63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    mellesleg ennyi ablakhoz tok felesleges a fotonmap ;) Egyszerubben is meg lehet csinalni. Siman csak irradiance mappal.
  • Aldaryn
    Ha lehet, inkább kerüld a boolean műveletek használatát! Lehet, hogy elsőnek szép, meg jó, de ha erre állsz rá, akkor később komoly problémáid lesznek komolyabb modellek készítésével.
    Jobb mihamarább leszokni róla...

Ha mégis nagyon erőltetni akarod, akkor a Power Boolean megteszi, bár az is sokszor bakizik... :) Hehe...

Redfox: Please likelj új képet, ha updatelsz, a kavarodások elkerülése végett. Köszi.
    U.I.: Szvsz még mindig sántítanak az arányok, ha az egészet megnyújtanád Z tengelyen, akkor valósághűbb lenne... Játszottál valaha Sims-el? Az elég jó referencia, csak a valóságban szélesebbek az ajtók, ablakok... :) Nomeg a lépcsők...
  • nenad
    flego >powerbooleans. Nekem nincs, igen ritkan modellezek maxban.

redfox, kijelolsz a targyakat es scale...
    melyik maxot hasznalod a 6 ost?
  • FRenkie
    power boolen!

redfox: mivel csinálod?
  • fle go
    Udv: kene egy kis help...mit is szoktatok boolean helyett hasznalni? En eddig nem hasznaltam de a lego keszitesben nagyon kene de ez sehogz nem mukxik...mit es hol lehetne beszerezni helyette? Valaszokat koszi!!
  • Redfox
    Na már javítottam is egy kicsit, az előző képen nézd meg.
  • Redfox
    oké, köszi, javítok az ajtón. Lenne két kérdésem:
    Ha egy lépcsőt, pontosan egy straihgt stairt akarok csinálni, akkor miért van az, hogy amikor beállítom a méretét, és rákattintok visszamegy a talajra, és lapos lesz?
    Van ugye ez a ház, meg a szekrény+asztal, de azok nagyobbak ,hogyan lehetne őket lekicsinyíteni, kerestem de nem találtam olyan funkciót?!
  • nenad
    redfox, ugyelj az aranyokra, pl eleg keves hazat lattam ahol az ajtokeret olyan kozel van a plafonhoz.
    hasznalj meter vagy centit, es akkor tudod fejbol kb ki hol merre.
  • Redfox
    Na dolgoztam egy kicsit a lakáson, és van benne pár illesztési hiba, de a földszint alakul.
  • Redfox
    A helyedben én is darabonként csinálnám, így hosszabb lesz ugyan, de szebb is.
  • fle go
    es meg annyi a palcika tokeletesen belepasszol a csuklos darabkaba, de jo az eszrevetel, en meg igyekszem ugyelni a reszletekre.
  • fle go
    Koszi az eszreveteleket emberek! A narancssarga darabkan nincs bump, hogy a belseje mitol ilyen pontosan nem tudom valoszinu attol, hogy a glossynes-be raytrace-t raktam kb 60-as beallitassal, szoval az ott minden bizonnyal feny csillanas, vagy ilyesmi. Egyebkent a valosagban is kb ilyen fenyes ez a darabka. a palcikakon meg javitanom kell mert nem ilyen kicsit gombolyitettek de arra eddig nem jottem ra hogyan oldjam meg.Ez meg a referencia kep, ha elkeszulok vele valoban allat kis gep lesz!:)
  • Aldaryn
    Éppen azért alszik mindenki, mert szünet van... :] Én is most keltem...
  • nenad
    na mi van alszik mindenki? Szunet van emberek! :)
  • nenad
    jah, ami egy tomb azt csinald egybe mer lepetezel ;) meg sok hulye folt meg stb lesz majd a gi szamolosanal. (az illesztesek miatt) ami vszinot tobbszor szerepel (csatlakozok stb) azzal hajts!
  • Aldaryn
    Ezt tényleg eltart majd egy idejig MAX-ban összerakni! :)
    Kicsit azonban szerintem sem oké a sárga elem (ugyan nekem ilyenem sosem volt... ) de szvsz nem passzol bele a rúd! Valahogy a belseje tényleg olyan "bumpolt"... gondolom így van.

Még valami: A LEGO feliratokat nehoyg modellezzed! Bele fog halni a gép. Inkább, ha nagyon közeli kép kell, a végén MTD-vel rápakolod, vagy valami hasonló...

