63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #9533 nezd csak a torles gomb (az ablak alatt ahova irsz) -tol jobbra le. "[kep]]"...Beirod az urlt es csao -
nenad #9531 kosz, de nem erre gondoltam, volt egy olyan hogy kozvetlenul az ablakra (modelview)modelra klikkelve az aktualis material slotba tette az objekt materialjat. Aszem pipa pointer volt. Na mind1 -
Ha a mat. edittorban a "Get Material" ikonra nyomsz (Baloldalt, legelső..., nyíl mutat egy gömbre) akkor a megjelenő Material/Map browserben (Ami a librarykat listázza) baloldalt csekkold a "selected"-et, és akkor onnan már be tudod vinni a mat edittorba a kiválasztott tárgyon lévő shadereket. -
nenad #9529 volt egy olyan modszer hogy a modellrol lehetetett felvenni a materialt a material editorba? Hol van az? -
Néked is! :)
Ja, még egyszer köszi a ColorCorrect-et... még csak egy napja használom, de nem igen értem, hogy a fenébe voltam meg idáig e-nélkül... :)) -
nenad #9527 barackpalinkas jo reggelt! :) -
Mellesleg ha "otthonosan" akarsz mozogni, install MAX 6, try MR for MAX. Nekem eddig semmi, abszolút semmi bajom nem volt a MR-el MAX alatt, pedig szórakoztam vele egy sort. HDRI-től kezdve a GI-n át, caustics... minden megy, gyors, szép. Ennyi. :) Na jó, nem mindig gyors. Meg nem is mindig szép. :) De azért jó. Szerintem jobb, mint a Maya implementáció... mondjuk szégyen is lenne, ha nem lenne az. Volt idejük csiszolni. -
Youth: CSak kiegészítés képpen, picit belepofázva, mint mindig: :))
Szal tényleg "végtelen" shadert használhatsz, szvzs van valami számbeli korlát, de ez lényegtelen. A MAX un. shader library-kban tárolja a shader adatokat, ezekből van egy-pár minden scene-ben. Van pl. Scene shader library, ami a scene-ben felhasznált shadereket listázza, van object shader library, ami egy objectre vonatkozik, van standard shader library, amit pl. az arcodba vág, ha egy új shadert kezdesz a mat edittorban. De így van egy "library" shader lybrary is, ami pl. egy megnyitott fájl shaderjeit tartalmazza. Szvsz ez így eléggé flexibilis.
Ha a mat edittorba egy shadert kiválasztasz, és a bal oldalon a shader view alatt található nyilacskára nyomva helyett abba a slotba egy új shadert hívsz be, akkor az a shader nem fog változni, amit eddig szerkesztettél, csak eltűnik a mat edittorból. :) (Nem úgy, mintha pl. átdefiniálnád a jobb oldali szögletes gombbal... mert akkor "szerkeszted" a kiválasztott shadert!)
Ha kell egy ilyen eltüntetett shader, csak nyomsz egyet megint valamelyik sloton a nyilacskán, és a shader library-t "scene"-re állítod. (Balra, egy sor radio button) Ha a scene-ben fel volt használva a shader, akkor ott lesz.
Mellesleg, ha meg szeretnél őrizni egy shadert úgy, hogy sem a mat edittorban, sem a scene-ben nincs "jelen", akkor kicsit bíbelődni kell. Nyitsz egy shader library-t, nyomsz egyet az "új" ikonon, és oda draggeled pl. a mat edittorból, amit szeretnél megőrizni. Ezt akár el is mentheted.
