63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    az oke, az vagyok meg oda akarok kuldeni, cvsak hat az sms masik telefonra nem mindig erkezik meg.. erdekes modon az enyemre az osszes.
  • youth #10148
    ICQ-n asszem márcsak 70-esnek lehet küldeni... :/
  • Boba
    Design21
  • nenad
    menj a deign.21 -re ott talalsz egy ket tutorialt karakter animacioval kapcsolatban a letolteseknel.
    (regisztralni lehet kell)
  • nenad
    szerintem ehhez nem kell palyazat, nezz ki valamit, azt csinald meg ;) peldaul ha latsz egy szep interiort es felemrul de jo lenne egy ilyet csinalni. Hajts! :)
  • piktor
    Sziasztok! Kicsit off a téma, de nem tudtok valamilyen jó kis 3D-s pályázatot? Most lenne kedvem meg egy kis időm is és nem találok sehol... Mostanában pedig egymást érték... :-)
  • vaklo
    kérdezném: az Essential Textures funkcióihoz hogyan lehet hozzáférni 3dsmax-ban. választ előre is köszönöm
  • fle go
    nenad: nekem az a tapasztalatom hogy ez a funkció nem müködik az ICQ-n. Vagyis hat eddig nekem se sikerult .
  • Barpi
    Köszi!
  • nenad
    akkor nem screent hasznalsz a bitmapnal hanem cylindericalt vagy valami mast.

mas, ICQ-nal amikor kuldok sms-t kiirja hogy majd kuld egy uzenetet ha az unezetem amit elkuldtem megerkezik, ez a megerositest milyen formaban kapom meg? Ugyanis nem sikerult rajonnom, hiaba irtam be telefonszamot emailt nem jon semmi.
    Valakinek akinek mukodik arulja mar el a csodat, koszi!
  • Barpi
    Nenad: Jó a kép! Nekem nagyon tetszik. A gondom az, hogy a szoba 2 oldalára kellene. Mondjuk az északi és a keleti oldalon van ablak. Itt ugye nem lehet azonos a képem, mert hülyén nézne ki, hogy minkét oldalon ugyan azt látom. Szal, ezért kérdeztem, hogy te ezt hogy csinálnád. Valszeg fog látszani minkét ablak, ezért kellene a segítséged.
  • nenad
    amugy a kep Dubrovnikbol, eltem egy par evet ott. Csodaszep hely.
  • nenad
    youth, ez egy foto, amibol csinaltam hdri-t a hdrshop pixel/scale funkciojaval, ez nem egy teljes erteku hdri, sot ami kepet latsz a hatterben az nem a hdri hanem a foto, a hdri az egy masik enviroment slotban van...Es ezt mirrored ball formatumban mentettem el, szoval torzit mint allat...
  • youth #10136
    Feltudnád tölteni ezt a HDRI képet??
  • nenad
    flego abszolut professional. :)

barpi de, van era tobb mod is, pl photoshopban is elmentheted ha elmented a kep alpha channeljet is.
    tahat akkor az en esetemben latni fogsz tiszta feher falakat es fekete ablakokat. Ezt hasznalod maszkent photoshopban.

Alpari de megis jobb megoldasnak talalom ha mindenkeppen ket kulonbozo kepet kell tenni hogy teszel egy planet az egyiknek es a masiknak is, bepozicionalod a kepeket. Azt hiszem a selfilluminacios slotba is ugyanazt a mapot kell tenni, es erdemes kikapcsolni hogy ne vegye figyelembe a program a feny szamitasanal a ket planet, > exclude shadow castin&illumination...
    Hat ja, mondjuk a tukrozodessel igy gondod lehet.

