63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #9576 nos nekem megy, tutko vmit rosszul csinalsz. Ha kell csinalok egy peldat... -
hela mindenki!
voltam snowboardozni:)
mostmá mehet újra a mexx!! -
nenad #9573 vaczak, transluciency is mertekegysegfuggo... Tehat a unit setuppal legyel tisztaban. -
:)) Oké. Lehet, mégsem bírkózna meg vele. A nyomott 8-as alakú lyuk körül, vagy a + jel körül talán elkúúúúrná (erre ez a legjobb szó) a blend-et. Igen...
Flego: Nem, dehogy. MAX-ban NE... ott ezerszer többre mész a polyval. :)) -
Őőőő... a composite alatt azt érted, amikor több materialt tudsz egyként feszíteni? Csak mert a meterialnál hiába használsz alfacsatornás képet, külön kell opacity mapot is csinálni. Az meg a kutyát nem érdekli, hogy egy külön ff kép, vagy Mono channel output: alpha a beállítás -
Youth: egyszerűbb, ha megcsinálod. Nem nehéz! Van hozzá tutorial. Direkt a lámpakészítéshez: a design 21-en a híreknél, csak a régebbiek között. DeathBrain a készítő neve. Így bisztos megtalálod. -
Sziasztok!
Nincs jó textúrám a narancssárga részhez:
http://www.kalach.easynet.be/TMP_fichiers/bmw_z4_029.jpg
Úgyhogy hogy kéne ezt megoldani?? Vagy van valakinek textúrja ehhez?
Előre is köszi! -
Szeretnék egy olyat csinálni, hogy van egy fej, amire előrről, meg oldalról akarok rávetítenmi egy textúrát, és azt hallottam, hogy ilyen composite map-okkal meg leghet csinálni. De hogyan? Nem tudok rájönni, plííz help. -
K.András #9566 "Tudod, a röhej az, hogy ezt a formát még a MAX NURBS sem cseszné el. :))"
Hát a kezem nem tenném tüzbe egy ilyen kijelentésért,szerintem te se tedd :))) -
nenad #9565 photoimpact/photoshop stb... siman kezeli. De a legjobb tiffet vagy pngt hasznalni szerintem (nagyobb bitmelysegben is elfogadja...) -
Hirtelen melyik is z a composite? O_O -
Csak az a baj, hogy a composite map nem kezeli a külön alfa csatornát, hanem a képfile-nek kell tartalmaznia. -
Nem minden kezeli a tga alfáját. Szerkesztők közül egyedül a gimp. Próbáld inkább a png-t, vagy mentsd el külön az alfát -
Aldaryn azt akarod mondani hogy poly helyett nurb-ben kellene megcsinalni ezeket a lego darabokat, es netan fele annyit nem kene szarakodni vele? -
nenad #9560 je most nezem te Aldaryn vagy es nem Alardyn. Alardyn jobb, Aldarynnak nagyon gyogyszeres hangzasa van :) -
nenad #9559 alardyn nezd meg alabb az uj vrayes cuccot! :) -
Tudod, a röhej az, hogy ezt a formát még a MAX NURBS sem cseszné el. :))
SaWo: Megfelelő topológiával is meg lehet ezt a formát csinálni. Most már személyes ügy. Megcsinálom. Nem ugráltam nagyon, mert vizsgaidőszak van, meg csinálom a magam kis projectjeit... de kerítek rá időt. :) -
Culram #9556 van olyan vagy hasonló a jobb alsó sarokban hogy add new chanel és beadja az alphat. de előtte ki kell jelölni valamit asszem. -
Már annyira rájöttem, hogy csak spec. formátumok tárolják az alphát (mondjuk ezt eddig is tudtam) pl tga. És ezek 32-bittesek. De photoshop.ban hol tudom elérni egy kép alpháját, hogy kicsit megbütyköljem? :O A channelsnél csak red green meg blue van (no meg RGP is) De az alpha hol marad? -
Még a max6 helpjében ennyit találtam:
The Composite map type is made up of other maps, which are overlaid on top of one another using the alpha channel. For this type of map, use overlay images that already contain an alpha channel.
The controls for a Composite map are essentially a list of the maps it combines.