Ja, és Hajrá! :D
  • nenad
    Sawo, nem egeszen ertem a photon GI, photon meret, regathering osszefuggest. Azt ertem hogyan mukodik, mi mit csinal, csak azt nem hogy az eredmeny miert nem olyan amilyet szeretnek. De meg probalkozom. De ami a photon agyuzast illeti fantasztikusan gyors, foleg azt is beleszamolva hogy itt addig lovoldoznek mig a megadott szamot el nem erik.
  • moni
    redfox aláírása, az az én dumám!!!Lenyúlta a kis geci!!Amúgy nagyon jók a képek, én is csináltam eggyet, bár nagyon nagyon kezdő, de majd megmutatom. Mondjuk az az első képem!!!
  • FRenkie
    kellemes, csak látszik hogy ugyanabból a textúrából van "csinálva" mind a 2ettő.
  • FRenkie
    F LEGO :)
    én is belekezdtem egyszer egy Technic LEGOba , de csak az 1. kocskáig jutottam el:)
    Jó ötlet amúgy, és nem is olyan nehéz, viszont nagyon nagyon sok idő.Bár célszerű az összerakás terve alapján felépíteni, és lemodellezni minden egyes darabot, és akkor tudod majd öket többször is használni!ja meg le is lehet mérni a darabokat, és úgy még pontosabb lesz!
    Sok sikert hozzá!
  • Redfox
    Tegnap csináltam egy rendert a szekrényemről és az asztalról együtt, hát itt van az is.
  • Redfox
    Első ránézésre jó, nekem a sárga alkatrész belseje nem passzol, a mélyedések benne olyanok, mintha csak a textúra lenne(lehet, hogy az is:D), meg még az, hogy emlékem szerint a fekete rudaknak a széle, valahogy le van gömbölyítve, de ez nem bizos, ezeket kivéve minden oké. Majd késöbb csinálj olyan képet, hogy valami négyzetet kiraksz belőle, az jól nézne ki.:)
  • fle go
    Ajandekozas utan belefogtam egy kis meloba:) Na persze nem rogton, csak a mai nap, nem gondoltam de most mar tudom eleg kemeny dio amibe belekzdtem es meg nagyon az elejen jarok. De idovel elkeszul...remelem:)
    Es persze a jatekot nem en kaptam, de jo kihivas megmodellezni, majd scannelek kepet a referenciarol.
  • SaWo
    huh, én elvileg részt vettem egy mental ray fejtágításon, de ott csak eldarálták gyorsan, nem hiszem, hogy olyan mélyenszántóan tudnék felvilágosítást adni, mint amilyen mélységben tis szántjátok Aldarynnal a render systemek mély barázdáit :)
    De azért ha felteszed kérdésed, még az is lehet, hogy érteni fogom a kérdéstt, sőt, ha nagyon eccerűt kérdezel, még azt is meg tudom mondani rá, mi rá a válasz :) ...
    A legjobban most azért azt tudom, hogy ha még sokat itt ülök a gép előtt tanulás helyett, hanyas lesz a fizika aláíráspótlásom :PPP
  • nenad
    mental rayhez nincsen valakinek valami jo GI tutja?
    (maxos mentalhoz) nem vilagos egy ket aprosag miertje.
  • SaWo
    én nem tudom, hogy milyen ban-t kapnam, de már több mint 1 napja tart, és nagyon hiányzik, mert kéne az a videotutorial nagyon ... :S
  • Nyiri
    Altalaban 1 ora bant kapsz :]
  • SaWo
    Azért kick-eltek ki, mert Kabel-em van, és csak 3 slot-om volt :S most már tudom, több kellett volna, de eddig nem tudtam, mert az összes magyar hubra 3slot/hub van. Mind1, nem ez a lényeg, inkább megnyitnék 1000 slot-ot is :) csak engedjenek vissza.Ezt hogy lehet kiérdemelni, nem tudod?
  • nenad
    csak vicceltem, azt hittem nyilvanvalo...
    de majd utanakeresek en is.
  • Nyiri
    Van mar brazil max6-hoz. Ha nem lenne akkor nem kertem volna :] Olvastam kulfoldi 3D hiroldalakon :]
  • FRenkie
    wó ez nekem is hiányzott!
  • youth #8973
    Ha DSL-es vagy akkor 8 slotot adj meg (több HUBon is lehetsz), ossz meg vagy 5 GB-ot. Ja dúrván ennyi, de ha legközelebb kickelnek olvasd el mit írtak ki mert pl lehet azért mert rosszat osztottál meg...
  • youth #8972
    Max 6-hoz már van fönn Brazil a neten az 1.2-es de nincs betörve... Nenad! neked tört van?
  • Sonajk @:o)
    Látod, ez a te dolgod. Ellenbe, ha valaki igényt tart a Vray-ra Max 6-hoz, nagyon szívesen kilinkelem, csak szóljon az illető.
  • K.András
    Mondjuk nekem siri csendben megy a gép, semmi hang,bár ehez 13 ezres proci hütö kellett,egyébként ilyen az én "gépállatom" :brrrr
  • Aldaryn
    Jaja, megfelelő hifivel az ablakok és egyéb üvegtárgyak apró szilánkokra robbanása, és a közelben állók füléből feltörő vér jelezheti a renderelés végét... :)
  • Aldaryn
    Nem éééér! :))

U.I.: Nekem semmi szükésgem nincs a MAX figyelmeztető funkciójára, mivel, ha befejezte a renderelést, a prociterhelés vissazesik 2-4%-ra, a ventillátorok belassulnak, és hirtelen az eddigi süvöltő, minden egyéb hangot elnyomó, hangorkán helyett az egész lakást síron túli csend tölti be... :D Szóval ez pont inverz működik... Hehe...
  • K.András
    lol
  • nenad
    nekem van brazil max6 hoz de nem adom oda senkinek sem! :D
  • Sonajk @:o)
    Brazil még nincs a 6-os Max-hoz, de Vray az már van. Kell?