Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• K.András
    "Hiszen megha csak a realtiv vilag terjedelmeben gondolkodunk, akkor is igen hamar a vegere erhetunk annak a tartomanynak amit befogadni/megerteni kepesek vagyunk. univerzum, stb. Probald meg az egeszet feleleveniteni. Igazan tisztan keves ember tud akar egy utcat is eletre kelteni... "
    Leirjam neked szavakkal az univerzumot???Magyarul a végtelent?
    Vannak ugye a bolygok,rengeteg van belölük többszázezer milliárd.Az a többszázerezer milliárd bolygo az egy icipici pont amelyböl van megint többszázmilliárd az megint csak egy icipici pont amiböl még mindig van többszázmilliárd és ez igy megy még többszázmilliárdszor,és ez visszafele is igaz,tehát az ember többszázmillirád icipici pontbol áll abbol ha kiemelsz egy pontot az megint többszázmilliárd kis pontbol áll, stb stb stb...
    Szoval az agy nem korlátoz minket abban hogy a végtelent "befogjuk" a tudatunkal,de ebböl szerintem nem következik hogy ha elütött az auto akkor az az én hibám!Igy szerintem ez fekete fehér,ha ez igy lenne akkor nem lehetne számonkérni semmit,mondjuk a boltban nem azt kapod amit, kérsz egy kilo kenyeret és kapsz helyette egy fél kilo cukrot,de természetes az én hibám hogy cukrot kaptam hiszen kenyeret kértem :). Lehet abszurd ez a példa de szerintem jol tükrözi az esetet.nem véletlen vannak a szabályok,pl:az utcán kell gyalogolni mert ott kevesebb az esélye hogy elüt az auto,ha mégis elüt az nem az én hibám hiszen egy egységes keret amin belül nem én sértettem meg a szabályt, hanem az aki feljött a járdára az autoval.
    Szerintem amit te felállitottál az egy paradoxon,olyan mintha azt mondanám addig nem lehetek szabad amig fogva nem ejtesz.