Szerintem elég flexibilis a shader kezelés MAX-on belül, csak a mat edittor gagyi kicsit. De semmi gond, no panic, nemsokára lesz már shematikus mat edittor. Á lá Hypershade. :)))))
Remélem segítettem. -
Ahogy érzed. Megosztod velünk maya VS MR bánatodat? Hátha max 6 alatt müxik. -
Nem. Mayaban próbáltam az MR-t, max 6-ban még nem játszottam vele, elég nekem az 5 is... azon legalább fut BRAZIL :)) -
A max alatt is bugzik a mental ray-ed? -
Nem renderel le pár testet... Ja és magát a FŐ külső részt, nemtom mi a neve... mertha csak egy csavart nem renderelne le oks, újracsinálnám. De hogy ezt... Csináltam mindent, kimentettem, aztán vissza, kiexportáltbam, beimportáltam, mindent csináltam de semmi... -
K.András #9520 Milyen hiba??? -
Hehe nem ilyen vicces a helyzet mint ahogy te ezt látod :) MR-nek vannak hibái és pont egyet kaptam a pofámba, úgyhogy amíg nem tudom kideríteni mi van addig irány a max és a brazil, van 9 napom hogy befejezzem... ááááá -
K.András #9518 Vazze, nincsen türelmed mayában összehozni a rendert vagy mi?:))) -
Köszi SaWo!!! Nekem elég ez a megoldás is... Má megy a dolog... -
Úgy hogy kiválasztod a mat. editorban a törlendő materialt, és ott van egy olyan ikon, hogy asszem egy nagy (X) (ejtsd: iksz) :DDD van rajta, és arra ráböksz az egered hegyesebbig végével. Ekkor egy kérdés merül fel a MAX-ban, amire válaszolnod kell: Vajon a scene-ből is töröljem a material-t, vagy csak a Mat. Editorból. Itt izlésednek megfelelően válaszolj. asszem így menni fog, bár nem próbáltam most ki. -
Köszi!
És hogy tudom megcsinálni azt hogy rarakok mondjuk egy tárgyra egy brazil advancedet (de most nem ez számít :)) Aztán később megtelik a 6x4 és utána e helyett más anyagot szeretnék szerkeszteni, akkor hogy tegyek helyette mást úgy hogy a testen rajta maradjon a brazil advanced? -
nenad #9514 ennek mi a shortcutja vagy modja, ezt mar joparszor megtanultam es elfelejtettem... :( valami pipa megjelenik vagy mi es azzal lehet az objectrol(nem a library) beszedni a materialt. Hogyan is kell? (hagy ne keressem most ki :)
-
Olvass vissza, már többször felmerült a kérdés :DDD
CSak vicc volt...
Egyébként az a lényeg, hogy elég lenne igazából 1 is, mert a mat.editorban nem a scene összes materialja, van bnne, hanem,csak azok, amiket épp szerkesztwesz. Amit nem szerkesztesz, annak a heéyre rakhatsz újakat. És ha később mégi szerkeszteni akarod, akkor lehet olyat, hoyg object-ről a mat.editorba másolod az anyagját. Érted? Így elég kell legyen az a maxx 6×4 anyag -
Hali, ó nagy MAXos nemzetség!!!!! :)
Lenne egy kérdésem:
Szóval material editorba csak 25 vagy mennyi anyag fér... nem lehet valahogy bekapcsolni azt hogy végtelen materialt használhassak? Mert Józsi szerint végtelent képes használni csak 5x5-t látok... Szóval kevés ez... és nem akarok Multi/Sub-Object-el nyerni, mert baszakodhatok az ID-kell.... Szóval értitek...
Előre is köszi! -
nenad #9511 nem, a lenyeg az hogy kulon rendelelte a GI passt meg a volumetric passt mert... a GI passt sokaig tart lerenderelni, igy azt megcsinalta majd mindig ujrahasznalta.Igy ha allitott valamit a volume lighton amiatt nem kelett az egesz GI-t ujrakalkulalni... -
külön renderelte, mert így gyorsabb. -
A magyarázat itt van, de nem értem :S
The scene has been rendered in several passes (See the additional image). I did this because the main pass that uses GI takes quite a while to render so if I wasn't happy about the dust or volumelight pass I could render those passes alone in a matter of minutes. Also it's easiere to adjust in post when you have the elements by themselves. -
Bárkik aki meg tudja magyarázni az alábbi képet, kérem segítsen. Mellesleg egy volumenikus fényt előálító anim. De miért kell így több rétegbween scinálni ezt?