Viewports can display the multiple maps in a composite map. For multiple map display, the display driver must be OpenGL or Direct3D. The software display driver (Software Z Buffer) does not support multiple map display.
-
Lenne egy kérdése: Composite map-ról minden ifót nyomassatok már be, amit tudtok róla. Idézek egy könyvből:
"Ezzel a map típussal tetszőleges számú mintázatot, mapet alkalmazhatunk egyetlen map helyett. A felhsználált mintázatok az alpha információjuk alapján keverednek, vagy kerülnek fedésbe egymásal. ..."
Egy bitmap alfa információját hogy tudom módosítani? Vagy egy coomposite map-ba hogytudom azt megcsinálni, hogy más egyen a szines kép, mint az alpha? Plííz help. -
nenad #9552 tudom, csak felhivtam a figyelmet, hogy max nem a vilag kozepe, es azert mert maxxal renderelsz meg modellezel alltalaban nem azt jelenti hogy nem takarithatsz meg idot/energiat... Am ha vki annyira maxozni akar nekem az is jo. :))) csak idonkent szolok. Mint anno vray ;) -
Nenad MAX topic ... :DDDDDDDDDDDDDD -
nenad #9550 a tokeletes megoldas: 10 peces kenyelmes rhinocheros3d hasznalat ;) -
Ha engem kérdezel, szerintem nem igazi, csak 3d kép. Túl semlegesek a fények, meg a becsillanások. Nem úgy tűnik, hogy valós környezetet tükröz vissza. -
Alakul a dolog, de ha megnézed a ref. képedet, akkor azon kicsit máshogy néz ki. a küzbenső rések két vége, kicsit jobban ki van sarkosítva.
Aldaryn biztosan vitába fog velem szállni, de ha engem megkérdezne valaki, hogy mi a fontosabb, a mesh topológiája, vagy pedig az, hogy hasonlít-e a mesh a valódi tárgyra, akkor én inkább a másodikra vioksolnék, inkább extrudál-nék, mert az élethűbb.
Persze a tökéletes megoldás az lenne, hogy a kettőt ötvözöd, ergó tökéletesen visszaadod subdiv-vel azt a formát, mint amit annnó én Extrude-vel mutattam.
-
Culram #9547 Szerintem nem igazi. Nem tudom meg mondeni miért nem igazi, nekem túl fura. Ha meg nem igazi akkor a modell kurva jó. -
sziasztok
egy másik topicban megy a vita egy pár képről, hogy valódi e vagy sem. http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1028113116
A krómozott mercikről lenne szó. PLS nézzétek meg, és mondjatok véleményt. Nagyon érdekelne az igazság! -
No...asszem ez mar szinte a vegleges formaja lesz a lego csodanak:)) MI a velemenyetek? csak az elso 3 forma elei vannak rendesen extrudalva. Meg a szin se vegleges.
-
Color picker+Ecset. :) Komolyan... -
Már van, nem érdekes. -
OFFTOPIC: Nem tud valaki photoshop-hoz (7.0) red eye remover effect plugint? -
nenad #9541 bazzeg,
EZ A JO LINK! :)) -
nenad #9540 uhum,
vray_news! :) -
nenad #9539 vray_news :) -
tényleg ez lehetett a baj -
nenad #9537 mental ray shaderek azokat nem lehet betenni. Ez igaz.
Hogy miert, passz, de lehet azert mert allatalban ezek a shaderek egy zart tomeget probalnak modellezni, es lehet mental ray nem tudna mit kezdeni azzal, ha peldaul az uveged egyszercsak atmenne valami masba... -
nenad #9536 milyen materialt hasznalsz? nekem megy Subobject es standard materialokkal (5) -
FONTOS KÉRDÉS!!!! Hogy lehet összeegyeztetni a Multi Sub Objecteket a Mental Ray-jel? Azt írja ki nekem, hogy a ental ray nem támogatja a multi sub objecteket. Miért??? -
nenad #9534 ujabb vray hirek: Vraynek sajat mesh formatuma lesz ami az "vegtelen mennyisegu polygon rendering"hez kell. Ezzel akarjak megoldani a problemat, hogy bar, a renderer akkora scenet le tud renderelni mint amekkora a vinyora rafer, max viszont nem tudna lekezelni a scenet.