat foglalkoztatott a téma, és szerintem a jövő nem a polygonális renderelésé, viszont a nem polygonális objektumok "kezelése", azaz a modellezés, stb... szvsz egy jó darabig megmarad a polygonális szinten, vagy a NURBS terén... minden esetre a végső objektumot polygon "ketreccel" szabályozzuk. Egyelőre még nem elég gyorsak ehhez a procik....

Tök jó dolog a jövő technikáin elmélkedni... Folyékony vinyót valaki?
  • Aldaryn
    Gyönyörűek lettek a képek. Ha így haladsz, akkor... huh, ide valami Duglas Adams féle megfogalmazás kellene a végtelenről, de erről most leteszek. :)

Szóval gyönyörű. A HDRI rettentően sokat dok az összhatáson, de akkor is állat. Gratula!

Csak így tovább.
  • Aldaryn
    Kellemes karácsonyt mindenkinek!
  • LionTR
    Nem, mer csak ennyi van kesz :)
  • nenad
    nemtom figyelitek e mi megy most a fejlesztesek cimszo alatt. Mig vray, brazi,korokben a korlatlan szamu polygon renderelse a tet, addig finalrendereknel (scanline cooperative) a testeket nem polygonokbol hanem matematikai formulakbol epitik fel. Voltakeppen nem is "keletkezik" polygon. Mint a nurbs(gondolom en) csak nem csinalnak belole polyt, hanem a 'sugar' valahogy diretbe eri a feluletet. Kb ennyit sikerult kihamoznom, sajnos, most mas van kint az oldalukon de kivancsi leszek a vegere.

Ez azert eleg sok jo dologgal kecsegetethet, pl sokkal kisebb memoriafelhasznalas, mindenfele uwv map kinja-banata-szerencsetlensege(^2) eltunhet, stb.
  • nenad
    lion, valszeg kenytelenek voltak kiszedni belole a csalasokat ;)
  • youth #8873
    ÚÚúúúú Hát ez eszméletlen jó!!!!!!!!!!!! Minden elismerésem!!!!! Kaphatunk olyan képet is amin az egész kocsi rajta van???? :))

HDRI ügyben: Szívesen máskor is :)))
  • Redfox
    Nagyon szép lett. Szépen, részletesen ki van dolgozva, és jó az összkép(ahogy így elképzelem:D). Látom a lámpát is megcsináltad jobbra mint a múltkori, nekem tetszik.
  • LionTR
    Igeeeeeeeeeeeeen!!!
    A kommenteket kepzeljetek oda az elozo probalkozas alapjan :))
    Ja, koszonet (Aldarynon keresztul) Youthnak a HDRI kepert!
  • LionTR
    Elvileg most jonak kell lennie:

• LionTR
    Ha figyelmesen elolvastad volna, amit mostanaban irtam, tudhatnad, hogy mar feltettem a nexusra, de szarik behozni a kepeket.

Aldaryn: revairol hogy a herebe linkeljem be a kepeket?!

Szerintetek nem erdekes, hogy 3dMark03-mal egy gep 2300 pontot csinal a legujabb, 53.03-as detonatorral, mig a videokartya lemezen talalhato 52.14 (korabbi) verzioval 3133-at?
  • youth #8868
    ftp://[email protected]/MAX/kerek08.jpg

Ilyen képcímeket adtál... Asszem ha saját szervert akarsz azt be kell jelenteni, regisztrálni,s tb... én is töröm ilyenen a fejem, hogy csak a próba kedvéért. De amíg nem jön össze ez, addig tedd fel a freeweb-re vagy valahova hagy nézzük már a képeket!!!! :)

Boldog Karácsonyt!
  • youth #8867
    Lion!
    Saját szervert próbálgatsz?

Ja Aldarynnal csak hülyülünk :)))
  • fle go
    Na megyek keszulodok az estere, Mindenkinek Boldog Bekes Karacsonyt es sok szep ajandekot! :)
    Legalabb erre a napra tegyuk felre kicsit a modellezest es foglalkozzunk a szeretteinkel!
  • fle go
    Lion: ne rakjál be piros ixeket vazze:)))
  • LionTR
    Akkor asszem megprobalom felakasztani magam...
  • LionTR
    Aldaryn: nem mi renderelgetunk piros ikszeket, hanem a tarhely-szolgaltatok konvertaljak at a kepeinket.
    Te, ez a Youth gyerek mar megin teged kostolgat! :)

Youth: De ugye nem Adamnak hivjak?! Mer ma csak azzal lehetne tetozni a bajt/szerencset :)

Akkor megprobalom meg1x a kepeket:

A felnit mar lattatok, most keszult hozza fektarcsa is

Ugyanaz, HDRI-vel

Ha valaki esetleg meg nem tudna, milyen geprol van szo.
  • Aldaryn
    Ha jól vetem ki, a max-nek azzal van baja, hogy egy meghívott függvény paramétereket várna, és az a scriptben paraméterek nélkül szerepel. Gondolom a régebbi verziókban nem volt paraméterezhető, és itt elfellejtetteék ezt hozzáírni... :))
  • nenad
    de allitolagt van mar ujabb verzio is. M vagy mi, nezd meg hatha azzal megy.
  • nenad
    ne jobbgombol probald elerni a menut hamem a system/lights seetings vagy ilyesmi. (valami scripting gond van)
  • FRenkie
    Ha családi téma van, nálam az érdekesség hogy az uncsitesómnak hármasikrei születtek!!
    jó mi?
  • FRenkie
    Hi!
    nemtudjátok hogy mikor (max6,vray) beakarom állítani egy lámpa vray tulajdonságainál a fotonokat, akkor nemjön be az ablak, hanem helyette bejön egy edit ablak ahol valami scriptet kéne hogy írjak??
  • FRenkie
    Inkább szív szegény , mert ugyanannyit fog kapni mint karácsonykor, fiszont azt mondják neki hogy ezt karácsonyra és szülinapra kapod egyszerre :(
  • Redfox
    Legyen inkább mikulás alkat?:)
  • nenad
    karacsonykor szuletik es te a harcmuveszetre tanitanad? :))
    ejnye! :))
  • youth #8854
    Vettünk neki egy bazi nagy plüs figurát, szerintem nagyobb mint ő :))) majd legyűri! Ha nagyobb lesz elkezdem tanítani a harcművészet alapjaira, aztán amikor már úgy harcol mint én (:DDDDDDD) akkor keresek neki partnereket, bemelegítésnek jó leszel Józsi :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • Aldaryn
    Gratula! Jó lesz neki,... karácsonykor 2x akkora csomagot fog majd kapni! :)
  • youth #8852
    Nagybácsi lettem!!!!!! Most születet 5 perce!!!! :))
    Na unokatesóméknak igazán jó Karácsonyuk lett :))

De legyen nektek is!!!
  • Aldaryn
    Á, ez az optimális kezdőállapot... :)
  • SoftFX
    Mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben/3D-ben gazdag újévet kívánok!
  • youth #8848
    Ezeket a HUB-okat próbáld:

dinomedia.no-ip.org
    gorehide.mine.nu

Itt tömény grafika van mást nem is oszthatsz meg asszem...
  • Gabo
    Akkor már baj van, ha a Max előtt is ilyen: az ember?
  • Aldaryn
    Vannak olyan algoritmusok, amiknek mag lehet adni egy alap képet, meg egy csomó "al" képet, és ezeknek az al képeknek a kis módosításaiból (saturation, value shift...) kirakja az alap képet... mondjuk ez sem lenne rossz. :)

Persze ez csak ötlet. A 10.000. tényleg komoly esemény lesz.

Gabo: Ne keseredj el. A kihívás és szenvedés csak megerősíti az embert. Mondjuk 1 hétnél tovább igyekezz ne használni, mert az maradandó idegi károsodásokat okoz. Nézz csak rám.... ú
    Before max: , after max: ... :))
  • Gabo
    Köszi mindenkinek a segítő szándékot, de modemmel egy kicsit bajos lenne komolyabb letöltögetésbe kezdeni. Ha meg le is csúszik, utána még valamilyen adathordozóra is fel kellene vésni, ami megint kisebb-nagyobb problémákba ütközne.
    Szóval inkább nyaggatom az ismerőseimet és majd lesz belőle valami, addig pedig kibírom valahogy.
  • FRenkie
    Így van csak a samplingel kell bajlódni.

Sawo: tényleg valami nagy durranás kéne, de már most elkéne kezdeni hogy legyen is belőle valami:)
    Pl. Aldaryn elkezdte csinálni a parkolót is Arizóna közepére azt is lehetne hasznosítani.
    Vagy esetleg lehetne egy nagy KOLLÁZS mindenki best képeivel.Mit szóltok?
  • Sonajk @:o)
    Köszi, de azt hiszem, hogy rájöttem. Van egy Brazil Image Sample ablakocska. Ha ott állítgatok, egész jó eredményt érek el. Szerintem ez a megoldás. Azért, ha tévednék, kérlek javítsatok ki.
  • Quasar
    Sonajk: Asszem nagyobb mintavételezést kell beállítani. Aldaryn a Guru ebben.
  • Sonajk @:o)
    Van egy kis problémám. Ti biztos tudjátok, mit csinálok rosszúl. Végre eljutottam odáig, hogy megszerezzem és feltegyem a Brazil, illetve a Vray pluginokat. Én még soha sem használtam ezeket és valószínű itt lehet a hiba. Szóval a széket láttátok a #8794-nél. Az 5-ös Max belső renderével (Default Scanline Renderer) van lerenderelve. Ellenben ha ugyen ezt a képet Brazillal (Brazil r/s V.1.0.0) vagy VRayal (VRay Adv 1.09.02 u) lerenderelem, tisztára "szálkás" képet kapok. Mit csinálok rosszúl.

Itt vannak a képek: Brasillal, VRayal, Max Default Scanlinevel lerenderelve.
  • SaWo
    Persze mindenek előtt Boldog Karácsonyt
    Aztán meg egfy fárasztó 5let, de ugye van kedvetek a 10K-hoz :DDDD a 9K-val meg sem próblkozom :DDDD Ha valaki nem értené, olvasson vissza :DD na jó, csak vicc volt. Azért aki még nem tudja, annak elmesélem, hogy ez a kis banda, azzal szórakozott régebben, hogy 1000 hozzászólásonként berakott valami nagy durranást mindig. Általában mibndenki az aktuális munkáját, vagy ilyesmi. Hamarosan közeleg a 10000. beszólás. Ez nagy alkalom :) Készlgessen mindenki!!!
  • Aldaryn
    File/Merge.