63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    alardyn, a kep jobb felso sarkaban belatszik vmi, ha az nincs benne, akkor egy kicsit meg nyugisabb, idillikusabb lesz a hangulat, meg a ahogy a feny bearad.
    Szep kep.
  • nenad
    na hazajottem :) es egy elbakkerolt rendereles vart, elalitottam a antialiasing tresholdot de egy nulla kimarardt a tizedes pont utan :)) mintha rongybol keszult volna a render :)
  • Aldaryn
    És mennyire igazad van. Komolyan, köszi, hogy felpiszkáltad bennem akkor a gondolatot, hogy talán mégis... Mennyire iagazad volt.

Tényleg.

• Falabu #9346
    Pontosítva a 3-ik volt a bibz:)
  • Falabu #9345
    Köszi a hiba télleg azt volt, de inkűább újrakezdtem elég sok hiba volt benne!!
  • FRenkie
    displacementnél belehet állítani valahol azt a szürkeárnyalatot amit '0'-nak vesz?Hogy azzal a tónussal jelölt területet ne tolja kis semerre, csak a világosabbat negatívba, a sötétebbet pedig pozitívba?
  • fle go
    Aldaryn: gratula a munkadhoz a cgtalkon! Elkepesztoen szep es erdekes kep, szerintem! Ha esetleg az baj hogy elarultam hogy a cgtalkon is nyomod akkor bocs! Egyebkent meg had amuljanak a tobbiek is es buszkek lehetunk hogy ismet egy magyar aki 5 csillagot kapott a cg-n!
    Tovabbi sikeres munkat!
    http://www.cgtalk.com/showthread.php?s=&threadid=115125
  • cryon
    Frankie!
    Csak találgatok a double digitallal.
    Szerintem azt jelenti, hogy kapcsiból digitális formátumban vették fel a nyersanyagot, aztán később digitálisan szerkeztették, effektelték stb...
    Régebben ugyanis az analóg filmet képkockánként scannelték egy erre kitalált célgéppel, és csak ezután tudták digitálisan effektezni, majd visszafotózni filmszalagra.
  • SaWo
    Az előző wuip kép kicsit csalós :) Az egész textúrázást letudtam annyival, hogy szemből egy plane-t nyomattam rá. Oldalról ne tudjátok meg, hogy néz ki ... Most viszont rászántam magam az uvw-zésre. Miért van az, hogy ha szépen beigazgatom a vertexeket az unwarp-ban, és rányom utánna a render gonmbot, akkor visszaáll minden az eredeti állapotra? Segítsetek.
  • nenad
    sawo es meg a fejedet is forgatod(?) kevesbe farad a nyakad ;)
  • nenad
    ize :)
    na itt egy masik wip.
  • SaWo
    Nyomok már egy WIP-et, röhögni nem ér :DDDD
  • FRenkie
    The VFX of Return Of The King

Nem tudom ki látta a filmet és ki olvasta a sepckó effektjeiről szóló iterjút,de aki elolvasta segíthetne nekem elárulni 2 fogalmat amit nem értettem:

-Massive
    -és Double Digital

Mind2 valamilyen technikát jelent, de pontosan mit?
    Remélem tudja valaki, ja és ajánlom mindenki figylmébe a filmet, és az interjút is, nagyon király!
  • SaWo
    Valami kimondhatatlan boldog érzéas, mikor az egész monitorodon csak a 4 nézetablak van, és egy másik monitoron pedig nagyban látható a kontroll panel úgy kinagyítva, hogy sehol egyscroll bar, mindent látsz egyszerre. Zseniális.
  • fle go
    Kossssz! Igy mindjart mas!
  • Falabu #9332
    Hello!
    Még kezdő vagyok és lenne 1 problámám, elkezdtem modellezni azt a széet ami tutorba van és néhány vertexet nemakar weldelni!! Miért? Itt a kép!
  • FRenkie
    szerintem húzd fel 100-ra, ha nem gázos a kép -csak emennyire korrigálni tudod- akkor nem fog elromlani!
  • fle go
    es ismet egy lamer kerdes van-e arra lehetoseg maxban, hogy mikor polygonokat vagy edgeket jelolget ki az ember akkor bekapcsolni egy funkciot hogy csak azokat az edgeket vagy polykat lehessen kijelolni amiket a kamera lat, ami nem latszik azok kozul ne jelolgessen ki? Nem tudom ertitek-e mirol beszelek, ha jol tudom mayaban ezt backface couling vagy valami ilyesminek hivjak.
  • fle go
    Sawo: ez erdekes! Van kulon opcio frekvencia allitasra? tudomasom szerint a felbontas mindig egy bizonyos frekvenciaval jar egyutt amit a gyarto megad es azt mi felhasznalok manualisan nem tudjuk allitani. lehet olyan pl hogy megadjak mindket frekvenciat, vagy akar tobbet is ugyan azon kepfelbontashoz ha nalad is ugy van es ad opciot 100Hz akkor hasznald, egyebkent szvsz nem javaslom.
  • nenad
    passz, sokmindentol fugg. De ha megjeleniti a kepet az biztato. :) Ugy ertem 75hz re adtak meg az adatlapon akkor ha viszi a 100 is, szerintem ok. En mondjuk 85hz-re tennem az meg nagyjabol oke.(marmint azert mert nem az enyem)
  • SaWo
    OFFTOPIC: Kicsit más, de kicsit cg ...
    Van egy 15" HP tft monitorom, ezen pengetem a 3dsmaxot. Nagyon szép a képe, de tény, egy tft monitoron képtelenség úgy belőni a fény, és kontraszt hatásokat, mint egy crt-nél. Ezért, beszeretem egy második monitort is. Egyenlőre csak kölcsön, egy 15"os LG Studioworks 57i-t. Biztoas ismeritek, népmonitor ... :)
    A köv.- lenne a kérdésem: A monitor 800×600-bn tud 100 Hz-t, és 1024×768-on pedig 75-öt. Én próbaképp felnyomtam 1024-nél is 100 Hz-re, szerintetek mennyire károsítja?
  • SaWo
    Aldaryn: Ha arról az ominózus poly tutorial-ról lenen szó, akkor azt megosztanád a többiekkel is?
  • fle go
    ha minden igaz akkor nalam is a legfrissebb van, es megse megy:(
  • Aldaryn
    Nem lehet, hogy régi verziójú Rar-od van? Akkor hajlamos ilyeneket csinálni, mert én aszt hiszem, a majdnem legfrissebbel römtem be...
  • fle go
    Ehh nekem a 7 végék rémálmok! :)) Csak fejben modellezhetek,egyenlöre...
    Nenad: a cg architect link nagyon hasznos! Sok jó dolog van benne.
    Aldaryn: köszi amit mailben küldtel, de a rar kicsomagolásánál mindig valami hibát jelez a gép, és lefagy:( megtennéd hogy zip tömöritésben is elküldenéd a mailemre?
    Köszönöm!
  • nenad
    de most ebben a pillanatban ellepek :( Eh nem rohanas, majd.
  • nenad
    mondd meg legyszives mekkora lett a cucc (tomoritve)
  • SaWo
    Aldaryn: Én is kíváncsian várom azt a legókocka tutorialt. Meg tudod csinálni akkor?
  • SaWo
    Nenad: megjavult a gépem, várom az ftp adataidat.
  • nenad
    nagyon csendben van mindenki :)
  • FRenkie
    á köszi!Igen erre a beépítettre gondoltam, nem utómunkásra.kössz
  • Aldaryn
    Mivel a renderelés HDR "síkon" történik, ezért ilyen un. "specular boom" efektusokat a Renderelőn belül is elvégezheted, pontosabban, mint pl. PS-ben Diffuse glow filterrel.

Mivel nem csak LDR színifót elemezhetsz post effektben, ezt célszerű kihasználni: pl. ha valamelyik színkomponens értéke (RGB) 1.0 fölé emelkedik, akkor ott már célszerű ilyen glow effektet post process rendereltetni.
    Ere tökéletes eszkört biztosít a MAX Effects/Lens Effect komponense, melyben a glow segítségével, azt "unclamped" színértékvizsgálathoz rendelve (Hogy HDR színekkel törődjön) lőhetsz be....
  • nenad
    Ha jol ertettem akkor a diffuse glow filterre gondolsz (photoimpact) PhotoShopban is van filter/distort/diffuse glow. Probald meg azzal. (csinalhatsz egy softos selectiont az adott teruletre)
  • FRenkie
    Hi!

Azt hogy csinálják amikor egy erős tükröződés annyira erős, hogy a test határán "túlfolyik" a fénye?Értitiek amit mondok?Pl egy ablak mögülbesüt az érős nap, pont a szemedbe,és ezért nem is látod pontosan az ablakkeret téglalapját...
  • nenad
    van kb120 szek, asztal, lampa,stb modellem, neves designerektol, meg lesz kb ugyanennyi (koszonet rikennek a linkert) azokat is kategorizalom aztan kozreadom.
    SAWO ha meg tudnank oldani a dolgot, mindenfele butor, vagy belso berendezesi targy erdekel, a vazaktol kezve a tv-ig akarmi. Aztan azt is bettenem es kesz.
  • Quasar
    thx
  • nenad
    cg_architecten voltak idonkent tutorialok, letoltottem 14-et es becsomagoltam oket. van bevilagitas,metal materila,modellezes,stb. Akinek kell ideklikk
  • Aldaryn
    Hát, ha mindent kibír, akkor hadd szóljon: Legújabbat, legnagyobbat!
  • Aldaryn
    Privátban ment...
  • Impi
    Hali mindenkinek! Egy pici segítség kellene.
    Megkértek, hogy "vegyek" egy 3D Studio Maxot.
    De olyan nagy a kínálat, hogy nem tudom mely verziót.
    Tudnátok segíteni?
    Kipróbálásra letöltöttem a 3DStudioMAX 6.0-át 103 MB,
    de van 3DStudioMAX 5.0-a 673 MB-os változatban, sőt 2 CD-s
    kiadást is láttam.
    A gép feltehető mindent kibír: 2,6 GHz CPU, 1 GB RAM,
    Radeon 9600 Pro. VGA