Mondjuk nem ertem mi a gondod? miert nem jo a kep?
  • fle go
    es egy ujabb darab:)
  • Barpi
    Nenad: Sirály nagyon a kép. Viszont mi van akkor, (pl. az én esetemben) amikor a szoba 2 oldalán kellene a képnek lennie. Ebben az estben be lehet állítani, hogy mindkét irányban más legyen?
  • fle go
    nenad: ez klafa lett, pontosan erre gondoltam, csak nem tudtam igy elmondani.(meg ilyen rovid ido alatt megcsinalni)
  • nenad
    a lenyeges dolog, hogy az "atmoszfera" szinei igy szepen bejonnek a kepbe. tehat azok a finom zoldes kekes szinek.
  • nenad
    na ebben a kepben a hatter es a hdri(vray enviromnet) ugyanaz, a hdri a hatterkepbol lett elkeszitve.
  • nenad
    viszont a max envirnomentes kep fog latszani...
    nah generalok egy ilyet semeddig nem tart.
  • nenad
    hat ha HDRI a kep akkor hasznalja annak, de szerintem egy sima foto, illetoleg azt is meg tudod csinalni, hogy blurozod egy kicsit, majd csinalsz belole hdri-t hdrshopban a pixel/scale -el, mondjuk erdemes blurozni es akkor azt teszed be a vray enviromentbe (override max) es vmi kisebb multiplierrel, pl 0.5 avgy ilyesmi, es akkor a szinek is szepen be fognak maszni a szobaba.
  • fle go
    nenad: valoszinu hulyeseget mondok de ha HDRI-kent hasznalna a kepet akkor se lenne jo?
  • nenad
    van egy program mi a neve, uveclipse, a kepen levo szinekbol lampakat general, sajnos nincsen maxos verzio de talan valami konverterrel megoldhato. Na csak azert mondom mert pl igy a ket kep, a hatter es a 3d soha nem fog passzolni szinben.
  • blaholl

Kérdezhetek character studoról,foglalkozik valaki vele.Ha nem tudtok forumot ra.Lehetőleg magyart.Ha segittek előre is köszönöm.
  • RelakSfromhome
    [bámul ki a fejéből]
  • Barpi
    Köszi, megpróbálom igy. :)
  • nenad
    jol csinalod csak a keppel van a gond vagy a cameraval.
    Be kell allitanod mekkora is latszodjon ott hatul, pl csinalsz egy bitmapot kikapcsolod az ismetlest es a offset meg a masik kapcsolokkal be tudod allitani mennyit es hogyan lass...
  • Barpi
    Flego: Szépen alakul a legód.
    Nenad: Ha nekünk válaszoltál a #10119-ben akkor megcsináltam, + az Environment Map-nál adtam meg a képet amit az ablak mögött szeretnék látni. Hát, nem is tudom. Szerintem nem az igazi. Tudom, hogy valamit én rontok el, de mit? Légszi segits. Valszeg nem az Environmentnél kell megadni a képet, de akkor hol?

• fle go
    Hali!
    Egy ujabb darabka ez mar volt egyszer de most jobb lett asszem.
  • nenad
    hasznald az invisible opciot...(vraylightnal)

vrayt iro faszi hihetetleneket muvel, a vray GI engineje tovabb lett fejlesztve, egyreszt joval gyorsabblett (sibenik katedralis) 600*600pix csak skylight(!) 3-4 percnel mar minosegi darab, egy sima athlon 1800+ -on... Imap, semmi photonmap..., es szepen egyenletesen be van vilagitva...
    fasza!
  • fle go
    Barpi az engem is erdekelni fog ha valaki megadja a valaszt ra! En nem tudom:(
    nenad muxik most mar az opera!:)
  • Barpi
    Urak! Szeretnék kérni egy kis segítséget. Azt hogy lehet mególdani, hogy az ablaknál ne csak nagy fehérség legyen, hanem mondjuk egy kép (utcai, vagy valami ami oda illik). De a fény ugyan úgy betöltse a szobát?
  • Barpi
    Nem, hanem valami ilyesmi lesz a színe:

• nenad
    esetleg probalj egy hozzaszolast csinalni es akkor is megjelenik a kis ablak.
  • nenad
    nemtom flego, nekem teljesen jol mukodik...
  • fle go
    nenad: ez az opera egeszen tetszik, csak a forumba nem tudok belepni, amikor a bejelentkezesre kattintok nem nyitja meg azt a kis ablakot ami a bejelentkezeshez kell vajon miert?
  • tproli
    A hangfal ennyire piros? Kicsit furcsának tűnik, de ha ilyen akkor ilyen
  • Barpi
    Örülök, hogy nektek is tetszik a szoba.

Flego: Vékonyítok a fugán, igazad van valóban vastag. A fekete padló az nekem nagyon bejön amióta láttam 1-2 ilyet. Ha sikerül megcsinálnom amit Youth mester mondott akkor teszek fel úgy is egy képet, és megnézzük melyik a jobb.

Youth, Boba: remélem ha elkészűl akkor is tetszik majd. Most nekiesek a photoshop-nak.

A fényt hagynátok így, vagy változtatnátok esetleg rajta?
  • fle go
    Barpi nagyon jól alakul! Én most is csak a járólapba tudok belekötni:) A járó lapok közti fuga túlzottan vastag.
    Hogy fekete márvány hm...szvsz nagyon sötét lesz töle a szoba, elveszti ezt a frisseségét, de meglehet hogy tévedek, sajnos textúrában nem tudok segíteni. De remélem lesz aki igen.