Nem teszek be, csak egy linket, emrt nagyon nagy.
www.suurland.com/-os volumenikus fény -
Nenadesz! Ezt te hogy tudtad feltenni? Nekem mindig hibát ir ki. :( Vagy én csinálom rosszúl? A 18mb-os rar-t kicsomagolom, majd a plugin könyvtárba létrehozok egy brazil alkönyvtárat, és ide bemásolom a tartalmát. Elinditom a Max6-ot majd customize/configure paths/plug-ins/add itt kiválasztom a brazilcore.dlu file-t. Újra inditás után hibaüzenettel kilép a max. Mit rontok el? Légyszi mond már meg. Vagy bárki aki tudja a választ. -
Bizonyára, a valóságnak megfelelően fog majd a tér bevilágítódni, viszont gyanúsan nagyon sok ideig fog tartani a render. Mi lenne, ha a b ábrát valósítanám meg, de csak nagyon egyhe volumenikus fénnyel? Persze a bevilágítás a bwlső tér lámpáiból származna. Az valósághű lenne valamennyire? -
Köszi, már világos.
Így csak a dobozon belüli por-részecskék lesznek láthatók a fény által. -
Ja, bocs... és ezzel a shaderrel kell egy a helyésget kitöltő pl. kockát készítened. -
Elég egyszerű:
Csinálsz egy MR shadert. Shadernek Transmat, Shadownak Transmat Photonnak Transmat photon, Photon Volume-nek Photon Parti Volume, és Volume-nak Parti Volume shadert állítasz be. Értelem szerűen. -
Vagy az ablaküveghez adjam hozzá? -
Hogyan adhatom a "levegőhöz" e shadert???
Miből álljon e "levegő"??? -
Mindkettő ábra lehet helyes. Ha a nyilak irányából jön fény. az A ábra olyan, mintha erőteljes napsütésben úszna a szoba, és nagyon tiszta az ég. A B ábra inkább amolyan borongós napon, vagy pl. mesterséges m,egvilágítás miatt.
Ahonnan fény érkezik, az meg fogja világítani a bent terjengő port is. Ennyi. A legegyszerűbb, ha beállítod a fényeket számoltatsz egy photon mapot a helységre, és egyszerűen hozzáadsz egy pati volume shaderel shadelt közeget a levegődhöz. Az úgyis a fizika törvényeinek megfelelően fog viselkedni. -
Akkor ennek tükrében még mindig azt állítjátok, hogy az A ábra a helyes? Illetve, ha az A ábra a heléyes, akkor az északi résről beszűrődő fény milyen irányú??? -
SaWo, erről tényleg csak annyit, hogy mivel a levegőben úszó port világítja meg a fény... és azt látod "volume light"-nak... :) így ha valahonnann fény jön, z meg fogja világítani a port. Ha kicsi fény, akkor kevésbé, ha erő fény, akkor ionhajtómű energiacsóva lesz a porból... :) -
Üdv!
Tud valaki Ferrari F1 2002-es vagy 2003-as blueprintet?
Az onnovanbraam, meg a suurland oldalakat neztem es az nem valami jo meg csak 2 oldali gagyi kepek vannak:(
Ha valaki tudja honnan lehetne leszedni az szoljon.
Köszi!! -
Igazad van _Nenad, tényleg belassítja a render időt, de annyira jó animálva ez a volumenik fény. Főeg, ha bekapcsolom a projector map-ot, és berakok egy animált maszkot, tényleg olyan, mintha repkedő porszemcsék lennének. Biztos mendenki látta az alapművet, a Shrek-et, amikor a z erdő tetején a lombkoronák közt besüt a nap, ugyanez a hatás. -
Neekm a főfény a palfon reflektorjaiból jön. Akkor megtehetem az, hogy az északi ajtón át beszűrődő fényre is rakok volumenikus enviroment hatást? -
nenad #9494 csinalhatsz..., de azt mindenkeppen area lightal es nagyon soft shadowal. Minel kisebb a fenyero annal kevesbe latszik a dolog. Lehet hogy jelentektelen csinald meg eloszor a fo fenyt aztan majd erzed kell e meg valami vagy sem. Mondjuk ha animacio lesz okosan csinaljad, nehogy aztan X_ora/frame legyen a vege
-
Nenad. Ezzel azt akarod mondani, hogy minden oldalról csináljak volumwenikus fényt?
Azt nem értem egyébként, hogy ha a (Észak a lapteteje ) délnyugatróljön a fény, akkor északról mi világít be a valóságban? Az indirekt fény, ami visszatükröződik a kűlső tárgyakról?